Vind een aannemer voor jouw project

Op zoek naar een goede aannemer? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele aannemers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een aannemer?

Een aannemer kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Deze prijs is afhankelijk van de ervaring van de aannemer. Een beginnende aannemer kost bijvoorbeeld €25,- per uur, terwijl een zeer ervaren aannemer €50,- per uur kan vragen.

Wat zijn de kosten voor verschillende projecten?

Het is lastig om specifieke prijsvoorbeelden te geven. Het is namelijk geheel afhankelijk van het uurtarief van de aannemer, het materiaal dat gebruikt wordt en de omvang van de klus. Je moet daarbij ook rekening houden met het feit dat aannemers samenwerken met andere vakmensen, deze kosten komen ook nog bovenop de totaalprijs.

Een totaalrenovatie van de badkamer kost gemiddeld tussen de €8.000,- en €13.000,-. Hierbij wordt de hele badkamer aangepakt en ingericht naar je wensen. Aanbouw van een woning, van tien meter, kost tussen de €20.000,- en €30.000,-. Renoveren van het gehele toilet? Dat zal je ongeveer €1.500,- tot €3.500,- gaan kosten. Het verbouwen van de zolder is gemiddeld €5.000,- tot €13.000,-, hierbij kan je ook denken aan het isoleren van de zolder.

Benieuwd naar de prijzen? In de onderstaande tabel kan je alle prijzen nog een keer bekijken in een handig overzicht. Wil je liever meteen een exacte prijsindicatie? Vergelijk dan gratis offertes van aannemers uit de regio. Wees zo compleet mogelijk in je aanvraag, dan kan de aannemer een realistische prijsopgave opstellen.

kosten aannemer

Kosten aannemer 2024

Type klus Gemiddelde kosten*
Totaalrenovatie badkamer €8.000,- tot €13.000,-
Woning aanbouw van tien vierkante meter €20.000,- tot €30.000,-
Renoveren van het toilet €1.500,- tot €3.500,-
Verbouwen van zolder €5.000,- tot €13.000,-
Dakkapel plaatsen €3.000,- tot €5.500,-

*Let op: dit zijn de kosten inclusief btw, arbeids- en materiaalkosten. Voor de exacte kosten kan je gratis offertes aanvragen!

Wat zijn de prijzen van een aannemer per uur?

Zoals eerder vermeld varieert het uurtarief van een aannemer ontzettend. Voor een beginnende aannemer betaal je rond de €25,- tot €30,-. Voor een aannemer met een aantal jaren ervaring betaal je tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een zeer ervaren aannemer betaal je al gauw €40,- tot €50,-.

Gemiddeld betaal je voor een aannemer €30,- tot €40,- per uur. Dit kan natuurlijk enorm verschillen, kijk daarom naar meer dan alleen de prijs.


Uurtarief aannemer 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van aannemers uit de de regio.)

Laag
€25,- tot €30,-

Startende aannemers

Hoog
€40,- tot €50,-

Ervaren aannemers

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is de prijs van een aannemer per vierkante meter?

Een veelgestelde vraag die lastig te beantwoorden is: wat kost een aannemer per vierkante meter? Dit is een lastige vraag omdat elke aannemer een ander uurtarief hanteert en de klus een grote factor speelt in de totaalprijs. Gemiddeld kost een aannemer €50,- tot €200,- per vierkante meter, maar dit kan dus enorm verschillen.

Hoe is de prijs van een aannemer opgebouwd?

De prijs van een aannemer is meestal opgebouwd uit drie onderdelen. Dit zijn arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten.

  • Arbeidskosten: arbeidskosten is ongeveer 50% van de totaalprijs. Dit bestaat uit het uurtarief van de aannemer.
  • Materiaalkosten: het materiaal dat gebruikt moet worden is 30% van de totaalprijs. Dit bestaat uit alle materialen, ook apparaten gehuurd moeten worden, die zorgen dat de klus goed wordt afgerond.
  • Overige kosten: dit bestaat uit 20% van de totale kosten. Hierbij moet je denken aan afvoer- of voorrijkosten.

prijsopbouw aannemer

Wat kost een huis renoveren?

Een huis renoveren is een grote taak, maar ook dit past bij het takenpakket van een aannemer. Veel mensen weten niet precies hoeveel een renovatie aan de woning gaat kosten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het huis.

Wat kost het dan?

Voor een klein huisje moet je denken aan een prijs van €350,- tot €550,- per m³. Bij een gemiddeld huis wordt dit ongeveer €300,- tot €450,- per m3. Voor een groot huis, zoals een vrijstaande woning, kan je rekenen op een prijs van €250,- tot €350,- per m³.

prijzen aannemer

Kosten huis renovatie 2024

Renovatie Kosten per m³*
Klein huis €350,- tot €550,-
Gemiddeld huis €300,- tot €450,-
Groot huis €250,- tot €350,-

*Let op: dit zijn slechts voorbeelden. De prijzen kunnen afwijken per klus. Ontvang gratis offertes voor specifieke prijzen.

Wat kost een huis verbouwen?

De werkzaamheden bepalen de totaalprijs. Bij een aan- of uitbouw moet je denken aan een prijs van €17.500,-. Hierbij gaat het om een afmeting van drie bij drie meter. Wil je de zolder renoveren? Dan moet je denken aan een prijs van €2.500,- tot €3.500,-.

Een volledige renovatie van de badkamer kost gemiddeld €8.000,- tot €13.000,-. De badkamer alleen laten verbouwen kost tussen de €2.500,- tot €6.000,-.


Besparen op de kosten van een aannemer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Waar moet je op letten bij het inschakelen van een aannemer?

Bij het inschakelen van een aannemer kan je op een aantal punten letten. Doe dit altijd: zo zorg je ervoor dat je een aannemer hebt die je wensen begrijpt en de klus kan klaren binnen een realistische tijd.

Een aantal tips bij het inschakelen van een aannemer:

  • Zorg er altijd voor dat alle afspraken duidelijk zijn voor beide partijen. Zorg er ook voor dat dit zwart op wit staat, dan kan je altijd nalezen wat de afspraken zijn.
  • Op het offerteformulier wil je het liefst de materialen die de aannemer wil gebruiken. Staat dit er niet op? Dan kan je het altijd navragen.
  • Geeft de aannemer een realistische tijdsplanning? Zorg ervoor dat je je inleest wat een gemiddelde renovatie of verbouwing kost. Dan kan je kijken of de planning van het aannemersbedrijf realistisch is.
  • Maak duidelijke prijsafspraken. Ga je voor een uurtarief of een vaste prijs per vierkante meter?

Hoe kan je besparen op de kosten van een aannemer?

Iedereen vindt het fijn: besparen. Maar hoe doe je dat?

Als eerste kan je kiezen voor een aannemer die goedkopere materialen gebruikt. Dure materialen kunnen de prijs flink doen oplopen. Je zou eventueel ook zelf werkzaamheden kunnen uitvoeren. Zo bespaar op je arbeidskosten. Als je niet handig bent zou je het ook kunnen laten bij voorbereidende taken, zoals het leeghalen van de locatie waar gerenoveerd gaat worden.

Je zou ook offertes kunnen vergelijken op De 10 Beste. Je krijgt dan tot wel vijf offertes van aannemers in de regio. Zo kies je zelf de vakman met het beste aanbod.

Welk btw-tarief geldt er voor aannemers?

Sommige werkzaamheden vallen onder een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit geldt voor een aantal klussen en de woning moet minstens twee jaar oud zijn. Bij nieuwbouwwoningen profiteer je dus niet van deze korting.

Het tarief is geldig voor bijvoorbeeld stukadoren en isoleren. Meer informatie vind je op belastingdienst.nl.

aannemer prijs

Besparen op een aannemer? Vergelijk gratis offertes!

Een aannemer kan je helpen met een totaalrenovatie of het verbouwen van de woning. Er is veel mogelijk, dus bespreek je wensen en kom achter de mogelijkheden. Een goede aannemer geeft een realistisch budget en tijdsplanning, dan weet je waar je aan toe bent. Op zoek naar een aannemer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot wel vijf gratis offertes. Het aanvragen is gratis en vrijblijvend. Bovendien is het erg eenvoudig. Zorg er wel voor dat je de aanvraag zo compleet mogelijk invult, dan kan de aannemer je het beste helpen.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste aannemer bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met aannemers bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland