Vind een dakdekker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van de ervaring van de dakdekker, de grootte van de klus en welk materiaal gebruikt moet worden. Een dakdekker kost gemiddeld rond de €35,- tot €45,- maar dit kan enorm verschillen.

Wat zijn de kosten voor verschillende dakwerken?

Het laten repareren van een plat dak kost gemiddeld €250,- tot €300,- per vierkante meter. Hierbij worden de zwakke gedeelten van het dak vervangen. Een dakreparatie bij een hellend dak kost €150,- tot €350,- per vierkante meter. Een dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per m², hierbij kan je denken aan het reinigen van het dak, maar ook aan een dakinspectie of het controleren van dakgoten.

Hoeveel kost een renovatie?

Een plat dak renoveren kost rond de €75,- en €100,- per m². Dakrenovatie bij een hellend dak kost €75,- tot €125,- per vierkante meter. Hierbij wordt de oude dakbedekking verwijderd en nieuwe dakbedekking geplaatst. Zoals je ziet worden de prijzen van een dakdekker vaak gerekend per m2. In sommige gevallen zal je een vaste prijs krijgen voor de klus.

dakdekker

Dakdekker prijzen 2022

Soort dakwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Dakreparatie plat dak €250 tot €350,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Dakonderhoud €18,-
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €125,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten inclusief btw. Voor de exacte prijzen kan je het beste gratis offertes aanvragen.

Wat kost een dakdekker per uur?

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Voor kleinere dakwerken, bijvoorbeeld een dakreparatie, betaal je een uurtarief van €35,-. Voor grotere projecten, zoals renovaties of nieuwbouw, betaal je €45,- per uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de dakdekker en het gehanteerde uurtarief.


Uurtarief dakdekker 2022

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Wat bepaalt de kosten van een dakdekker?

Zoals je weet verschillen de kosten van dakwerken per situatie. Dit kan komen door een aantal factoren:

  • Het soort dakoppervlak: de kosten voor een dakdekker liggen vaak hoger bij een schuin dak. Dit komt omdat de dakoppervlakte een stuk groter is dan bij platte daken.
  • Het uurtarief van de dakdekker: dakdekkers bepalen hun eigen tarief. Daarom zijn sommige dakdekkers goedkoper dan de ander.
  • Het type dakbedekking: sommige materialen zijn duurder dan de andere. Dit zorgt niet alleen voor een verschil in prijzen wanneer de dakdekker nieuwe dakbedekking laat plaatsen, maar ook bij het repareren of ander onderhoud.

kosten dakdekker

Hoe zijn de prijzen van een dakdekker opgebouwd?

De totale kosten van alle dakwerken zijn opgebouwd uit drie elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten.

Hoe zijn de dakdekker kosten opgebouwd?

De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van de gehele kosten van een dakdekker. De kosten voor materiaal, zoals dakbedekking, is 35% van het gehele plaatje. De overige kosten zijn 5%, dit is bijvoorbeeld voor voorrijkosten en andere losse zaken.

dakdekker prijsopbouw

Wat kost dakbedekking?

De kosten voor dakbedekking zijn afhankelijk van het materiaal en het soort dakoppervlak. Er zijn daarnaast verschillende opties voor hellende of platte daken. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om voor rieten dak te gaan bij een hellend dak, maar wordt dit eigenlijk niet, of weinig, aangeboden voor een plat dak.

Wat zijn de verschillende prijzen voor een plat dak?

Bij dakbedekking op een plat dak kan je bijvoorbeeld kiezen voor bitumen. Dit kost gemiddeld €45,- per m². Dit gaat ongeveer 25 jaar mee voor er onderhoud aan gepleegd moet worden. Voor een groendak betaal je €55,- per m², dit gaat gemiddeld 60 jaar mee.

En de kosten voor een hellend dak?

Een hellend dak is vaak iets duurder door het grotere oppervlak. Het plaatsen van dakpannen, zoals betondakpannen, kost bijvoorbeeld €50,- tot €60,- per m². Voor het plaatsen van rieten dakbedekking betaal je gemiddeld €100,-.

In de onderstaande tabel kan je een aantal voorbeelden van prijzen voor dakbedekking zien. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.

Kosten dakbedekking 2022

Dakbedekking Prijs per m²*
Plat dak
Bitumen €45,-
Pvc €55,-
EPDM €50,-
Hellend dak
Dakpannen vervangen €50,- tot €60,-
Rieten dak €100,-
Metaal zoals aluminium of koper €75,- tot €120,-

*Let op: dit gaat om de gemiddelde kosten per vierkante meter.


Besparen op prijzen van een dakdekker?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste dakdekkers en kies de vakman met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken


Hoe bespaar je op de prijzen van een dakdekker?

Je wilt uiteraard zoveel mogelijk besparen wanneer je een dakdekker inhuurt. Geen zorgen! We hebben een aantal bespaartips voor je:

  • Kies voor een dakdekker in je eigen regio, zo bespaar je eventueel op de voorrijkosten.
  • Vraag aan je buren of ze ook een dakdekker nodig hebben. Wellicht kan je kwantumkorting regelen.
  • Vergelijk gratis offertes van dakdekkers op De 10 Beste. Je krijgt namelijk een aantal prijsopgaven, je bepaalt dan zelf welke dakdekker het beste aanbod heeft!

Naast deze tips zou je eventueel ook dakwerken kunnen combineren met het laten isoleren van je dak. Zo bespaar je op de energiekosten, daarnaast zou de combinatie van dakwerk en het isoleren van je dak de arbeidskosten kunnen verlagen.

Wist je dat je een subsidie kan aanvragen wanneer je kiest voor dakisolatie? Zo bespaar je flink op de kosten van de dakdekker. Heb je er geen recht op? Dan kan je altijd profiteren van het verlaagde btw-tarief!

Voor meer informatie over subsidies kan je kijken op energiesubsidiewijzer.nl. Zoek je informatie over het verlaagde btw-tarief? Neem dan een kijkje op de website van de belastingdienst.

dakdekker prijzen

Dakdekker inhuren? Vergelijk gratis offertes!

Nu je bent ingelicht over de prijzen van een dakdekker zou je kunnen overwegen om een dakdekker in te huren. Ze verrichten verschillende werkzaamheden uit op en aan het dak, zoals dakreparatie of dakrenovatie. Door jarenlange ervaring en de juiste kennis zorgen ze ervoor dat elke klus met succes wordt afgerond. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van dakdekkers uit je eigen regio. Zo bespaar je op de voorrijkosten en kan je snel worden geholpen. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste dakdekker bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met dakdekkers bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland