Nieuwe dakbedekking nodig?

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Wat kost dakbedekking?

De kosten van dakbedekking liggen tussen de €45,- en €145,- per m². Dakbedekking op een plat dak kost gemiddeld €45,- tot €65,- en voor een schuin dak €40,- tot €145,-. Deze prijzen verschillen afhankelijk van het soort materiaal en het soort dak. Elke dakbedekking heeft een eigen levensduur, daarom betekent het niet altijd dat de meest betaalbare optie nu het meest voordelig is op langere termijn.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van dakbedekking, hoe deze prijs wordt beïnvloedt en de kosten van dakbedekking op platte en schuine daken. We sluiten af met enkele bespaartips.

Kosten dakbedekking: belangrijkste informatie

  • Dakbedekking op een plat dak kost gemiddeld €45,- tot €65,- per m².
  • Dakbedekking op een schuin dak kost gemiddeld €40,- tot €145,- per m².
  • Deze prijzen verschillen omdat elk materiaal een eigen levensduur en voordelen heeft. Zo is metalen dakbedekking vaak duurder, €55,- tot €125,-, maar is de levensduur ook 100 jaar.
  • Het materiaal en het type dak heeft dus invloed op de totaalprijs van de dakbedekking. Kijk goed naar je wensen en kies voor de beste prijs-kwaliteit verhouding.


Wat kost dakbedekking per m2?

Dakbedekking begint bij €45,- per vierkante meter en kan oplopen tot €145,- per vierkante meter. Deze prijzen verschillen per materiaal voor dakbedekking, maar ook per daktype. Zo is dakbedekking bij een plat dak vaak goedkoper, maar gaat minder lang mee. Bij een schuin dak kost het vaak meer, maar gaat het langer mee. In verhouding is het dus vrij gelijk.

Wat zijn de prijzen van dakbedekking voor een plat dak?

Bij een plat dak heb je de keuze uit verschillende materialen. De soorten dakbedekking voor een plat dak zijn bitumen, pvc, EPDM. Voor bitumen dakbedekking moet je denken aan een prijs van €45,- per m². EPDM kost gemiddeld €50,- per vierkante meter. Voor pvc ligt dit iets hoger, namelijk €55,- per m².

Voor een hellend dak zijn de meest gekozen opties dakpannen, rieten dak en metaal zoals aluminium of koper. Dakpannen vervangen kosten gemiddeld €50,- tot €60,- per vierkante meter. Riet is gemiddeld €100,- per m², metaal is gemiddeld €75,- tot €125,- per m². Leien dakbedekking ligt tussen de €55,- en €145,- per m².

dakbedekking kosten

Kosten dakbedekking 2024

Hellend dak Prijzen per m²*
Betondakpannen €40,- tot €65,-
Kleidakpannen €55,- tot €95,-
Kunstleien €55,- tot €95,-
Natuurleien €100,- tot €145,-
Riet €85,- tot €100,-
Aluminium, zink of koper €55,- tot €125,-
Plat dak
Bitumen €45,- tot €55,-
EPDM €50,- tot €60,-
Pvc €55,- tot €65,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief btw en materiaal.

Wat beïnvloedt de prijs van dakbedekking?

De prijs van dakbedekking worden beïnvloed door enkele factoren. Zo is het bijvoorbeeld dat het tarief van de dakdekker, het materiaal, maar ook je type dak een invloed hebben op de totaalprijs.

  • Materiaalkosten: elk type dakbedekking bestaat uit een ander soort materiaal. Ga je voor bitumen? Dan moet je denken aan €45,- per vierkante meter. Voor metalen dakbedekking kan dit oplopen tot €120,-. Hierbij heeft elke soort dakbedekking een eigen uitstraling en levensduur.
  • Daktype: bij een plat dak kan je uitgaan dat de kosten lager zijn, dit komt omdat werken op een plat dak relatief eenvoudig is. Hierbij hebben de meeste soorten dakbedekking voor een plat dak wel een kortere levensduur dan materiaal bij een schuin dak.

Gemiddelde prijzen dakbedekking

De gemiddelde prijs van dakbedekking ligt tussen de €45,- en €145,- per m². Het verschil zit hem in het materiaal, op welk dak het terecht komt en hoe lang de dakbedekking mee gaat. De prijs voor dakbedekking op een plat dak ligt gemiddeld tussen de €45,- en €65,- per m² voor een schuin dak ligt dit tussen de €40,- en €145,- per m².


Kosten dakbedekkingsmaterialen 2024

€40,- tot €145,-

Dakbedekking voor een plat dak
€45,- tot €65,-

Bitumen, pvc of EPDM

Dakbedekking voor een schuin dak
€40,- tot €145,-

Dakpannen, leien, metalen en riet

Start gratis offerteaanvraag!

Nieuwe dakbedekking plat dak: prijzen, materialen en levensduur

Het laten vervangen van de dakbedekking op een plat dak begint al vanaf €45,- per m² en loopt op tot €55,- per vierkante meter. Hierbij is er keuze tussen drie soorten dakbedekking: bitumen, pvc en EPDM. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak.

Kosten dakbedekking plat dak 2024

Plat dak Prijzen per m²* Gemiddelde levensduur
Bitumen / roofing €45,- tot €55,- 20 tot 25 jaar
Epdm €50,- tot €60,- 35 tot 40 jaar
Pvc €55,- tot €65,- 20 tot 25 jaar

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen en bestaat alleen uit de kosten voor de dakbedekking en het plaatsen.

Bitumen

Bitumen dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m². Het is de goedkoopste vorm van dakbedekking op een plat dak, maar heeft ook een relatief korte levensduur: 25 jaar. Het is dus goedkoop in aanschaf, maar voornamelijk voordelig op korte termijn. Bitumen is echter wel te krijgen in verschillende kleuren, zo heb je veel controle over de uitstraling van het dak. Bitumen wordt in stroken aangebracht.

EPDM

EPDM dakbedekking kost gemiddeld €50,- per vierkante meter. Het is een goede investering, het gaat namelijk gemiddeld 40 jaar mee. EPDM is ontzettend elastisch, dit betekend dat de kans op scheuren of beschadiging door temperatuurverschil erg klein is. Het is daarnaast bestendig tegen UV-stralen.

Pvc

Pvc is ook een elastische vorm van dakbedekking, net als EPDM, en kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. De gemiddelde levensduur van pvc is 15 tot 40 jaar, dit is helemaal afhankelijk van in hoeverre het dak wordt onderhouden. Pvc is daarbij enorm bestendig tegen weersomstandigheden.

Nieuwe dakbedekking schuin dak: prijzen, materialen en levensduur

Bij een schuin dak wordt er vaak gekozen voor dakpannen, leien of groendak. De kosten hiervan liggen tussen de €40,- en €145,- per m². De gemiddelde levensduur is daarbij ook een stuk hoger, dus in verhouding met de kosten bij dakbedekking voor een plat dak ligt het vrij gelijk. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten dakbedekking voor een schuin dak.

Kosten dakbedekking schuin dak 2024

Hellend dak Gemiddelde levensduur Prijzen per m²*
Betondakpannen 30 tot 35 jaar €40,- tot €65,-
Kleidakpannen 80 tot 100 jaar €55,- tot €95,-
Kunstleien 35 tot 40 jaar €55,- tot €95,-
Natuurleien 80 tot 100 jaar €100,- tot €145,-
Riet 35 tot 40 jaar €85,- tot €100,-
Aluminium, zink of koper 45 tot 100 jaar €55,- tot €125,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten.

Dakpannen

Dakpannen zijn wellicht de meest populaire optie, ze zijn tijdloos en betaalbaar. Dakpannen gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee, maar zijn minder bestendig tegen het weer en andere omstandigheden. Het voordeel bij dakpannen is dat deze problemen relatief eenvoudig op te lossen zijn. Dakpannen heb je in verschillende soorten. Beton dakpannen kosten gemiddeld €40,- tot €65,- per m² en kleidakpannen €55,- tot €95,- per m².

Leien

Leien dakbedekking heeft een bijzondere uitstraling. Het is wellicht een duurdere vorm van dakbedekking, met een gemiddelde van €55,- tot €145,- per vierkante meter, maar gaat ook enorm lang mee als het goed wordt onderhouden. Leien dakbedekking kan tot wel 100 jaar meegaan!

Riet

Een rieten dakbedekking zie je voornamelijk op boerderijen, maar je ziet het ook steeds vaker in het stadsbeeld terug komen. Riet heeft een mooie natuurlijke uitstraling en heeft bovendien een zeer goede isolerende werking. Een rieten dak kost gemiddeld €100,- per m². Rieten dakbedekking gaat gemiddeld 35 tot 40 jaar mee.

Aluminium, zink en koper

Aluminium, zink of koperen dakbedekking hebben een industriële uitstraling. Deze vorm van dakbedekking heeft een lange levensduur en wordt daarom steeds populairder. De kosten voor metalen dakbedekking liggen tussen de €75,- en €120,- per m². Deze vorm van dakbedekking gaat gemiddeld 45 tot 100 jaar mee.

Besparen op dakbedekking

De kosten van dakbedekking kunnen flink oplopen. Het voordeel is wel dat het maar één keer in de minimaal 20 jaar hoeft te gebeuren. Toch geven wij je graag extra tips om zoveel mogelijk te besparen, daarmee heb je wellicht keuze voor meerdere soorten dakbedekking binnen je budget. Hoewel besparen op het materiaal van de dakbedekking zelf vaak niet mogelijk is, kan je wel besparen op de prijs voor het plaatsen van de nieuwe dakbedekking. Maak gebruik van deze tips:

  • Zoek een dakdekker in je eigen regio. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Het vervangen van dakbedekking kan soms enkele dagen duren, door een bedrijf in de buurt te vinden bespaar je dus elke dag een beetje op de voorrijkosten.
  • Hebben je buren ook nieuwe dakbedekking nodig? Wellicht kan je afspreken om gezamenlijk een dakdekker in te schakelen. Zo krijg je soms een mooie korting, daarbij kan je de kosten beter verdelen.
  • Wil je direct besparen op de kosten? Vergelijk dan dakdekkers op De 10 Beste door gratis offertes aan te vragen. Zo bespaar je tot wel 40% én kom je in contact met de beste dakdekkers in de regio.

dakbedekking kosten per m2

Toe aan nieuwe dakbedekking? Vergelijk gratis offertes!

De prijzen van dakbedekking laten vervangen loopt dus ontzettend uiteen. Hierbij moet je rekening houden met de prijzen van het materiaal, de tarieven van het dakdekkersbedrijf maar ook je type dak. Je schakelt daarom het beste een dakdekker in via De 10 Beste, zo weet je zeker dat je de beste prijzen krijgt. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, het is dus zeker de moeite waard om te proberen. Je kan zo tot wel 40% besparen op de kosten.

Gratis offertes ontvangen!