Vind de beste glaszetter in Etten-Leur


Op zoek naar een glaszetter in Etten-Leur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele glaszetters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste glaszetters in Etten-Leur

In het onderstaande overzicht vind je de beste glaszetters uit Etten-Leur op rij. Vind snel en eenvoudig een glaszetter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste glaszetters in Etten-Leur voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis glaszetter offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste glaszetters op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis glaszetter offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Beste glaszetter in Etten-Leur: overzicht van de beste

Op zoek naar de beste glaszetter in Etten-Leur? Je bent op de juiste plek. Op De 10 Beste vind je een overzicht van de beste glaszetters in Nederland per plaats. Je kan ook makkelijk in contact komen met glaszetters via De 10 Beste: via de gratis en vrijblijvende offerteservice kom je in contact met enkele vakspecialisten in je regio.

Lees je je liever eerst in? Dat begrijpen we heel goed. Hieronder leggen we dan ook uitgebreid alles uit wat je moet weten: zo lees je over de kosten, krijg je uitleg over de werkzaamheden en geven we enkele tips voor het vergelijken.

Glashandel Etten-Leur: korte samenvatting

 • Het plaatsen van glas verschil[t in prijs afhankelijk van het gekozen materiaal. Dubbelglas is bijvoorbeeld €115,- per m², en HR ++ glas €130,- per m².
 • Een glaszetter, of glashandel, in Etten-Leur hanteert gemiddeld een uurtarief van €35,- tot €45,-.
 • De totaalprijs van het werk dat wordt uitgevoerd wordt bepaald door het gekozen materiaal, hoe lastig de klus is, de afstand tussen jou en de glaszetter, of het gaat om een spoedklus en de omvang en hoeveelheid van de ramen.
 • Besparen doe je door offertes te vergelijken, goedkoper materiaal te kiezen, projecten te combineren of gebruik te maken van subsidies.
 • Een glaszetter schakel je in voor het plaatsen van glas, vervangen van glas of het uitvoeren van een reparatie. Ook voor advies over glassoorten kan je bij een glaszetter terecht.
 • Na het aanvragen van offertes vergelijk je de glaszetters op basis van kosten, verzekering, garantie en beschikbaarheid.


glaszetter Etten-Leur

Wat kost het plaatsen van glas in Etten-Leur?

De kosten voor het plaatsen van glas in Etten-Leur is afhankelijk van het soort glas dat je kiest. Zo heeft dubbelglas een gemiddelde prijs van €115,- per vierkante meter. Het bestaat uit twee glasplaten met een lucht- of gaslaag ertussen, waardoor het betere isolatie-eigenschappen heeft dan enkel glas.

Als we naar hoogrendementsglas (HR) kijken, zien we dat er verschillende niveaus beschikbaar zijn. HR glas heeft een prijs van €120,- per vierkante meter en biedt betere isolatie dan dubbelglas door een speciale coating op het glas. HR+ glas is een stap verder en kost €125,- per vierkante meter. Het heeft een nog betere isolatiewaarde dan HR glas, waardoor het nog energiezuiniger is. Voor degenen die nog hogere energie-efficiëntie willen, is er HR++ glas. Met een prijs van €130,- per vierkante meter biedt het de hoogste isolatiewaarde onder de HR-varianten.

Gelaagd glas, dat begint bij €150,- per vierkante meter, bestaat uit twee of meer glasplaten met een kunststof tussenlaag. Het biedt extra veiligheid omdat het bij breuk niet in scherven uiteenvalt. Gehard glas is ook een veilige keuze, met een prijs vanaf €120,- per vierkante meter. Het is thermisch behandeld om de sterkte te vergroten en breekt in kleine brokjes als het beschadigd raakt, wat het risico op ernstige verwondingen vermindert.

Als veiligheid een belangrijke overweging is, kan brandwerend glas een goede keuze zijn. Het begint bij €450,- per vierkante meter en is ontworpen om te voorkomen dat vuur zich verspreidt en biedt extra bescherming in geval van brand.

Glaszetter kosten 2024

Glassoort Prijs per m²*
Dubbelglas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
>HR ++ glas €130,-
Melkglas Vanaf €70,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Gekleurd glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen die kunnen variëren per bedrijf.

Wat is het uurtarief van een glaszetter in Etten-Leur?

Het inschakelen van een glaszetter in Etten-Leur kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Voor kleine bedrijven, of zzp’ers, moet je denken aan €35,- tot €40,-. Voor grotere bedrijven ligt het vaker tussen de €40,- en €45,- per uur.

Let wel op dat dit slechts om de arbeidskosten gaat. De kosten voor materiaal en voorrijkosten komen nog bovenop de totaalprijs.


Uurtarief glazenzetter 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van glaszetters.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten van een glaszetter kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

 • Glasformaat en type: grotere ruiten en speciale glastypes zoals isolatieglas of veiligheidsglas zijn duurder.
 • Hoe lastig de klus is: als het plaatsen of vervangen van het glas extra werk vereist, zoals het verwijderen van oude beglazing of het aanpassen van raamkozijnen, kan dit de kosten verhogen.
 • Locatie: de locatie van het project kan van invloed zijn op de kosten vanwege verschillen in arbeidskosten en reiskosten. Zoek daarom altijd naar een lokale glaszetter.
 • Spoedklussen: als je een dringende glasreparatie nodig hebt, kunnen de kosten hoger zijn vanwege de extra inspanning en snelheid die vereist zijn.
 • Aantal ramen: het aantal ramen dat je wilt laten plaatsen of vervangen, zal ook van invloed zijn op de totale kosten. Hierbij kan je ook denken aan het oppervlakte van het raam: hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten.

Hoe kan je besparen op de kosten?

Hoewel de kosten van een glaszetter afhankelijk zijn van verschillende factoren, zijn er manieren waarop je kunt besparen op de kosten van glasprojecten. Hier zijn enkele tips:

 • Vergelijk offertes: vraag offertes aan via De 10 Beste en vergelijk de prijzen en diensten. Kies niet automatisch voor de goedkoopste optie, maar let ook op de kwaliteit van het werk.
 • Kies het juiste glastype: overleg met de glaszetter om het juiste type glas te kiezen dat past bij jouw behoeften en budget. Soms kan een iets goedkoper glastype nog steeds voldoen aan je eisen.
 • Combineer projecten: als je meerdere ramen hebt die moeten worden geplaatst of vervangen, kan het voordeliger zijn om ze tegelijkertijd door dezelfde glaszetter te laten uitvoeren.
 • Onderhoud je glas: door regelmatig onderhoud en reiniging van je glaswerk te doen, kun je de levensduur ervan verlengen en de kans op reparaties of vervanging in de toekomst verminderen.
 • Maak gebruik van subsidies: voor sommige glassoorten is het mogelijk om een subsidie aan te vragen, hiermee kan je flink besparen.
 • Schakel een lokale glaszetter in: een lokale glaszetter betekent minder voorrijkosten. Met de hoge brandstofprijzen kan dit een groot verschil maken.

glashandel Etten-Leur

Waarvoor schakel je een glaszetter in Etten-Leur in?

Een glaszetter in Etten-Leur schakel je in voor alles wat te maken heeft met werken met glas. Hierbij kan je denken aan het plaatsen van nieuw glas, het vervangen van oud glas of het repareren van barsten en scheuren in glas. Een glaszetter kan ook advies geven over welk soort glas goed past bij je specifieke wensen.

Hieronder lees je meer over deze werkzaamheden.

Plaatsen van glas

Het plaatsen van glas is een nauwkeurig proces. Een glaszetter begint met het opmeten van de opening waar het glas moet worden geplaatst. Vervolgens wordt het glas op maat gesneden om perfect in de opening te passen. De glaszetter brengt vervolgens een kit of stopverf aan op de randen van het glas om het stevig op zijn plaats te houden. Ten slotte wordt het glas zorgvuldig in de opening geplaatst en stevig vastgezet met behulp van speciale clips of glaslatten.

Vervangen van glas

Wanneer een raam beschadigd is en volledig moet worden vervangen, kan een glaszetter ook deze taak op zich nemen. Eerst verwijdert de glaszetter voorzichtig het beschadigde glas en reinigt hij het raamkozijn grondig. Vervolgens wordt het nieuwe glas op maat gesneden en op dezelfde manier geplaatst als bij het plaatsen van nieuw glas. De glaszetter zorgt ervoor dat het nieuwe glas perfect in het raamkozijn past en veilig is bevestigd.

Repareren van glas

Als een raam slechts kleine beschadigingen heeft, zoals een barst of een klein gat, kan een glaszetter het glas mogelijk repareren in plaats van het volledig te vervangen. Voor kleine reparaties kan de glaszetter gebruikmaken van technieken zoals het injecteren van een hars in de beschadiging om de structuur van het glas te herstellen. Deze reparaties zijn over het algemeen sneller en goedkoper dan het vervangen van het hele raam.

Waar let je op bij het inschakelen van een glaszettersbedrijf in Etten-Leur?

Het kiezen van het juiste glaszettersbedrijf in Etten-Leur kan soms lastig zijn, omdat er verschillende aspecten zijn waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten, verzekering, garantie en de beschikbaarheid van een spoedservice.

Let op de kosten van de glaszetter

Bekijk altijd goed de prijsindicatie van de glaszetter: is deze gedetailleerd en volledig ingevuld? Dit duidt vaak op een betrouwbare offerte. Past de prijs binnen je budget? Dan is dat natuurlijk positief. Soms kunnen de kosten voor glas hoger uitvallen dan verwacht, in dat geval kun je ook om advies vragen.

Controleer de verzekering van de glaszetter

Het is belangrijk om te weten of de glaszetter verzekerd is voor het glas en de installatie ervan. Glas is immers erg kwetsbaar en er kan altijd iets kapot gaan tijdens het plaatsen. Het is essentieel dat de glaszetter hiervoor goed verzekerd is en de kosten niet op jou worden verhaald. Vraag daarom altijd naar de verzekering.

Garantievoorwaarden

Naast de verzekering is het ook belangrijk dat de glaszetter garantievoorwaarden hanteert. Bijvoorbeeld als er binnen een bepaalde periode iets kapot gaat of er een barst ontstaat, dan zou de glaszetter dit moeten repareren. Deze voorwaarden worden meestal vermeld in de offerte. Als dit niet het geval is, vraag dan aan de glaszetter of hij dit schriftelijk kan bevestigen.

Beschikbaarheid van spoedservice

Als je met spoed een glaszetter nodig hebt, kan dit natuurlijk voorkomen. Het is dan belangrijk dat de gekozen glaszetter een spoedservice biedt. Om teleurstellingen te voorkomen, is het raadzaam om zo gedetailleerd mogelijk te zijn bij het aanvragen van een offerte en duidelijk aan te geven dat het om een spoedgeval gaat.

glazenzetter Etten-Leur

Glaszetter in Etten-Leur nodig? Gebruik De 10 Beste!

Wil je een glaszetter in Etten-Leur inschakelen? Maak dan gebruik van de offerteservice van De 10 Beste. Het aanvragen van offertes is gratis en doe je zonder verplichtingen. Je ontvangt enkele offertes op maat en kiest zelf welke het beste aansluit bij je wensen en budget.

Start nu je gratis aanvraag!

Glaszetters en glashandel in Etten-Leur: veelgestelde vragen

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over glaszetters en de beste glashandel in Etten-Leur.

Welk glas is het beste?

Het beste glas hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van elke individuele situatie. Er zijn echter enkele populaire glastypes die veel gebruikt worden:

 • Enkel glas: Dit is het meest basistype glas en biedt minimale isolatie en geluidswering.
 • Isolatieglas: Dit type glas bestaat uit twee of meer glaslagen met een lucht- of gasruimte ertussen, waardoor het betere thermische isolatie biedt.
 • Veiligheidsglas: Dit glas is ontworpen om bestand te zijn tegen impact en breekt in kleine onscherpe stukjes om letsel te voorkomen.
 • Geluidswerend glas: Dit glas is speciaal ontworpen om geluidsoverdracht te verminderen en kan nuttig zijn in lawaaierige omgevingen.
 • Zonwerend glas: Dit glas bevat een speciale coating om de hoeveelheid warmte en zonlicht die door het glas komt te verminderen.

Kan je besparen met glas?

Met HR++ glas, dat een zeer hoge isolerende werking heeft, kun je flink besparen op je gasrekening. Gemiddeld bespaar je ongeveer €13,- per jaar per vierkante meter aan HR++ glas. De totale besparing voor een heel huis hangt af van het type woning en het raamoppervlakte. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde jaarlijkse besparingen per woningtype:

 • Appartement: raamoppervlakte van 15 m2, besparing van €200,- per jaar.
 • Tussenwoning: raamoppervlakte van 20 m2, besparing van €250,- per jaar.
 • Hoekwoning: raamoppervlakte van 30 m2, besparing van €300,- per jaar.
 • 2 onder 1 kap: raamoppervlakte van 35 m2, besparing van €400,- per jaar.
 • Vrijstaande woning: raamoppervlakte van 50 m2, besparing van €500,- per jaar.

Deze bedragen geven een indicatie van de mogelijke besparingen op basis van het gebruik van HR++ glas in verschillende woningtypen.

Zijn er subsidies voor glas?

In sommige gevallen kunnen er subsidies beschikbaar zijn voor glasprojecten, vooral als het project gericht is op energiebesparing. Subsidies kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de specifieke voorwaarden en vereisten van de subsidieprogramma’s.

Als het glas een isolatiewaarde heeft van 1,2 W/m²K of hoger, kan er in de meeste gevallen een subsidie worden aangevraagd. Dit is mogelijk omdat het huis energiezuiniger wordt gemaakt. De subsidie kan worden aangevraagd via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing).

Hoe wordt glas vervangen?

Het vervangen van glas vereist precisie en zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat het nieuwe glas perfect past en veilig is bevestigd. Hier is een algemeen overzicht van het proces van glasvervanging:

 • Verwijdering van oud glas: de glaszetter verwijdert voorzichtig het beschadigde glas en maakt het raamkozijn schoon en vrij van eventuele resten.
 • Opmeten en snijden van nieuw glas: het nieuwe glas wordt nauwkeurig opgemeten en op maat gesneden om perfect in het raamkozijn te passen.
 • Voorbereiding van het raamkozijn: indien nodig wordt het raamkozijn aangepast of gerepareerd om het nieuwe glas te kunnen plaatsen.
 • Plaatsing van het nieuwe glas: het nieuwe glas wordt zorgvuldig in het raamkozijn geplaatst en vastgezet met behulp van kit, stopverf, glaslatten of speciale clips.
 • Afwerking: eventuele overtollige kit of stopverf wordt verwijderd en het raam wordt schoongemaakt om een professionele afwerking te garanderen.

Kan glas makkelijk worden gerepareerd?

De mogelijkheid om glas te repareren hangt af van de beschadiging. Kleine barsten, krassen of gaten kunnen vaak gerepareerd. Voor dergelijke reparaties maakt de glaszetter gebruik van gespecialiseerde technieken, zoals het injecteren van hars in de beschadiging om de integriteit van het glas te herstellen.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle soorten glas en alle soorten beschadigingen gerepareerd kunnen worden. Bij grote barsten of breuken is het vaak nodig om het glas volledig te vervangen.