Vind een geschikte uitvaartondernemer

Op zoek naar een uitvaartverzorger? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met specialisten uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele uitvaartondernemers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een uitvaart?

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de €4.500,- en €6.500,-, dit is dan inclusief de kosten van de diensten van de uitvaartondernemer en ceremonie. Je kan er ook voor kiezen om voor meer onderdelen te kiezen tijdens een uitvaart, bijvoorbeeld dragers of het plaatsen van een rouwadvertentie. Een uitvaart bestaat uit veel onderdelen, je kiest zelf hoe de uitvaart er uit moet zien in samenwerking met de uitvaartonderneming.

Wanneer je wilt kiezen voor een rouwbloemstuk betaal je ongeveer €100,-. Verzorging van de overledene kost €150,-. Volgauto’s kost €200,- per auto. Ongeveer 100 rouwkaarten kost €200,- tot €500,-. De uitvaartondernemer zelf kost ongeveer €1.500,- voor de gehele dienst.

Dit gaat natuurlijk om gemiddelde prijzen. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals rustig doorlezen. Vergelijk gratis offertes van uitvaartondernemers om direct een prijsindicatie te krijgen.

kosten uitvaart

Kosten uitvaart 2024

Onderdeel van uitvaart Gemiddelde kosten*
Bloemstuk €100,-
Verzorging overledene €150,-
Kosten volgauto’s €200,- per auto
Rouwkaarten (ongeveer 100 stuks) €200,- tot €500,-
Dragers (vier personen) €200,- tot €550,-
Rouwadvertentie plaatsen in regionale krant €300,-
Basistarief uitvaartondernemer €1.500,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor specifieke prijsvoorbeelden.

Waar bestaan de kosten van een uitvaart uit?

De kosten van een uitvaart bestaat uit veel verschillende onderdelen. Hieronder leggen we een aantal verschillende onderdelen uit van een uitvaart en de bijbehorende kosten.

Kosten begrafenisondernemer

Een begrafenisondernemer is het meest belangrijke onderdeel. De ondernemer zorgt ervoor dat de ceremonie wordt ingepland en zal er alles aan doen om jou wensen te vertalen naar een mooie en passende ceremonie. De kosten van een uitvaartondernemer zijn gemiddeld €1.500,-.

Kosten doodskist

De kosten van de kist zijn natuurlijk ook niet te vergeten. Dit geldt natuurlijk ook voor urnen bij een crematie. Voor de kosten van de kist kan er geen prijsvoorbeeld worden gegeven. Kisten zijn namelijk erg persoonlijk. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar de grootte van de kist.

Verzorging en opbaren overledene

De verzorging en het openbaren van de overledene kost gemiddeld €150,- tot €470,-. Ook hierbij wordt er goed geluisterd naar de wensen van de naaste familie en vrienden. Er wordt voor gezorgd dat de overledene eruitziet zoals de mensen hem of haar hebben gekend.

Rouwvervoer

Het vervoer kost €235,- per auto. Dit is voor zowel het laatste vervoer van de overledene als de volgauto’s. Hierbij is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je wilt. In veel gevallen is het mogelijk om met eigen vervoer te volgen. Hierbij krijgt elke auto een duidelijke vlag zodat voorbijgangers zien dat het gaat om een stoet.

Extra opties

Ook zijn er extra opties mogelijk. Een bloemstuk kost €100,- per bloemstuk. Honderd rouwkaarten kosten €200,- tot €500,-. Wil je dragers inhuren? Dan betaal je €200,- tot €550,- voor vier personen. Een rouwadvertentie plaatsen in een regionale krant kost gemiddeld €300,-.


Op zoek naar een geschikte uitvaartondernemer?

Vergelijk gratis offertes en bespreek je wensen.
Gratis offertes vergelijken


Zo ziet elke verschillende begrafenis eruit

Je richt de begrafenis en de ceremonie zelf in. In overleg met de uitvaartondernemer bespreek je je wensen en de eventuele wensen van de overledene. Hierbij worden ook vaak voorbeelden gegeven, het is namelijk een lastig onderwerp waar ineens veel tijd in gestoken moet worden. Hieronder gaan we in op de drie meest voorkomende begrafenissen.

Eenvoudige begrafenis zonder opsmuk

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een eenvoudige begrafenis. Hierbij moet je denken aan een simpele ceremonie, zonder bloemstukken en soms zelf geen receptie. De begrafenis is dan echt een laatste moment voor de familie en vrienden om afscheid te nemen.

Dit soort begrafenissen worden vaak gekozen door de prijs, maar ook omdat het lastig is een uitvaart te regelen. Een eenvoudige begrafenis is voor veel mensen ideaal omdat ze dan minder hoeven na te denken over de ceremonie en in rust kunnen rouwen.

Gemiddelde begrafenis

Een gemiddelde begrafenis is iets luxer dan de eenvoudige begrafenis. Hierbij moet je denken aan bloemstukken, volgauto’s en een iets langere ceremonie. De gemiddelde begrafenis is iets duurder, maar geeft meer ruimte om de wensen te bespreken en de begrafenis zo persoonlijk mogelijk te maken.

Tijdens de uitvaart is er ook tijd voor een receptie na de ceremonie. Hierdoor krijg je de kans om samen met vrienden en familie tot rust te komen onder genot van een hapje en drankje.

Luxe begrafenis

Een luxe begrafenis is een uitvaart met alles erop en eraan. Denk hierbij aan volgauto’s, een lange ceremonie, rouwadvertenties en rouwkaarten. Bij dit soort ceremonies kunnen alle wensen worden besproken en dit ook allemaal worden waargemaakt. Dit soort ceremonies worden voornamelijk gekozen bij een ceremonie waar veel mensen aanwezig zullen zijn. Op deze manier heeft iedereen de kans om afscheid te nemen.

prijzen uitvaart

Waarom zijn de kosten van een begrafenis hoger dan van een crematie?

De kosten van een begrafenis zijn hoger dan die van de crematie omdat er bij crematies vaak geen doodskist wordt geregeld. In sommige gevallen is dit wel mogelijk, dan is de prijs ongeveer gelijk. In andere gevallen wordt er gekozen voor een goedkopere kist, waarbij de familie de dragers zijn.

Wat gebeurt er als ik de uitvaart niet kan betalen?

Wanneer er geen uitvaartverzekering is en de nabestaanden de uitvaart niet kunnen betalen, is het toch verplicht om vanuit de familie de uitvaart te regelen. Wanneer er echt geen geld is zou je een bijzondere bijstand kunnen aanvragen.

Wanneer er gaan nabestaanden zijn en er geen erfenis is, betaald de gemeente de uitvaart. Op de website van Dela kan je meer lezen over dit onderwerp.

Wat regelt de uitvaartondernemer en wat moet ik zelf regelen?

In principe regelt de uitvaartondernemer alles. Jij bespreekt met je wensen en maakt de keuzes. Je bepaalt zelf de inhoud van de ceremonie. Je maakt ook de keuzes waar de ceremonie gaat plaats vinden en hoe dit allemaal wordt aangepakt.

Een uitvaartondernemer luistert naar deze wensen en zorgt voor een passende uitvaart die past binnen het budget. De uitvaartondernemer helpt ook bij het maken van keuzes. Het is overigens niet verplicht om een uitvaartondernemer in te schakelen.

prijs uitvaart

Uitvaart volledig laten regelen? Vergelijk gratis offertes.

Een uitvaartondernemer zorgt dat de uitvaart aansluit bij je wensen. Een mooi afscheid is belangrijk, daarom zal er ook alles aan worden gedaan dat iedereen op zijn of haar manier afscheid kan nemen binnen een passende uitvaart. Ben je op zoek naar een uitvaartondernemer?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vul de aanvraag zo compleet mogelijk in. Dan krijg je snel tot wel vijf offertes toegestuurd van begrafenisondernemers in de regio. Het is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen.

Vind de beste uitvaartondernemer bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met uitvaartondernemers bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselProvincie UtrechtZeelandZuid-Holland