Vind de beste dakdekker in Leusden


Op zoek naar een dakdekker in Leusden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in Leusden

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit Leusden op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in Leusden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


dakdekker Leusden

Wat doet een dakdekker?

Dakdekkers voeren verschillende werkzaamheden uit aan en op het dak. Deze werkzaamheden kunnen worden geplaatst in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie.

  • Dakonderhoud: onderhoud van het dak bestaat onder andere uit dakinspectie en dakreiniging. Met een dakonderhoud kan je beschadigingen aan het dak kan voorkomen en de kwaliteit van het dak kan worden behouden. Een dakreiniging kan ook zorgen voor een fris uiterlijk van het dak.
  • Dakreparatie: een dakreparatie bestaat uit verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld het repareren van een daklekkage, vervangen van beschadigde dakpannen of het herstellen van dakgoten. Wanneer het dak een reparatie nodig heeft, is het belangrijk om direct een dakdekker in te schakelen. Zo kan je een hoop schade aan het huis voorkomen.
  • Dakrenovatie: een dakrenovatie bestaat meestal uit het vervangen van de complete dakbedekking. Bij een plat dak gaat de dakbedekking gemiddeld 25 tot 40 jaar mee, na deze tijd kan je het beste een dakrenovatie laten uitvoeren. Bij een hellend dak gaat de dakbedekking meestal langer mee. Een ernstigere ingreep die hoort bij dakrenovatie is het vervangen van de dakconstructie, dit is bijvoorbeeld nodig wanneer de dakconstructie flink is aangetast door houtrot.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Voor de kosten van alle soorten dakwerken kun je altijd gratis offertes aanvragen bij dakdekkers uit Leusden.


Op zoek naar een dakdekker in Leusden?

Ontvang gratis offertes van dakdekkers uit jou regio en bespaar tot wel 40%!

 

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een dakdekker in Leusden?

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de materialen die nodig zijn en verschilt daarnaast ook per dakdekkersbedrijf. Gemiddeld kost het inhuren van een dakdekker €45,- per uur, inclusief btw.

De kosten voor een dakonderhoud, inclusief inspectie, zijn gemiddeld €18,- per m². Een dakreparatie kost gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- afhankelijk van het type dak. Gaat het om een dakreparatie voor een plat dak, dan liggen de kosten rond de €275,-. Voor een hellend dak kunnen deze kosten oplopen tot €350,- De kosten van een dakrenovatie ligt tussen de €75,- en €130,-, ook dit is afhankelijk van het soort dak.

Wat kost dakbedekking?

De kosten van dakbedekking verschillen voor het type dakbedekking en het soort dak. De kwaliteit van het materiaal heeft ook een effect op de gemiddelde levensduur van het soort dakbedekking. De kosten van bitumen dakbedekking zijn bijvoorbeeld €45,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Koperen dakbedekking kost €120,- per m², maar heeft gemiddeld een levensduur van 80 jaar.

Voor een overzicht van alle prijzen kan je het onderstaande tabel raadplegen. Wil je liever de exacte prijzen weten? Vergelijk dan gratis offertes van verschillende dakdekkersbedrijven uit Leusden.

dakdekkersbedrijf Leusden

Kosten dakdekkersbedrijven 2021

Type klus Gemiddelde prijzen per m²*
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,-
Dakreparatie plat dak €275,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,-
Dakbedekking €40,- tot €125,-**

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkersbedrijven, inclusief btw in 2021. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.
**Afhankelijk van het soort dak en dakbedekking.

Wat kost een dakdekker per uur?

De gemiddelde dakdekker kost tussen de €35,- en €45,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van de klus, maar kan uiteindelijk ook variëren per dakdekker. Voor kleine dakwerken, zoals dakreparaties, betaal je gemiddeld €35,- per uur. Voor grotere klussen, bijvoorbeeld renovaties, betaal je ongeveer €45,- per uur.


Uurtarief dakdekker 2021

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de prijzen van een dakdekker opgebouwd?

De prijsopbouw van een dakdekker bestaat uit drie onderdelen. Het eerste zijn de arbeidskosten, dit bestaat voor 60% uit de totale kosten. Het tweede zijn de kosten voor materiaal, dit is ongeveer 35%. De laatste 5% bestaan uit overige kosten, zoals voorrijkosten.

dakdekker prijsopbouw


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over dakwerken? Hieronder geven we antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Je kan altijd in contact komen met dakdekkers uit Leusden via onze offerteservice.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor platte daken?

Voor platte daken kan je kiezen tussen bitumen, pvc, EPDM en groendak.

Een bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost €45,- per m². Pvc dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar en kost €55,- per m². EPDM dakbedekking kost €50,- per m² en heeft een levensduur van 40 jaar.

Groendak wordt geplaatst op een onderlaag van pvc of EPDM, hierdoor liggen de kosten hoger dan de andere soorten dakbedekking. Groendak behoud zijn kwaliteit gemiddeld 60 jaar en kost €55,- bovenop de kosten van de onderlaag.

In sommige gevallen kan je ook een subsidie aanvragen voor het plaatsen van groendak. Via Groenesubsidiewijzer kun je bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor hellende daken?

Dakbedekking voor hellende daken bestaat uit betondakpannen, leien, riet, kleidakpannen, aluminium, koper en zink.

Betondakpannen gaan 30 jaar mee en kost €50,- per m². Leien dakbedekking kost €70,- per m² en heeft een levensduur van 40 jaar. Rieten dakbedekking gaat ook 40 jaar mee en kost €100,- per m². Kleidakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar en kosten €60,- per m².

Een aluminium dakbedekking kost €75,- per m² en gaat 50 jaar mee. Koperen dakbedekking behoudt zijn kwaliteit voor 80 jaar en kost gemiddeld €120,- per m². Zink heeft de langste levensduur, dit soort dakbedekking gaat 100 jaar mee en kost €80,- per m².

Hoe wordt een daklekkage opgelost?

Het oplossen van een daklekkage verschilt per type dak.

Voor een plat dak kan een lekkage vaak worden hersteld met een kleine reparatiestrook. Zo kan het dakoppervlak plaatselijk worden hersteld. Dit betekent dat het niet nodig is om de hele dakbedekking te vervangen.

Voor een hellend dak zijn er een hoop oorzaken van daklekkages mogelijk. Een mogelijke oplossing is het vervangen van de nokvorsten of dakpannen. Als de lekkage is ontstaan door een schoorsteen of een verkeerde aansluiting van een raam moet er vaak meer worden vervangen of worden gerepareerd.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Een dakreparatie kan nodig zijn voor verschillende oorzaken. In de meeste gevallen kan je dit herkennen aan gebreken in de dakbedekking, maar ook door vochtplekken in huis of muffe geuren die afkomstig zijn uit het plafond.

Het is een verstandig idee om regelmatig te kijken naar de kwaliteit van de dakbedekking. Schakel altijd een dakdekker in wanneer een dakreparatie nodig is. Een probleem in het dak dat niet op tijd wordt gerepareerd kan uitgroeien tot een groter probleem. Dakdekker nodig? Vergelijk gratis offertes van dakdekkers.

dakbedekking

Besparen op een dakdekkersbedrijf in Leusden? Vergelijk gratis offertes!

Een dakkdekkersbedrijf in Leusden biedt een helpende hand bij verschillende dakwerken. Regelmatig dakonderhoud is een uitstekend idee om het dak in goede staat te behouden. Bij een dakreparatie is het belangrijk om snel een dakdekker in te schakelen, zo voorkom je problemen die later voor meer last kunnen zorgen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan voor een dakrenovatie, dan wordt de dakbedekking vervangen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op zoek naar een dakdekker in Leusden? Vergelijk gratis offertes van dakdekkers en kies de dakdekker met het beste aanbod. Je ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en zonder verplichting.

Start nu je gratis aanvraag!