Vind een stukadoor voor jouw project

Op zoek naar een goede stukadoor? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een stukadoor?

De kosten van een stukadoor zijn afhankelijk van het materiaal, de specialisatie en de locatie van de stukadoor. Een stukadoor rekent zijn prijs vaak per uur of vierkante meter. Elke stukadoor heeft hier een andere regeling voor. Gemiddeld kost een stukadoor €25,- tot €45,- per uur. Voor een beginnende stukadoor betaal je uiteraard minder dan voor een ervaren stukadoor.

En per vierkante meter?

Dit ligt helemaal aan het soort stucwerk dat wordt aangebracht. Spuitpleister kost gemiddeld €5,- tot €15,-. Voor sierpleister betaal je tussen de €12,- en €25,- per vierkante meter. Schuurwerk kost ongeveer €14,- tot €26,-. De kosten van raapwerk zijn €15,- tot €30,-. Betonstuc is de duurste optie, dit kost €100,- per vierkante meter. Behangklaar stucwerk kost tussen de €8,- en €17,-. Voor sausklaar stucwerk betaal je iets meer: €9,- tot €24,- per vierkante meter. Het stuken van een plafond kost ongeveer €5,- tot €23,-.

Zoals je ziet verschillen de prijzen per materiaal en de locatie. Hierdoor is het bijna onmogelijk om met een prijsindicatie te komen. Deze gemiddelde prijzen zijn wel inclusief btw, arbeidskosten en materiaal. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals rustig doorlezen. Wil je liever meteen de exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met een stukadoor bij jou in de buurt.

stukadoor kosten

Kosten stukadoor 2024

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor de exacte kosten kan je het beste gratis offertes ontvangen.

Hoe is de prijs van een stukadoor opgebouwd?

De prijzen van een stukadoor bestaan uit arbeids-, materiaal- en overige kosten. De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van het geheel, de materiaalkosten 35% en de overige kosten 5%. Dit is wel afhankelijk van het soort pleisterwerk dat je laat uitvoeren, welk bedrijf je inhuurt en of een bedrijf bijvoorbeeld voorrijkosten levert.

prijsopbouw stukadoor

Wat is het uurtarief van een stukadoor?

Een stukadoor kost tussen rond de €25,- en €45,- per uur. Voor een beginnende stukadoor, zzp’er of voor eenvoudig stucwerk betaal je tussen de €25,- en €35,- per uur. Voor een mkb’er of meer ingewikkeld stucwerk betaal je een uurtarief van €35,- tot €45,-.


Uurtarief stukadoor 2024

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors uit de de regio.)

Laag
€25,- tot €35,-

ZZP’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog
€35,- tot €45,-

Mkb’er
Ingewikkeld stucwerk

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren bepalen de prijs van een stukadoor?

De prijs van een stukadoor wordt beïnvloed door vier belangrijke factoren.

  • Het soort stucwerk
  • De locatie voor het stucwerk
  • De oppervlakte
  • Extra opties

Hieronder gaan we dieper in op deze factoren.

prijzen stukadoor

Het soort stucwerk

Het soort stucwerk dat je laat verrichten heeft een grote invloed op de prijs. Spuitwerk is vaak goedkoper, omdat dit sneller kan worden aangebracht. Het is daarnaast een goedkoper materiaal. Sierpleister is dan weer wat duurder, dit moet handmatig worden aangebracht en het materiaal kost meer. Het is afhankelijk van je wensen.

Handmatig stucwerk, zoals sierpleister, staat wel toe om oneffenheden beter weg te werken. Maar voor een simpel pleisterwerk kan je ook prima gaan voor spuitpleister. Laat je de badkamer stuken? Dan moet er gebruik worden gemaakt van waterbestendig stuc, dit is vaak ook weer wat duurder. Een stukadoor kan je uitleggen welke soort stuc het beste past in je situatie.

Muren of plafond

Veel mensen staan er niet bij stil, maar er zit een groot verschil in een muur of een plafond stuken. Een muur is veel eenvoudiger, hierdoor zullen de kosten ook lager zijn. Bij een plafond is het een lastigere klus, dit komt omdat het moeilijk is om het plafond te bereiken. Hierdoor is de prijs van een plafond stuken ook hoger.

Uiteraard zijn er verschillende soorten stucwerk voor plafonds en muren. Je kan hier wederom het beste over spreken met een vakman.

De oppervlakte

De oppervlakte waar het stucwerk op gaat worden uitgevoerd heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Het is dan ook niet gek dat hoe groter de oppervlakte, hoe duurder de kosten zijn.

Gemiddeld heeft een woonkamer 50 vierkante meter aan muuroppervlakte. Het plafond oppervlakte is vaak 20 vierkante meter. De prijzen in de tabel bovenaan de pagina kan je dus vermenigvuldigen met de oppervlakte van je muren en plafond.

Extra opties

De laatste factor die een invloed kan hebben op de prijs is optioneel. Bij stucwerk zou je eventueel extra opties kunnen kiezen. Hierdoor worden de kosten ook hoger. Bij extra opties moet je nadenken aan kleur toevoegen aan stucwerk. De prijs ligt dus wat hoger, maar je hoeft de muren zelf niet meer te sausen.

Je kan eventueel ook gaan voor behang- of sausklaar stucwerk. In dat geval zou je de stukadoor ook kunnen inschakelen om te behangen of sausen.


Besparen op de kosten van een stukadoor?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Wat is het btw-tarief op stukadoorswerk?

Het laten stukadoren van woningen ouder dan twee jaar valt onder het 9% btw tarief. Dit gaat om verschillende werkzaamheden zoals de voorbereiding van stucwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. Er zijn een aantal werkzaamheden die wel door een stukadoor uitgevoerd zouden kunnen worden die vallen onder het 21% tarief.

Op de website van de Belastingdienst lees je meer over de voorwaarden.

Hoe besparen op de prijzen van een stukadoor?

Los van het profiteren van een verlaagd btw-tarief zijn er meerdere manieren om te besparen op de prijs van stucwerk. Hieronder geven we vier handige tips:

  • Je kan zelf het één en ander voorbereiden. Denk hierbij aan het schoonmaken van de oppervlaktes, het afplakken van ruimtes of het aanbrengen voor een voorstrijkmiddel.
  • Als je van plan bent de hele woning te renoveren kan je dit het beste in één keer doen. Soms kan je een korting krijgen, maar in alle gevallen kan de stukadoor efficiënt zijn werk uitvoeren.
  • Door een stukadoor in je eigen regio te vinden bespaar je op voorrijkosten.
  • Je kan gratis offertes aanvragen via De 10 Beste. Je krijgt dan een aantal aanboden van stukadoors. Je kiest dan zelf de specialist met het beste aanbod.

Hulp nodig bij het vergelijken van stukadoors? Druk dan op de link!

prijs stukadoor

Besparen op een stukadoor? Vergelijk gratis offertes!

Een stukadoor verricht stucwerk. Er zijn veel soorten stuc die je kan laten aanbrengen, hierbij kan je ook kleur geven aan het stucwerk. Het wordt voornamelijk gebruikt om huizen mooi af te werken en oneffenheden weg te werken. Op zoek naar een stukadoor?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal aanboden van stukadoors. Je kiest zelf de stukadoor die het beste past bij de klus. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste stukadoor bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met stukadoors bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland