Beste cv-monteur gezocht?

Op zoek naar een goede CV-installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele CV-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Beste cv-monteur kiezen en vergelijken: tips

Hulp nodig bij het kiezen van de beste cv-monteur? Op deze pagina krijg je tips voor het kiezen en vergelijken van de beste cv-monteur. Zo weet je zeker dat je de beste hulp krijgt die je kan wensen, wel zo mooi meegenomen. Cv-monteur inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Gratis én vrijblijvend, je zit namelijk ook nog eens nergens aan vast. Je ontvangt tot wel vijf aanboden van monteurs in je regio, je kiest zelf voor het beste aanbod. Wist je dat je zo tot wel 40% kan besparen?

beste cv monteur

Hoe vind je de beste cv-installateur?

De beste cv-installateur: hoe vind je die eigenlijk? Er zijn enkele punten waar je op kan letten. Wanneer je offertes vergelijkt bij De 10 Beste kan je er van uitgaan dat je altijd wordt geholpen door de beste cv-monteurs. Toch snappen we dat het voor je eigen geruststelling fijn is om te weten waar je op moet letten. Wij raden aan het volgende te bekijken bij de zoektocht:

  • Kijk naar de kosten van de installateur
  • Wees zo uitgebreid mogelijk tijdens de aanvraag
  • Of er een mogelijkheid is voor een onderhoudscontract
  • Vermeld altijd het merk van de cv-installatie. Wanneer je een nieuwe cv-ketel laat plaatsen kan je ook aangeven welk merk je voorkeur heeft
  • De locatie van de loodgieter, het liefst werkt die zo dichtbij mogelijk

Wat zijn de kosten van de cv-monteur?

Kijk goed naar de tarieven die de installateur rekent en hoe deze zijn omschreven in de offerte. Het gemiddelde uurtarief van een cv-installateur ligt tussen de €55,- en €75,-, maar dit kan altijd hoger uitvallen afhankelijk van drukte, ervaring van de monteur en de vraag naar installateurs. Daar bovenop kan je ook nog voorrijkosten en in de meeste gevallen materiaalkosten verwachten.

De voorrijkosten liggen tussen de €45,-, het dagtarief, en €80,-, het nachttarief. Ook dit kan verschillen afhankelijk van de locatie van de installateur. De materiaalkosten zijn ook specifiek aan het probleem, dit kan je het beste terug lezen op de pagina over cv-ketel reparatie kosten.


Uurtarief cv-installateurs 2024

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs uit de de regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Wees zo uitgebreid mogelijk tijdens de aanvraag

Tijdens het aanvragen van de offerte kan je zelf ook een handje meehelpen door zo uitgebreid mogelijk je aanvraag in te vullen. Gaat het om een onderhoud van de cv-ketel, reparatie of de installatie van een geheel nieuwe ketel? Is er een storingscode bekend of heb je al specifieke vragen? Vul dat ook in, want dan kan de cv-installateur een zo compleet mogelijke offerte terugsturen.

Dan weet je precies wat je te wachten staat. Hetzelfde is ook toe te passen op de monteur: die moeten zo uitgebreid mogelijk de werkzaamheden en kosten beschrijven in de offerte. De garantievoorwaarden moeten hierin ook vermeld staan als het gaat om een nieuwe installatie.


Beste cv-monteur inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Kan je kiezen voor een onderhoudscontract?

Mocht je vaak onderhoud nodig hebben is het wijs om te kijken of de monteur een onderhoudscontract kan aanbieden. Hierbij betaal je een vast tarief per jaar en afhankelijk van het contract komt de loodgieter dan één of twee keer per jaar langs. Er zijn verschillende soorten contracten, zo heb je een contract waarbij je voor een lage prijs elk jaar twee onderhoudsbeurten kan verwachten maar ook contracten waarbij de materiaalkosten worden vergoed bij reparatie.

Het wordt altijd aangeraden een cv-monteur te kiezen die je jaarlijks kan helpen. Veel consumenten gaan ervan uit dat de cv-ketel goed blijft werken, maar dit blijkt vaak het tegendeel. Vermijden is beter dan repareren, daarom wordt het onderhouden van je cv-ketel minstens één keer per jaar aangeraden.

Merken van cv-installaties

Voor jou als consument is het vaak niet belangrijk om welk merk cv-ketel het gaat, maar voor de monteur is dit enorm belangrijk. In geval van cv-ketel onderhoud of reparatie kan de monteur zich dan beter voorbereiden. Dit is trouwens ook een bespaartip: de monteur is dan vaak minder lang bezig.

Wanneer je een nieuwe cv laat installeren is het merk ook belangrijk. Het is niet belangrijk dat je veel af weet van de merken. Wel raden we je aan om uit te leggen wat je belangrijk vindt in een cv-ketel installatie, dan kan de installateur al met enkele suggesties komen. Als je toch zelf onderzoek wil doen kan je altijd een kijkje nemen op de pagina over de beste cv-ketels.

Is er garantie op de werkzaamheden en de cv-ketel?

Kijk goed naar de garantievoorwaarden van het bedrijf, deze kunnen namelijk verschillen per bedrijf. Bij cv-ketels wil je graag de beste garantievoorwaarden aangezien het een flinke investering kan zijn. Garantievoorwaarden moeten bijvoorbeeld omschrijven wat er gebeurt bij schade door de montage of als de cv-ketel na enkele weken niet meer goed werkt.

Keurmerken voor cv-installateurs

Er bestaan enkele keurmerken voor cv-installateurs, deze laten zien dat de installateur kwaliteit werk levert en zich houdt aan bepaalde voorwaarden omtrent veiligheid, milieuvriendelijk en klanttevredenheid. Enkele voorbeelden van deze keurmerken zijn het KOMO-keurmerk, een teken van hoge kwaliteit vakmanschap, en het VCA-keurmerk, een keurmerk die veiligheid, gezondheid en het milieu waarborgt.

Locatie van de cv-monteur

De locatie van de cv-monteur is ook van belang bij de keuze voor de beste cv-monteur. Je hebt namelijk het liefst een vakman die dichtbij je huis werkzaam is. De afstand is dan zo min mogelijk, waardoor je flink kan besparen op de voorrijkosten.

Het normale tarief overdag is €45,- voor voorrijkosten, hierbij zijn de kosten voor de heen- en terugrit meegerekend. Dit is uiteraard een gemiddelde, het kan dus flink lager uitvallen. Bij het nachttarief kan je iets meer verwachten, dit komt omdat cv-monteurs normaliter niet werkzaam zijn in de avond en nacht, dit kan je als een spoedtoeslag.

beste cv monteur kiezen

Cv-monteur gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Tijdens de zoektocht naar de beste cv-monteur zijn er dus enkele zaken waar je naar kan kijken. Gelukkig is dit helemaal niet nodig, via De 10 Beste krijg je de beste installateurs uit de regio. Je wordt professioneel geholpen en krijgt bovendien de kans om flink te besparen door te vergelijken. De beste cv-monteur inhuren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is gratis en vrijblijvend. Kosteloos dus en je zit nergens aan vast. Je kan tot wel vijf aanboden verwachten, afhankelijk van je locatie, van cv-installateurs uit de regio. Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken!