Vind de beste loodgieter in Deventer


Op zoek naar een loodgieter in Deventer? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste loodgieters in Deventer

In het onderstaande overzicht vind je de beste loodgieters uit Deventer op rij. Vind snel en eenvoudig een loodgieter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste loodgieters in Deventer voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis loodgieter offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste loodgieters op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis loodgieter offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Vind een loodgieter Deventer via De 10 Beste

Wanneer je problemen hebt op het gebied van sanitair, leidingen of riolering ben je bij de loodgieter in Deventer op de juiste plek. Lekkages oplossen of verstoppingen verhelpen, de loodgieter doet het allemaal. Maar hoeveel kost een loodgieter precies? En hoe vind je een loodgieter? Lees verder en krijg de antwoorden of al jouw vragen.

Loodgietersbedrijf Deventer: korte samenvatting

 • Een loodgietersbedrijf in Deventer kan onderhoud verlenen, reparaties uitvoeren, machines en leidingen installeren en alles op het gebied van sanitair.
 • Kosten variëren afhankelijk van de aard van de klus. Reparaties zijn over het algemeen goedkoper dan installaties, terwijl sanitaire werkzaamheden gemiddeld duurder zijn.
 • Het uurtarief van een loodgieter varieert meestal tussen de €45,- en €80,-, afhankelijk van ervaring en specialisatie.
 • Factoren die kosten beïnvloeden zijn de moeilijkheidsgraad van de klus, materiaalkosten, eventuele voorrijkosten en spoedsituaties.
 • Om kosten te besparen, vergelijk prijzen door offertes te vergelijken en voer eenvoudige taken zelf uit wanneer mogelijk. Ook kun je regelmatig onderhoud laten uitvoeren en buiten het hoogseizoen een loodgieter inschakelen.


Wat kan een loodgieter voor je betekenen?

Een loodgieter heeft een breed assortiment aan taken waar ze zich mee bezig houden, maar wat kan een loodgieter nou echt voor jou betekenen? Ze kunnen verstoppingen verhelpen, lekkages repareren, sanitair installeren en repareren, boilers onderhouden en vervangen, verwarmingssystemen installeren en onderhouden, en advies geven over efficiënt watergebruik en energiebesparing. Eigenlijk zijn deze taken makkelijk te verdelen in drie onderdelen, namelijk onderhoud & reparatie, installatie en sanitair.

 • Bij onderhoud & reparatie gaat het bijvoorbeeld over de leidingen in de badkamer of keuken. Wanneer een gootsteen of afvoer verstopt raakt kan de vakman dit verhelpen. Ook het ontstoppen van een wc, het repareren van een vaatwasser of het onderhouden van waterleidingen valt hieronder.
 • Installatieklussen waar de loodgieter zich mee bezighoudt, zijn onder andere het aanleggen van een vaatwasser, een buitenkraan of een wasmachine. Het verleggen van waterleidingen is een ander belangrijk onderdeel waar je een loodgieter voor kunt bellen.
 • Een loodgieter kan verschillende werkzaamheden uitvoeren met betrekking tot sanitair. Bijvoorbeeld, als je je badkamer renoveert, kan de loodgieter verantwoordelijk zijn voor de volledige installatie van het sanitair. Ze kunnen een toilet vervangen, een douchecabine installeren of een kraan vervangen.

Kortom, ze kunnen je helpen met allerlei problemen en installaties met betrekking het toilet, de badkamer of het riool.

loodgieter Deventer

Wat kost het inschakelen van een loodgieter in Deventer?

Wanneer je een loodgieter in Deventer inschakelt zijn er een aantal kosten waar je rekening mee moet houden. Er is niet een vast bedrag wat je standaard betaald wanneer je een loodgieter inschakelt, de kosten passen zich aan aan de klus.

Zo zijn reparatie klussen over het algemeen goedkoper dan installatie klussen. Voor reparatie klussen zoals lekkages opsporen en afvoer ontstoppen betaal je bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €75,- en de €90,-. Voor en riool ontstoppen ben je iets meer kwijt, namelijk gemiddeld €150,-. Bij een installatie klus ben je al snel het dubbele kwijt.

Voor een waterleiding aanleggen in het toilet, de keuken of de badkamer ben je bijvoorbeeld tussen de €45,- en de €600,- kwijt. Het grote verschil in deze prijs komt doordat elke klus anders is, en sommige leidingen sneller en makkelijker zijn aangelegd dan andere. Voor gasleidingen aanleggen of verleggen wordt de prijs vaak per meter berekend. Je betaalt dan ook €20,- tot €50,- per meter. Voor een buitenkraan aanleggen betaal je tussen de €140,- tot €350,-.

Sanitaire werkzaamheden zijn gemiddeld genomen het duurst. Een hangend toilet aansluiten kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €550,- en de €750,-. Ook het plaatsen van een nieuw bad (€1000,-) en het plaatsen van een douchecabine (€1800,-) zijn gemiddeld dure klussen.

Voor een duidelijk overzicht van deze prijzen kun je een kijkje nemen in de onderstaande tabel.

Kosten loodgieter 2024

Reparatie klussen Gemiddelde kosten *
Lekkage opsporen €75,-
Afvoer ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Installatie klussen Gemiddelde kosten *
Waterleiding aanleggen
(in toilet, keuken of badkamer)
€45,- tot €600,-
Gasleiding aanleggen/verleggen €20,- tot €50,-
per meter
Buitenkraan aanleggen €140,- tot €350,-
Sanitair werkzaamheden Gemiddelde kosten *
Hangend toilet aansluiten
(bestaande vervangen)
€550,- tot €750,-
Plaatsen nieuw bad Vanaf €1.000,-
Douchecabine plaatsen Vanaf €1.800.-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en montage.

Uurtarief loodgietersbedrijf in 2024

Hoeveel je daadwerkelijk moet betalen voor een loodgietersbedrijf in 2024 is afhankelijk van nog een aantal factoren. Één van deze factoren is het uurtarief van de loodgieter. Gemiddeld kost een loodgieter tussen de €45,- en de €80,- per uur, en deze prijs veranderd door de loodgieter waar je mee te maken hebt.

Wanneer de loodgieter een zzp’er is of een beginnend bedrijf heeft, zal deze een gemiddeld uurtarief van €45,- tot €60,- vragen. Een gecertificeerde loodgieter met meer ervaring kan al snel tussen de €60,- en de €80,- per uur vragen.


Uurtarief loodgieter 2024

€45,- tot €80,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters in de regio.)

Laag
€45,- tot €60,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€65,- tot €80,-

Gecertificeerde loodgieter

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de kosten van de loodgieter?

Zoals hierboven al werd genoemd zijn er een aantal factoren die de kosten van een loodgieter beïnvloeden, het uurtarief is hier één van. Maar er zijn nog een aantal andere punten die je niet mag vergeten bij het berekenen van de kosten. Je kunt jezelf de volgende vragen stellen:

 • Hoe moeilijk is de klus? De moeilijkheidsgraad of complexiteit van de klus speelt een grote rol in de berekening van de kosten. Grotere projecten of ingewikkelde reparaties kunnen meer tijd en middelen vereisen, wat zorgt voor hogere kosten.
 • Wat zijn de materiaalkosten? Wanneer er materialen nodig zijn voor de reparaties of installaties, zullen de kosten van deze materialen worden toegevoegd aan de eindprijs.
 • Komt de loodgieter van ver? Sommige loodgieters rekenen voorrijkosten, die de kosten dekken voor het reizen naar de locatie van de klant. Wanneer een loodgieter ver moet reizen betekent dit ook een hogere rekening.
 • Is er sprake van een spoedsituatie? Als er sprake is van een noodsituatie of als de klus snel moet worden uitgevoerd, kan dit van invloed zijn op de kosten. Spoedwerkzaamheden kunnen meer kosten.

Hoe kan je besparen op de kosten?

Nu je weet welke factoren mee spelen in de opmaak van de kosten kun je ook kijken naar de manieren waarop je kunt besparen. Voor extra tips ben je hier op de juiste plek!

 • Tip 1: Vergelijk prijzen. Door via deze site offertes te vergelijken krijg je meteen een duidelijk beeld van de mogelijkheden en prijzen, en weet je zeker dat je nooit te veel betaald!
 • Tip 2: Voer eenvoudige taken zelf uit. Heb je last van een verstopte leiding? Vraag jezelf dan eerst af of je dit zelf kunt oplossen met ontstoppingsmiddel. Door deze kleine taken zelf uit te voeren bespaar je geld voor wanneer je écht een loodgieter nodig hebt!
 • Tip 3. Regelmatig onderhouden. Onderhoud is een belangrijke en effectieve manier om de kwaliteit van jouw sanitair, leidingen en riolering te behouden. Je voorkomt schade en zorgt ervoor dat alles langer mee gaat.
 • Tip 4: Plan werkzaamheden buiten het hoogseizoen. Loodgieters hebben drukke periodes waarin ze hogere prijzen kunnen indienen. Probeer werkzaamheden te plannen tijdens rustigere tijden, wanneer de prijzen mogelijk lager zijn.

Hoe kies je voor een goede loodgieter in Deventer?

Wil je een goede loodgieter in Deventer vinden? Hier zijn vijf stappen die je kunt volgen om een goede loodgieter te kiezen.

Stappenplan voor het vinden van een goede loodgieter

 1. Vraag om advies: Vraag aan mensen die je kent of ze een goede loodgieter kunnen aanbevelen. Vraag wie ze hebben ingehuurd en of ze tevreden waren met het werk.
 2. Controleer de referenties: Vraag aan de loodgieter of hij namen en telefoonnummers heeft van mensen die hij eerder heeft geholpen. Praat met deze mensen en vraag hoe ze de loodgieter vonden.
 3. Kijk naar vergunningen en verzekering: Vraag aan de loodgieter of hij de juiste papieren heeft om het werk te doen. Vraag ook of hij verzekerd is voor het geval er iets misgaat.
 4. Vraag om een offerte: Vraag aan de loodgieter om op papier te zetten hoeveel het werk gaat kosten. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.
 5. Let op hoe de loodgieter communiceert: Kijk of de loodgieter goed naar je luistert en duidelijk antwoord geeft op je vragen. Het is belangrijk dat hij beleefd en professioneel is.

Loodgieter in Deventer inschakelen? Maak gebruik van De 10 Beste!

Een loodgieter houdt zich bezig met verschillende taken, waaronder onderhoud & reparatie, installatie en sanitair. Doordat er zoveel verschillende klussen en onderdelen zijn is er niet één standaard bedrag wat geldt voor alle loodgieters. Wel zijn er een aantal manieren waarop je kunt besparen op een loodgieter. Denk hierbij aan zelf kleine klussen uitvoeren of regelmatig onderhoud uit te laten voeren.

Een andere manier om te besparen is door een vrijblijvende offerteaanvraag te doen! Je komt zo snel en makkelijk in contact met vakmannen bij jou in de regio en je weet zo zeker dat je nooit te veel betaald.

Start nu je gratis aanvraag!

Loodgietersbedrijf Deventer: veelgestelde vragen

Wil je graag meer informatie, bijvoorbeeld over hoelang een loodgietersbedrijf in Deventer bezig is? Of ben je benieuwd naar wat anderen zich afvragen? Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Hoelang is een loodgieter in Deventer gemiddeld bezig?

Een loodgieter in Deventer kan verschillende taken uitvoeren, van kleine reparaties tot grote installaties. Hoe lang het duurt, hangt af van het specifieke werk. Simpele klusjes kunnen binnen een uur klaar zijn, terwijl grotere projecten enkele dagen kunnen duren. Dit hangt ook af van de materialen en andere factoren.

Schakel je een loodgieter in voor alle ontstoppingen?

Nee, niet alle ontstoppingen vragen om de hulp van een loodgieter. Voor kleine verstoppingen in gootstenen of toiletten kun je vaak zelf ontstoppingsmiddelen gebruiken of een ontstoppingsveer gebruiken. Als de verstopping toch te hardnekkig is, zich in het hoofdriool bevindt of als er structurele problemen zijn, is het wel goed om een ​​loodgieter in te schakelen.

Wat zijn de gemiddelde voorrijkosten van een loodgietersbedrijf?

Over het algemeen zijn de gemiddelde voorrijkosten €0,30,- per kilometer. De gemiddelde voorrijkosten van een loodgietersbedrijf kunnen verschillen, volledig afhankelijk van de locatie en het bedrijf.  Het bedrag varieert, maar kan al snel ergens tussen de €20,- en €50,- euro liggen.

Welk btw-tarief wordt er gehanteerd voor de werkzaamheden van een loodgieter?

Voor de werkzaamheden van een loodgieter wordt meestal het standaard btw-tarief gehanteerd. In Nederland is dit tarief momenteel 21%. Dit betekent dat de loodgieter 21% btw in rekening brengt over de kosten van de diensten die hij levert.