Vind een stratenmaker voor jouw project

Op zoek naar een goede stratenmaker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stratenmakers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een stratenmaker?

Dit hangt af van een aantal factoren: het uurtarief, het materiaal dat je kiest en het legpatroon. Het uurtarief van een stratenmaker ligt gemiddeld tussen de €30,- tot €40,- per uur. Voor eenvoudig straatwerk berekent een stratenmaker zijn kosten ook nog wel eens per m², dit ligt gemiddeld rond de €10,- tot €20,-.

De materiaalkosten bepalen ongeveer 30% van de totaalprijs. Kies je voor eenvoudige betontegels van €15,- tot €35,- per stuk dan ben je relatief goedkoop uit. Kies je voor luxe natuursteen, dan ben je met €30,- tot €65,- per m² al een stuk duurder uit!

stratenmaker

Welke keuzes bepalen de kosten?

Er zijn een aantal keuzes die je zelf maakt, die invloed hebben op de prijzen van de stratenmakers. Dit zijn onder meer het soort tegels dat je kiest, maar ook eventuele extra opties of lastige legverbanden.

Hieronder gaan we dieper in op deze factoren, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het inschakelen van een vakman. Vergelijk gratis offertes! Zo bespaar je op de kosten!

Wat zijn de kosten van tegels?

Voor een terras worden meestal tegels gebruikt, omdat deze door het grotere oppervlak meer comfortabel zijn. Betontegels zijn de goedkoopste optie en deze kosten gemiddeld €15,- tot €35,- per m². Daar staat tegenover dat betontegels minder lang mooi blijven, en relatief snel hun mooie kleur verliezen. Voor natuursteen betaal je meer, maar dan ben je ook verzekerd van een prachtig resultaat. De kosten liggen rond de €30,- tot €65,- per m².

Met waaltjes of flagstones kun je voor een iets lagere prijs ook een mooie natuurlijke sfeer realiseren. De kosten voor flagstones liggen rond de €25,- tot €40,- per m² en waaltjes kosten gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Kosten tegels 2021

Materiaal Prijs per m²
Betontegels €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Natuursteen €30,- tot €65,-

Besparen op de kosten van een stratenmaker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Welke invloed heeft het legverband op de kosten?

Het legverband dat je gebruikt heeft ook invloed op de kosten. Allereerst omdat het legverband vaak bepaalt of de stratenmaker een uurloon in rekening brengt, of dat het gaat om een vaste prijs per vierkante meter. Eenvoudige legverbanden, zoals het halfsteensverband of blokverband zijn eenvoudig en snel te leggen en daardoor een stuk goedkoper.

Voor een meer natuurlijke sfeer kun je ook kiezen voor wildverband, maar hier is de stratenmaker een stuk langer mee bezig. De kosten lopen daarom ook flink op!

Een aantal legverbanden waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Blokverband
  • Halfsteensverband
  • Visgraat verband
  • Keperverband
  • Molenwiekverband

Extra opties

Er zijn bovendien een aantal extra kosten om rekening mee te houden. De opsluitbanden bijvoorbeeld: deze worden aan de rand van je bestrating geplaatst en zorgen ervoor dat de tegels of stenen netjes op hun plaats blijven liggen. Deze kosten rond de €2,- tot €5,- per meter. Afscheidingsbanden, om bijvoorbeeld een border aan te leggen, kosten tussen de €10,- tot €30,- per meter.

kosten stratenmaker

Product Prijs Voordeel
Sierkeien € 7 – € 35 per m2 Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden € 10 – € 30 per meter Voor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden € 2- € 5 per meter De bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.

Hoe zijn de kosten van een stratenmaker opgebouwd

De kosten van een stratenmaker zijn opgebouwd uit drie belangrijke factoren: de voorrijkosten, materiaalkosten en de arbeidskosten. Hieronder lees je hoe de kosten van een stratenmaker precies in elkaar steken. Wil je zeker weten wat de prijs van een stratenmaker is? Vergelijk dan gratis offertes!

prijsopbouw stratenmaker

Voorrijkosten

De voorrijkosten bedragen ongeveer 5% van het totaalbedrag. Deze zijn lager naarmate de afstand tussen jouw huis en het bedrijf kleiner is. Kies je dus voor een bedrijf in je eigen regio, dan weet je zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

Materiaalkosten

Ongeveer 30% van het totaalbedrag gaat naar de materiaalkosten. Dit is de prijs die je betaalt voor je stenen, opsluitbanden, grind of tegels. Hier kun je gelukkig zelf rekening mee houden, doordat je zelf bepaalt welk materiaal je gebruikt.

Uurloon stratenmaker

De arbeidskosten bepalen de overige 65% van het totaalbedrag. Gemiddeld betaal je tussen de €30,- tot €40,- per uur of rond de €10,- tot €20,- per m², afhankelijk van de klus. Elke vakman hanteert een eigen tarief, hierdoor kan de prijs van een stratenmaker per bedrijf flink verschillen. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken ben je verzekerd van het beste aanbod!


Uurtarief stratenmaker 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stratenmakers uit de de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

Beginnende stratenmaker

Hoog
€35,- tot €40,-

Ervaren stratenmaker

Start gratis offerteaanvraag!

Stratenmaker zwart inhuren

De kosten van een stratenmaker die zwart werkt, zijn per m² vaak iets lager dan andere vakmannen. Maar is het slim om een stratenmaker zwart in te huren?

Nee!

Je hebt geen garanties, er zijn geen verzekeringen en je weet niet zeker in welk tijdsbestek de vakman de klus uitvoert. Mocht de stratenmaker halverwege de klus verdwijnen en geen contact meer opnemen dan heb je nergens recht op: ook al heb je al betaald. Schakel daarom altijd een erkend en ervaren stratenmaker in en laat de klus correct uitvoeren.

Hoe kun je op de kosten van een stratenmaker besparen?

Het inschakelen van een goedkope stratenmaker is een goede manier om te besparen op de kosten. Maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen of waar je rekening mee kunt houden, om de prijs zo laag mogelijk te houden. Hieronder geven we je een paar praktische tips! Hulp nodig met het vinden van een geschikte stratenmaker? Vergelijk gratis offertes!

Help de stratenmaker een handje

Door mee te helpen bespaar je de stratenmaker tijd. Doordat hij minder uren bezig is, vallen de arbeidskosten lager uit. Je kunt bijvoorbeeld zelf al je oude bestrating verwijderen zodat de vakman direct aan de slag kan. Of help met het uitgraven van je tuin, zodat de vakman dit niet meer hoeft te doen.

Vraag de stratenmaker of er nog andere klussen zijn waarbij je hem kan helpen. Let op dat je hem niet voor de voeten gaat lopen, omdat de kosten dan juist hoger op kunnen lopen.

Kies een stratenmaker uit de omgeving

Het is altijd slim om te kiezen voor een stratenmaker in je eigen regio. De kosten zijn dan lager, omdat je minder voorrijkosten betaalt. De afstand tussen het stratenmakersbedrijf en je woning bepalen de voorrijkosten namelijk. Sommige bedrijven brengen zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening als je binnen een bepaalde straal woont. Kies dus altijd voor een vakman in de buurt.

Ga voor kwantumkorting

De kosten van een stratenmaker dalen per m² bij grotere klussen. Je kunt dus in veel gevallen makkelijk een kwantumkorting regelen, door bijvoorbeeld in één keer de voor- en de achtertuin te laten bestraten. Of vraag je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het bestraten van hun tuin en schakel samen één vakman in voor een mooie kwantumkorting.

prijs stratenmaker

Stratenmaker inhuren? Vergelijk offertes

Wil jij je tuin laten bestraten? Huur een ervaren stratenmaker in: daar krijg je geen spijt van. Je straatwerk wordt netjes en strak gelegd, zodat je er jarenlang van kunt genieten. Wil je besparen op de kosten van een stratenmaker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je na deze aanvraag zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven ontvangt van maximaal 5 stratenmakers in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo een goedkope stratenmaker! Je bent verzekerd van het beste aanbod en bespaart op deze manier tot wel 40% op de kosten. De aanvraag is bovendien gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste stratenmaker bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met stratenmakers bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland