Vind de beste CV-installateur voor jouw project

Op zoek naar een goede CV-installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele CV-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een cv installateur?

Het uurtarief van een cv-installateur hangt onder meer af van de werkzaamheden die hij of zij uitvoert. Voor een reparatie bijvoorbeeld, ligt het uurloon van de cv-installateur rond de €55,- tot €75,-. Houd er wel rekening mee dat hier vaak nog niet de benodigde materiaalkosten bij inbegrepen zijn. Gaat het dus om een kapot expansievat dat vervangen moet worden, of een kapotte drie-weg-klep, dan kan het zijn dat de kosten hoger liggen.

Wat kost een cv-installateur voor onderhoud?

Eenmalig cv-ketel onderhoud kost gemiddeld €70,- tot €100,-. Vaak is het goedkoper om een onderhoudscontract af te sluiten. Je betaalt dan gemiddeld €70,- tot €200,- per jaar, en daar zijn de voorrijkosten en onderhoudskosten al bij inbegrepen.

cv-ketel

Dienst/product Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Cv ketel reparatie €55,- tot €75,- per uur Exclusief materiaalkosten
Eenmalig onderhoud €70,- tot €100,-
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen

Wat kost cv-installatie?

De kosten van een cv-installatie liggen totaal rond de €1.500,- tot €3.500,-. Dit wordt bepaald door twee belangrijke factoren. Allereerst betaal je natuurlijk voor de nieuwe cv-ketel: gemiddeld kosten deze €1.000,- tot €2.600,-. De prijs hiervan hangt sterk af van het type ketel, het vermogen en de CW-waarde. Het is belangrijk om de beste cv-ketel te kiezen voor je situatie gezien een cv-ketel lang moet meegaan.

Daarnaast speelt ook het uurtarief van de cv-installateur een grote rol. Gemiddeld liggen de kosten voor de montage rond de €500,- tot €900,- totaal. Hoe complexer je verwarmingsketel is, des te hoger de montagekosten. Moet er een aparte geiser geïnstalleerd worden of moet de vakman ook de rookgasafvoer vervangen, dan kunnen de montagekosten hoger oplopen.

Cv installatie: de kosten 2023

Dienst/product Gemiddelde prijs
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,-
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie €1.500,- tot €3.500,-

Welke keuzes bepalen de kosten van een cv-installateur?

De kosten van een cv-monteur zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierdoor kan de kostprijs per situatie flink verschillen. Hieronder gaan we dieper in op de keuzes en factoren die de prijzen beïnvloeden, zoals de voorrijkosten en het uurtarief van je cv-installateur. Wil je graag een exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Voorrijkosten en uurtarief cv-installateur

De eerste factor waar je mee te maken krijgt, zijn de voorrijkosten en het uurloon van de cv-installateur. De voorrijkosten kun je zien als een starttarief: vaak wordt dit bepaald aan de hand van de afstand tussen je huis en het bedrijf. Ook betaal je vaak hogere voorrijkosten bij een spoedklus.

Het uurtarief van de cv-ketel ligt gemiddeld rond de €55,- tot €75,- per uur. Het type cv-monteur dat je inschakelt heeft invloed op de kosten. Hoewel een ongecertificeerde monteur goedkoper is, raden we dit af: je hebt dan niet de garantie dat de ketel inderdaad veilig werkt. Een zzp’er kost gemiddeld €55,- per uur en het uurloon van een cv-installateur werkzaam bij een bedrijf ligt rond de €75,-.


Uurtarief cv-installateurs 2023

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs uit de de regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Kosten van de nieuwe cv-ketel

Wanneer je de cv-ketel laat vervangen, zijn de kosten afhankelijk van het soort ketel dat je kiest. Een nieuwe ketel is een grote uitgave. De kosten beginnen rond de €900,- tot €1.500,-. Toch wordt deze ketel niet vaak meer gekozen, vanwege het lagere rendement: op de lange termijn is dit juist een duurdere keuze, omdat je meer geld kwijt bent aan je gaskosten.

Een HR-ketel is verkrijgbaar vanaf €1.500,- tot €2.800,-. In dit geval gaat het om een soloketel, waarbij nog een aparte geiser nodig is voor warm water. Liever een combiketel? Dan betaal je gemiddeld €2.300,- tot €3.900,-.

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Vr-ketel 90% €900,- tot €1.500,-
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.500,- tot €2.800,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €2.300,- tot €3.900,-
Uhr-combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-

kosten cv-ketel

CW-waarde van de ketel

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel moet je onder meer rekening houden met de CW-waarde. Dit geeft aan hoeveel liter warm water per minuut geleverd kan worden. Hoe hoger de CW-waarde, des te hoger het comfort in huis. Dit betekent ook een hogere prijs. Voor een cv-ketel voor het gebruik van de douche en de keuken (niet gelijktijdig) heb je een ketel met minimale CW-waarde 3 nodig: deze kost €1.200,- tot €1.800,-.

Wil je gelijktijdig een douche en keukenkraan willen gebruiken, dan heb je minimaal CW-waarde 5 nodig. De prijzen hiervoor liggen rond de €1.800,- tot €2.600,-. CW-waarde 6 zorgt voor optimale luxe, deze kosten gemiddeld €2.400,- tot €3.000,-.

Klasse (CW-waarde) Gemiddelde prijzen Aantal liters per minuut Geschikt voor
CW3 €1.200,- tot €1.800,- 10 Keuken of douche; niet tegelijk
CW4 €1.400,- tot €2.000,- 13 Keuken of douche of bad; niet tegelijk
CW5 €1.800,- tot €2.600,- 17 Keuken of (stort-) douche of bad; beperkt tegelijk
CW6 €2.400,- tot €3.000,- 20 Keuken en (stort-) douche of keuken en bad

Besparen op de kosten van een cv-installateur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Kosten verwarmingstoestellen

Het soort verwarming dat je kiest heeft ook een invloed op de totaalprijs. Radiatoren zijn de goedkoopste verwarmingstoestellen die je kunt krijgen: hiervoor betaal je gemiddeld €70,- tot €200,- per stuk. Kies je voor vloerverwarming, dan ben je iets duurder uit. De kosten hiervoor liggen rond de €50,- per m². Lees hier meer over de kosten van vloerverwarming.

Type Gemiddelde prijs*
Radiator € 70 – € 200 per stuk
Convectoren € 130 – € 450 per stuk
Vloerverwarming € 50 per vierkante meter
Wandverwarming € 50 – € 100 per vierkante meter

Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.

Bespaartips: zo worden de kosten van een cv installateur lager

Werkzaamheden omtrent de centrale verwarming kun je het beste niet zelf uitvoeren, maar uitbesteden aan een ervaren vakman. We begrijpen dat je het liefst niet te veel betaalt, zeker als je al een groot bedrag moet neerleggen voor een nieuwe cv-ketel. Hieronder geven we je daarom een paar praktische tips om te besparen op de kostprijs. Zo kan je de beste cv-monteur kiezen in je regio.

Vervang je ketel in de zomer

Als je een nieuwe cv wilt laten aanleggen, dan is het slim om dit in de zomer te doen. Vaak zijn de kosten dan lager, omdat de meeste mensen een cv-monteur inhuren in de winter, wanneer ze merken dat hun cv-ketel niet meer helemaal naar behoren werkt. Doordat er minder klussen zijn in de zomer, ligt het uurtarief vaak iets lager.

Neem een onderhoudscontract

De kosten voor cv-ketel onderhoud kunnen aardig oplopen als je altijd kiest voor eenmalig onderhoud. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract, zeker als je ketel al wat ouder is. De kosten voor een onderhoudscontract liggen rond de €50,- tot €90,- per jaar en vaak zijn daar al een deel van de kosten bij inbegrepen!

Vraag subsidie aan

Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie! Dit houdt in dat je een deel van de kosten voor een cv-monteur weer terugkrijgt.

Dit is alleen het geval als je investeert in energiezuinige middelen, zoals een warmtepomp of zonneboiler.

Je komt dan mogelijk in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Meer hierover lees je op rvo.nl

prijs cv-ketel

Cv installateur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heb jij een cv-installateur nodig voor het installeren van een nieuwe verwarmingsketel of het onderhouden van je cv? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat jouw ketel veilig en zuinig werkt. Bovendien verklein je de kans op storingen! Op zoek naar een cv-monteur met een scherp uurtarief?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van de verschillende monteurs in jouw regio. Vergelijk de offertes en kies zo het bedrijf met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste CV-installateur bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met CV-installateurs bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland