Vind een specialist voor gevelrenovatie

Op zoek naar een vakman voor gevelrenovatie? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele gevelspecialisten zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een gevelrenovatie?

De kosten van gevelrenovatie zijn afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden verricht. De prijs van gevelrenovatie wordt vaak per uur, vierkante meter of steen berekend. Hierdoor is het lastig om een gemiddelde prijs te geven voor gevelrenovatie.

Wat zijn de kosten voor verschillende werkzaamheden dan?

De kosten voor het vervangen van voegwerk kost gemiddeld €40,- tot €42,- per m². Het laten uitvoeren van nieuw voegwerk kost gemiddeld €10,- per m². Deze kosten kunnen verschillen per bedrijf en de methode die wordt gebruikt. De prijs voor voegwerk kan dus hoger of lager uitvallen. Het laten renoveren van een schoorsteen heeft vaak een vaste prijs. Dit is gemiddeld €500,-. Dit is een vrij complexe klus waar veel uren werk in gaat zitten.

Het laten vervangen van gevelstenen kost ongeveer €12,50 per steen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort steen dat gebruikt wordt. Het laten vervangen van raamdorpels kost gemiddeld €35,- per uur. Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals in een handig overzicht bekijken. Wil je liever meteen de exacte prijzen voor gevelrenovatie weten? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met gevelspecialisten in je regio.

gevelrenovatie kosten

Kosten gevelrenovatie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerk €40,- tot €42,- per m²
Renoveren van een schoorsteen Vanaf €500,-
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Gevelstenen vervangen €12,50 per steen
Vervangen van raamdorpels €35,- per uur

*Let op: Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en arbeidskosten. De prijzen verschillen per bedrijf. Vraag gratis offertes aan voor de exacte kosten.

Hoe is de prijs van een gevelrenovatie opgebouwd?

De prijs van een gevelrenovatie is opgebouwd uit drie onderdelen: de materiaalkosten, de grootte van de woning en de arbeidskosten.

De materiaalkosten zijn afhankelijk van de gekozen methode voor gevelrenovatie. Dit ligt uiteraard ook aan het bestaande materiaal van de gevel. Het laten vervangen van een aantal kapotte gevelstenen is goedkoper dan de gehele gevel te laten renoveren met nieuwe gevelbekleding. Vaak wordt er per vierkante meter gerekend, dan is de grootte van de woning ook een belangrijke factor bij de totaalprijs. Hoe groter het huis, hoe hoger de kosten.

Als laatst zijn er de arbeidskosten. Deze kosten verschillen per specialist en bedrijf, het is daarom lastig om in te schatten hoeveel dit exact kost. Je kan het beste gratis offertes aanvragen van meerdere gevelspecialisten. Zo kom je snel achter de prijzen en kies je zelf de vakman met het beste aanbod.

prijsopbouw gevelrenovatie

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van gevelrenovatie?

Zoals eerder vermeld bestaan de kosten van een gevelrenovatie uit een aantal factoren. De werkzaamheden, grootte van de klus en het uurtarief van de gevelspecialist spelen een grote rol. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende factoren.

De werkzaamheden

De werkzaamheden die worden uitgevoerd hebben een grote invloed op de kosten van gevelrenovatie. Kleine werkzaamheden, zoals het laten vernieuwen van de voegen, is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je een complete gevelrenovatie laat uitvoeren.

De werkzaamheden die je laat uitvoeren zijn afhankelijk van de staat van je gevel. Bij kleine beschadigingen betaal je uiteraard minder dan je zou doen bij een kapotte gevel. Bij een complete gevelrenovatie moeten verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, al deze kleinere klussen zullen optellen naar de prijs van de complete gevelrenovatie.

De grootte van de klus

De grootte van de klus heeft dus ook een grote invloed op de kosten. Hoe groter de klus hoe duurder de prijs van een gevelrenovatie. Bij een gevelreiniging betaal je een stuk minder dan bij het vervangen van je gevelbekleding.

Het voordeel van een complete gevelrenovatie is wel dat je eventueel een kwantumkorting kan regelen. Hierdoor betaal je minder per vierkante meter hoe groter de klus. Als je veel klussen aan de gevel in één kaar laat uitvoeren ben je vaak goedkoper uit dan als je dit zou verspreiden over een lange tijd.

Gevelbekleding: opties en voordelen

Het aanbrengen van gevelbekleding is één van de meest voorkomende vormen van gevelrenovatie. Gevelbekleding beschermt de gevel tegen weersinvloeden en heeft bovendien een isolerende waarde. Door de gevel te bekleding geef je het huis ook een unieke uitstraling én verleng je de levensduur van de gevel. Het onderhouden van gevelbekleding is daarbij ook enorm makkelijk.

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding:

 • Spuitkurk
 • Crepi
 • Kunstleien
 • Natuurleien
 • Kunststof
 • Gevelplaten
 • Hout

Uurtarief van de gevelspecialist

Ook het uurtarief van de gevelspecialist speelt een grote rol. Niet alle gevelspecialisten rekenen per uur, maar vaak zit het dan inbegrepen bij de prijs per vierkante meter. Een gevelspecialist kost gemiddeld €30,- tot €50,- per uur. Voor een ZZP’er betaal je ongeveer tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een groter bedrijf betaal je tussen de €40,- en €50,- per uur.

Ook dit kan uiteraard verschillen per bedrijf en vakman. De prijs heeft weinig te maken met de expertise van de vakman.


Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten uit de de regio.)

Laag
€30,- tot €40,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€40,- tot €50,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een gevelreiniging?

De prijs van een gevelreiniging verschilt, net als de prijs van een gevelrenovatie, per methode. De methode die gebruikt wordt is afhankelijk van de soort vervuiling die gereinigd moet worden. Bij een lichte vervuiling ben je een stuk minder kwijt per vierkante meter dan bij hardnekkige vervuiling.

Wat is de prijs per methode?

Bij lichte vervuiling kan je het beste gebruik maken van stoomreinigen. Dit kost €6,- per m². Bij hardnekkige vervuiling zou je kunnen gaan voor zandstralen, dit kost gemiddeld €12,- per vierkante meter. Voor een chemische reiniging, dit wordt gebruikt voor zware vervuiling, betaal je €16,- per m². Nevelstralen wordt gebruikt voor milde tot hardnekkige vervuiling, deze methode wordt vaak ingezet wanneer de gevelreiniging grondig moet gebeuren. Dit kost €20,- per vierkante meter. Als laatste is er laserreiniging. Dit wordt eigenlijk alleen gebruikt bij vervuiling op bijvoorbeeld kunstwerken en monumenten. Hier is geen vaste prijs voor, dit kan ook alleen op aanvraag.

In de onderstaande tabel kan je de kosten nog een keer terugvinden. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes en ontdek de prijzen van gevelreiniging.

gevelrenovatie prijs

Kosten gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreiniging Soort vervuiling Kosten per m²*
Stoomreinigen Lichte vervuiling €6,-
Zandstralen Hardnekkige vervuiling €12,-
Chemische reiniging Zware vervuiling €16,-
Nevelstralen Milde tot hardnekkige vervuiling €20,-
Laserreiniging Vervuiling op kunstwerken en monumenten Op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De kosten zijn inclusief btw. Ontvang gratis offertes voor de exacte kosten.

Voegwerken: informatie en kosten

Het voegwerk in de gevel is een belangrijk onderdeel voor zowel de uitstraling als de kwaliteit van de gevel. Het beschermt de gevel tegen vocht, hierdoor is het belangrijk dat er geen scheuren of andere beschadigingen te vinden zijn in de voegen. Om deze reden wordt voegwerk vaak meegenomen tijdens een gevelrenovatie.

