Vind een goede accountant

Op zoek naar een geschikte accountant? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met accountants uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele accountantskantoren zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een accountant?

De kosten van een accountant worden vaak verrekend per klus of uur. Doorgaans wordt er gekozen voor een prijs per klus.

Wat zijn de kosten per klus?

Dit verschilt enorm. Het laten opstellen van een financiële rapportage kost tussen de €40,- en €300,-. Dit is afhankelijk van hoeveel informatie er verwerkt moet worden. Hulp bij aangiftes kost tussen de €50,- en €150,-. Het opmaken van jaarstukken kost gemiddeld €100,- tot €200,-. Administratie van salaris en personeel kost tussen de €100,- en €250,-.

Het laten bijhouden van je gehele financiële administratie kost rond de €300,- tot €600,-. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid inkomsten en uitgaven en het doel van het bijhouden.

In de onderstaande tabel kan je verschillende prijzen van een accountant raadplegen. Wil je liever meteen de exacte prijzen weten? Vergelijk dan gratis offertes van tot wel vijf accountants in de regio.

kosten accountant

Kosten accountants 2024

Type klus Gemiddelde kosten*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Jaarstukken opmaken €100,- tot €200,-
Salaris- en personeelsadministratie €100,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening opstellen €250,- tot €500,-
Bijhouden van financiële administratie €300,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor de exacte prijs kan je gratis offertes aanvragen!

Wat zijn de prijzen van een accountant per uur?

Een accountant kost tussen de €70,- en €200,- per uur. Deze kosten liggen zo uiteen door de ervaring en kennis van de accountant. Voor een beginnende accountant kan je rekenen op een uurtarief van ongeveer €60,- tot €75,-. Voor een accountant met keurmerken en een hoop ervaring betaal je tussen de €150,- en €200,-.

Het gemiddelde uurtarief is €70,- tot €100,-.


Uurtarief accountant 2024

€70,- tot €100,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van accountants uit de de regio.)

Laag
€60,- tot €75,-

Beginnende accountant

Hoog
€150,- tot €200,-

Ervaren accountant

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een accountant?

Een accountant kan veel voor je betekenen. Accountants zijn gespecialiseerde vaklui op het gebied van financiën. Ze verzorgen onder meer de financiële administratie, kunnen jaarrekeningen opstellen en bieden hulp bij de administratie van zowel personeel als het salaris en kan ook financiële rapportages opmaken.

Een accountant schakel je in wanneer je een ervaren specialist nodig hebt op het gebied van financiën. Dit is erg handig voor alle verplichte documenten, maar is sowieso een goed idee voor elk bedrijf. De accountant zorgt dat alles op orde is: zo hou je tijd over voor andere werkzaamheden.

Ze kunnen daarnaast ook advies geven. Dat advies is altijd zeer persoonlijk en kan duidelijke inzichten geven over de financiën van je onderneming.

Wat is het verschil tussen een registeraccountant (RA) en een Accountant Administratieconsultent (AA)?

In Nederland kennen we twee soorten accountants: AA, Accountant Administratieconsultent, en RA, registeraccountants.

Wat is het verschil?

Een registeraccount mag een verklaring afgeven over de jaarrekening. Dit soort accountants geven ook advies, ze zoeken dan naar problemen en de oorzaak hiervan.

Een registeraccountant staat ingeschreven bij het accountsregisters van de NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Een accountants administratieconsultent mag de verklaring over de jaarrekening niet geven en staat ook niet ingeschreven bij de NBA.

prijzen accountant

Hoe vind ik een goede accountant?

Het vinden van een goede accountant kan een lastige klus zijn. Er zijn een aantal punten waar je op kan letten bij de zoektocht:

  • Hoe berekent de accountant zijn of haar prijs? Een accountant rekent prijzen per uur, maand, jaar of klus. Kijk altijd naar wat past binnen je budget en welke regeling het beste bij je onderneming past.
  • Hoe groot is het accountantskantoor? Bij een groot kantoor word je vaak geholpen door meerdere specialisten. Bij een klein kantoor kan je een meer persoonlijke aanpak verwachten.
  • Welke naam toevoegingen heeft de accountant? Heb je een verklaring over een jaarrekening nodig? Kies dan voor een registeraccountant. Deze kunnen deze namelijk verstrekken. Een AA accountant mag dit niet.
  • Vind een accountant in de regio. Kies ook altijd een accountant die in de buurt van je onderneming werkzaam is. Zo maak je makkelijker afspraken en is contact beter te onderhouden.

Wanneer heb ik een accountant nodig?

Een accountant schakel je in wanneer je financiële administratie moet worden bijgehouden. Daarnaast zijn sommige accountants nodig om bijvoorbeeld een verklaring over een jaarrekening te krijgen. Een accountant schakel je dus in wanneer je hulp nodig hebt bij de financiën van je onderneming.

Veel ondernemers schakelen tegenwoordig een accountant in omdat ze dan verzekerd zijn dat alles goed wordt bijgehouden. Daarnaast kunnen ze dan altijd advies winnen over de financiën én houden ze tijd over voor andere zaken.


Besparen op de kosten van een accountant?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Tips: zo zorg je dat je een klik hebt met je accountant

Wanneer je een accountant inschakelt is het wel prettig dat je een goede klik hebt met de accountant. Dit maakt de werkzaamheden een stuk prettiger. Hieronder geven we een aantal tips om een accountant te vinden waar je snel een klik mee krijgt.

Maak goede afspraken

Als eerste raden we je aan om altijd goede afspraken te maken met de accountant. Zo weten jullie van elkaar wat jullie aan elkaar hebben, daarnaast weet je zeker wat er gebeurt en wat niet. Bij de eerste kennismaking zou je al eventuele afspraken kunnen maken.

Kijk naar keurmerken

Wil je zeker weten dat de accountant zich houdt aan bepaalde eisen? Kijk dan of de accountant een keurmerk heeft. De meest bekende is de NOAB, dit is de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Meer informatie hierover vind je op noab.nl.

Bespreek jouw case vooraf

Dit raden we altijd aan: bespreek of omschrijf de klus altijd zo uitgebreid mogelijk en voor de werkzaamheden beginnen. Zo word je specifiek geholpen voor hetgeen waar je hulp bij nodig hebt. Daarnaast kan de accountant zich dan goed voorbereiden op het werk.

Vergelijk offertes

Daarnaast raden we je ook altijd aan om offertes te vergelijken via De 10 Beste. Je krijgt dan namelijk een offerte van tot wel vijf accountants. Je kan dan zelf van tevoren al kijken of er een accountant te vinden is waar je een klik mee hebt.

prijs accountant

Accountant nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een accountant houdt zich bezig met alles omtrent de financiën van bedrijven en ondernemingen. Er zijn verschillende soorten accountants, die elk ook nog een eigen specialisatie hebben. Kijk altijd goed of de accountant past bij je werkzaamheden. Zodra je een goede accountant hebt gevonden, heb je een kostbare aanwinst voor het bedrijf te pakken. Op zoek naar een accountant?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast, dus probeer het eens uit!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste accountant bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met accountants bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland