Vind een stukadoor voor jouw project

Op zoek naar een goede stukadoor? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Plafond stucen kosten

De kosten voor het stucen van je plafond zijn gemiddeld €5,- tot €25,- per m². De prijs is wel afhankelijk van de situatie én van het type stucwerk dat je kiest voor je plafond.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van meerdere stukadoors in je regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van het stucen van je plafond. Zo vind je hier onder andere info over de verschillende soorten stucwerk voor het plafond. Ook vind je hier handige prijsinformatie, zodat je weet wat je kunt verwachten!

plafond stucen

Waarom het plafond laten stucen?

Het plafond laten stucen heeft voornamelijk 1 belangrijke reden: het ziet er netjes uit. Bovendien is het een redelijk eenvoudige manier om je plafond af te werken, zeker bij nieuwbouwprojecten of grote renovaties. Spackspuitwerk bijvoorbeeld is snel en goedkoop aangebracht, waarna je verzekerd bent van een egaal plafond.

Scheuren, gaten en kleine oneffenheden worden totaal verborgen met een laag stucwerk. Bovendien kan de pleister aangebracht worden in verschillende kleuren, waardoor schilderen ook niet meer nodig is!

Wat kost plafond stucen?

Spackspuitwerk voor een plafond kost gemiddeld €5,- tot €11,- per m². Dit is de goedkoopste optie, omdat het snel is aangebracht. Wil je het plafond zelf nog schilderen, kies dan voor een sausklaar plafond: hiervoor betaal je tussen de €14,- tot €23,- per m². Sierpleister kost gemiddeld €15,- tot €25,- per m² en schuurwerk geeft een hele unieke uitstraling aan het plafond, met cirkel achtige vegen. Dit kost rond de €15,- tot €25,- per m². De kosten van de stukadoor zelf kunnen ook verschillen.

Plafond stucen kosten 2024

Dienst stucadoor Gemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk plafond € 5 – € 11
Sausklaar plafond € 14 – € 23
Sierpleister plafond € 15 – € 23
Schuurwerk plafond € 15 – € 25

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven die verschillen per stukadoor. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!


Besparen op plafond laten stucen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Plafond pleisteren: wat zijn de mogelijkheden?

Bij het bepleisteren van je plafond zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Sommige mensen willen een heel strak, egaal plafond zonder oneffenheden. Glad stucwerk geeft een hele moderne uitstraling. Andere mensen willen toch iets meer karakter in huis en gaan voor bijvoorbeeld sierpleister en spackspuitwerk. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden!

1. Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is de goedkoopste optie als het aankomt op het stucen van je plafond. Dit heeft een grove korrel, waarmee oneffenheden niet opvallen. De structuur geeft een knusse sfeer aan de ruimte en is daarom geschikt voor zowel hoge als lage plafonds. Het bestaat uit kalk en kunstharst.

Spackspuiten wordt gedaan met een spackspuitmachine. Het materiaal wordt onder hoge druk gespoten op het plafond. Wordt dit gedaan in een bestaande woning, dan is het belangrijk dat muren en vloeren zijn afgedekt. Door de kracht van de spackspuitmachine ontstaat er altijd nevel, afplakken voorkomt dat dit op de muren of vloer terecht komt.

2. Sierpleister

Sierpleister is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere soorten stucwerk. Het heeft structuur en wordt naast plafonds ook aangebracht op wanden. Er is de keuze uit:

  • Spachtelputz: een mengsel van marmerkorrels met een kunststof bindmiddel. Je kiest zelf de korrelgrootte.
  • Granol: heeft een structuur die bestaat uit groeven en punten. Granol kan in verschillende bewegingen aangebracht worden voor andere effecten.
  • Rustiekputz: is vergelijkbaar met spachtelputz, alleen een stukje grover. Verkrijgbaar in verschillende korreldiktes.

3. Schuurwerk

Bij stucwerk op het plafond is het ook mogelijk om schuurwerk toe te passen. Dit houdt in dat het stucwerk wordt aangebracht in halve draaien op het plafond. Dit geeft een uniek patroon op het plafond. Het is niet té opvallend maar zorgt wel voor een mooie uitstraling.

4. Sausklaar stucen

Wil je het plafond zelf nog verven, dan is sausklaar stucen een optie. Hierbij maakt de vakman het oppervlak egaal en werkt hij oneffenheden weg. Het is daarna klaar om te verven! Het voordeel van het plafond sausklaar stucen is dat het oppervlak perfect glad is. Hierdoor lijkt de ruimte groter en ontstaat er een moderne uitstraling.

5. Glad stucwerk

Tot slot is glad stucwerk mogelijk. Wanneer je sierpleister niet mooi vindt, is dit een goed alternatief. Een egaal plafond zorgt ervoor dat de ruimte groter oogt en dat je woonkamer een moderne uitstraling krijgt. Glad stucwerk is iets dikker dan sausklaar stucwerk voor het plafond. Je kunt het direct in kleur laten aanbrengen.

plafond laten stucen

Extra opties bij plafond stucen

Wanneer je het plafond laat stucen, heb je ook de keuze uit verschillende extra opties. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor ornamenten op het plafond. Dit wordt veel gedaan bij oude, karakteristieke woningen. Denk bijvoorbeeld aan rozetten of een sierlijst rondom het plafond. Deze wordt meteen aan het plafond aangebracht en afgewerkt met het pleisterwerk. Hierdoor sluit het perfect aan bij de rest van het plafond.

Zelf doen of uitbesteden?

Een plafond stucen klinkt eenvoudig, maar is het absoluut niet. We raden daarom niet aan om zelf aan de slag te gaan, maar altijd een vakman in te huren. Zelf stucen, zeker zonder ervaring, zorgt ervoor dat je onnodig veel materiaal verbruikt en dat de kans groot is dat het plafond niet egaal wordt. Bovendien heeft het plafond een extra nadeel, en dat is de bereikbaarheid. Je moet je met een ladder of steiger in vervelende hoeken wringen om het oppervlak goed te behandelen.

De voordelen van het inhuren van een vakman:

  • Het plafond is snel en vakkundig gestuukt.
  • De vakman geeft je een persoonlijk advies.
  • Je krijgt garantie op arbeid en materiaal.
  • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.

Hulp nodig bij het vinden en kiezen van de beste stukadoor? Je vindt enkele tips op de pagina stukadoors vergelijken.

Plafond laten stucen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij je plafond laten stucen door een vakman? Daar krijg je geen spijt van. Je krijgt een persoonlijk advies en weet bovendien zeker dat je plafond straks helemaal egaal is en vrij van oneffenheden. Je huis ziet er weer prachtig en als nieuw uit!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van meerdere stukadoors in je regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!