Voegwerken bestaat uit verschillende werkzaamheden:

 • Het uithakken van voegen: bij het herstellen van voegen wordt er vaak gekozen om de voeg uit te hakken met een hakhamer. Door deze speciale hamer te gebruiken worden de stenen niet beschadigd.
 • Uitslijpen van voegen: bij oudere gebouwen zie je vaak dat voegen te smal of te hard zijn. Hierdoor kan het niet worden uitgehakt. In dit geval is het nodig om de voegen uit te slijpen. Dit wordt voornamelijk gedaan met een slijptol.
 • Vervangen van de stenen: komt de gevelspecialist er tijdens het voegwerk achter dat de stenen beschadigd zijn? Dan zullen deze ook moeten worden vervangen.

De kosten voor voegwerken verschillen per klus. Een voeg uitslijpen of uithakken kost gemiddeld €40,- tot €42,- per vierkante meter. Wanneer je de gevel opnieuw laten voegen kost dit €10,- tot €12,- per m².

Wat is het btw-tarief voor gevelwerk?

Over het algemeen zit er 21% btw op gevelwerken. In sommige gevallen kan je wel profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit is dan alleen op de arbeidskosten en niet op de kosten van materiaal. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zo moet de woning in ieder geval twee jaar oud zijn en moet je zelf de bewoner zijn.

Op de website van de Belastingdienst kan je meer lezen over het verlaagde btw-tarief. We raden je altijd aan om je goed te informeren over het btw-tarief, je kan namelijk flink besparen op de kosten mocht je in aanmerking komen voor het verlaagde btw-tarief.


Besparen op de kosten van een gevelspecialist?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Zijn er subsidies voor gevelwerken?

Er zijn helaas geen nationale subsidies voor gevelwerken. Je zou gevelwerk wel kunnen combineren met isolatiewerk. In dat geval zou je wel in aanmerking kunnen komen voor een subsidie. Zo heb je de SEEH, Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, die een subsidie aanbiedt aan iedereen die minstens twee energiebesparende maatregelen neemt voor het huis.

Je zou een gevelrenovatie dus kunnen combineren met een gevelisolatie. Hierbij moet je dan ook investeren in een andere vorm van isolatie. Wellicht kan je een kwantumkorting krijgen als je meerdere werkzaamheden in één keer laat uitvoeren.

Op rvo.nl kan je meer informatie lezen over deze subsidie.

Hoe kan je besparen op de kosten van een gevelrenovatie?

We willen allemaal de kosten zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we een aantal tips om te besparen op de prijs van een gevelrenovatie.

 • Je zou eventueel mee kunnen helpen bij de gevelrenovatie. Hierdoor bespaar je op de prijs per uur. Het is verstandig om de gevelspecialist te vragen waar je bij kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van de ruimte rondom de gevel.
 • Wanneer je meerdere gevelwerken in één keer laat uitvoeren zou je kunnen vragen om een kwantumkorting. Hoe groter de klus, hoe meer korting je kan verwachten. Als je nu al weet dat er meerdere werkzaamheden aan de gevel uitgevoerd moet worden, kan je dit het beste allemaal in één kaar aanpakken.
 • Door gevelspecialisten in je eigen regio te vinden zou je kunnen besparen op eventuele voorrijkosten. Dit klinkt vaak niet veel, maar wanneer de specialisten meerdere dagen langs moeten komen kunnen deze kosten zich flink opstapelen. Door een specialist in je eigen regio te vinden kan je deze kosten zo laag mogelijk houden.
 • Als laatst raden we je altijd aan om gratis offertes te vergelijken bij De 10 Beste. Je krijgt namelijk meerdere offertes van gevelspecialisten. Je kiest dan zelf de vakman met het beste aanbod.

gevelrenovatie prijzen

Besparen op een gevelrenovatie? Vergelijk gratis offertes

Een gevelrenovatie kan bestaan uit kleine of grote klussen. Hoe ernstig de schade aan de gevel ook is, het kan altijd worden opgelost. Wanneer je de gevel in één keer flink laat aanpakken zou je kunnen profiteren van een kwantumkorting. Op zoek naar een gevelspecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel tot vijf offertes van gevelspecialisten. Je bepaalt zelf welke specialist het meest geschikt is voor de klus aan de hand van aanbod en ervaring. Wist je trouwens dat de aanvraag geheel gratis en vrijblijvend is? Je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste gevelspecialist bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met gevel experts bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland