Vind de beste cv-installateur in Alphen aan den Rijn


Op zoek naar een cv-installateur in Alphen aan den Rijn? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele cv-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste cv-installateurs in Alphen aan den Rijn

In het onderstaande overzicht vind je de beste cv-installateurs uit Alphen aan den Rijn op rij. Vind snel en eenvoudig een cv-installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste cv-installateurs in Alphen aan den Rijn voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis cv-installateur offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste cv-installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis cv-installateur offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Cv-ketel Alphen aan den Rijn: samenvatting

 • Het monteren van een cv-ketel in Alphen aan den Rijn door een cv-ketel installateur kost rond de €500,- en €900,-.
 • Voor het repareren van een cv-ketel betaal je €55,- tot €75,-. En voor onderhoud ben je ongeveer €70,- tot €100,- kwijt.
 • Het uurtarief van een cv-ketel installateur speelt een rol in de opmaak van de prijs. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en het bedrijf van de installateur, maar ligt gemiddeld tussen de €55,- en €75,-.
 • Wanneer je een duurdere cv-ketel kiest met meer rendement ben je ook duurder uit. Zo kost een elektrische ketel al snel tussen de €4.000,- en de €6.000,-.
 • Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de voorrijkosten van gemiddeld €0,30 per km.
 • Sinds 1 april 2023 moet je verplicht een cv-monteur inschakelen met een CO-certificaat. Deze nieuwe wet, de gasketelwet, is ingetreden om gevaarlijke situaties te verminderen.
 • Bij het inschakelen van een cv-monteur let je op ervaring, garantie, de prijs en eventueel referenties en beoordelingen.


Wat kost een cv-monteur in Alphen aan den Rijn?

Een cv-installateur houdt zich bezig met het installeren van een cv-ketel, maar ook het repareren en onderhouden valt onder zijn of haar taakbeschrijving. Hoeveel je betaald voor een cv-monteur in Alphen aan den Rijn is afhankelijk van een aantal factoren. Één van deze factoren is het product of de werkzaamheden.

Zo betaal je voor de montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-, dit is exclusief de cv-ketel zelf. De totaalprijs voor een hele installatie ligt tussen de €1.500,- tot €3.500,-. Voor een reparatie betaal €55,- tot €75,- per uur, hier komen de kosten voor eventuele onderdelen nog bovenop. Onderhoud aan een cv-ketel kost gemiddeld €70,- tot €100,-. Je kan er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen, dit kost €70,- tot €200,- per jaar.

Kosten cv-ketel installatie 2023

Dienst/product Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie €1.500,- tot €3.500,-
Vloerverwarming €60,- tot €120,- per m²
Reparatie €55,- tot €75,- per uur Exclusief onderdelen
Cv ketel onderhoud €70,- tot €100,-
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen sterk verschillen per bedrijf.

cv-monteur Alphen aan den Rijn

Wat is het uurtarief van een cv-installateur?

De prijzen die je in de tabel hierboven ziet weergegeven zijn kosten inclusief of exclusief arbeidskosten. Deze arbeidskosten doelen op de prijs die je betaalt voor de installateur zelf. Het wordt ook wel het uurtarief genoemd. Maar wat is het uurtarief van een cv-installateur?

Het uurtarief van een cv-ketel installateur ligt gemiddeld tussen de €55,- en de €75,-. Deze prijs is afhankelijk van het bedrijf waarbij de vakman werkt en de ervaring. Kies je voor een installateur die als zzp’er werkt? Dan is er een grote kans dat je goedkoper uit bent.


Uurtarief cv-installateurs 2023

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs uit de de regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost de installatie van een nieuwe cv-ketel in Alphen aan den Rijn?

De kosten van een installatie van een nieuwe cv-ketel in Alphen aan den Rijn wordt opgebouwd uit het type ketel, het uurtarief van de installateur en het rendement. Zo betaal je voor een vr-ketel met 90% rendement tussen de €900,- en €1.500,-. Dit is een relatief goedkope optie. Voor een elektrische ketel betaal je namelijk al snel tussen de €4.000,- en €6.000,-. Maar er zijn ook ketels die hier tussenin vallen.

Zo heb je een solo HR-ketel, die gemiddeld €1.500,- tot €2.800,- kost. Een combi HR-ketel is iets duurder, namelijk €2.300,- tot €3.900,-. Een Uhr-combiketel kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,-. Deze prijzen zijn inclusief installatie en btw.

In de tabel hieronder vind je de prijzen van deze ketels overzichtelijk beschreven.

Kosten cv-ketel 2023

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Vr-ketel 90% €900,- tot €1.500,-
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.500,- tot €2.800,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €2.300,- tot €3.900,-
Uhr-combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per merk.

cv-installateur Alphen aan den Rijn

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een cv-ketel installatie?

De prijs van een cv-ketel installateur is afhankelijk van verschillende factoren. Een aantal van deze factoren zijn al genoemd. Hieronder vind je deze en meer op een rij.

 • Werkzaamheden. Je betaalt voor een cv-ketel reparatie of voor een onderhoudsbeurt minder dan voor een compleet nieuwe cv-ketel installatie.
 • Uurtarief. Je kunt besparen op een cv-ketel installatie door te kiezen voor een vakman met minder ervaring, of door een zzp’er in te schakelen in plaats van een groot bedrijf.
 • Type cv-ketel. Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Sommige ketels zijn duurder dan andere. Dit kan te maken hebben met het merk, maar ook met het rendement. Een cv-ketel met een hoger rendement is bijvoorbeeld duurder dan een ketel met een laag rendement percentage.
 • Voorrijkosten. De voorrijkosten zijn de kosten die je betaalt voor de kilometers die de vakman moet afnemen. Oftewel, de kilometervergoeding. Deze vergoeding is vaak €0,30 per kilometer.

Hoe kan je besparen op de kosten?

Als je kijkt naar de verschillende factoren die de prijs beïnvloeden en opmaken kun je er makkelijk achter komen hoe je kunt besparen op de kosten van een cv-ketel installatie. Zo kun je kiezen voor een zzp’er, een goedkopere cv-ketel of een vakman bij jou in de regio. Ook kun je offertes vergelijken om tot wel 40% besparen op de kosten. Hieronder nog enkele tips:

 • Regelmatig onderhoud: door regelmatig onderhoud te plegen aan je CV-ketel voorkom je dat er grote reparaties nodig zijn. Een CV-monteur kan tijdens het onderhoud kleine gebreken opsporen en deze direct verhelpen. Hierdoor voorkom je dat kleine gebreken later uitgroeien tot grotere en duurdere reparaties. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je CV-ketel langer meegaat.
 • Vergelijk offertes: het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende cv-monteurs. Door offertes te vergelijken kun je de kosten van de verschillende monteurs met elkaar vergelijken en de beste keuze maken. Let er wel op dat je niet alleen naar de kosten kijkt, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de ervaring van de monteur.
 • Vervang de CV-ketel op tijd: als je CV-ketel aan vervanging toe is, is het verstandig om deze op tijd te vervangen. Een oude CV-ketel is namelijk minder energiezuinig dan een nieuwe CV-ketel en verbruikt daardoor meer gas. Door op tijd je CV-ketel te vervangen bespaar je op de energiekosten en voorkom je dat er grote reparaties nodig zijn aan de oude CV-ketel.
 • Kies voor een lokale monteur: een lokale monteur betekent minder voorrijkosten, dit kan ook zorgen voor een mooie besparing.

Waarom schakel je een cv-installateur in Alphen aan den Rijn in?

Een kapotte of verouderde cv-ketel brengt veel problemen met zich mee. Een cv-installateur is een professional die gespecialiseerd is in het installeren, repareren en onderhouden van deze cv-ketel. Het inschakelen van een cv-installateur is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw cv-ketel veilig en efficiënt werkt. Een cv-installateur kan je helpen bij het kiezen van het juiste type verwarmingssysteem voor uw huis, het installeren van het systeem volgens de juiste specificaties en het bieden van regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren.

Sinds 1 april 2023 is het verplicht een cv-monteur met een CO-certificaat in te schakelen voor alle werkzaamheden die te maken hebben met cv-ketels en verwarminginstallaties. De gasketelwet is ingetreden om gevaarlijke situaties door koolmonoxide te verminderen. Installatiebedrijven moeten nu verplicht het CO-certificaat behalen.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een cv-monteur in Alphen aan den Rijn?

Bij het inschakelen van een cv-monteur in Alphen aan den Rijn is het belangrijk om op verschillende zaken te letten.

 • Ervaring. Allereerst is het raadzaam om te kijken naar de ervaring en certificering van de monteur.
 • Garantie. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garanties die de monteur biedt en of deze verzekerd is voor eventuele schade of fouten.
 • Prijs. Verder is het verstandig om te letten op de prijs en het type diensten dat de monteur aanbiedt, en of deze past bij jouw probleem en wensen.
 • Referenties. Tot slot is het altijd verstandig om recensies te controleren om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de dienstverlening.

cv-ketel Alphen aan den Rijn

Cv-ketel in Alphen aan den Rijn laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Hoeveel je moet betalen voor een cv-ketel installateur verschilt per werkzaamheden. Zo hoef je minder te betalen wanneer deze installateur alleen een ketel hoeft te onderhouden, maar ben je rond de €500,- tot €900,- kwijt voor het monteren van een cv-ketle in Alphen aan den Rijn. Door offertes te vergelijken zorg je ervoor dat je altijd de beste deal krijgt en nooit te veel betaald.

Hoe vraag je offertes aan?

Dat doe je door het offerteformulier in te vullen, via de onderstaande knop kom je op d ejuiste pagina. Via de offerteservice kom je snel en makkelijk in contact met cv-ketel installateurs bij jou in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over cv-ketels in Alphen aan den Rijn

Ben je benieuwd naar de antwoorden op veelgestelde vragen over cv-ketels in Alphen aan den Rijn? Neem dan een kijkje bij de onderstaande vragen.

Waar kan je het beste een cv-ketel plaatsen?

Een cv-ketel kan het beste worden geplaatst op een goed geventileerde, gemakkelijk toegankelijke plek dicht bij de gas- en waterleidingen. De bijkeuken of de berging is hiervoor ideaal. De locatie moet ook geschikt zijn voor de afvoer van verbrandingsgassen en condenswater.

Welke cv-ketel is het best?

De beste cv-ketel op dit moment is de Intergas Xtreme 36. Maar de keuze is ook afhankelijk van individuele behoeften en budgetten. Het is belangrijk om een efficiënte en betrouwbare ketel te kiezen van een gerenommeerd merk, die past bij de grootte van de woning.

Mag ik zelf een cv-ketel plaatsen?

Het is niet toegestaan zelf een cv-ketel te plaatsen. Je moet hiervoor een certificaat hebben. Het vereist kennis van gas- en waterleidingen, en het verkeerd installeren kan gevaarlijk zijn. Sinds 1 april 2023 is het verplicht een cv-installateur in te schakelen met een CO-certificaat.

Hoe vaak is cv-ketel onderhoud nodig?

Het wordt aangeraden een cv-ketel eens per jaar te laten onderhouden. Het onderhoud is het controleren van de veiligheidsvoorzieningen, het reinigen van de onderdelen, het controleren van de druk en het bijvullen van water indien nodig.

Wat is de gemiddelde prijs van een cv-installatie?

De prijs kan variëren van €1.500,- tot €5.000,- of meer. De gemiddelde prijs van een cv-installatie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type en de grootte van de ketel.