Vind de beste aannemer in Leusden


Op zoek naar een aannemer in Leusden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele aannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste aannemers in Leusden

In het onderstaande overzicht vind je de beste aannemers uit Leusden op rij. Vind snel en eenvoudig een aannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste aannemers in Leusden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis aannemer offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste aannemers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis aannemer offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.aannemer Leusden

Wat kost een bouwbedrijf in Leusden?

De kosten van een aannemer liggen gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een beginnend bouwbedrijf in Leusden kan de prijs zelfs liggen op €25,- per uur. Bij een zeer ervaren aannemer kunnen de kosten oplopen tot €50,-.

De kosten voor een aannemersbedrijf verschillen enorm. Het is daarnaast ook afhankelijk van het soort klus. Houd er rekening mee dat dit gaat om het uurloon van de aannemer zelf. Bij een verbouwing en renovatiewerken komen er nog kosten bovenop van andere vakmannen en materiaal.

Zo kost het geheel renoveren van een badkamer ongeveer €8.000,- tot €13.000,-. Hier zijn wel alle kosten bij inbegrepen, dus inclusief aannemer, vakmannen en het materiaal. Het laten plaatsen van een muur van drie en een half meter kost gemiddeld €450,- tot €775,-, dit is dan ook een minder arbeids- en tijdsintensieve klus.

Kosten aannemersbedrijf 2024

Type klus Gemiddelde kosten*
Totaalrenovatie badkamer €8.000,- tot €13.000,-
Woning aanbouw van tien vierkante meter €20.000,- tot €30.000,-
Renoveren van het toilet €1.500,- tot €3.500,-
Verbouwen van zolder €5.000,- tot €13.000,-
Dakkapel plaatsen €3.000,- tot €5.500,-

*Let op: dit zijn de kosten inclusief btw, arbeids- en materiaalkosten.

Wat is het uurtarief van een aannemer in Leusden?

Het uurtarief van een aannemer in Leusden is afhankelijk van de ervaring. Een startende aannemer is €25,- tot €30,- per uur. Een ervaren aannemer is €40,- tot €50,- per uur. Gemiddeld zal je prijzen van €30,- tot €40,- per uur zien.


Uurtarief aannemer 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van aannemers in de regio.)

Laag
€25,- tot €30,-

Startende aannemers

Hoog
€40,- tot €50,-

Ervaren aannemers

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw aannemer

De totaalprijs van een renovatie door een aannemer bestaat uit drie categorieën: arbeids-, materiaal- en overige kosten. Arbeidskosten zijn 50% van de totaalprijs, dit is inclusief alle vakmannen die wordt ingeschakeld. De materiaalkosten bestaan voor 30% uit het geheel. Als laatst zijn er de overige kosten, dit is 20% van het geheel. Hierbij kan je denken aan afvoer- of voorrijkosten.

prijsopbouw aannemer

Wat zijn de werkzaamheden van een aannemer in Leusden?

Een aannemer in Leusden coördineert de verbouwing tussen verschillende specialisten. Zo hoef je zelf minder tijd en energie te besteden. Een aannemer zet de bouwtekening en constructieberekening om in de verbouwing. In andere woorden: een aannemer is verantwoordelijk voor het eindresultaat van bouw- en renovatiewerken.

Maar wat doet een aannemer dan precies?

 • Geven van bouwadvies: een ondernemer kan bouwadvies geven aan zowel jou als de architecten en constructeurs van verschillende bouw- en renovatiewerken.
 • Aansturen van onderaannemers: soms zijn onderaannemers nodig. Dit is voornamelijk het geval bij grote projecten. De aannemer is dan de eindverantwoordelijke.
 • Bespreking ontwerp met architecten en constructeurs: een aannemer zorgt ervoor dat de ontwerpen gerealiseerd kunnen worden.
 • Bijhouden en opstellen van planningen: er moet veel gepland worden tijdens een verbouwing. De aannemer zorgt ervoor dat dit past binnen het tijdvak.
 • Inrichtingen van de werkplaatsen: de werkplaatsen moeten zijn voorzien van de juiste apparatuur en materialen. De aannemer neemt deze taak voor zich.
 • Waarborgt veiligheid tijdens verbouwing: veiligheid is erg belangrijk. Een aannemer zorgt ervoor dat alles veilig gebeurt en de kans op risico’s erg klein is.
 • Aanspreekpunt voor alle problematiek: wanneer er problemen ontstaan kan de aannemer worden aangesproken. Deze komt dan met oplossingen.
 • Inkopen van materialen: een aannemer koopt alle materialen in voor de verbouwing of renovatie.

aannemersbedrijf Leusden

Hoe kies je het beste bouwbedrijf in Leusden?

Het vinden van het beste bouwbedrijf in Leusden is niet lastig, Via De 10 Beste kan je namelijk gratis en vrijblijvend offertes vergelijken. Vaak krijg je dan offertes van meerdere aannemers, maar hoe kies je de nu beste?

 • Kijk altijd of er recensies of andere beoordelingen zijn van de aannemer. Dit is niet altijd een realistisch beeld, maar geeft je toch een ruwe indicatie van de kwaliteit van het werk van de aannemer.
 • Het is ook altijd een goed idee om te letten op keurmerken, zoals KOMO of VCA. Als een aannemer één of meerdere van deze keurmerken heeft voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen. Dan kan je er eigenlijk wel van uit gaan dat het gaat om een goede aannemer.
 • Bij een offerte is het belangrijk dat alles uitgebreid en in detail is omschreven. Het moet duidelijk zijn wat je betaald en waar deze kosten precies naar toe gaan. Gaat het om een beknopte offerte? Vraag dan om extra uitleg.
 • Kies een aannemer die past bij de klus. Een kleine klus, zoals het verbouwen van een toilet, kan best worden gedaan door een zzp’er. Een grotere verbouwing laat je liever over aan een groot bedrijf.

Besparen op de kosten van een aannemersbedrijf? Zo doe je dat!

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten van een aannemersbedrijf. Maak gebruik van de volgende tips:

 • Schaf zelf de materialen voor de verbouwing aan, dan weet je precies wat het kost. Bespreek wel van tevoren met de aannemer welke materialen er nodig zijn.
 • Ben je handig? Je zou eventueel kunnen meehelpen met de verbouwing. Dan hoeft er één specialist minder in te worden gehuurt.
 • Is je woning ouder dan twee jaar? Dan kan je vaak profiteren van een lager btw-tarief.
 • Zoek een aannemer in je eigen regio. Zo bespaar je op voorrijkosten, de specialisten worden dan vaak ook gezocht in je eigen regio.
 • Vergelijk gratis offertes op De 10 Beste. Zo kan je tot wel 40% besparen.

aannemer renovatie

Besparen op een aannemer in Leusden? Vergelijk gratis offertes!

Een aannemer kan worden gezien als een leidinggevende binnen verbouwing en renovatiewerken. Ze zijn eindverantwoordelijk voor het resultaat en coördineren de verschillende vakmannen binnen het project. Door kennis en ervaring zorgen ze ervoor dat elk project met zorg wordt behandeld. Aannemer in Leusden inhuren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je krijgt snel een aantal offertes en bepaalt zelf de juiste aannemer voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over bouwbedrijf in Leusden

Benieuwd naar wat een bouwbedrijf in Leusden voor je kan betekenen op het gebied van verbouwing of renovaties? Altijd al willen weten waarom je aannemers zou moeten inschakelen? Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Voor welke bouwwerkzaamheden kan je een aannemer inhuren?

Een aannemersbedrijf kan worden ingehuurd voor het bouwen van nieuwe huizen, bijgebouwen of aanbouw. Een aannemer kan voor veel verschillende bouwprojecten worden ingeschakeld:

 • Huis bouwen: bij het bouwen van een huis kunnen aannemers de volledige bouw coördineren.
 • Bouwen van een bedrijfspand: bedrijfspanden hebben een andere aanpak nodig dan de bouw van huizen. Een ervaren aannemer weet precies hoe dit aangepakt moet worden.
 • Uitbouwen van een woning: een aannemer kan de leefruimte in het huis uitbreiden. Bijvoorbeeld met een aanbouw of uitbouw.
 • Een garage bouwen: ook voor garages kan een aannemer worden ingeschakeld. Ze kunnen helpen bij alle soorten garages.
 • Binnenafwerking: een aannemer kan ook projecten coördineren binnenshuis. Bijvoorbeeld stucwerk of een zolderafwerking.

Wat doen aannemers voor renovaties?

Aan aannemer kan ook worden ingehuurd voor renovaties. Een aannemer is ervaren in de verschillende soorten renovaties en zal alle projecten leiden tot een succes.

Een aannemer kan bijvoorbeeld het gehele huis verbouwen. Dit is dan een totaalrenovatie waarbij verschillende projecten in één keer worden aangepakt. Het plafond kan ook worden gerenoveerd, bijvoorbeeld door het bij te werken of kabels weg te werken. Een vloerrenovatie hoort ook bij de taken van een aannemer, voor zowel het vervangen van vloerbedekking als het aanbrengen van vloerverwarming. Het renoveren van een toilet, badkamer of keuken hoort ook bij de werkzaamheden van een aannemer.

Waarom kiezen voor een bouwbedrijf?

Een bouwbedrijf wordt ingehuurd zodat er iemand is die de leiding en coördinatie heeft over renovaties en verbouwingen. Een aannemer is niet alleen de leidinggevende, maar houdt zich ook bezig met de veiligheid en probeert de kans op risico’s te minimaliseren.

Daarnaast maakt de aannemer ook planningen en bereiden ze alles voor. Het is het centrale aanspreekpunt voor alles binnen een renovatie of verbouwing. Met een aannemer ben je zeker dat elke klus net en efficiënt wordt afgerond.

De aannemer is volledig eindverantwoordelijk voor de klus. Ze doen er dus alles aan om deze tot een succes af te ronden.

Zijn er keurmerken voor aannemers?

Aannemers kunnen zijn aangesloten bij verschillende keurmerken. Dit is bewijs dat ze voldoen aan bepaalde eisen. Een aantal keurmerken van aannemers zijn:

 • Bouwgarant: Bouwgarant is een keurmerk die ervoor zorgt dat je verzekerd bent voor afbouwkosten mocht het aannemersbedrijf failliet gaan.
 • KOMO: het KOMO-keurmerk staat voor hoge kwaliteit. Alleen bedrijven die aan zeer strenge eisen voldoen kunnen dit keurmerk krijgen.
 • VCA: dit staat voor Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Aannemers met dit keurmerk voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en het milieu.