Vind een goede belastingadviseur

Op zoek naar een geschikte belastingadviseur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met belastingadviseurs uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele belastingadviseurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een belastingadviseur?

Een belastingadviseur betaal je vaak per uur of per klus. Gemiddeld kost een belastingadviseur €60,- tot €100,- per uur, een fiscalist is iets duurder: €120,- tot €230,- per uur. Dit verschil ligt hem in het opleidingsniveau, maar ook de ervaring van de specialist.

Wat zijn de kosten per klus?

Dit verschilt enorm. Het laten invullen van belastingbiljetten kost bijvoorbeeld gemiddeld €60,- tot €250,-. Dit is afhankelijk van welke belastingbiljetten, maar ook de hoeveelheid. Het laten aanvragen van toeslagen kost je gemiddeld €40,- per klus. Aangifte inkomstenbelasting voor kleine ondernemers ligt tussen de €275,- en €500,-, voor grote bedrijven zijn de kosten €525 tot €950,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen in een handig overzicht. Wil je liever meteen weten wat een belastingadviseur je gaat kosten? Vergelijk gratis offertes van belastingadviseurs in je regio: je kiest zelf de adviseur met het beste aanbod en kan zo tot wel 40% besparen.

kosten belastingadviseur

Belastingadviseur kosten 2024

Soort hulp Kosten*
Belastingaangifte particulier €25,- tot €125,-
Invullen belastingbiljetten €60,- tot €250,-
Aanvragen toeslagen €40,-
Aangifte inkomstenbelasting ondernemers €275,- tot €950,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde kosten. Ontvang gratis offertes voor specifieke prijzen

Wat kost een belastingadviseur per uur?

Een belastingadviseur kost tussen de €60,- en €120,- per uur. Kies je voor een fiscalist? Dan moet je rekenen op prijzen van €120,- tot €230,- per uur. Deze kosten verschillen enorm: dit is afhankelijk van de opleiding van de adviseur, maar ook de ervaring en de grootte van het bedrijf dat je inschakelt.

Voor een beginnende belastingadviseur of zzp’er liggen de kosten vaak tussen de €60,- tot €90,-. Voor een ervaren adviseur of groot bedrijf ligt deze prijs tussen de €90 en €120,-.


Uurtarief belastingadviseur 2024

€60,- tot €120,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van belastingadviseurs uit de de regio.)

Laag
€60,- tot €90,-

Beginnende belastingadviseur

Hoog
€90- tot €120,-

Ervaren belastingadviseur

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen van een belastingadviseur voor particulieren?

Een belastingadviseur kan niet alleen door bedrijven, maar ook particulieren worden ingehuurd. Vaak begint de moeite al bij studenten: de tijd dat je de eerste belastingaangifte moet doen. Vaak wordt er dan een belastingadviseur ingeschakeld. Hieronder gaan we in op een aantal veelvoorkomende klussen waar particulieren belastingadvies bij kunnen gebruiken.

Belastingaangifte invullen

Het laten invullen van de belastingaangifte begint bij €25,- en kan oplopen tot €125,- per aangifte. Dit komt dan door hoe ingewikkeld de klus is en of er bepaalde afspraken in spel zijn.

Voor studenten kan je rekenen op een prijs van €25,- per aangifte. Dit is dan alleen voor de jaaropgaven. Een standaard belastingaangifte, dus zonder regelingen, kost vaak €60,-. Wanneer je een fiscaal partner hebt wordt dit €75,-.

En wat zijn de kosten bij bepaalde regelingen?

Een belastingaangifte wanneer er sprake is van een echtscheiding kost €120,-. Bij een bijleenregeling kan je rekenen op een prijs van €125,-.

Belastingbiljetten invullen

Ook het laten invullen van belastingbiljetten hoort bij de taken van een belastingadviseur. Deze biljetten zijn soms lastig te begrijpen, een belastingadviseur vult de biljetten in zodat alle informatie kloppend is.

Bij een T-biljet, loonheffing terugvragen bij jongeren, kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €60,-. Bij een F-biljet, het overlijden van een dierbare, ben je ongeveer €80,- kwijt. Bij een C-biljet, wanneer je inkomsten uit Nederland krijgt maar niet in Nederland woont, betaal je ongeveer €250,-. Dit is wel inclusief fiscaal partner. Bij immigratie naar Nederland of emigratie naar een ander land, het M-biljet, kan je ook rekenen op een prijs van €250,-.

Toeslagen aanvragen

Ook hulp bij het aanvragen van toeslagen kan een belastingadviseur worden ingeschakeld. Veel particulieren schakelen een belastingadviseur voor deze klus in omdat ze niet zeker weten of de informatie kloppend is en om te vermijden dat ze te veel toeslag ontvangen.

Hoeveel kost dit?

Hulp bij het aanvragen van toeslagen kost €40,- per toeslag. Dit geldt dus voor zowel de zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag.

prijzen belastingadviseur

Kosten belastingadviseur particulier 2024

Type klus* Kosten*
Belastingaangifte laten invullen €25,- tot €125,-
Invullen belastingbiljetten €60,- tot €250,-
Toeslagen aanvragen €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen afwijken per belastingadviseur of fiscalist. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsindicatie.

Werkzaamheden belastingadviseur voor bedrijven

Belastingadviseurs en fiscalisten worden uiteraard ook ingeschakeld door ondernemers en bedrijven. Hier wordt vaak een vast uurtarief gehanteerd. Dit uurtarief verschilt per specialist, maar ook per klus. Sommige klussen vereisen meer concentratie en kennis. Hieronder gaan we in op de twee grootste klussen van belastingadviseurs: belastingaangifte en salarisadministratie.

Belastingaangifte

Bij belastingaangifte komt veel kijken, daarnaast zijn er verschillende soorten belastingen waar je mee te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan inkomstenbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting en vennootschapsbelasting.

De aangifte inkomstenbelasting is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. ZZP’ers moeten voor 1 mei aangifte te doen, grotere bedrijven kunnen beter voorzichtig zijn en de jaaropgave 1 april verstrekken. Dit kost gemiddeld €225,- voor kleine bedrijven en €950,- voor grotere bedrijven, exclusief btw. De aangifte omzetbelasting, ook bekend als de btw-aangifte, is de belasting die over een maand, kwartaal of jaar wordt geheven.

Als ondernemer van een NV, naamloze vennootschap, of BV, besloten vennootschap, moet je ook vennootschapsbelasting betalen. Hierbij moet je aangifte van je vennootschapsbelasting doen, dit gebeurt altijd als het boekjaar is afgesloten. Dividendbelasting betaal je wanneer je onderneming winst uitbetaald in de vorm van dividenden.

Salarisadministratie

Ook de salarisadministratie is een klus die door fiscalisten en belastingadviseurs kan worden uitgevoerd. Het is verstandig de salarisadministratie goed bij te houden, het is namelijk verplicht loon uit te betalen en loonaangifte te doen.

Hierbij moet je denken aan het opstellen van jaaropgaven en het berekenen van loonheffingen. Voor deze klus betaal je vaak een vast tarief per uur.


Besparen op de kosten van een belastingadviseur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Zijn de kosten van een belastingadviseur aftrekbaar?

Doorgaans zijn de kosten van een belastingadviseur of fiscalist niet aftrekbaar. Er is één uitzondering op de regel. Bij het kopen van huis schakel je vaak een belastingadviseur in, de kosten die je maakt voor het krijgen van advies voor een hypotheek is eenmalig aftrekbaar. Dit kan je doen in de belastingaangifte van het jaar waarin de kosten zijn gemaakt.

Waarom moet je een belastingadviseur inschakelen?

Het inschakelen van een belastingadviseur brengt vele voordelen met zich mee. Door het inschakelen van een fiscalist of belastingadviseur weet je bijvoorbeeld dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt.

Een adviseur kan daarnaast ook informeren over eventuele toeslagen waar je recht op hebt, kijkt na of je geen aftrekposten vergeet. Het uitbesteden zorgt er daarnaast voor dat je meer tijd over hebt voor je bedrijf of je persoonlijke leven.

Tips: zo kom je aan een goede belastingadviseur

Nu je bekend bent met de prijzen en voordelen van belastingadviseurs vraag je je vast ook af hoe je een goede belastingadviseur kan vinden. Hieronder geven we drie tips die de zoektocht makkelijker maken.

Goedkoop is duurkoop

Alhoewel we allemaal willen besparen, is dit niet altijd het beste idee. Een goedkope belastingadviseur is niet altijd het beste idee. Alhoewel niet elke betaalbare belastingadviseur slecht werk zal leveren, is het verstandig om naar meer te kijken dan alleen de goedkoopste prijs.

Het is bijvoorbeeld ook verstandig om een belastingadviseur in te schakelen die je vertrouwt.

Vind een belastingadviseur die aansluit bij jou en jouw opdracht

Een belastingadviseur die je kan vertrouwen levert je uiteindelijk veel meer op. Je kan namelijk meer werk uitbesteden en je weet zeker dat alles goed komt. Kijk altijd naar belastingadviseurs die passen bij jou, je bedrijf en de opdracht die geklaard moet worden. Daarnaast kan je ook denken aan hoe de belastingadviseur betaald wil worden: per uur of klus? Ook dit moet passend zijn.

Kijk naar de keurmerken

Je zou eventueel kunnen kijken naar keurmerken. Hierbij ben je gegarandeerd van een adviseur met de juiste kennis en ervaring.

Zo heb je het RB, Register Belastingadviseurs, die verzekeren dat de belastingadviseur uitgerust is met uitgebreide kennis. Je vindt meer informatie op rb.nl. Ook kan je kijken naar belastingadviseurs die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. NOB, De Nederlandse Orde van Belastingadviseur, is hier een voorbeeld van: alle leden die zijn opgenomen in deze vereniging voldoen aan strenge eisen. Lees meer informatie over de NOB op nob.net.

Vergelijk offertes

Als laatste raden we je aan om altijd offertes te vergelijken hier op De 10 Beste. Je ontvangt dan namelijk tot wel vijf offertes van belastingadviseurs uit de regio. Je kiest dan zelf welke belastingadviseur het beste bij je past.

prijs belastingadviseur

Belastingadviseur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een belastingadviseurs helpt zowel particulieren als ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij belastingaangifte, het aanvragen van belastingbiljetten of het opstellen van de salarisadministratie. Een goede belastingadviseur is ontzettend kostbaar – het bespaart je namelijk een hoop tijd en moeite, je bent daarnaast gegarandeerd dat alles correct wordt uitgevoerd. Op zoek naar een belastingadviseur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis én vrijblijvend. Probeer het eens uit! Je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste belastingadviseur bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met belastingadviseurs bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland