Vind een dakdekker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een dakdekker?

Een dakdekker heeft een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €45,-. Hierbij komen ook nog de kosten voor gebruikte materialen en voorrijkosten. De exacte kosten verschillen dus enorm per klus. Zo kost een dakonderhoud gemiddeld €18,- per m² en het renoveren van een plat dak €75,- tot €100,- per m². Niet alleen de kosten voor arbeid en materiaal hebben hier invloed op, maar ook de tijd dat een dakdekkersbedrijf bezig is met de klus.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van dakdekkers. Je leest meer over de gemiddelde kosten per klus, het uurtarief van de dakdekker, hoe de prijs is opgebouwd en hoe je kan besparen op de kosten. Wil je liever informatie over een specifieke klus? Maak dan gebruik van onze kennisbank. Alleen op zoek naar een dakdekker? Wie weet heb je wat aan onze tips voor het vergelijken en kiezen van de beste dakdekker.dakdekker

Wat zijn de kosten van een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van de ervaring van de dakdekker, de grootte van de klus en welk materiaal gebruikt moet worden. Een dakdekker kost gemiddeld rond de €35,- tot €45,- maar dit kan enorm verschillen.

Wat zijn de kosten voor verschillende dakwerken?

Het laten repareren van een plat dak kost gemiddeld €250,- tot €300,- per vierkante meter. Hierbij worden de zwakke delen van het dak vervangen. Een dakreparatie bij een hellend dak kost €150,- tot €350,- per vierkante meter. Een dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per m², hierbij kan je denken aan het reinigen van het dak, maar ook aan een dakinspectie of het controleren van dakgoten.

Hoeveel kost een renovatie?

Een plat dak renoveren kost rond de €75,- en €100,- per m². Dakrenovatie bij een hellend dak kost €75,- tot €125,- per vierkante meter. Hierbij wordt de oude dakbedekking verwijderd en nieuwe dakbedekking geplaatst. Zoals je ziet worden de prijzen van een dakdekker vaak per m2 gerekend. In sommige gevallen zal je een vaste prijs krijgen voor de klus.

Dakdekker prijzen 2024

Soort dakwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Dakreparatie plat dak €250 tot €350,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Dakonderhoud €18,-
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €125,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten inclusief btw.

Wat kost een dakdekker per uur?

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Voor kleinere dakwerken, bijvoorbeeld een dakreparatie, betaal je een uurtarief van €35,-. Voor grotere projecten, zoals renovaties of nieuwbouw, betaal je €45,- per uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de dakdekker en het gehanteerde uurtarief.


Uurtarief dakdekker 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Wat bepaalt de kosten van een dakdekker?

Zoals je weet verschillen de kosten van dakwerken per situatie. Dit kan komen door een aantal factoren:

  • Het soort oppervlak: de kosten voor een dakdekker liggen vaak hoger bij een schuin dak. Dit komt omdat de dakoppervlakte een stuk groter is dan bij platte daken.
  • Het uurtarief van de dakdekker: dakdekkers bepalen hun eigen tarief. Daarom zijn sommige dakdekkers goedkoper dan de ander.
  • Het type dakbedekking: sommige materialen zijn duurder dan de andere. Dit zorgt niet alleen voor een verschil in prijzen wanneer de dakdekker nieuwe dakbedekking laat plaatsen, maar ook bij het repareren of ander onderhoud.
  • Oppervlakte van het dak: grotere daken hebben meer tijd en aandacht nodig van de dakdekker. Hoe meer oppervlak er moet worden aangepakt, hoe hoger de kosten.

kosten dakdekker

Hoe zijn de prijzen van een dakdekker opgebouwd?

De totale kosten van alle dakwerken zijn opgebouwd uit drie elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten.

Hoe zijn de dakdekker kosten opgebouwd?

De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van de totale kosten van een dakdekker. De kosten voor materiaal, zoals dakbedekking, is 35% van het gehele plaatje. De overige kosten zijn 5%, dit is bijvoorbeeld voor voorrijkosten en andere losse zaken.

dakdekker prijsopbouw

Kosten van dakdekkersbedrijf per klus

De kosten van een dakdekkersbedrijf verschillen enorm per klus. Zo is het renoveren van daken een vrij uitgebreide klus die meer tijd, aandacht en materiaal nodig heeft. Dit betekent dus ook dat de kosten voor het renoveren van een dak vaak hoger zijn dan het onderhouden van je dak.

Hieronder vind je voor de verschillende werkzaamheden van dakdekkers de gemiddelde kosten per klus, dan krijg je een beter beeld van de verwachte kosten.


Kosten voor dakrenovatie

De kosten voor dakrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie en het type dakbedekking dat gebruikt wordt.

Voor een plat dak kost een renovatie gemiddeld tussen de €75,- en €100,- per vierkante meter. Bij een hellend dak ligt dit bedrag tussen de €75,- en €125,- per vierkante meter.

Dakrenovatie prijzen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde dakrenovatie kosten* Gemiddelde totaalprijs*
Plat dak renoveren €75,- tot €100,- per m² €3.750,- tot €5.000,- (bij 50 m²)
Hellend dak renoveren €75,- tot €125,- per m² €3.750,- tot €6.250,- (bij 50 m²)
Nieuwe zinken dakgoten €90,- tot €145,- per meter €800,- tot €1.300,- (bij 9 meter)

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat zijn de prijzen van dakbedekking?

De kosten voor dakbedekking vervangen zijn afhankelijk van het materiaal en het soort dakoppervlak. Er zijn daarnaast verschillende opties voor hellende of platte daken. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om voor een rieten dak te gaan bij een hellend dak, maar wordt dit eigenlijk niet, of weinig, aangeboden voor een plat dak.

Wat zijn de verschillende prijzen voor een plat dak?

Bij dakbedekking op een plat dak kan je bijvoorbeeld kiezen voor bitumen. Dit kost gemiddeld €45,- per m². Dit gaat ongeveer 25 jaar duren voor er onderhoud aan gepleegd moet worden. Voor een groendak betaal je €55,- per m², dit gaat gemiddeld 60 jaar mee.

En de kosten voor een hellend dak?

Een hellend dak is vaak iets duurder door het grotere oppervlak. Het plaatsen van dakpannen, zoals betondakpannen, kost bijvoorbeeld €50,- tot €60,- per m². Voor het plaatsen van rieten dakbedekking betaal je gemiddeld €100,-.

Kosten van dakbedekking in 2024

Dakbedekking Prijs per m²*
Plat dak
Bitumen €45,-
Pvc €55,-
EPDM €50,-
Hellend dak
Dakpannen vervangen €50,- tot €60,-
Rieten dak €100,-
Metaal zoals aluminium of koper €75,- tot €120,-

*Let op: dit gaat om de gemiddelde kosten per vierkante meter.

Kosten voor een nieuw dak

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een volledig nieuw dak te laten plaatsen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een nieuw huis bouwt of wanneer je bestaande dakconstructie niet meer veilig is. De kosten voor een nieuw dak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en het type dakbedekking dat gebruikt wordt. Over het algemeen liggen de kosten voor een nieuw dak tussen de €75,- en €130,- per vierkante meter. Dit gemiddelde is inclusief alle materialen en de installatiekosten.

Een belangrijke factor om te overwegen bij het plannen van een nieuwe dakconstructie is de isolatie. Een goed geïsoleerd dak kan aanzienlijk besparen op de energierekening en de algehele waarde van het huis verhogen. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, waaronder glaswol, steenwol en PIR-isolatie. Het dakdekkersbedrijf kan je helpen bij het bepalen welk isolatiemateriaal het beste werkt voor jouw huis en jouw budget.

Nieuw dak prijzen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m2*
Nieuw plat dak €75,- tot €100,-
Nieuw hellend dak €75,- tot €130,-
Dakisolatie aanbrengen €40,- tot €115,-
Dakbeschot vernieuwen €85,- tot €150,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Kosten voor het repareren van een plat dak

Het repareren van een plat dak kost gemiddeld tussen de €250,- en €300,- per vierkante meter. Bij een reparatie worden de zwakke delen van het dak vervangen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vervangen van beschadigde of verouderde dakbedekking, het repareren van daklekkage, of het herstellen van schade aan de dakconstructie. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de reparatie en het type dakbedekking dat gebruikt wordt.

Kosten voor het repareren van een hellend dak

Het repareren van een hellend dak is over het algemeen goedkoper dan het repareren van een plat dak en kost gemiddeld tussen de €150,- en €350,- per vierkante meter. Bij het repareren van een hellend dak kunnen verschillende werkzaamheden nodig zijn, zoals het repareren van dakpannen, het repareren van dakgoten, of het herstellen van beschadigingen aan de dakconstructie.

Dakreparatie prijzen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Zwakke gedeelten dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Schuin dak repareren €150,- tot €350,- per vierkante meter
Vervangen nokvorsten €50,- tot €100,- per meter
Vernieuwen dakgoten €65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief btw.

Kosten voor dakonderhoud

Dakonderhoud is essentieel om de levensduur van je dak te verlengen en eventuele problemen tijdig op te sporen en op te lossen. Gemiddeld kost dakonderhoud ongeveer €18,- per vierkante meter. Hierbij kan je denken aan het reinigen van het dak, het uitvoeren van een dakinspectie of het controleren van dakgoten. Door regelmatig dakonderhoud uit te laten voeren, kan je de kosten voor dakreparaties en dakrenovaties in de toekomst mogelijk beperken.

Dakonderhoud prijzen 2024

Type woning Gemiddelde dakonderhoud prijs per m²*
Tussenwoning €18,-
2-onder-1-kap €18,-
Vrijstaande woning €15,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Hoe bespaar je op de prijzen van een dakdekker?

Je wilt uiteraard zoveel mogelijk besparen wanneer je een dakdekker inhuurt. Geen zorgen! We hebben een aantal bespaartips voor je:

  • Kies voor een dakdekker in je eigen regio, zo bespaar je eventueel op de voorrijkosten.
  • Vraag aan je buren of ze ook een dakdekker nodig hebben. Wellicht kan je kwantumkorting regelen.
  • Vergelijk gratis offertes van dakdekkers op De 10 Beste. Je krijgt namelijk een aantal prijsopgaven, je bepaalt dan zelf welke dakdekker het beste aanbod heeft!

Naast deze tips zou je eventueel ook dakwerken kunnen combineren met het laten isoleren van je dak. Zo bespaar je op de energiekosten, daarnaast zou de combinatie van dakwerk en het isoleren van je dak de arbeidskosten kunnen verlagen.

dakdekker prijzen

Dakdekker inhuren? Vergelijk gratis offertes!

Nu je bent ingelicht over de prijzen van een dakdekker zou je kunnen overwegen om een dakdekker in te huren. Ze verrichten verschillende werkzaamheden uit op en aan het dak, zoals dakreparatie of dakrenovatie. Door jarenlange ervaring en de juiste kennis zorgen ze ervoor dat elke klus met succes wordt afgerond. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van dakdekkers uit je eigen regio. Zo bespaar je op de voorrijkosten en kan je snel worden geholpen. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste dakdekker bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met dakdekkers bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland