Vind een glaszetter voor jouw project

Op zoek naar een goede glaszetter? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele glaszetters zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een glaszetter?

In de tabel vind je de gemiddelde kosten voor het plaatsen van dubbel glas. Bij een appartement, met een raamoppervlakte van 15 m², ligt de totaalprijs rond de €1.800,- tot €2.200,-. Dit is inclusief materiaalkosten én arbeidskosten. Het is een grote investering, maar omdat je tot wel €200,- per jaar bespaart op de energiekosten (vergeleken met enkel glas), verdien je de investering vanzelf weer terug.

Bij een gemiddelde hoekwoning met een raamoppervlak van 30 m² liggen de totale kosten rond de €3.500,- tot €4.000,- en bij een vrijstaande woning met een totaal raamoppervlak van 50 m² kun je rekening houden met kosten rond de €6.500,- tot €7.000,-.

glaszetter

Glaszetter prijzen 2024

Woningtype Raamoppervlakte in m2 Gemiddelde totaalprijs HR++ glas en glaszetter Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 15 m2 €1.800 tot €2.200,- €200,- per jaar
Tussenwoning 20 m2 €2.500 tot €2.800,- €250,- per jaar
Hoekwoning 30 m2 €3.500 tot €4.000,- €300,- per jaar
2 onder 1 kap 35 m2 €4.400 tot €4.900,- €400,- per jaar
Vrijstaande woning 50 m2 €6.500 tot €7.000,- €500,- per jaar

Uurloon en voorrijkosten glaszetter

Het uurloon van de glaszetter speelt een grote rol in het bepalen van de totaalprijs. Gemiddeld kun je rekening houden met prijzen van €35,- tot €45,- per uur of rond de €45,- tot €75,- per m². Welk tarief de glaszetter in rekening brengt, verschilt per glaszettersbedrijf. Het voordeel van een vaste prijs per vierkante meter, is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Je kunt bij een grote opdracht eventueel ook proberen om een totaalprijs af te spreken.


Uurtarief glaszetter 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van glaszetters in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Wat bepaalt de kosten van een glaszetter?

Wat glas zetten gaat kosten hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt de gekozen glassoort een grote rol, want de materiaalkosten zijn een groot deel van de totaalprijs. Het tarief van de glaszetter speelt mee en de locatie en afmetingen van de ramen uiteraard ook.

Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende factoren en keuzes die de prijs voor een glaszetter beïnvloeden. Wil je zeker weten wat dit gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Soort glas

Welke glassoort je kiest heeft een grote rol op de prijs. In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen van diverse glassoorten. Dubbel glas lijkt met €115,- per m² een goedkope optie, maar doordat het rendement een stuk lager is dan bijvoorbeeld HR++ glas, is het uiteindelijk juist een duurdere optie.

De kosten van HR-glas beginnen vanaf €120,- per m². De meest standaard glassoort op dit moment is HR++ glas. Dit kost rond de €130,- per m². Deze glassoort isoleert uitstekend en zorgt (ten opzichte van enkel glas) voor een besparing van wel honderden euro’s per jaar.

Daarnaast zijn er nog andere, speciale glassoorten. Denk aan veiligheidsglas of zonwerend glas. Brandwerend glas is verkrijgbaar vanaf €450,- per m² en gelaagd glas laat je plaatsen vanaf €150,- per m².

Glas prijzen 2024

Glassoort Prijs per m²*
Dubbelglas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
HR ++ glas €130,-
Melkglas Vanaf €70,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Gekleurd glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.


Besparen op de kosten van een glaszetter?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste glaszetters en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Grootte van de ramen

Het totale oppervlak bepaalt natuurlijk de totaalprijs. Over het algemeen geldt: hoe groter de opdracht, des te lager de prijs per vierkante meter. Je bent dus uiteindelijk een stuk goedkoper uit per raam wanneer je ervoor kiest om alle ramen in één keer te vervangen in plaats van één voor één.

Etage van het huis

De verdieping en de bereikbaarheid van de ramen heeft ook een grote invloed op de prijs. Het vervangen van ramen op de begane grond is veel goedkoper dan het vervangen van ramen op zolder.

Waarom?

Om bij het raam op zolder te kunnen komen heeft de vakman een steiger of ladder nodig. Je betaalt extra voor de inzet voor deze hulpmiddelen. Bovendien is de vakman meer tijd kwijt bij hogere verdiepingen, omdat het ingewikkelder is het raam te vervangen. Daardoor lopen ook de arbeidskosten op.

Met of zonder kozijnen

Soms is het slim om naast je beglazing ook direct de kozijnen te vervangen. Zo ben je in één keer klaar en hoef je niet nog een keer vakmannen over de vloer te hebben. Een bijkomend voordeel is dat de prijs per vierkante meter daalt, naarmate de omvang van de klus stijgt. De kosten voor nieuwe kozijnen van 60 bij 60 centimeter inclusief isolatieglas, liggen rond de €350,-.

kosten glaszetter

Hoe zijn de kosten van een glaszetter opgebouwd?

De kosten van een glaszetter zijn opgebouwd uit drie onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten.

Hoe is dit dan opgebouwd?

De kosten voor arbeid bestaan voor 40% uit het totaalplaatje. De materiaal kosten zijn ongeveer 55% van het totaal, de overige kosten is normaliter 5% van de gehele prijs. Dit bestaat bijvoorbeeld uit voorrijkosten.

glaszetter prijsopbouw

Heb je recht op een verlaagd btw-tarief voor glaswerk?

Is je huis ouder dan 2 jaar en laat je isolatieglas plaatsen? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%, en bent daardoor een stuk goedkoper uit.

Natuurlijk zitten daar wel voorwaarden aan verbonden!

Zo moet je beglazing voldoen aan een minimale U-waarde van 1,2 (bij HR++ glas) en 0,7 (bij triple glas). Je moet minimaal 10 m² aan beglazing vervangen en je krijgt de subsidie op maximaal 45 m² aan beglazing. Het verlaagde btw-tarief is alleen geldig op het materiaal. De arbeidskosten worden wel belast met het standaard btw-tarief van 21%.

Wil je hier meer over weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief.

Bedrag Min. m2 Max. m2 Min. U-waarde
HR++-glas €35,- 10 45 1.2
Kozijnpanelen €15,- 1.2
Isolerende deuren €35,- 1.5
Triple-glas €100,- 10 45 0.7
Kozijnpanelen €75,- 0.7
Isolerende deuren €100,- 1.0

Bespaartips

Wil je een ervaren glaszetter inschakelen om je beglazing te vervangen, zonder te veel geld uit te geven? Geen zorgen: dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we je een aantal tips om te besparen op de kosten. Zo houd je de kostprijs zo laag mogelijk en houd je geld over voor andere werkzaamheden in of rond je huis.

Wil je weten wat een glaszetter kost? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kostprijs!

Neem een glaszetter uit de buurt

Het is altijd slim om te kiezen voor een glaszetter in je eigen regio. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk! Elke glaszetter rekent voorrijkosten: dit is een soort starttarief. Kosten die je al betaalt nog voordat de vakman aan de slag is gegaan. Hoe korter de afstand tussen het glaszettersbedrijf en je woning, des te lager de voorrijkosten.

Regel kwantumkorting

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Je kunt dus een kwantumkorting regelen door de glaszetter ook direct alle andere ruiten in huis te laten vervangen. Is dit niet nodig? Vraag dan je buren of zij ook toe zijn aan nieuwe beglazing. Door samen één glaszetter in te zetten bespaar je uiteindelijk op de kostprijs per vierkante meter!

Neem een glaszetter met het AF keurmerk

Kies voor een glaszetter die beschikt over het AF-keurmerk. In dat geval weet je namelijk zeker dat de vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen, en dat ze in het bezit zijn van een vak- of bedrijfstechnisch diploma. Door te kiezen voor een ervaren vakman weet je zeker dat de klus snel en vakkundig is afgerond, zodat je niet onnodig veel geld betaalt.

prijzen glaszetter

Glaszetter inhuren? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij een glaszetter inhuren voor het vervangen van je beglazing! Goed idee: met dubbel glas bespaar je straks flink op de energierekening en weet je zeker dat je huis goed beschermd is tegen inbraak. Op zoek naar een glaszettersbedrijf in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor de glaszetter met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten voor het glaszetten! De aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste glaszetter bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met glaszetters bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland