Vind een loodgieter voor jouw klus

Op zoek naar een goede loodgieter? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een loodgieter?

De prijzen van een loodgieter zijn afhankelijk van het type klus, de ervaring van de loodgieter en de kosten van het gebruikte materiaal. De kosten van een loodgieter worden doorgaans in drie categorieën geplaatst: reparatie, installatie en sanitair.

Wat kost een reparatie?

Ook dit verschilt per klus. Het opsporen van een lekkage kost gemiddeld €75,-. Het ontstoppen van een afvoer kost ongeveer €90,-. Het ontstoppen van een riool kost €150,-. Deze prijzen zijn inclusief btw, materiaal en arbeidskosten.

Wat kost een installatie?

Het aanleggen van een waterleiding, bijvoorbeeld in toilet, keuken of badkamer, kost ongeveer €45,- tot €600,-. Dit is afhankelijk van hoe lang en hoog de leiding moet worden. Het verleggen, of aanleggen, van een gasleiding kost gemiddeld €20,- tot €50,- per meter. Het aansluiten van een vaatwasser of wasmachine kost tussen de €100,- tot €300,-. Dit is niet alleen het aansluiting van het apparaat zelf, maar ook de installatiepunten. Het aanleggen van een buitenkraan kost €140,- tot €350,-.

En hoeveel kost sanitaire werkzaamheden?

Het vervangen van een staand toilet kost gemiddeld €350,- tot €550,-, dit is inclusief het toilet. Het aansluiten van een hangend toilet is iets lastiger, daarom is de prijs ook wat hoger. Dit kost ongeveer €550,- tot €750,-. Het plaatsen van een geheel nieuw bad kost gemiddeld €1000,-. Als laatst hebben we het plaatsen van een douchecabine. Dit is vanaf €1.800,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals terugkijken. Dit zijn natuurlijk niet alle klussen die loodgieters uitvoeren. Ben je benieuwd naar de exacte prijs of staat je klus er niet tussen? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met loodgieters bij je in de buurt.

loodgieter kosten

Kosten loodgieter 2024

Reparatie klussen Gemiddelde kosten *
Lekkage opsporen €75,-
Afvoer ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Installatie klussen Gemiddelde kosten *
Waterleiding aanleggen
(in toilet, keuken of badkamer)
€45,- tot €600,-
Gasleiding aanleggen/verleggen €20,- tot €50,-
per meter
Vaatwasser aansluiten €100,- tot €300,-
Buitenkraan aanleggen €140,- tot €350,-
Sanitair werkzaamheden Gemiddelde kosten *
Staand toilet aansluiten (bestaande vervangen) €350,- tot €550,-
Hangend toilet aansluiten
(bestaande vervangen)
€550,- tot €750,-
Plaatsen nieuwe bad Vanaf €1.000,-
Douchecabine plaatsen Vanaf €1.800.-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per klus en bedrijf. Voor de exacte prijzen kan je het beste gratis offertes aanvragen.

Hoe is de prijs van een loodgieter opgebouwd?

De totaalprijs van een loodgieter is opgebouwd uit drie onderdelen:

  • Arbeidskosten: De arbeidskosten bestaan voor 60% uit het geheel. Dit is het uurtarief van de loodgieter.
  • Materiaalkosten: de kosten voor materiaal, bij bijvoorbeeld installaties, bestaan voor 35% van het geheel.
  • Overige kosten: de overige kosten zijn 5% van de totaalprijs. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld voorrijkosten.

prijsopbouw loodgieter

Welke factoren bepalen de prijzen van een loodgieter?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een loodgieter bepalen. Het uurtarief, het type klus, het tijdstip van de klus en materiaalkosten spelen allemaal een grote rol in de totaalprijs. Hieronder leggen we per onderdeel uit wat er wordt verstaan onder deze factoren.

loodgieter prijs

Uurtarief van de loodgieter

Het uurtarief van de loodgieter verschilt per bedrijf en specialist. Voor een beginnend bedrijf, of een ZZP’er, kan je rekenen op €25,- tot €30,- per uur. Voor een ervaren loodgieter betaal je vaak €30,- tot €40,-. Als laatst heb je ook nog de gecertificeerde loodgieter, deze kosten gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Alhoewel deze prijzen flink verschillen, betekent het niet altijd dat een duurdere loodgieter beter werk levert. Prijs staat niet altijd gelijk aan kwaliteit. Je kan daarom het beste een aantal gratis offertes ontvangen van loodgieters. Je kan zelf kiezen aan de hand van de prijsopgaven welke loodgieter het beste bij je past.


Uurtarief loodgieter 2024

€25,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters uit de de regio.)

Laag
€25,- tot €30,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€40,- tot €50,-

Gecertificeerde loodgieter

Start gratis offerteaanvraag!

De klus

Het soort klus is uiteraard ook een belangrijke factor. Je betaalt vaak een stuk minder voor kleinere klussen, zoals reparaties, dan voor geheel nieuwe installaties. Zo kost een reparatie gemiddeld €75,- tot €150,- per klus. Voor een installatie kunnen de prijzen oplopen tot €600,-.

Sanitaire werkzaamheden, dit wordt vaak gezien als losse categorie, bestaan uit de grootste klussen. Denk hierbij aan het plaatsen van een nieuw bad of een douchecabine. Deze prijzen kunnen flink oplopen, maar daarbij zitten de kosten van de materialen wel inbegrepen.

Tijdstip van de klus

Je zou het niet denken, maar het tijdstip van de klus speelt ook een rol bij de totaalprijs. Loodgieters zijn vaak dag en nacht beschikbaar, dit komt omdat ze soms met spoed nodig zijn. Tijdens normale kantooruren, dus van 9 tot 5, betaal je het normale uurtarief.

En buiten de kantooruren?

Buiten de kantooruren, dus bijvoorbeeld in de avond of het weekend, betaal je soms €25,- bovenop het normale uurtarief.

Materiaalkosten

Als laatst zijn er de materiaalkosten. Hiermee bedoelen we niet alleen elementen zoals douchecabines en toiletten, maar ook de materialen die worden gebruikt bij bijvoorbeeld een ontstopping of het verhelpen van een lekkage.

De kosten van materiaal zijn dus geheel afhankelijk van het soort klus. Bij een ontstopping zal je niet veel betalen voor materiaal, maar bij het herstellen van een lekkage wel.


Besparen op de kosten van een loodgieter?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Zijn er keurmerken voor loodgieters?

Er zijn een aantal keurmerken en certificaten voor loodgieters. Deze keurmerken garanderen dat de loodgieter voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Deze keurmerken en certificaten worden uitgegeven door onafhankelijke organisaties.

Wanneer je kiest voor een loodgieter met een keurmerk heb je een aantal garanties. Bijvoorbeeld als je niet tevreden bent over de kwaliteit van het geleverde werk.

Een aantal keurmerken van loodgieters zijn:

  • InstallQ: dit is een brancheorganisatie. Deze stel een aantal kwaliteitsregelingen. Je vind meer informatie op installq.nl.
  • VCA: dit is een certificaat. Bedrijven die milieubewust werken kunnen dit certificaat krijgen. Meer informatie vind je op vca.nl.
  • KOMO: dit is een keurmerken voor producten en bouwprocessen. Ook dit staat garant voor kwaliteit en vakkundigheid. Lees meer op komo.nl.

De keurmerken zijn slechts één manier om te zien of een loodgieter past bij je wensen.
Lees ook onze tips voor hulp bij het zoeken en vergelijken van loodgieters.

Hoe kan je besparen op de kosten van een loodgieter?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de prijs van een loodgieter.

Als eerste raden we je aan om de loodgieter in te schakelen op een doordeweekse dag. Zo betaal je niet het extra tarief waar je soms op kan rekenen buiten kantooruren. Je zou ook mee kunnen helpen, bijvoorbeeld met voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan het verwijderen van dakgoten bij een lekkage of ruimte maken voor de loodgieter.

Ook raden we je aan om offertes te vergelijken via De 10 Beste. In de meeste gevallen krijg je een aantal prijsopgaven van loodgieters in je eigen regio. Zo bespaar je flink op de kosten. Bovendien kies je zelf voor de loodgieter met het beste aanbod.

loodgieter prijzen

Besparen op een loodgieter? Vergelijk gratis offertes!

Een loodgieter kan dus veel voor je doen: installeren, repareren en werken aan het sanitair. De prijzen verschillen ontzettend per klus, het is daarom het beste om offertes aan te vragen. Zo krijg je een exacte prijsindicatie en kom je niet voor verrassingen te staan. Op zoek naar een loodgieter?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt snel een aantal prijsopgaven van loodgieters in je regio. Je kan dan zelf de juiste loodgieter voor de klus bepalen aan de hand van ervaring en aanbod. De aanvraag is bovendien vrijblijvend en gratis, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste loodgieter bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met loodgieters bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland