Vind de beste dakdekker in Amsterdam


Op zoek naar een dakdekker in Amsterdam? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in Amsterdam

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit Amsterdam op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in Amsterdam voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Vind de beste dakdekker in Amsterdam: alles wat je moet weten

Het vinden van de juiste dakdekker in Amsterdam is een belangrijke beslissing. Een dakdekker schakel je in voor het herstel, onderhoud en vervanging van je dak. Daarom is het belangrijk dat je het juiste dakdekkersbedrijf kiest voor de klus. Hierboven vind je een lijst met de beste dakdekkers in de buurt.

Maar hoeveel kost het om een ​​dakdekker in te huren en hoe vind je de beste en meest betaalbare optie? Hieronder beantwoorden we al je vragen en geven we je praktische tips om de juiste dakdekker voor de dakwerken te vinden. Op de pagina lees je ook iets over de kosten van een dakdekker per klus en krijg je inzicht in de werkzaamheden van dakdekkersbedrijven.Hoe vind je de beste dakdekker in Amsterdam?

Het kiezen van de beste dakdekker in Amsterdam is een lastige klus, vooral omdat er zoveel goede dakdekkers zijn. Hieronder vind je enkele factoren die je helpen bij het vinden van een betrouwbare en betaalbare dakdekker:

 • Ervaring: controleer de werkervaring van het dakdekkersbedrijf. Hoe langer ze actief zijn, hoe beter ze zullen weten hoe ze problemen kunnen oplossen en de dakwerken efficiënt en effectief kunnen uitvoeren. Dit is uiteraard niet altijd het geval, je kan er dus ook voor kiezen om te vragen naar foto’s van projecten of aanbevelingen van eerdere klanten.
 • Reviews: lees online reviews en beoordelingen van klanten die de dakdekker hebben ingehuurd. Dit geeft je een idee van wat je kunt verwachten..
 • Kosten: kijk goed of de kosten passen binnen je budget. Let wel op dat lagere of hogere kosten zijn niet altijd een indicatie van de kwaliteit van het dakdekkersbedrijf.

Het vinden van de juiste dakdekker vereist een beetje onderzoek, maar het resultaat is het waard. Als je de juiste dakdekker kiest, kun je ervan verzekerd zijn dat je dak in topconditie is en dat je tevreden bent over het werk.

dakdekker Amsterdam

Hoe kies je de beste dakdekker?

Je weet nu hoe je de beste dakdekker kan vinden, maar hoe maak je nu een keuze? Met de volgende stappen kom je al een heel eind:

 1. Bepaal je eisen en wensen: wat verwacht je van de dakdekker en wat zijn je prioriteiten? Wil je een betaalbare dakdekker of heb je liever de beste garantievoorwaarden?
 2. Vraag gratis offertes aan en vergelijk deze: vraag gratis offertes aan via De 10 Beste, zo krijg je alleen offertes van beste dakdekkers in Amsterdam. Bekijk vervolgens de offertes goed en vergelijk de verschillende dakdekkers op basis van prijs, garantie en je wensen.
 3. Maak een keuze: maak uiteindelijk een keuze uit voor het beste dakdekkersbedrijf. Overweeg hierbij ook de reviews van andere klanten.

Wat zijn de kosten van een dakdekker in Amsterdam?

De kosten van een dakdekker in Amsterdam zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het gemiddelde tarief voor een dakdekker ligt tussen de €40,- en €45,- per uur.

Houd er rekening mee dat de kosten van een dakdekkersbedrijf ook afhankelijk zijn van je specifieke wensen en de grootte en moeilijkheid van de dakwerken. Het vervangen van een dakpannen dak is meestal duurder dan het repareren van een plat dak.

Als je een reparatie aan je dak wilt laten uitvoeren of je dak met riet wilt bedekken, is het belangrijk om een duidelijke indicatie te krijgen. Het antwoord op die vraag is altijd anders aangezien de kosten sterk afhankelijk zijn van de werkzaamheden en het gebruikte materiaal.


Uurtarief dakdekker 2023

€40,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €45,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€45,- tot €50,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw dakdekker

De prijs van een dakdekker is opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten.

Naast het uurtarief is ook de werksnelheid van invloed op de totale kosten. Een dakdekkersbedrijf met een lager uurtarief kan uiteindelijk duurder uitvallen als het langer over de opdracht doet, dan een bedrijf met een hoger uurtarief. Daarom is het verstandig om ook rekening te houden met de werksnelheid bij het vergelijken van offertes.

De materiaalkosten zijn ook van invloed op de totale kosten. Er zijn verschillende soorten dakbedekking, waaronder pannendaken, bitumen platte daken, kunststof, metaal en leisteen. Kies je voor riet, dakbedekking, dan heb je een gespecialiseerde dakdekker nodig.

De overige kosten bestaan voornamelijk uit voorrijkosten. Dit is ook de reden waarom je liever een dakdekker in je eigen regio kiest.

dakdekker prijsopbouw

Kosten van dakdekker in Amsterdam per klus

De kosten van een dakdekker in Amsterdam hangen sterk samen met de klus die de vakman uitvoert. Zo kost het renoveren van een plat dak gemiddeld €45,- tot €55,- per m² en betaal je voor het repareren van een daklekkage op een hellend dak ongeveer €150,- tot €350,-.

Hieronder geven we je een duidelijke indicatie van de kosten van verschillende klussen van dakdekkersbedrijven.


dakdekkersbedrijf Amsterdam

Wat kost een dakrenovatie?

Wat kost een dakrenovatie? Bij een plat dak liggen de gemiddelde kosten voor een nieuw dak rond de €3.750,- tot €5.000,- en bij een hellend dak is dit een gemiddelde totaalprijs van €3.750,- tot €6.250,-. We gaan hierbij uit van een gemiddeld dakoppervlak van 50 m², dus afhankelijk van de afmetingen van je dak lopen de kosten hoger op. Een dakrenovatie van een schuin dak kost doorgaans meer, omdat de materialen duurder zijn en het oppervlak meestal groter is.

Heb je ook nieuwe dakgoten nodig? Voor een dakgoot van 9 meter lang liggen de kosten rond de €800,- tot €1.300,-.

Dakrenovatie prijzen 2023

Werkzaamheden Gemiddelde dakrenovatie kosten* Gemiddelde totaalprijs*
Plat dak renoveren €75,- tot €100,- per m² €3.750,- tot €5.000,- (bij 50 m²)
Hellend dak renoveren €75,- tot €125,- per m² €3.750,- tot €6.250,- (bij 50 m²)
Nieuwe zinken dakgoten €90,- tot €145,- per meter €800,- tot €1.300,- (bij 9 meter)

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat kost een dakreparatie?

De kosten voor een dakreparatie beginnen vanaf €150,- tot €350,- per m². De kosten hangen af van de materiaalprijzen en gekozen reparatiemethode. Voor het vervangen van de zwakke gedeeltes op een plat dak betaal je rond de €250,- tot €300,- om een daklekkage te verhelpen en wil je de kapotte dakpannen vervangen? Dan kost dit gemiddeld €150,- tot €350,-

Let op: bij een schuin dak kan het ook zomaar voorkomen dat niet de dakpannen, maar de nokvorsten voor een lekkage zorgen. Een dakreparatie aan de nokvorsten kost je gemiddeld €50,- tot €100,- per meter.

Dakreparatie prijzen 2023

Daklekkage verhelpen en voorkomen Gemiddelde kosten dakreparatie*
Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Kapotte dakpannen repareren €150,- tot €350,- per m²
Vervangen nokvorsten €50,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Wat kost een dakinspectie?

Een dakinspectie op een plat dak wordt uitgevoerd vanaf €150,- tot €250,-. Op een hellend dak ligt de prijs rond de €200,- tot €300,-. Deze prijs is hoger, omdat een schuin dak vaak groter is én lastiger te bereiken is.

Maar goed nieuws: laat je de dakinspectie uitvoeren als je ook een dakreparatie laat doen of dakonderhoud? Dan betaal je meestal niks voor de dakinspectie zelf of worden de kosten hiervoor afgetrokken van de totaalprijs!

Dakinspectie prijzen 2023

Type dakinspectie Gemiddelde kosten*
Inspectie plat dak €150,- tot €250,-
Inspectie schuin dak €200,- tot €300,-
Dakinspectie bij afname dakreparatie of -onderhoud Gratis of de kosten worden afgetrokken van de totaalprijs

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat kost dakonderhoud?

De kosten voor dakonderhoud zijn gemiddeld €15,- tot €18,- per m². Over het algemeen geldt: hoe groter het dakoppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter voor het onderhoud. Zo betaal je bij een vrijstaande voor onderhoud gemiddeld €15,- per m² en liggen de kosten bij een 2-onder-1-kap woning of een tussenwoning met een kleiner dak rond de €18,- per m².

Voor deze prijs laat jij je dak reinigen, voert de dakdekkersbedrijf het vuil af, maakt hij de dakgoten schoon en controleert hij deze op beschadigingen en voert hij eventuele kleine reparaties uit.

Dakonderhoud prijzen 2023

Type woning Gemiddelde dakonderhoud prijs per m²*
Tussenwoning €18,-
2-onder-1-kap €18,-
Vrijstaande woning €15,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wat doet een dakdekkersbedrijf in Amsterdam?

Een dakdekker is een vakman die verantwoordelijk is voor het onderhoud, reparatie en de renovatie van daken. Het is belangrijk om op regelmatige basis je dak te inspecteren en eventuele problemen te verhelpen om verdere schade te voorkomen en je dak in goede staat te houden. Ook dit kan een dakdekkersbedrijf in Amsterdam voor je doen. De werkzaamheden van een dakdekker zijn onder andere:

 • Het inspecteren van daken: hierbij gaat het dakdekkersbedrijf het gehele dak inspecteren om te bekijken of er problemen zijn. Zo wordt er regelmatig beschadigingen of vuil gevonden op daken.
 • Onderhoud van het dak: bij kleine gebreken of vuil op het dak is er onderhoud nodig. De dakdekker zorgt ervoor dat het dak weer in top kwaliteit verkeert.
 • Het dak repareren: bij grote beschadigingen, met vaak als gevolg daklekkage, zal het dak moeten worden gerepareerd. Hierbij wordt een gedeelte van het dak vervangen of worden er reparatiestroken aangebracht.
 • Dak renovaties uitvoeren: het renoveren van daken is nodig wanneer het dak zijn uiterste levensduur heeft behaald of wanneer er bijvoorbeeld wordt gekozen voor verduurzaming.
 • Nieuw dak plaatsen: het plaatsen van een geheel nieuw dak hoort uiteraard ook bij het takenpakket van dakdekkersbedrijven. Een nieuw dak is een breed begrip: het kan bestaan uit alleen het vernieuwen van de dakbedekking, maar ook het maken van een gehele nieuw dakconstructie.
 • Dakbedekking vervangen: er zijn verschillende soorten daken en materialen die worden gebruikt voor het bedekken van daken. De meest voorkomende materialen zijn pannendaken, bitumen, riet, kunststof, metaal en leien. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereist specifieke kennis en vaardigheden om het goed te installeren en onderhouden. Een dakdekkersbedrijf heeft de juiste kennis in huis en kan je adviseren voor de beste keuze.

Daarbij hebben sommige dakdekkers een specialisatie in het werken met specifieke materialen, zoals rieten daken. Als je grootschalige werkzaamheden aan je rieten dak wilt laten uitvoeren, is het aan te raden om een dakdekker te vinden die gespecialiseerd is in dit type daken. Hierdoor weet je zeker dat je dak in goede handen is en dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Hierom is het belangrijk dat je zo duidelijk en uitgebreid mogelijk de offerteaanvraag doet.

dakbedekking

Beste dakdekker in Amsterdam inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar de beste dakdekker in Amsterdam? Kijk niet verder dan De 10 Beste. Wij helpen je graag. Vraag via de offerteservice gratis en zonder verplichtingen enkele offertes aan. Wij koppelen je dan aan, maximaal vijf, dakdekkers in Amsterdam. Je kiest zelf welk dakdekkersbedrijf het beste bij je wensen past.

Start nu je gratis aanvraag!

Dakdekkersbedrijf Amsterdam: veelgestelde vragen

Heb je nog vragen meer over dakdekkers, hun werkzaamheden of het beste dakdekkersbedrijf in Amsterdam? Hieronder krijg je antwoord op nog enkele veelgestelde vragen.

Wat is het verschil tussen een gecertificeerd en niet-gecertificeerd dakdekker?

Een gecertificeerd dakdekkersbedrijf heeft een speciaal certificaat behaald. Dit betekent dat de dakdekker voldoet aan de kwaliteitseisen en speciaal opgeleid is op het gebied van dakdekken. Met een gecertificeerd dakdekkersbedrijf ben je altijd zeker dat het werk van hoge kwaliteit is en je vrijwel altijd de beste garantievoorwaarden kunt verwachten.

Wat is de prijs van een dakdekker?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is €40,- tot €45,-. De prijs van een dakdekker hangt af van verschillende factoren. Denk aan de grootte van het dak, het materiaalsoort en de ervaring en reputatie van het dakdekkersbedrijf. Bij het vergelijken van verschillende dakdekkers is het belangrijk om ook te letten op de garantievoorwaarden.

Hoe wordt een daklekkage opgelost?

Het oplossen van een daklekkage verschilt per type dak.

Voor een plat dak kan een lekkage vaak worden hersteld met een kleine reparatiestrook. Zo kan het dakoppervlak plaatselijk worden hersteld. Dit betekent dat het niet nodig is om de hele dakbedekking te vervangen.

Voor een hellend dak zijn er een hoop oorzaken van daklekkages mogelijk. Een mogelijke oplossing is het vervangen van de nokvorsten of dakpannen. Als de lekkage is ontstaan door een schoorsteen of een verkeerde aansluiting van een raam moet er vaak meer worden vervangen of gerepareerd.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Een dakreparatie kan nodig zijn door verschillende oorzaken. In de meeste gevallen kan je dit herkennen aan gebreken in de dakbedekking, maar ook door vochtplekken in huis of muffe geuren die afkomstig zijn uit het plafond.

Het is een verstandig idee om regelmatig een dakinspectie in te plannen om de kwaliteit van het dak te controleren. Schakel altijd een dakdekker in wanneer een dakreparatie nodig is. Een probleem in het dak dat niet op tijd wordt gerepareerd groeit vaak uit tot een groter probleem.

Wat kost dakbedekking voor platte daken?

Dakbedekking op een plat dak kost gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per m², dit is inclusief de kosten voor het vervangen, de materialen en btw. Hieronder vind je een prijstabel met de kosten van dakbedekking op een plat dak.

Dakbedekking Prijs per m²*
Bitumen €45,-
Pvc €55,-
EPDM €50,-

Je hebt daarbij ook nog de keuze voor groendak. Groendak wordt geplaatst bovenop een onderlaag van pvc of EPDM. De kosten liggen hoger, €55,- per m² bovenop de kosten van de bestaande dakbedekking, maar zorgt voor een langere levensduur en betere isolatie.

Wat kost dakbedekking voor schuine daken?

Dakbedekking op een schuin dak kost gemiddeld tussen de €50,- en €120,- per m². Deze prijzen zijn inclusief arbeidskosten, het materiaal en btw. In de onderstaande prijstabel vind je de prijzen van dakbedekking op een schuin dak.

Dakbedekking Prijs per m²*
Dakpannen €50,- tot €60,-
Rieten dak €100,-
Metaal zoals aluminium of koper €75,- tot €120,-