Vind de beste cv-installateur in Amsterdam


Op zoek naar een cv-installateur in Amsterdam? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele cv-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste cv-installateurs in Amsterdam

In het onderstaande overzicht vind je de beste cv-installateurs uit Amsterdam op rij. Vind snel en eenvoudig een cv-installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste cv-installateurs in Amsterdam voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis cv-installateur offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste cv-installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis cv-installateur offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


cv-monteur Amsterdam

Wat doet een cv-installateur?

Wanneer een reparatie of onderhoudsbeurt aan een cv-ketel in Amsterdam niet meer voldoende is, is het tijd voor de installatie van een nieuwe cv-ketel. Wanneer er geen warm water uit de kraan of warmte van de verwarming komt, is er een grote kans dat er iets mis is met je cv-ketel. Daarnaast geven de meeste cv-ketels ook een storing aan. Het wordt aangeraden om regelmatig de cv-ketel te inspecteren om te kijken of er meldingen worden aangegeven, zo ben je zeker dat je er op tijd bij bent.

Een cv-installateur houdt zich voornamelijk bezig met het installeren van nieuwe, of het vervangen van oude, cv-ketels. Een cv-monteur weet precies hoe dit moet worden vervangen en kan advies geven over de keuze voor een nieuwe cv-ketel. Er zijn veel verschillende cv-ketels, zoals een soloketel of hr-ketel, het is dan ook verstandig om professioneel advies te krijgen over de juiste cv-ketel voor jouw wensen. Door de juiste ervaring en kennis gaat er niks mis tijdens de cv installatie van een nieuwe cv-ketel, zo kan je snel weer genieten van een warme douche.

Naast het installeren, kan een cv-monteur ook reparaties verrichten. Daarnaast verrichten ze ook cv onderhoud. Op zoek naar een cv ketel monteur? Vergelijk gratis offertes en vind de juiste vakman voor de klus!


Op zoek naar een cv-monteur in Amsterdam?

Laat professioneel een nieuwe cv-ketel installeren en bespaar op de kosten!

 

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een cv-installateur in Amsterdam

De kosten van een cv-monteur zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Zo zijn er verschillende prijzen voor reparatie , installatie en onderhoud van cv-ketels. Het gemiddelde uurtarief van een cv-monteur ligt tussen de €30,- en €40,- per uur.

De kosten voor een cv installatie ligt dan tussen de €500,- en €900,-. Deze prijs is afhankelijk van de moeilijkheid van de klus: het installeren van een hr-ketel is minder ingewikkeld dan het laten plaatsen van een soloketel en een geiser.

Voor het onderhoud van een cv-ketel in Amsterdam betaal je ongeveer €70,- tot €90,-. Je zou ook kunnen kiezen voor een onderhoudscontract, dit kost gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar en geven je recht op een tweejaarlijks onderhoud. Het repareren van een cv-ketel kost tussen de €55,- en €75,- per onderdeel, deze kosten zijn alleen voor de onderdelen. Hier komen nog arbeidskosten bovenop.

Ben je benieuwd hoeveel het exact kost om een cv-monteur in te schakelen? Ontvang gratis offertes van cv-installateurs in Amsterdam en bespaar op de kosten.

cv-installateur Amsterdam

Kosten cv-ketel installatie 2023

Dienst/product Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,-
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie €1.500,- tot €3.500,-
Reparatie €55,- tot €75,- Exclusief arbeidskosten
Cv ketel onderhoud €70,- tot €90,-
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen sterk verschillen per bedrijf. Voor een exacte prijsindicatie kan je altijd gratis offertes aanvragen.

Wat kost een cv-installateur per uur?

Het uurtarief van de cv-ketel installateur ligt tussen de €55,- tot €75,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van het bedrijf van de installateur. Een zzp’er kost rond de €55,- per uur en voor een groter bedrijf kan je €75,- per uur verwachten.


Uurtarief cv-installateurs 2023

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs uit de de regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een nieuwe cv-ketel in Amsterdam?

De kosten voor een nieuwe cv-ketel in Amsterdam zijn afhankelijk van voor welke ketel je wilt gaan en welk merk ketel je kiest. Hoe meer de ketel bespaart, hoe hoger de kosten. Ga je voor de beste cv-ketels in 2023? Dan kunnen de prijzen bijvoorbeeld hoger liggen. De kosten voor een vr-ketel zijn bijvoorbeeld €900,- tot €1.500,-. Hierbij behaal je een rendement van 90%. Een solo HR-ketel behaalt een rendement van 100 tot 107%. Dit is dan ook iets prijziger. De kosten voor een solo HR-ketel zijn €1.400,- tot €2.500,-

De kosten voor een combi HR-ketel zijn ongeveer €1.800,- tot €3.000,-. Ook hiermee behaal je een rendement van 100 tot 107%. Deze cv-ketels vereisen wel minder onderhoud en gaan langer mee. Een HRe-ketel behaalt een rendement van 140%. De kosten voor een HRe-ketel zijn €8.000,- tot €12.000,-. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen.

Kosten cv-ketel 2023

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Vr-ketel 90% €900,- tot €1.500,-
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.400,- tot €2.500,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €1.800,- tot €3.000,-
HRe-ketel 140% €8.000,- tot €12.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per merk.

Hoeveel vermogen heeft je cv-ketel nodig?

Het vermogen dat je cv-ketel nodig heeft is afhankelijk van het bouwjaar van je woning, je type huis en de grootte van je woning. Hieronder leggen we in enkele voorbeelden uit wat de gemiddelde hoeveelheid vermogen is die je nodig hebt.

Hoeveel vermogen heeft een cv-ketel nodig in een appartement?

Het vermogen dat een cv-ketel nodig heeft in een appartement is 11 tot 23 kW. Hierbij is een solo HR-ketel vaak voldoende, deze behalen gemiddeld een vermogen van 12kW tot 24kW. De gemiddelde kosten voor een solo HR-ketel zijn €1.400,- tot €2.500,-.

Vermogen cv-ketel in appartement

Gemiddeld benodigde vermogen: 11 tot 23 kW
Minimum benodigde soort cv-ketel: Solo HR

Kosten solo HR-ketel: €1.400,- tot €2.500,-

Hoeveel vermogen heeft een cv-ketel nodig in een tussenwoning?

Voor een tussenwoning heb je een cv-ketel nodig met een vermogen van 16 tot 28 kW. Hierbij kan de juiste solo HR-ketel een goede keuze zijn, maar een combi HR-ketel is gewenst. Een combi HR-ketel haalt gemiddeld een vermogen van 25kW tot 29kW. De gemiddelde kosten voor een combi HR-ketel zijn €1.800,- tot €3.000,-.

Vermogen cv-ketel in tussenwoning

Gemiddeld benodigde vermogen: 16 tot 28 kW
Gewenste soort cv-ketel: Combi HR-ketel

Kosten combi HR-ketel: €1.800,- tot €3.000,-

Hoeveel vermogen heeft een cv-ketel nodig in een vrijstaand huis?

Bij een vrijstaand huis heb je een cv-ketel nodig die een vermogen van meer dan 30 kW haalt. Hierbij is het verstandig dat je investeert in een HRe cv-ketel. Deze behalen een vermogen van meer dan 30kW tot wel 114 kW. De kosten voor een HRe-ketel zijn gemiddeld €8.000,- tot €12.000,-.

Vermogen cv-ketel in vrijstaande woning

Gemiddeld benodigde vermogen: meer dan 30 kW
Gewenste soort cv-ketel: HRe-ketel

Kosten HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-

Veelgestelde vragen over cv-ketels

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Je kan leren over de verschillende soorten cv-ketels, hoe een cv-ketel wordt geïnstalleerd en hoe vaak het moet worden onderhouden.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels. Elk heeft een eigen vermogen en doel. De keuze voor een nieuwe cv-ketel kan lastig zijn. Een cv-installateur kan je hier advies over geven. Vergelijk gratis offertes van cv-installateurs en krijg een professionele cv-ketel installatie!

De volgende cv-ketels worden het meest gebruikt in Nederland:

  • Soloketel: Een soloketel geeft alleen warmte, maar geen warm water. Hiervoor heb je ook nog een geiser nodig. Deze ketel wordt geplaatst in huizen waar al een geiser aanwezig is.
  • Combiketel: Een combiketel combineert de geiser en de ketel. Hierdoor geeft het warmte en warm water. Je hebt dus geen geiser meer nodig.
  • Hr-ketel: Een hoogrendementsketel. Dit soort ketels gebruikt rookgassen voor extra warmte. Een hr-ketel kan een rendement behalen van 100 tot 107%.
  • HRe-ketel: Een HRe ketel levert niet alleen warmte, maar ook stroom. De gassen die vrijkomen worden gebruikt om stroom op te wekken.
  • Uhr-ketel: Een Ultra Hoog Rendement ketel. Deze ketel kan goed gebruik maken van een warmtepomp. Hierdoor kan je een rendement behalen van 140 tot 147%.

Hoe wordt een cv-ketel geïnstalleerd?

Het installeren van een cv-ketel in Amsterdam is een ingewikkelde klus. Er kan veel misgaan. Hierdoor is het verstandiger om te kiezen voor een vakman.

Eerst wordt de oude cv-ketel afgesloten en gedemonteerd. Vervolgens wordt het nieuwe expansievat geplaatst. De volgende stap is het opvangen van de nieuwe cv-ketel en het aansluiten van de gasleidingen. In sommige gevallen wordt de gaskraan ook vervangen. Hierna wordt het rookgas- en luchtkanaal aangesloten.

Wanneer je kiest voor een combiketel wordt er ook een koud waterleiding aangesloten. De kraan wordt gemonteerd op de koud waterleiding en het expansievat. Vervolgens wordt de inlaatcombinatie gemonteerd. Hierna wordt de afvoer aangesloten. Als laatste wordt de nieuwe cv-ketel aangezet en wordt het ingeregeld.

Wanneer is het tijd voor cv onderhoud in Amsterdam?

In het algemeen wordt er gesproken over drie redenen waarom het tijd is voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel.

De eerste reden is voor de veiligheid in huis. Een oude, en niet werkende, cv-ketel heeft hoog brandgevaar. Regelmatig onderhoud kan deze veiligheid verhogen. De tweede reden is om de levensduur te verlengen van de cv-ketel. Normaliter gaat een cv-ketel 15 jaar mee, maar dit drastisch naar beneden gaan als de ketel niet regelmatig wordt onderhouden.

De laatste reden is om het rendement te verhogen. Bij een onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel optimaal ingesteld. Dit betekent in sommige gevallen dat je een verhoging van 25% in rendement kan verwachten, zo heb je dus lagere energiekosten.

Is er een subsidie voor de installatie van een cv-ketel?

Sommige gemeentes of provincies bieden plaatselijke subsidies aan. Je zou mogelijk ook gebruik kunnen maken van een energiebespaarlening. Dit is een lening, aangeboden door de gemeente, met een lage rente. Op deze manier zou je toch een nieuwe cv-ketel kunnen installeren.

Op verbeterjehuis.nl kan je bekijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Om meer te leren over de energiebespaarlening kan je kijken op energiebespaarlening.nl.

Cv-installateur kiezen: waar moet je op letten?

  1. Kijk altijd goed naar de kosten op de offerte. Vergelijk deze met de aanboden. Past de prijs binnen je budget en wordt deze goed omschreven? Dan is er niks aan de hand.
  2. Vraag ook altijd of de cv-monteur de werkzaamheden kan uitvoeren. Over het algemeen kan elke cv-installateur elke klus oppakken, maar in enkele gevallen, bijvoorbeeld bij bijzondere of nieuwe apparatuur, kan het gebeuren dat de installateur hier niet voldoende ervaring mee heeft.
  3. Kijk ook altijd goed naar de garantievoorwaarden die de cv-installateur biedt. Op zowel de cv-installatie als de werkzaamheden: je hebt altijd recht op een vorm van garantie bij diensten en producten. Dit moet echter wel goed worden omschreven in de offerte.
  4. Er bestaan ook keurmerken voor cv-monteurs. Is de cv-installateur die je een aanbod doet onderdeel van een keurmerk? Dan ben je verzekerd van betaalde eisen op het gebied van kwaliteit, milieuvriendelijkheid en garantie.
  5. Als laatst raden we je ook altijd aan om te kiezen voor een installateur in je eigen regio. Door offertes te vergelijken via De 10 Beste kom je altijd in contact met de dichtstbijzijnde cv-monteur. Zo bespaar je namelijk flink op de voorrijkosten.

Tip: wil je je wooncomfort verhogen? Overweeg dan om vloerverwarming te laten plaatsen. Vloerverwarming is een uitstekende manier om een huis geleidelijk te verwarmen. Meer weten? Lees alles over de prijs van vloerverwarming.

Bekijk ook onze pagina over het vinden van de beste cv-monteur.

cv-ketel Amsterdam

Besparen op een cv-installateur in Amsterdam? Vergelijk gratis offertes!

Een cv-monteur voert verschillende werkzaamheden uit: het onderhouden, repareren en installeren van cv-ketels. Een nieuwe cv-ketel brengt vele voordelen met zich mee, zo zou je een cv-ketel kunnen laten installeren die je een hoger rendement oplevert. Hierdoor bespaar je jaarlijks op je energierekening. Cv-installateur in Amsterdam inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal scherp geprijsde offertes. De aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien kan je besparen tot wel 40%, zo bespaar je niet alleen op de energiekosten maar ook op de montagekosten.

Start nu je gratis aanvraag!