Vind de beste dakdekker in Winschoten


Op zoek naar een dakdekker in Winschoten? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in Winschoten

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit Winschoten op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in Winschoten voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat zijn de kosten van een dakdekker in Winschoten?

De kosten van een dakdekker in Winschoten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het gemiddelde tarief voor een dakdekker ligt tussen de €35,- en €55,- per uur.

Houd er rekening mee dat de kosten van een dakdekkersbedrijf ook afhankelijk zijn van je specifieke wensen en de grootte en moeilijkheid van de dakwerken. Het vervangen van een dakpannen dak is meestal duurder dan het repareren van een plat dak.

Als je een reparatie aan je dak wilt laten uitvoeren of je dak met riet wilt bedekken, is het belangrijk om een duidelijke indicatie te krijgen. Het antwoord op die vraag is altijd anders aangezien de kosten sterk afhankelijk zijn van de werkzaamheden en het gebruikte materiaal.


Uurtarief dakdekker 2024

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€45,- tot €55,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van dakwerken opgebouwd?

De prijs van dakwerken bestaat uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten.

Naast het uurtarief is ook de werksnelheid van invloed op de totale kosten. Een dakdekkersbedrijf met een lager uurtarief kan uiteindelijk duurder uitvallen als het langer over de opdracht doet, dan een bedrijf met een hoger uurtarief. Daarom is het verstandig om ook rekening te houden met de werksnelheid bij het vergelijken van offertes.

De materiaalkosten zijn ook van invloed op de totale kosten. Er zijn verschillende soorten dakbedekking, waaronder pannendaken, bitumen platte daken, kunststof, metaal en leisteen. Kies je voor riet, dakbedekking, dan heb je een gespecialiseerde dakdekker nodig.

De overige kosten bestaan voornamelijk uit voorrijkosten. Dit is ook de reden waarom je liever een dakdekker in je eigen regio kiest.

dakdekker prijsopbouw

Wat kosten verschillende dakwerken in Winschoten?

De kosten van een dakdekker hangen sterk samen met de dakwerken in Winschoten die moeten worden uitgevoerd. Zo kost het renoveren van een plat dak gemiddeld €45,- tot €55,- per m² en betaal je voor het repareren van een daklekkage op een hellend dak ongeveer €150,- tot €350,-.

Hieronder geven we je een duidelijke indicatie van de kosten van verschillende klussen van dakdekkersbedrijven.


dakdekkersbedrijf Winschoten

Wat kost een dakrenovatie?

Bij een plat dak liggen de gemiddelde kosten voor een nieuw dak rond de €3.750,- tot €5.000,- en bij een hellend dak is dit een gemiddelde totaalprijs van €3.750,- tot €6.250,-. We gaan hierbij uit van een gemiddeld dakoppervlak van 50 m², dus afhankelijk van de afmetingen van je dak lopen de kosten hoger op. Een dakrenovatie van een schuin dak kost doorgaans meer, omdat de materialen duurder zijn en het oppervlak meestal groter is.

Heb je ook nieuwe dakgoten nodig? Voor een dakgoot van 9 meter lang liggen de kosten rond de €800,- tot €1.300,-.

Dakrenovatie prijzen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde dakrenovatie kosten* Gemiddelde totaalprijs*
Plat dak renoveren €75,- tot €100,- per m² €3.750,- tot €5.000,- (bij 50 m²)
Hellend dak renoveren €75,- tot €125,- per m² €3.750,- tot €6.250,- (bij 50 m²)
Nieuwe zinken dakgoten €90,- tot €145,- per meter €800,- tot €1.300,- (bij 9 meter)

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat kost een dakreparatie?

De kosten voor een dakreparatie beginnen vanaf €150,- tot €350,- per m². De kosten hangen af van de materiaalprijzen en gekozen reparatiemethode. Voor het vervangen van de zwakke gedeeltes op een plat dak betaal je rond de €250,- tot €300,- om een daklekkage te verhelpen en wil je de kapotte dakpannen vervangen? Dan kost dit gemiddeld €150,- tot €350,-

Let op: bij een schuin dak kan het ook zomaar voorkomen dat niet de dakpannen, maar de nokvorsten voor een lekkage zorgen. Een dakreparatie aan de nokvorsten kost je gemiddeld €50,- tot €100,- per meter.

Dakreparatie prijzen 2024

Daklekkage verhelpen en voorkomen Gemiddelde kosten dakreparatie*
Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Kapotte dakpannen repareren €150,- tot €350,- per m²
Vervangen nokvorsten €50,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Wat kost een dakinspectie?

Een dakinspectie op een plat dak wordt uitgevoerd vanaf €150,- tot €250,-. Op een hellend dak ligt de prijs rond de €200,- tot €300,-. Deze prijs is hoger, omdat een schuin dak vaak groter is én lastiger te bereiken is.

Maar goed nieuws: laat je de dakinspectie uitvoeren als je ook een dakreparatie laat doen of dakonderhoud? Dan betaal je meestal niks voor de dakinspectie zelf of worden de kosten hiervoor afgetrokken van de totaalprijs!

Dakinspectie prijzen 2024

Type dakinspectie Gemiddelde kosten*
Inspectie plat dak €150,- tot €250,-
Inspectie schuin dak €200,- tot €300,-
Dakinspectie bij afname dakreparatie of -onderhoud Gratis of de kosten worden afgetrokken van de totaalprijs

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat kost het uitvoeren van dakonderhoud?

De kosten voor dakonderhoud zijn gemiddeld €15,- tot €18,- per m². Over het algemeen geldt: hoe groter het dakoppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter voor het onderhoud. Zo betaal je bij een vrijstaande voor onderhoud gemiddeld €15,- per m² en liggen de kosten bij een 2-onder-1-kap woning of een tussenwoning met een kleiner dak rond de €18,- per m².

Voor deze prijs laat jij je dak reinigen, voert de dakdekkersbedrijf het vuil af, maakt hij de dakgoten schoon en controleert hij deze op beschadigingen en voert hij eventuele kleine reparaties uit. Wanneer je een dakinspectie laat uitvoeren, gevolgd door een dakonderhoud, betaal je vaak niet extra voor de dakinspectie zelf. Let er wel op dat dit kan verschillen per dakdekker, laat je dus goed informeren.

dakdekker Winschoten

Waar moet je op letten bij het kiezen van het beste dakdekkersbedrijf in Winschoten??

Het kiezen van het beste dakdekkersbedrijf in Winschoten kan een lastige klus zijn, vooral omdat er zoveel goede dakdekkers zijn. Hieronder vind je enkele factoren die je helpen bij het filteren van een betrouwbare en betaalbare dakdekker:

  • Ervaring: controleer de werkervaring van het dakdekkersbedrijf. Hoe langer ze actief zijn, hoe beter ze zullen weten hoe ze problemen kunnen oplossen en de dakwerken efficiënt en effectief kunnen uitvoeren. Dit is uiteraard niet altijd het geval, je kan er dus ook voor kiezen om te vragen naar foto’s van projecten of aanbevelingen van eerdere klanten.
  • Reviews: lees online reviews en beoordelingen van klanten die de dakdekker hebben ingehuurd. Dit geeft je een idee van wat je kunt verwachten. Hier op De 10 Beste vind je een overzicht van de diverse dakdekkers, waar bezoekers en klanten ook recensies kunnen achterlaten.
  • Kosten: kijk goed of de kosten passen binnen je budget. Let wel op dat lagere of hogere kosten zijn niet altijd een indicatie van de kwaliteit van het dakdekkersbedrijf. Let ook op de prijsopbouw van de offerte, staat alles duidelijk vermeld?

Het vinden van de juiste dakdekker vereist een beetje onderzoek, maar het resultaat is het waard. Als je de juiste dakdekker kiest, kun je ervan verzekerd zijn dat je dak in topconditie is en dat je tevreden bent over het werk. Heb je meer tips nodig voor het vergelijken? Die vind je op onze dakdekkers vergelijken tips pagina.

dakbedekking

Beste dakdekker in Winschoten inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar de beste dakdekker in Winschoten? Kijk niet verder dan De 10 Beste. Wij helpen je graag. Vraag via de offerteservice gratis en zonder verplichtingen enkele offertes aan. Wij koppelen je dan aan, maximaal vijf, dakdekkers in je regio. Je kiest zelf welk dakdekkersbedrijf het beste bij je wensen past.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerken


Heb je nog vragen meer over dakdekkers, hun werkzaamheden of het beste dakdekkersbedrijf? Hieronder krijg je antwoord op nog enkele veelgestelde vragen.

Is er een subsidie voor dakwerken?

Helaas bestaat er geen specifieke subsidie voor dakwerken. Er is echter wel een subsidie beschikbaar voor het aanbrengen van dakisolatie, die je zou kunnen combineren met een dakrenovatie. Bepaalde gemeentes bieden bovendien nog subsidies aan, zoals die voor het aanleggen van groendaken. Ondernemers kunnen profiteren van enkele investeringsvoordelen, waaronder de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Heb ik een vergunning nodig voor dakrenovatie?

Voor bepaalde dakrenovaties, zoals het plaatsen van een nieuw dak, kan het noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen. Een omgevingsvergunning is bijvoorbeeld vereist wanneer je het dak wilt verhogen, dakisolatie van buitenaf wilt aanbrengen, het gehele dak wilt vervangen, of een uitbreiding van het dak wilt realiseren. In de meeste gevallen is echter geen vergunning vereist als je de draagconstructie niet aanpast of het dak niet uitbreidt.

Wat is het verschil tussen een gecertificeerd en niet-gecertificeerd dakdekker?

Een gecertificeerd dakdekkersbedrijf heeft een speciaal certificaat behaald. Dit betekent dat de dakdekker voldoet aan de kwaliteitseisen en speciaal opgeleid is op het gebied van dakdekken. Met een gecertificeerd dakdekkersbedrijf ben je altijd zeker dat het werk van hoge kwaliteit is en je vrijwel altijd de beste garantievoorwaarden kunt verwachten.

Hoe wordt een daklekkage opgelost?

Het oplossen van een daklekkage verschilt per type dak.

Voor een plat dak kan een lekkage vaak worden hersteld met een kleine reparatiestrook. Zo kan het dakoppervlak plaatselijk worden hersteld. Dit betekent dat het niet nodig is om de hele dakbedekking te vervangen.

Voor een hellend dak zijn er een hoop oorzaken van daklekkages mogelijk. Een mogelijke oplossing is het vervangen van de nokvorsten of dakpannen. Als de lekkage is ontstaan door een schoorsteen of een verkeerde aansluiting van een raam moet er vaak meer worden vervangen of gerepareerd.