Op zoek naar een nieuwe cv-ketel?

Op zoek naar een goede CV-installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele CV-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Cv-ketel kosten

De kosten van een nieuwe cv-ketel kunnen flink variëren. Daarom is het een wijs besluit om je iets meer te verdiepen in de kosten van de verschillende cv-ketels, waar je op moet letten en hoe je kan besparen op de prijzen. Cv-installateur nodig voor het installeren van een nieuwe cv-ketel?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Door aan te vragen kan je tot wel vijf aanboden ontvangen van installateurs in je regio. Je kiest vervolgens zelf voor de cv-installateur met de beste prijs.cv-ketel kosten

Wat kost een cv-ketel?

De kosten voor een cv-ketel liggen tussen de €700,- en €12.000,-, afhankelijk van het soort cv-ketel dat je kiest.

Wat zijn de prijzen voor verschillende cv-ketels?

Een standaard HR cv-ketel kost tussen de €1100,- en €2.200,-. Ga je voor een luxe? Dan kies je een HRe ketel. Deze kosten tussen de €10.000,- en €12.000,-. Voor een VR-ketel betaal je €900,- tot €1.500,-.

Een nieuwe condensatieketel kan €1.800,- tot €5.000,- kosten. Een gasketel kost tussen de €1.500,- en €4.000,-. Voor een gascondensatie betaal je hetzelfde. Een mazoutketel kost tussen de €4.000,- en €7.500,-. Voor een combiketel moet je rekenen op €600,- tot €2.000,-.

Als laatst zijn er ook nog de kachels. Een houtkachel kost gemiddeld €700,- tot €6.000,-. Voor een houtkachel betaal je €700,- tot €6.000,-.

We snappen dat dit veel informatie is, daarom hebben we hieronder de prijzen nogmaals benoemd in een handige tabel. Wil je graag een cv-installateur inschakelen voor het installeren van een nieuwe cv-ketel? Ontvang gratis offertes!

Prijzen centrale verwarming

Soort verwarming Gemiddelde kosten*
Hoogrendementsketel (HR) €1.100 tot €2.500
HRe ketel €10.000 tot €12.000
VR ketel €900 tot €1.500
Condensatieketel (TOP label) €1.800 tot €5.000
Gasketel €1.500 tot €4.000
Gascondensatieketel €1.500 tot €4.000
Mazoutketel €4.000 tot €7.500
Combiketel €600 tot €2.000 euro
Pelletkachel €1.600 tot €5.800
Houtkachel €700 tot €6.000

*Let op: dit zijn de kosten exclusief installatie en btw. Voor de exacte prijzen kan je gratis offertes vergelijken.

Hoe zijn de prijzen voor een nieuwe cv-ketel opgebouwd?

De prijs voor een nieuwe cv-ketel is als volgt opgebouwd:

  • 35% van de totale kosten bestaat uit het uurtarief van de cv-installateur. Dit ligt gemiddeld tussen de €50,- en €75,- per uur.
  • Voor de nieuwe cv-ketel zelf, en andere materialen, moet je denken aan 60% van het geheel.
  • De laatste 5% bestaat uit de voorrijkosten voor de cv-monteur.

Bovenstaande opbouw is gebaseerd op de aanschaf en het laten plaatsen van de gemiddelde cv-ketel. Afhankelijk van het type en merk kan dit hoger of lager uitvallen.

cv-ketel prijzen

Prijsvoorbeeld: complete verwarmingsinstallatie laten plaatsen

Je kiest voor een gemiddelde HR-ketel, met een CW-waarde van 4. De cv-ketel kost €1.900,-. Naast de cv-ketel, moeten er ook nog radiatoren en een thermostaat worden geplaatst. Je kiest voor drie radiatoren en een slimme thermostaat. De radiatoren kosten €350,- gemiddeld per stuk en de slimme thermostaat €250,-. Je kiest voor een cv-installateur via De 10 Beste, om zo tot 40% besparen op de kosten van de cv-installateur. Het installatiebedrijf komt met twee personen en rekent €60,- per uur, ze zijn ongeveer 7 uur bezig met de gehele installatie, dit komt neer op €840,- arbeidskosten voor de hele installatie. De totale prijs voor de cv-ketel, radiatoren, thermostaat en de montage is dan €4.040,-.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een cv-ketel?

Er zijn drie punten die invloed hebben op de kosten van een cv-ketel, dit zijn:

  • Het soort cv-ketel
  • Het merk van de cv-ketel
  • De comfortwaarde

Nieuwe cv-ketle laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Hieronder gaan we iets dieper in op deze punten, zo kan jij een goede keuze maken.

Het soort cv-ketel

Cv-ketels worden tegenwoordig in vier categorieën geplaatst. Als eerste heb je de normale cv-ketel, deze zijn alleen nog te vinden in oude huizen en zijn niet meer te koop. De tweede is de HR ketel, deze heeft vaak een rendement van 100% en is zeer energiezuinig. Je hebt ook nog de VR-ketel, deze heeft een rendement van 90%.

Als laatst heb je de HRe ketel, deze is het meest energiezuinig en daarmee ook het duurst. Een HRe-ketel kan een rendement van wel 140% behalen.

Merk van de cv-ketel

Net als alle andere producten zijn er ook verschillende merken beschikbaar van cv-ketels, denk bijvoorbeeld aan Remeha, Intergas of Bosch. Elk merk heeft eigen type cv-ketels met elk hun eigen voordelen. Als je benieuwd bent naar de beste cv-ketels raden we je aan onze pagina over de beste cv-ketels te lezen.

De comfortwaarde

De CW-waarde, Comfort Warmwater, geeft aan hoe effectief en capabel een cv-ketel is. Je hebt cv-ketels van CW-1 tot en met CW-6, maar voor huishoudens wordt er meestal een keuze gemaakt tussen 3 en 6.

Een CW-3 ketel is prima voor een huishouden van één of twee personen, maar is daarna niet meer ideaal. Dit soort ketels kunnen namelijk maar op één plek effectief warm water leveren. We raden daarom een ketel van minimaal CW-4 aan, als je een groot huis hebt zelfs minimaal CW-5. Deze kunnen water op meerdere plekken leveren en zijn daarom de beste keuze.

Hoe kan je besparen op de prijs van een verwarmingsinstallatie?

Gebruik de onderstaande tips om te besparen op de kosten van een cv-ketel:

  • Kijk naar de cv-ketel met het hoogste rendement. Vaak zijn deze iets duurder, maar haal je sneller je investering er weer uit. Zo ben je na verloop van tijd een stuk kwijt aan de totaalprijs voor de cv -ketel.
  • Koop een cv-ketel in de zomer. Tijdens deze periode is er minder vraag naar verwarmingsinstallaties en kan je vaak een mooie korting scoren.
  • Ga je voor een HRe-ketel? Dan zou je kunnen profiteren van een subsidie. Hier kan je alles over lezen op Energiesubsidiewijzer.nl.

cv-ketel prijs

Nieuwe cv-ketel? Vergelijk gratis offertes!

Heb je al een keuze gemaakt voor de nieuwe cv-ketel of heb je nog meer bedenktijd nodig? In beide gevallen is het goed om te weten dat het verplicht is om een cv-installateur in te schakelen voor de montage. Als je nog niet zeker weet welke cv-ketel het beste voor je situatie is kan je altijd advies vragen. Nieuwe verwarmingsinstallatie laten plaatsen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Ontvang tot wel vijf aanboden en kies zelf welk aanbod het beste bij je past.

Gratis offertes vergelijken!