Vind de beste stukadoor in Schijndel


Op zoek naar een stukadoor in Schijndel? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stukadoors in Schijndel

In het onderstaande overzicht vind je de beste stukadoors uit Schijndel op rij. Vind snel en eenvoudig een stukadoor voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stukadoors in Schijndel voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stukadoor offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stukadoors op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stukadoor offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.
Wat doet een stukadoorsbedrijf in Schijndel?

Een stukadoorsbedrijf in Schijndel heeft veel verschillende werkzaamheden. De meest voorkomende taak is uiteraard het stucen van muren en plafonds, zo krijg je een mooie binnenafwerking. Veel mensen weten niet dat stukadoors ook buiten kunnen stucen, bijvoorbeeld door gevels en buitenmuren egaal te maken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar beschermt de gevel bijvoorbeeld tegen neerslag en kan de levensduur verlengen.

Wat doet een stukadoor nog meer?

Een stukadoor kan ook worden ingeschakeld om beschadigde stucwerken te herstellen. Een stukadoorsbedrijf heeft de ervaring om dit netjes op te lossen en te zorgen voor een net resultaat. Daarnaast adviseren stukadoors ook over het onderhouden en bijwerken van de pleisterwerken.

De werkzaamheden van stukadoors op een rijtje:

  • Muren stucen
  • Plafond stucen
  • Gevel stucen
  • Buitenmuren stucen
  • Beschadigde stucwerken herstellen
  • Advies geven over het onderhouden en bijwerken van stucwerken

Een stukadoor heeft veel ervaring met stucwerken. Ze zorgen voor een professioneel en net resultaat. Daarnaast werken ze efficiënt en snel, hierdoor krijg je al gauw een mooi resultaat. Er bestaan ook gespecialiseerde stukadoors, deze zijn ervaren in specifieke klussen. Zo zijn er stukadoors die gespecialiseerd in binnen- en buitenwerken.

stukadoor

Wat kost een stukadoor in Schijndel?

De prijzen van een stukadoor in Schijndel kunnen erg variëren. Bijvoorbeeld aan de hand van hun specialisatie, maar ook aan de locatie. Over het algemeen rekenen stukadoors hun prijzen per uur of per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de klus.

Een stukadoor kost gemiddeld €25,- tot €45,- per uur. Een stukadoor met minder ervaring kost tussen de €25,- en €30,- per uur. Dit zijn ook de gemiddelde kosten van een zzp’er. Een ervaren stukadoorsbedrijf rekent vaak iets meer, dan liggen de kosten tussen de €30,- en €45,- per uur.

Wat kost een stukadoor per vierkante meter?

Dit is afhankelijk van het soort stucwerk dat moet worden aangebracht. Zo betaal je bijvoorbeeld €5,- tot €15,- per vierkante meter voor spuitpleister. Voor het stucen van een plafond betaal je ongeveer €5,- tot €23,- per vierkante meter. Voor gevelpleister met isolatie betaal je €95,- tot €125,- per m². Het is geheel afhankelijk van de locatie van het stucwerk en het materiaal dat gebruikt wordt.

Stukadoor prijzen per m² 2023

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die kunnen verschillen per bedrijf. De prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten van een stukadoor in Nederland.

stukadoorsbedrijf

Kosten stucwerk Schijndel: prijsvoorbeelden

ALhoewel er vaak wordt gewerkt met een uurtarief en de prijs voor het materiaal, is het wel verstandig om op de hoogte te zijn wat een bepaald stucwerk in Schijndel kan kosten. Daarom hebben we hieronder, in de tabel, enkele prijsvoorbeelden voor je. Zo krijg je een duidelijke indicatie van de kosten van een stukadoor.

In de tabel is te zien dat stucwerk op het plafond gemiddeld €20,- per vierkante meter kost, voor muren is dit €15,- per vierkante meter.

Prijsvoorbeelden stucwerk per ruimte 2023

Ruimte Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijzen per m²* Gemiddelde totaalprijs
Plafond keuken 9 m² €20,- €180,-
Plafond slaapkamer 16 m² €20,- €320,-
Plafond woonkamer 20 m² €20,- €400,-
Muren keuken 24 m² €15,- €360,-
Muren slaapkamer 40 m² €15,- €600,-
Muren woonkamer 52 m² €15,- €780,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, de exacte kosten kunnen verschillen.

Uurtarief stukadoorsbedrijf

Een stukadoorsbedrijf kost tussen de €25,- en €45,-. Voor eenvoudig stucwerk of een zzp’er betaal je vaak rond de €25,- en €35,-. Bij ingewikkeld stucwerk kan dit oplopen van €35,- tot €45,-.


Uurtarief stukadoor 2023

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors in de regio.)

Laag
€25,- tot €35,-

ZZP’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog
€35,- tot €45,-

Ingewikkeld stucwerk

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een stukadoor opgebouwd?

De prijsopbouw van een stukadoor bestaat uit arbeidskosten, kosten voor materiaal en overige kosten, zoals voorrijkosten. De arbeidskosten zijn vaak 60% van de totaalprijs. De materiaalkosten 35% en de overige kosten 5%.

prijsopbouw stukadoor

Zo bespaar je op de kosten van een stukadoorsbedrijf

Om de kosten voor stucwerk zo laag mogelijk te houden geven we je graag enkele bespaartips:

  • Je kan zelf al voorbereidende taken uitvoeren. Bijvoorbeeld het herstellen van de gevel of het schoonmaken van de muren. Ook zou je meubilair al aan de kant kunnen zetten zodat de stukadoor overal makkelijk bij kan.
  • Ben je op budget? Kies dan voor een goedkopere materiaalsoort. Spuitpleister is bijvoorbeeld zeer betaalbaar.
  • Kies een vakman in je eigen regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Vergelijk offertes op De 10 Beste: zo kan je tot wel 40% besparen op de kosten door te kiezen voor het beste aanbod.

Op de pagina stukadoors vergelijken kan je enkele tips lezen over het kiezen van de beste stukadoor.

stukadoorsbedrijf

Stukadoor Schijndel inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Een stukadoor kan al het stucwerk in en om je huis professioneel en efficiënt aanpakken. Je bent verzekerd van een mooi en netjes resultaat. Daarnaast krijg je advies over het stucwerk, zo weet je precies hoe je dit het beste kan onderhouden. Stukadoor in Schijndel nodig?

Het aanvragen van een offerte is geheel kosteloos en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Je kan besparen tot wel 40% en kiest zelf de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over stucwerk in Schijndel

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over stucwerk in Schijndel. Zo krijg je te horen hoe een stukadoor te werk gaat, welke soorten stucwerken er zijn en of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief.

Hoe gaat een stukadoor te werk?

Het stucwerk wordt opgedeeld in drie fases: voorbereidend, uitvoerend en het drogen. De voorbereidende fase bestaat uit het afplakken van de muren, het plafond en de vloer. Meubilair kan eventueel worden verschoven om meer ruimte te creëren.

Vervolgens wordt het stucwerk aangebracht. Dit verschilt per soort stucwerk. De stukadoor brengt het stucwerk professioneel eaan en zorgt ervoor dat alles om het stucwerk heen beschermd is.

De laatste stap is het laten drogen van stucwerk. Dit kan de stukadoor uiteraard niet voor je doen, maar hij kan wel advies geven. Zo wordt je verteld dat je de ruimte goed moet ventileren en de verwarming niet te hoog kan zetten.

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er is verschillend stucwerk voor binnen en buiten. Voor het plafond kan je kiezen tussen glad pleisterwerk, spuitwerk, schuurwerk of sierpleister. Voor de muren kan je kiezen tussen microcement, microbeton en leemstuc. Ook spackspuitwerk, behangklaar stucwerk, sausklaar stucwerk en sierpleister kan binnen worden toegepast.

Voor buiten kan je bijvoorbeeld kiezen tussen glad pleisterwerk, schuurwerk en spachtelputz. Het is geheel afhankelijk van jou wensen en wat je wil bereiken. Er is ook pleisterwerk mogelijk met een isolerende waarde.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een stukadoorsbedrijf?

Het inschakelen van een stukadoorsbedrijf betekent dat er altijd een mooi en net resultaat is. Stukadoors zijn namelijk ervaren met stucwerk en weten precies wat ze moeten doen. Daarnaast kost het inhuren van een stukadoor niet veel meer dan het zelf aanpakken.

Een stukadoor kan je ook adviseren over het onderhoud en bijwerken van het stucwerk. Zo krijg je professioneel advies dat ervoor zorgt dat je nog lang kan genieten van het stucwerk. Daarnaast is het altijd fijn om te wonen in een mooie omgeving.

Hoeveel btw betaal je voor stucwerk?

Het btw-tarief voor stucwerk ligt doorgaans op 21%. Dit geldt zowel voor het zelf stucen als het inschakelen van een stukadoors. Je zou eventueel kunnen profiteren van een verlaagd btw-tarief. Je hebt recht op dit verlaagde tarief wanneer het huis ouder is dan twee jaar. Dit geldt voor zowel de voorbereidende als de uitvoerende taak.

Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig wanneer je een stukadoor inschakelt.