Beste cv-monteur gezocht?

Op zoek naar een goede CV-installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele CV-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Onderhoud cv ketel kosten

Om er voor te zorgen dat een cv-ketel langdurig naar behoren blijft werken is het aangeraden om regelmatig onderhoud te laten plegen. Zo zorg je ervoor dat problemen sneller worden gesignaleerd en dat de cv-ketel een langere levensduur heeft. Cv monteur inschakelen voor cv ketel onderhoud?

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer je via De 10 Beste gratis en vrijblijvend offertes aanvraagt weet je zeker dat je in contact komt met de beste cv monteurs in je regio. Kies het meest passende aanbod en bespaar zo tot wel 40%.onderhoud cv ketel kosten

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Bij onderhoud aan de cv-ketel kan je kiezen voor eenmalig onderhoud, maar ook voor een contract. De kosten voor een eenmalig cv-ketel onderhoud is €70,- tot €90,-, hierbij zitten de voorrijkosten en de kosten voor de cv-installateur.

Met een onderhoudscontract betaal je het cv bedrijf jaarlijks, daarmee ben je verzekerd dat je minstens één keer per jaar een onderhoud kan verwachten. Voor de cv-monteur is dit fijn, want het is een vaste inkomst. Daarom is dit vaak goedkoper dan een eenmalige onderhoudsbeurt. Bij een onderhoudscontract moet je denken aan €70,- tot €110,- per jaar.

Je kan ook nog kiezen voor een servicecontract. De kosten hiervan zijn €80,- tot €150,- per jaar. Ook bij dit contract kan je twee onderhoudsbeurten verwachten, wordt je sneller geholpen en worden toestelonderdelen, indien nodig, gedeeltelijk vergoed.

Als laatst heb je ook nog een all-in contract voor €120,- tot €200,- per jaar. Hier krijg je twee keer per jaar onderhoud, wordt je snel geholpen, vaak ook 24 uur per dag en betaal je helemaal niks voor materiaal als het nodig is.

Hieronder kan je de prijzen nogmaals terugvinden in een handig overzicht. Liever meteen een afspraak maken met een cv-monteur? Vergelijk gratis offertes!

Kosten cv onderhoud 2024

Cv-ketel onderhoud Gemiddelde kosten* Wat kan je verwachten?
Eenmalig €70,- tot €100,- De cv-monteur komt eenmalig langs.
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Jaarlijks onderhoud
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Twee keer per jaar onderhoud, snel geholpen, gedeeltelijke vergoeding materiaal
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Twee keer per jaar onderhoud, snel geholpen,24 uur per dag beschikbaar, volledige vergoeding materiaal

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen afwijken. Vraag gratis offertes aan voor een prijsindicatie.

Wat wordt er gedaan bij een cv-ketel onderhoud?

De cv-monteur meet de prestaties en de uitstoot. Daarbij wordt er ook gekeken of er genoeg druk op de cv-ketel staat. Als het nodig is wordt de druk aangevuld en de radiatoren ontlucht. Door regelmatig onderhoud behoud je de kwaliteit van de beste cv-ketels.

Vervolgens wordt de cv-ketel grondig schoongemaakt. Als alles netjes en schoon is wordt er gekeken of het nog een veilige cv-ketel is. Hierbij wordt er gekeken nar de gasaansluiting en het afvoerkanaal. Tot slot wordt er een rookanalyse uitgevoerd.

Is er iets mis? Dan maakt de cv-monteur zo snel mogelijk een afspraak voor een reparatie. Vaak heeft de monteur al materiaal mee, dus in de meeste gevallen wordt het zelfs meteen opgelost.

Wat beïnvloedt de prijs van cv onderhoud?

De kosten voor cv onderhoud worden beïnvloedt door twee factoren:

  • Ga je voor een eenmalige onderhoudsbeurt of neem je een contract? Een eenmalige beurt is duurder, maar je zit nergens aan vast. Bij een contract zit je wel ergens aan vast, maar betaal je een stuk minder.
  • Is de cv-ketel goed onderhouden? Dan zijn de kosten vaak een stuk lager. Bij een slecht onderhouden cv-ketel moet er vaak meer gebeuren, hierdoor is de cv-monteur veel langer bezig. Dit heeft uiteraard effect op de prijs.

Besparen op de kosten van cv-ketel onderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Onderhoud cv ketel prijs: bespaartips

Wist je dat je nog meer kan besparen op de kosten van een cv-ketel onderhoud? Met de onderstaande tips kom je een heel eind.

  • Bij sommige bedrijven is het mogelijk om een gezamenlijk contract te nemen met je buren. Dan komt de cv-monteur bij alle buren langs die onderdeel zijn van het contract. Hierdoor is de prijs lager door de vermindering in reistijd én kan de monteur sneller werken.
  • Door regelmatig onderhoud hoeft er vaak in de toekomst minder te gebeuren. Minder werk voor de monteur is een lagere prijs.
  • Kies voor een contract, hiermee bespaar je een hoop ten opzichte van een eenmalige onderhoudsbeurt. Cv-ketel onderhoud is sowieso nodig, dus je kan het beste profiteren van een abonnement.
  • Vergelijk gratis offertes via De 10 Beste. Zo bespaar je namelijk tot wel 40% en wordt je geholpen door een cv-monteur in je eigen regio, hiermee houd je de voorrijkosten ook laag.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het onderhouden van je cv-ketel.

Hoe vaak heeft een cv-ketel onderhoud nodig?

Een cv-ketel heeft minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Bij sommige luxe modellen is dit eens in de twee tot drie jaar, maar toch wordt het aangeraden vaker een onderhoudsbeurt in te plannen. Zo weet je zeker dat de ketel naar behoren werkt.

Is een onderhoudsabonnement voor een cv-ketel nodig?

Een onderhoudsabonnement is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden. Bij een claim voor brandverzekering is een abonnement verplicht, dit geldt vaak ook voor de garantie op de cv-ketel. Het kan zijn dat een abonnement in de toekomst verplicht wordt.

Wat gebeurt er als ik de ketel niet laat onderhouden?

Bij weinig onderhoud is er een grotere kans dat de cv-ketel niet meer goed werkt. Daarbij weet je ook niet of alles nog veilig is aangesloten. Je hebt dus niet alleen risico op een kapotte cv-ketel, maar brengt je hele huis en jezelf in gevaar.

cv ketel onderhoud

Cv ketel onderhoud nodig? Bespaar op de kosten!

Cv-ketel onderhoud wordt dus sterk aangeraden. Een eenmalige onderhoudsbeurt kost tussen de €70,- en €90,-, met een contract ben je goedkoper uit. Laat je helpen door een cv-monteur en zorg ervoor dat de ketel naar behoren werkt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Je krijgt prijsindicaties van elke monteurs in de regio, je kiest uiteindelijk zelf voor de cv-monteur met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken!