Op zoek naar de beste stukadoor?

Op zoek naar een goede stukadoor? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

 Stukadoors vergelijken: tips

Hulp nodig bij het vergelijken van stukadoors? Dan ben je op de juiste plek. Het vinden van de beste stukadoor voor een klus kan een lastige keuze zijn, vooral omdat er zoveel punten zijn waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten, keurmerken en referenties. Wil je de eerste stap al zetten?

Start gratis offerte aanvraag!

Door nu alvast aan te vragen kan je sneller de stukadoors vergelijken. Kies de stukadoor die het beste past bij de klus op basis van onderstaande punten.

stukadoors-vergelijken

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een stukadoor?

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er veel punten waar je op kan letten bij het inschakelen van de beste stukadoor. In de meeste gevallen is het niet nodig: vrijwel elke stukadoor is een echte vakman en zal je helpen tot je tevreden bent. Als je toch iets meer zekerheid wil raden we je aan te letten op de volgende punten:

 • De kosten van het stucwerk
 • Ga je voor een bedrijf of ZZP’er
 • Regio van de stukadoor
 • Keurmerken
 • Referenties

Hieronder gaan we dieper in op de bovenstaande punten, dan weet je precies waar je op moet letten.

De kosten van het stucwerk

Als eerste raden we je altijd aan om te kijken naar de kosten van het stucwerk. Je kunt tot wel vijf offertes ontvangen, dus kijk goed naar de prijzen die je worden aangeboden. Het uurloon van een stukadoor is gemiddeld €25,- tot €45,-, daarbij komen ook nog de kosten voor het materiaal.

Elk materiaal heeft zijn eigen kosten. Zo is spuitpleister €5,- tot €15,- per vierkante meter en sierpleister €12,- tot €25,- per vierkante meter. Voor schuurwerk betaal je €14,- tot €26,- per vierkante meter en voor raapwerk €15,- tot €30,- per vierkante meter.

Hieronder vind je een handig overzicht van alle kosten voor stucwerk. Let wel op dat dit gemiddelde kosten zijn, de exacte kosten krijg je pas wanneer je gratis offertes ontvangt.

Kosten stucwerk 2024

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde vanaf prijzen. Voor de exacte prijzen kan je gratis offertes vergelijken.

Is het een stukadoorsbedrijf of een ZZP’er?

Alhoewel het niet een groot punt is, heeft het wel een klein effect op de snelheid waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Een stukadoorsbedrijf heeft meerdere werknemers in dienst, en kan dus sneller aan de slag. Een ZZP’er heeft vaak een druk schema waardoor het iets langer kan duren.

Dit is gelukkig niet altijd het geval, in de meeste gevallen krijg je een indicatie van wanneer de klus kan worden uitgevoerd.

Is de stukadoor werkzaam in de buurt?

Het liefst kies je een stukadoor die dicht bij je woning werkzaam is. Je wordt dan niet alleen sneller geholpen, maar je bespaart ook nog eens op de voorrijkosten. Lokale stukadoors proberen ook hun goede reputatie staande te houden, vooral in kleinere woonplaatsen. Vaak krijg je dan net dat beetje extra service wat je niet verwacht had.


Op zoek naar een stukadoor?/h3>
Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Heeft het stukadoorsbedrijf een keurmerk?

Keurmerken zijn een teken van bepaald vakmanschap of dat de juiste opleidingen zijn gevolgd. Als een stukadoor onderdeel is van een keurmerk worden ze regelmatig gecontroleerd op hun kwaliteit en enkele andere eisen.

De belangrijkste keurmerken voor stukadoors zijn:

 • NOA: een keurmerk dat goede kwaliteit van dienst en product waarborgt. Hierbij wordt er gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, het werk, maar ook hoe klantvriendelijk de stukadoor is.
 • Afbouwkeur: een keurmerk dat kwaliteit, klantvriendelijke en de wettelijke verplichtingen waarborgt. Een stukadoor met dit keurmerk heeft zich te houden aan strenge eisen.

Wat zijn de referenties van de stukadoor?

Kijk goed online naar referenties van de stukadoor, dit betekent recensies en andere vormen van ervaringen van klanten. Hier op De 10 Beste kan je per bedrijf kijken welke recensies ze hebben ontvangen.Hebben ze geen recensies? Dan kan je de stukadoor persoonlijk vragen om aanbevelingen of beeldmateriaal van vorig werk.

Is de offerte duidelijk?

Het laatste waar je naar kan kijken is de offerte van de stukadoor wel duidelijk is. Hierbij raden we je aan om naar twee dingen te kijken.

Als eerste moet de totaalprijs duidelijk zijn opgebouwd. Dus denk aan de kosten voor het materiaal, hoe lang de stukadoor verwacht bezig te zijn en eventuele andere kosten.

Het tweede wat een indicatie is van een goede offerte is dat er een duidelijke planning staat. De startdatum van het project, wanneer het ongeveer af is en alles wat daar tussenin speelt.

Besparen op de kosten van een stukadoor? Zo doe je dat!

Wil je een stukadoor inschakelen met een lager budget? Geen probleem, met deze tips kan je de kosten flink drukken:

 • Kies voor eenvoudige kleuren van het stucwerk, dit is vaak goedkoper.
 • Ga voor simpel pleisterwerk in plaats van sierpleister.
 • Bespaar op de voorrijkosten door een stukadoor te vinden in je eigen regio.
 • Bereid zelf het één en ander voor: denken aan het repareren van muren of verplaatsen van meubilair.
 • Vergelijk gratis offertes op De 10 Beste, zo kan je tot wel 40% besparen.

stukadoor-vinden

Stukadoor inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Je weet nu waar je naar moet kijken wanneer je stukadoors inschakelt: de kosten, grootte van het bedrijf, afstand tussen bedrijf en je woning, keurmerken, referenties en de offerte. Hiermee kan je een weloverwogen keuze maken als het gaat om het kiezen van de beste stukadoor. Op zoek naar een stukadoor?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is zowel gratis als vrijblijvend, je kan tot wel 40% besparen en kiest zelf voor de beste stukadoor.

Gratis offertes vergelijken!