Vind een goede boekhouder

Op zoek naar een geschikte boekhouder? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een boekhouder?

Boekhouders rekenen vaak een vaste prijs per klus, uur, maand of zelfs jaar. De kosten zijn geheel afhankelijk van de ervaring en de werkzaamheden van de boekhouder. Het belangrijkste bij het kiezen van een boekhouder is dat je op één lijn zit en je de boekhouder vertrouwt. Sommige boekhouders werken het hele jaar door voor bedrijven, maar andere boekhouders werken per klus. Die helpen de ene dag particulieren met hun belastingaangifte en de andere dag met de salarisadministratie van een groot bedrijf.

Maar wat kost een boekhouder dan precies?

Dit is een lastige vraag, want er is geen kant en klaar antwoord. Op de hulp bij de belastingaangifte van een particulier zit geen vast prijskaartje, het is namelijk afhankelijk van de inkomsten en uitgaven van de particulier. Hoe langer de boekhouder bezig is, hoe duurder de prijs.

De belastingaangifte van een zzp’er of ondernemer, het W-biljet, begint bijvoorbeeld bij een prijs vanaf €250,-. Hoe groter de boekhouding, hoe langer de boekhouder bezig is met de klus. Het opstellen van een jaarrekening begint al vanaf €450,-, dit voor een bv. De salarisadministratie laten uitvoeren begint vanaf €15,- per loonstrook.

Onthoud wel dat dit gaat om gemiddelde prijzen. De situatie, de klant en de boekhouder spelen een grote rol in de totaalprijs. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals terugvinden. Wil je liever een exacte prijsindicatie? Vergelijk gratis offertes van boekhouders!

boekhouder kosten

Kosten boekhouder 2024

Klus Gemiddelde prijs*
Belastingaangifte particulier €115,- tot €165,-
Belastingaangifte zzp’ers en ondernemers (W-biljet) Vanaf €250,-
Opstellen van een jaarrekening voor een bv Vanaf €450,-
Debiteurenbeheer Ontvang gratis offertes voor een prijsindicatie
Salarisadministratie Vanaf €15,- per loonstrook

*Let op: dit gaat om gemiddelde vanaf prijzen. De kosten kunnen flink verschillen met de realiteit. Je kan het beste gratis offertes aanvragen om een aanbod te krijgen van een boekhouder bij je in de buurt.

Wat kost een boekhouder per uur?

Het uurtarief van een boekhouder ligt aan de ervaring van de boekhouder of de grootte van het bedrijf. De kosten beginnen bij een paar tientjes per uur, maar dit kan flink oplopen afhankelijk van de boekhouder. Gemiddeld betaal je voor een startende boekhouder €40,- tot €45,- per uur. Voor een boekhouder die al een aantal jaren ervaring heeft betaal je ongeveer €50,- per uur.

Voor een zeer ervaren boekhouder, of een groot bedrijf, kan dit oplopen tot €80,-. Let wel op dat de prijs van de boekhouder niks zegt over de kwaliteit van het werk dat wordt uitgevoerd.


Uurtarief boekhouder 2024

€40,- tot €80,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouder uit de de regio.)

Laag
€40,- tot €50,-

Startende boekhouders

Hoog
€80,-

Ervaren boekhouders
Boekhoudkantoor

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost belastingaangifte uitbesteden?

De belastingaangifte laten doen door een boekhouder heeft vele voordelen. Niet alleen weet je zeker dat je boekhouding op orde is, maar je weet ook dat je voldoet aan de wettelijke eisen van bijvoorbeeld de omzetbelasting.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor hulp bij belastingaangifte?

Hulp bij de aangifte inkomstenbelasting is vaak onderdeel van een pakket, daarom wordt hier vaak geen prijs op gezet. Hulp bij de aangifte omzetbelasting kost gemiddelde €35,- per keer. Hulp bij de loonbelasting is ongeveer €32,50 per medewerker per maand. Het uitbesteden van de aangifte vennootschapsbelasting is €75,- per keer. Aangifte dividendbelasting is €55,- per keer.

Let wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn, exclusief btw. De prijs kan verschillen per boekhouder. Daarom is het verstandig om offertes aan te vragen, dan krijg je een beter beeld van de kosten en vaak een exacte prijsindicatie. Hieronder kan je de prijzen nogmaals lezen in een handig overzicht.

boekhouder prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde kosten, exclusief btw
Aangifte inkomstenbelasting Onderdeel van een pakket
Aangifte omzetbelasting €35,- per keer
Aangifte loonbelasting €32,50 per medewerker per maand
Aangifte vennootschap belasting €75,- per keer
Aangifte dividendbelasting €55,- per keer

Wat kost het opstellen van een jaarrekening?

De omvang van het bedrijf bepaald voor een groot gedeelte de kostprijs van het opstellen van een jaarrekening.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor hulp bij verschillende vormen belastingaangifte?

  • Voor een kleine bv kan je rekenen op een prijs van €500,- tot €750,-
  • Bij een grotere bv zijn de gemiddelde kosten €900,- tot €1.250,-

Er zijn een aantal factoren die deze prijzen beïnvloeden. Bijvoorbeeld het tarief van de boekhouder, maar ook de grootte van het bedrijf. Daarnaast heeft ook het doel van de jaarrekening een effect op de kosten. Is het alleen voor intern gebruik? Dan liggen de kosten wat lager. Is de jaarrekening voor aandeelhouders? Dan is het vaak iets duurder, dit komt omdat de klus dan iets complexer is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de boekhouding netjes wordt aangeleverd. Het is dan makkelijker voor de boekhouder om zijn of haar werk te verrichten.


Besparen op de kosten van een boekhouder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Waar moet je op letten bij het inschakelen van een boekhouder?

Als eerste raden we je altijd aan om te kiezen voor een boekhouder waar je een klik mee hebt. Hierdoor gaat de samenwerking een stuk vlotter verlopen. Het is fijn om een boekhouder te hebben waarmee je op één lijn zit. Daarbij maakt dit het uitbesteden van de boekhouding een stuk meer vertrouwd.

Het tweede is om je af te vragen of je een zelfstandige boekhouder of een boekhoudkantoor wilt inschakelen. Een boekhoudkantoor kost vaak wat meer, maar dan ben je gegarandeerd dat er altijd iemand voor je klaar staat. Een zelfstandige boekhouder zorgt voor een persoonlijke aanpak, maar deze kan het ook druk hebben. Lees meer over hoe je de beste boekhouder kan vinden.

Je zou eventueel ook kunnen kijken naar keurmerken. Zo heb je bijvoorbeeld de NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Dit is een kwaliteitskeurmerk dat zich richt op administratie en belasting. Hierbij ben je verzekerd van kwaliteit. Je kan meer informatie lezen op de website van NOAB.

Hoe kan je besparen op de prijs van een boekhouder?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de kosten van een boekhouder. Als eerste zou je zelf al aan de slag kunnen gaan met de boekhouding. Alles netjes en overzichtelijk houden scheelt al een hoop werk en maakt de werkzaamheden van de boekhouder een stuk makkelijker. Om hierbij te helpen zou je eventueel gebruik kunnen maken van een boekhoudprogramma. Deze zijn vaak volledig geautomatiseerd, daarmee bespaar je jezelf een hoop tijd.

Het wordt ook aangeraden om een boekhouder in je eigen regio te zoeken. Als je een vaste boekhouder inschakelt is de kans groot dat je veel moet afspreken. Door een boekhouder in je eigen regio te zoeken bespaar je een hoop op voorrijkosten. Als laatst raden we je aan om offertes te vergelijken, je krijgt dan namelijk aanboden van meerdere boekhouders. Zo kies je zelf de boekhouder die het best bij je past of het beste aanbod doet.

boekhouder prijs

Besparen op een boekhouder? Vergelijk gratis offertes!

Een boekhouder verzorgt de gehele boekhouding van je bedrijf of helpt je bij verschillende aangiftes. Het inhuren van een boekhouder brengt veel voordelen met zich mee, je weet namelijk dat alles netjes wordt bijgehouden en dat het voldoet aan alle eisen. Op zoek naar een belastingadviseur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je kiest zelf de boekhouder met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste boekhouder bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met boekhouders bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland