Vind een dakdekker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakdekker? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Bas – 09-11-2023

Dakdekkers vergelijken: 5 tips

Een dakdekker voert verschillende werkzaamheden op en aan het dak uit. Denk hierbij aan het renoveren van je dak, een dakreparatie of het compleet vervangen van je huidige dakbedekking. Daarbij heeft elke dakdekker zijn of haar eigen kosten, specialiteit en voorwaarden. Om je een beetje op weg te helpen geven we hieronder een aantal tips om De 10 Beste dakdekkers te vergelijken. Liever meteen een dakdekker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast en kan het kosteloos uit proberen. Je bepaalt zelf aan de hand van de aanboden of je akkoord gaat. Vergelijk op basis van ervaring en prijs en vind zo de beste dakdekker in je regio.dakdekker vergelijken

Waar moet je op letten bij het vergelijken van dakdekkers?

Het vergelijken van verschillende dakdekkers bestaat uit kijken naar de werkzaamheden, kosten en andere zaken. Het is belangrijk dat je weet waar je moet naar kijken wanneer je vergelijkt, zo kan je een weloverwogen keuze maken.

Wanneer je dakdekkers vergelijkt kan je kijken naar:

 • De werkzaamheden die de dakdekker uitvoert. Het kan voorkomen dat ze net niet de taken uitvoeren die jij voor ogen had. Daarbij hebben sommige dakdekkers ook een specialisatie.
 • De kosten van de dakdekker. Kijk goed naar de tarieven voor bijvoorbeeld voorrijkosten, maar ook het uurtarief. Deze kunnen flink verschillen.
 • Of de dakdekker een keurmerk heeft. Er bestaan keurmerken voor dakdekkers, dan voldoen de vakmannen aan bepaalde kwaliteitseisen en garantievoorwoorden.
 • De dakdekkers je begrijpen. Dit is niet noodzakelijk bij alle klussen, maar wanneer je je gehele dak laat renoveren of de dakbedekking laat vernieuwen is het belangrijk dat jij en de dakdekker goed op elkaar zijn afgestemd.
 • De afstand tussen het dakdekkersbedrijf en je huis. Hoe groter de afstand, hoe meer je zal betalen aan voorrijkosten. Hierdoor is het altijd gunstiger om de afstand zo klein mogelijk te houden.

Hieronder leggen we de bovenstaande punten in het uitgebreid uit. Nu al overtuigd en wil je een dakdekker inhuren? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met De 10 Beste dakdekkers.

De werkzaamheden van de dakdekker

De eerste stap bij het vergelijken van dakdekkers is te kijken naar de werkzaamheden. Sommige dakdekkers hebben meer ervaring in bepaalde klussen of bieden meer opties aan, bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatie of het vernieuwen van een bepaald materiaal dakbedekking.

Er zijn veel verschillende soorten werkzaamheden die dakdekkers kunnen uitvoeren:

 • Dakonderhoud: inspecteren, schoonmaken en herstellen van daken. Dit is vaak de eerste stap bij dakwerken, het moet goed in beeld zijn wat de problematiek precies is.
 • Dakreparatie: het repareren van beschadigingen aan het dak, bijvoorbeeld in de dakbedekking of constructie.
 • Dakrenovatie: het renoveren van een dak. Hiermee verhoog je de kwaliteit van het dak en kan het weer jaren mee.
 • Dakreiniging: het reinigen van vervuiling op het dak. Bijvoorbeeld het ontmossen van daken. Een dakreiniging wordt vaak ingezet om beschadigingen te voorkomen.
 • Daklekkage verhelpen: vaak ligt dit aan een beschadigd dak oppervlak. Dit water kan in huis betreden en hierdoor een hoop schade aanrichten.
 • Dakisolatie: het isoleren van een dak om de warmte in huis te houden en de kou buiten te houden.

De prijzen van de dakdekker

Het is uiteraard ook belangrijk om te letten op de prijzen van de dakdekker. Deze kunnen flink variëren, niet alleen vanwege de klus maar ook de ervaring van het dakdekker. Er zijn een aantal factoren die deze prijs kunnen beïnvloeden: het uurtarief, de kosten voor materiaal en voorrijkosten.

Wanneer je offertes vergelijkt via De 10 Beste krijg je een aantal offertes op maat aangeboden: je kiest dan zelf voor de dakdekker met het beste aanbod.

Wat zijn gemiddelde kosten van dakdekkers?

Een reparatie aan een dak kost gemiddeld €150,- tot €350,- per vierkante meter. Dakonderhoud kost ongeveer €18,- per vierkante meter, dit kan hoger oplopen wanneer er meer moet worden herstel. De kosten van dakbedekking vervangen zijn gemiddeld €45,- tot €125,- per vierkante meter.

Kosten dakdekker 2024

Soort dakwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Dakreparatie plat dak €250 tot €350,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Dakonderhoud €18,-
Dakrenovatie plat dak €45,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €125,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Ontvang gratis offertes voor een exacte prijsindicatie.

Let op eventuele keurmerken

Bij het vergelijken kan je ook kijken of de dakdekker een keurmerk heeft. Keurmerken zijn vaak bewijs dat de dakdekker een bepaalde kwaliteit levert en zich houdt aan bepaalde garanties.

Zo heb je bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk. Een dakdekker die gebruikt maakt van producten met dit keurmerk voldoen aan eisen van zowel de overheid als de markt. Het staat garant voor kwaliteit. Meer informatie over het KOMO-keurmerk kan je lezen op komo.nl.

Een ander voorbeeld is DAKMERK. Dit keurmerk staat specifiek voor de kwaliteit van platte daken. Dakdekkers die beschikken over dit keurmerk bieden zekerheid op het gebied van kwaliteit en garantie op waterdichtheid. Meer informatie kan je lezen op dakmerk.nl.

Stem je wensen af

Bij sommige werkzaamheden aan het dak kan je wat specifieker ingaan op je wensen: denk bijvoorbeeld aan het materiaal voor dakbedekking voor je platte dak of hoe bepaalde zaken worden afgerond. Het is een belangrijke zaak dat jij je wensen kenbaar maakt en dat de dakdekker hier naar luistert: zoek dan een dakdekker die je begrijpt.

Tijdens het initiële contact met de dakdekker kan je deze wensen al kenbaar maken: hoe de dakdekker hiermee omgaat is dan belangrijk. Je kiest het liefst voor een dakdekker die goed luistert en beloftes maakt op basis van je wensen.

De afstand tussen dakdekkersbedrijf en je huis

Wanneer je dakdekkers vergelijkt kijk dan ook naar de afstand tussen het dakdekkersbedrijf en je huis mochten ze voorrijkosten in rekening brengen. Hoe kleiner de afstand, hoe lager je deze kosten houdt.

Via De 10 Beste kan je de dakdekkers die je een aanbod doet makkelijk opzoeken: hierbij kan je ook details vinden over de locatie van het bedrijf. Zo weet je zeker dat je een dakdekker kiest die dichtbij woont, zo kan je flink besparen op eventuele voorrijkosten.

Gaat het om een kleine klus?

Dan is het iets minder belangrijk, dan kan je beter kijken naar het uurtarief en de beloftes van de dakdekker. Voorrijkosten zijn het meest belangrijk bij langdurige en grote klussen.


Op zoek naar een dakdekker?

Vergelijk dakdekkersbedrijven via De 10 Beste en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken


Een dakdekker inschakelen: tips

Je weet nu hoe je dakdekkers moet vergelijken, maar hoe zorg je er nu voor dat de klus succesvol wordt afgerond? Je kan ervan uitgaan dat de dakdekker er alles aan zal doen om de klus tot een succes af te ronden, tot geven we je graag enkel tips mee voor het inschakelen van een dakdekker.

Je kan uiteraard ook direct gratis offertes vergelijken, zo kom je in contact met de beste dakdekkers in je regio!

Combineren met dakisolatie

Zoek je een dakdekker voor zowel werkzaamheden aan het dak én ben je aan het twijfelen over dakisolatie? Je zou dit eventueel kunnen combineren. Veel dakdekkers zijn ook bekwaam in het isoleren van een dak: zo heb je twee vliegen in één klap.

Vaak bespaar je zo op de initiële kosten van de dakdekker doordat je werkzaamheden combineert. Daarnaast kan je nog verder besparen door subsidies en regelingen met betrekking tot isolerende maatregelen. Zo kan je bijvoorbeeld profiteren van een verlaagd btw-tarief, 9%, op de werkzaamheden omtrent isolatie. Meer informatie hierover lees je op de website van de belastingdienst.

Misschien heb je ook wel recht op een subsidie, dan krijg je een fikse korting op het isoleren en bespaar je ook nog eens op energiekosten. Via energiesubsidiewijzer.nl kan je eenvoudig bekijken of je in aanmerking komt voor een landelijke of plaatselijke subsidie.

Vergelijk gratis offertes

Een vanzelf sprekende tip: vergelijk gratis offertes! Zo kom je in contact met verschillende dakdekkers uit de regio, je kiest dan zelf de juiste dakdekker op basis van ervaring en prijs.

Als je via De 10 Beste offertes vergelijkt weet je dat het gratis en vrijblijvend is, daarnaast kan je tot wel 40% besparen!

Wees zo uitgebreid mogelijk bij de offerteaanvraag

Wanneer je een offerte aanvraagt via De 10 Beste heb je de mogelijkheid om de problemen of je wensen zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. We raden dit dan ook zeker aan: zo kunnen wij de beste dakdekker met je koppelen, daarnaast wordt het dan ook een stuk makkelijker voor de dakdekker om een exacte prijsindicatie te geven en weten ze wat er te wachten staat. Deze uitgebreide omschrijving kan worden gezien als een goede voorbereiding op het werk van de dakdekker.

Maak duidelijke en goede te controleren afspraken

Wanneer je een dakdekker hebt gekozen na het vergelijken is het ook nog een belangrijke zaak om duidelijke afspraken te maken met betrekking tot de werkzaamheden, prijs en garantie. Zo weet je zeker dat de dakdekker voldoet aan je wensen en weet het dakdekkersbedrijf wat jij verwacht.

dakdekker zoeken

Besparen op een dakdekker? Vergelijk gratis offertes!

Een dakdekker vergelijk je op basis van werkzaamheden, prijs, keurmerken, beloftes en de afstand. Zo weet je dat je een dakdekker kiest die past bij de klus en je het beste aanbod geeft. Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je krijgt aanboden van dakdekkers uit de regio en vergelijkt deze op basis van de bovenstaande punten. Je bespaart zo tot wel 40% en weet dat de klus met succes wordt afgerond!

Gratis offertes ontvangen!