Dakinspectie laten inplannen?

Vind de beste dakdekker, via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Bas – 08-09-2022

Wat kost een dakinspectie?

Een dakinspectie kost gemiddeld €150,- tot €300,-. Je schakelt een dakdekker voor een dakinspectie in wanneer je vermoedt dat de conditie van je dak achteruit is gegaan, of wanneer je er simpelweg voor wil zorgen dat het in uitstekende kwaliteit blijft. Dat is niet gek, je dak krijgt veel te verduren: met een regelmatige dakinspectie zorg je ervoor dat je dak in top kwaliteit blijft.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een dakinspectie, hoe deze prijs is opgebouwd, krijg je enkele bespaartips en leer je meer over wat er gecontroleerd wordt en wanneer dit nodig is.

Kosten dakinspectie: belangrijkste informatie

 • Een dakinspectie kost gemiddeld €150,- tot €300,-, afhankelijk van je soort dak en wat er moet gebeuren. Een dakinspectie is vaak gratis wanneer het leidt tot een dakonderhoud of dakreparatie.
 • De prijs van een dakinspectie is opgebouwd uit kosten van de dakdekker, voorrijkosten en benodigde materialen.
 • Besparen op een dakinspectie kan je doen door samen met je buren een inspectie in te plannen, een dakdekker in je eigen regio te kiezen of door het te combineren met onderhoud of reparatie.
 • Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar de kwaliteit van het dak. Er wordt gekeken naar de dakbedekking, dakgoten en dakconstructie. Als je een schoorsteen hebt wordt deze ook gecontroleerd.
 • Je schakelt een dakdekker in voor een dakinspectie wanneer je vermoedt dat de kwaliteit van het dak achteruit is gegaan of wanneer het dak zijn uiterste levensduur heeft bereikt.


dakinspectie kosten

Wat zijn de kosten van een dakinspectie?

De gemiddelde kosten voor een dakinspectie zijn €150,- tot €300,-. Afhankelijk van het soort dak en of het in combinatie wordt gedaan met bijvoorbeeld een dakreparatie of dakonderhoud kan de prijs flink verschillen.

Wat zijn de kosten voor verschillende soorten daken?

Voor een plat dak kost een dakinspectie voor het gehele dak €150,- tot €250,-. Voor een schuin dak loopt dit op van €200,- tot €300,-. Deze prijs ligt hoger omdat werken op een schuin dak iets lastiger is.

Wat kost een dakinspectie als ik het combineer met andere dakwerken?

Laat je de dakdekker het dak inspecteren terwijl er al een dakreparatie of dakonderhoud is geplant? Dan wordt de prijs van de dakinspectie vaak afgetrokken van de totaalprijs, in dat geval is het dus in de meeste gevallen gratis.

Kosten dakinspectie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen* Uitleg
Dakinspectie voor plat dak €150,- tot €250,- Algehele controle dak
Dakinspectie voor schuin dak €200,- tot €300,- Algehele controle dak
Dakinspectie in combinatie met dakreparatie of dakonderhoud Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs Algehele controle dak in combinatie met uitvoeren van een reparatie, onderhoud of renovatie

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen.


Dakinspectie nodig?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste Dakdekkers en kies de vakman met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken


Hoe zijn de prijzen van een dakinspectie opgebouwd?

De prijzen van een dakinspectie bestaan uit de kosten voor de dakdekker en voorrijkosten. Moet er wat gerepareerd worden? Dan komen er ook materiaalkosten bij, maar technisch gezien staat dit los van de dakinspectie zelf. Kosten voor het gebruik van steigers en dergelijke wordt ook meegerekend bij het

De prijs van een dakinspectie bestaat dus uit:

 • De kosten voor de dakdekker, dit is het uurtarief dat de dakdekker hanteert.
 • De voorrijkosten, vaak berekend per kilometer.
 • Kosten voor materiaal als dit nodig is

Besparen op dakinspectie kosten: zo doe je dat!

Wil je wat besparen op de kosten van de dakinspectie? Begrijpelijk! Daarom hebben we enkele tips voor je verzamelt:

 • Kan je het dak makkelijk bereiken en kan je er op een veilige manier staan? Dan zou je eventueel zelf al kunnen kijken of er beschadigingen of onderhoud nodig is. Dan kan je specifieker zijn bij de aanvraag voor de dakdekker en is de dakdekker minder lang bezig.
 • Woon je in een 2-onder-1-kap of rijtjeshuis? Overweeg dan een dakinspectie in te plannen samen met je buren. Zo kan je vaak een lagere prijs verwachten.
 • Kies ook altijd voor een dakdekker in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Als laatst raden we je aan een dakinspectie te combineren met een dakreparatie, onderhoud of dakrenovatie. De kosten worden dan namelijk vaak verrekend, waardoor de dakinspectie gratis is.

Wat wordt er gecontroleerd bij een inspectie?

Alles van het dak wordt gecontroleerd bij een dakinspectie. Het dak bestaat uit veel onderdelen die elk hun steentje bijdragen aan de kwaliteit van het gehele dak.

Als eerste wordt er gekeken naar de dakbedekking. Bij hellende daken wordt er over het algemeen gekeken naar dakpannen, de bovenste nokvorst en kantpannen. Bij een plat dak wordt er meer gekeken naar scheuren en slijtage. Ook de dakgoten worden gecontroleerd, zo kijkt de dakdekker of er scheuren of verstoppingen te vinden zijn. De dakconstructie wordt ook onder de loep genomen: dit kan namelijk gedurende de tijd toch zijn kwaliteit verliezen.

Heb je een schoorsteen? Ook dit wordt bekeken, voornamelijk het metselwerk, voegwerk, loodslabben en het plateau voor de schoonsteen. Een dakkapel of dakraam wordt ook meegenomen als je deze hebt, hier wordt goed gekeken hoe deze aansluit aan de dakconstructie.

Wanneer is een inspectie aan het dak nodig?

Je laat een dak inspecteren wanneer je vermoedt dat de kwaliteit achteruit gaat. Bijvoorbeeld door slijtage gedurende meerdere jaren, of na heftige weersomstandigheden. Zit er veel verschil in temperatuur gedurende enkele dagen? Ook dat kan een reden zijn om toch even een dakdekker te laten kijken naar de kwaliteit van het dak.

We raden aan om elk jaar, of twee jaarlijks, een dakinspectie in te plannen. Zo weet je namelijk zeker dat je dak zijn kwaliteit behoudt. Hierdoor is je huis altijd goed beschermd tegen het weer, ontstaan er minder vaak grotere problemen en verhoog je de levensduur van de dakbedekking.

Zelf dak inspecteren of een dakdekker inschakelen?

We raden je altijd aan een dakdekker in te schakelen. Werken op het dak kan namelijk erg gevaarlijk zijn, het dak moet ook goed bereikbaar zijn. Durf je toch zelf het dak op te komen? Dan kan je toch zelf het een en ander inspecteren.

Je kan sowieso het oppervlak goed schoonmaken. Denk aan het verwijderen van bladeren en mos. Zijn de dakgoten verstopt? Maak deze dan ook schoon. Heb je dakpannen? Kijk dan ook goed naar de kwaliteit van de dakpannen, scheuren zijn makkelijk te zien. Zijn veel dakpannen kapot? Dan is het tijd voor het vervangen van je dakpannen.

dakinspectie

Dakinspectie inplannen? Vergelijk gratis offertes!

Is het tijd voor een dakinspectie? Dan ben je nu in ieder geval bekend met de kosten van een dakinspectie. Een dakinspectie is daarbij een uitstekende manier om de kwaliteit van het dak hoog te houden: door een jaarlijkse controle vermijd je een hoop problemen wat je een hoop geld kan besparen. Dakinspectie laten uitvoeren door een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, kies zelf voor de dakdekker met het beste aanbod en laat het dak inspecteren door een professional.

Gratis offertes ontvangen!