Vind de beste dakdekker in Apeldoorn


Op zoek naar een dakdekker in Apeldoorn? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in Apeldoorn

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit Apeldoorn op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in Apeldoorn voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Dakdekker Apeldoorn: overzicht van de beste

Een dakdekker in Apeldoorn schakel je in voor dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie. Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor alle werkzaamheden op en aan het dak gezien dit goed moet gebeuren en werken op het dak risico’s met zich meebrengt. De kosten voor de verschillende dakwerken variëren per dakdekkersbedrijf, soort klus en enkele andere factoren.

Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden van dakdekker en welke kosten hier gemiddeld voor gerekend worden. Daarbij vind je ook het gemiddelde uurtarief van dakdekkers, vind je enkele prijsvoorbeelden en geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen. We sluiten af met tips voor het kiezen van de beste dakdekker.

Beste dakdekkersbedrijf Apeldoorn: belangrijkste informatie

 • Een dakdekkersbedrijf in Apeldoorn schakel je in voor dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie. Een dakonderhoud bestaat uit het reinigen van het dak en bijvoorbeeld een dakinspectie. Bij een dakreparatie kan je denken aan het repareren van een daklekkage of beschadigde dakpannen. Een dakrenovatie bestaat vaak uit het vervangen van de gehele dakbedekking.
 • De kosten voor dakwerken verschillen per klus. Een dakonderhoud, inclusief inspectie, kost gemiddeld €18,- per m². Voor een dakrenovatie aan een plat dak betaal je gemiddeld €75,- tot €100,- per m².
 • Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is €35,- tot €55,-.
 • De prijzen van een dakdekker bestaan uit arbeidskosten, 60%, materiaalkosten 35% en voorrijkosten, 5%.
 • Ben je van plan een dakdekker in te schakelen? Maak het jezelf makkelijk en maak een duidelijke opdrachtomschrijvingen, wees transparant over afspraken en combineer wanneer mogelijk verschillende dakwerken.


dakdekker Apeldoorn

Wat kost een dakdekker in Apeldoorn?

De kosten van een dakdekker in Apeldoorn zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de materialen die nodig zijn en verschilt daarnaast ook per dakdekkersbedrijf. Gemiddeld kost het inhuren van een dakdekker €45,- per uur, inclusief btw.

De kosten voor een dakonderhoud, inclusief inspectie, zijn gemiddeld €18,- per m². Een dakreparatie kost gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- afhankelijk van het type dak. Gaat het om een dakreparatie voor een plat dak, dan liggen de kosten rond de €275,-. Voor een hellend dak kunnen deze kosten oplopen tot €350,- De kosten van een dakrenovatie ligt tussen de €75,- en €130,-, ook dit is afhankelijk van het soort dak.

Wat kost dakbedekking?

De kosten van dakbedekking verschillen voor het type dakbedekking en het soort dak. De kwaliteit van het materiaal heeft ook een effect op de gemiddelde levensduur van het soort dakbedekking. De kosten van bitumen dakbedekking zijn bijvoorbeeld €45,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Koperen dakbedekking kost €120,- per m², maar heeft gemiddeld een levensduur van 80 jaar.

dakdekkersbedrijf Apeldoorn

Kosten dakdekkersbedrijf 2023

Type klus Gemiddelde prijzen per m²*
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,-
Dakreparatie plat dak €275,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,-
Dakbedekking €40,- tot €125,-**

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkersbedrijven, inclusief btw in 2023.
**Afhankelijk van het soort dak en dakbedekking.

Uurtarief dakdekkersbedrijf Apeldoorn

De kosten van een dakdekkersbedrijf in Apeldoorn zijn gemiddeld €35,- en €45,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van de klus, maar kan uiteindelijk ook variëren per dakdekker. Voor kleine dakwerken, zoals dakreparaties, betaal je gemiddeld €35,- per uur. Voor grotere klussen, bijvoorbeeld renovaties, betaal je ongeveer €45,- per uur.


Uurtarief dakdekker 2023

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de prijzen van een dakdekker opgebouwd?

De prijs van een dakdekker bestaat uit drie onderdelen. Het eerste zijn de arbeidskosten, dit bestaat voor 60% uit de totale kosten. Het tweede zijn de kosten voor materiaal, dit is ongeveer 35%. De laatste 5% bestaan uit overige kosten, zoals voorrijkosten.

dakdekker prijsopbouw

Voorbeelden van kosten voor dakwerken in Apeldoorn

Hieronder geven we voorbeelden van de kosten van enkele dakwerken in Apeldoorn. Deze kosten zijn gebaseerd op de prijzen uit de bovenstaande prijstabel en de gemiddelde uitgevoerde klus.

Dakreparatie Apeldoorn: plat dak

Er is een dakreparatie in Apeldoorn nodig. De meest voorkomende soort dakbedekking op platte daken is bitumen. Een reparatie aan zwakke dakbedekking kost dan tussen de €250,- en €300,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte aan beschadigde of zwakke dakbedekking is 7 m². De kosten voor een dakreparatie aan een plat dak zijn dan gemiddeld €1.750,- tot €2.100,-:

Dakreparatie plat dak met bitumen dakbedekking

Gemiddelde prijs per m²: €250,- tot €300,-

Totaalprijs voor 7 m² zwakke dakbedekking (gemiddelde oppervlakte beschadiging aan dak): €1.750,- tot €2.100,-

Dakrenovatie Apeldoorn: hellend dak?

Een dakrenovatie in Apeldoorn kost gemiddeld €50,- tot €120,- per vierkante meter voor een hellend dak. Het gemiddelde dak in Nederland is 50 vierkante meter. De kosten van een dakrenovatie voor een hellend dak zijn dan gemiddeld €2.500,- tot €6.000,-:

Dakrenovatie hellend dak

Gemiddelde prijs per m²: €50,- tot €120,-

Totaalprijs voor 50 m² (gemiddelde oppervlakte Nederlands dak): €2.500,- tot €6.000,-

Vervangen losse dakpannen in Apeldoorn

De gemiddelde kosten voor het vervangen losse dakpannen in Apeldoorn is €30,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte aan losse of missende dakpannen is 10 vierkante meter. De kosten voor het vervangen dakpannen zijn dan €300,-:

Losse dakpannen vervangen

Gemiddelde prijs per m²: €30,-

Totaalprijs voor 10 m² (gemiddelde oppervlakte losse dakpannen): €300,-

Vier tips voor het inschakelen van een dakdekker in Apeldoorn

Je hebt op deze pagina alles kunnen lezen over de werkzaamheden en kosten van een dakdekker in Apeldoorn, maar waar kun je rekening mee houden bij de zoektocht naar de beste dakdekker? Met de onderstaande vier tips kom je al een heel eind!

 1. Combineer verschillende dakwerken: in veel gevallen kan je zo flink besparen op de kosten en krijg je een volledige offerte. Het combineren van een dakrenovatie met bijvoorbeeld een dakisolatie heeft extra voordelen, je kan namelijk ook gebruik maken van een subsidie of profiteren van een verlaagd btw-tarief.
 2. Een duidelijke opdrachtomschrijving: kies je er voor om offertes te vergelijken bij De 10 Beste? Goed idee! We geven je wel de tip om zo duidelijk mogelijk te zijn in je opdrachtomschrijving. Zo krijg je namelijk een offerte op maat en weet je zeker dat je niet te veel betaald of iets vergeet.
 3. Duidelijke afspraken maken om verrassingen te voorkomen: zorg ervoor dat je voor of tijdens de werkzaamheden duidelijke afspraken maakt en deze vastlegt. Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat je weinig of geen onverwachte kosten kan verwachten.
 4. Gratis offertes vergelijken: gratis offertes vergelijken via De 10 Beste is misschien wel dé beste tip die we je mee kunnen geven: niet alleen is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend, maar door het ontvangen van meerdere offertes van dakdekkers kies je ook nog eens zelf voor het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod.

dakbedekking

De beste dakdekker in Apeldoorn gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Een dakdekker in Apeldoorn biedt een helpende hand bij verschillende dakwerken. Regelmatig dakonderhoud is een uitstekend idee om het dak in goede staat te behouden. Bij een dakreparatie is het belangrijk om snel een dakdekker in te schakelen, zo voorkom je problemen die later voor meer last kunnen zorgen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan voor een dakrenovatie, dan wordt de dakbedekking vervangen.

Op zoek naar een dakdekker? Vergelijk gratis offertes van dakdekkers en kies de dakdekker met het beste aanbod. Je ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en zonder verplichting.

Start nu je gratis aanvraag!

Dakdekkersbedrijf Apeldoorn: veelgestelde vragen

Vragen over het beste dakdekkersbedrijf in Apeldoorn? Heb je nog vragen over dakwerken? Hieronder geven we antwoorden op veelgestelde vragen over dakdekkers en de werkzaamheden die ze uitvoeren.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker schakel je in voor verschillende dakwerken. Deze werkzaamheden kunnen worden geplaatst in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie.

 • Dakonderhoud: onderhoud van het dak bestaat onder andere uit dakinspectie en dakreiniging. Met een dakonderhoud kan je beschadigingen aan het dak kan voorkomen en de kwaliteit van het dak kan worden behouden. Een dakreiniging kan ook zorgen voor een fris uiterlijk van het dak. Bij dakonderhoud hoort vaak ook een dakinspectie.
 • Dakreparatie: een dakreparatie bestaat uit verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld het repareren van een daklekkage, repareren van beschadigde dakpannen of het herstellen van dakgoten. Wanneer het dak een reparatie nodig heeft, is het belangrijk om direct een dakdekker in te schakelen. Zo kan je een hoop schade aan het huis voorkomen.
 • Dakrenovatie: een dakrenovatie bestaat meestal uit het vervangen van de complete dakbedekking. Bij een plat dak gaat de dakbedekking gemiddeld 25 tot 40 jaar mee, na deze tijd kan je het beste een dakrenovatie laten uitvoeren. Bij een hellend dak gaat de dakbedekking meestal langer mee. Een ernstigere ingreep die hoort bij dakrenovatie is het plaatsen van een nieuw dak, dit is bijvoorbeeld nodig wanneer de dakconstructie flink is aangetast door houtrot.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor platte daken?

Bij dakbedekking op platte daken kan je kiezen tussen bitumen, pvc, EPDM en groendak.

Een bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost €45,- per m². Pvc dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar en kost €55,- per m². EPDM dakbedekking kost €50,- per m² en heeft een levensduur van 40 jaar.

Groendak wordt geplaatst op een onderlaag van pvc of EPDM, hierdoor liggen de kosten hoger dan de andere soorten dakbedekking. Groendak behoud zijn kwaliteit gemiddeld 60 jaar en kost €55,- bovenop de kosten van de onderlaag.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor hellende daken?

Dakbedekking voor hellende daken bestaat uit betondakpannen, leien, riet, kleidakpannen, aluminium, koper en zink.

Betondakpannen gaan 30 jaar mee en kost €50,- per m². Leien dakbedekking kost €70,- per m² en heeft een levensduur van 40 jaar. Rieten dakbedekking gaat ook 40 jaar mee en kost €100,- per m². Kleidakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar en kosten €60,- per m².

Een aluminium dakbedekking kost €75,- per m² en gaat 50 jaar mee. Koperen dakbedekking behoudt zijn kwaliteit voor 80 jaar en kost gemiddeld €120,- per m². Zink heeft de langste levensduur, dit soort dakbedekking gaat 100 jaar mee en kost €80,- per m².

Hoe wordt een daklekkage opgelost?

Het oplossen van een daklekkage verschilt per type dak.

Voor een plat dak kan een lekkage vaak worden hersteld met een kleine reparatiestrook. Zo kan het dakoppervlak plaatselijk worden hersteld. Dit betekent dat het niet nodig is om de hele dakbedekking te vervangen.

Voor een hellend dak zijn er een hoop oorzaken van daklekkages mogelijk. Een mogelijke oplossing is het vervangen van de nokvorsten of dakpannen. Als de lekkage is ontstaan door een schoorsteen of een verkeerde aansluiting van een raam moet er vaak meer worden vervangen of worden gerepareerd.

Wanneer is een dakreparatie in Apeldoorn nodig?

Een dakreparatie kan nodig zijn voor verschillende oorzaken. In de meeste gevallen kan je dit herkennen aan gebreken in de dakbedekking, maar ook door vochtplekken in huis of muffe geuren die afkomstig zijn uit het plafond.

Het is een verstandig idee om regelmatig te kijken naar de kwaliteit van de dakbedekking. Schakel altijd een dakdekker in wanneer een dakreparatie in Apeldoorn nodig is. Een probleem in het dak dat niet op tijd wordt gerepareerd kan uitgroeien tot een groter probleem.