Cv ketel laten repareren?

Op zoek naar een goede CV-installateur? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele CV-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Cv ketel reparatie kosten

Je staat er niet elke dag bij stil: cv ketel reparatie kosten. Toch is de kans groot dat je er ooit naar zal moeten kijken, of je bent nu op zoek naar informatie omdat een reparatie nodig is. De kosten voor een cv ketel reparatie kunnen enorm verschillen, het is daarom goed om je er over in te lezen. Cv ketel laten repareren?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen bespaar je tot wel 40%, je kiest namelijk zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo kan je flink besparen op de prijs van een cv ketel reparatie.

Hieronder lees je alles over de kosten van een reparatie, hoe een reparatie wordt uitgevoerd, wanneer een reparatie nodig is en krijg je enkele bespaartips.cv ketel reparatie kosten

Wat kost een cv-ketel reparatie?

De kosten voor een cv-ketel reparatie verschillen enorm, dit ligt namelijk aan wat er precies kapot is aan de cv-ketel. Elk materiaal heeft zijn eigen kosten, afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden kan je dus een andere prijs verwachten. De voorrijkosten en kosten voor de cv-installateur liggen wel altijd vast. De voorrijkosten voor een monteur zijn gemiddeld €45,- overdag en €80,- in de nacht bij spoed. Het uurloon ligt tussen de €55,- en €75,- per uur.

Wat kost de reparatie per onderdeel?

Elk onderdeel dat vervangen moet worden heeft zijn eigen prijs. Het vervangen van een waterdrukmeter of overdrukventiel kost bijvoorbeeld €80,-. Een driewegklep vervangen kost €60,-. Bij het vervangen van een klokthermostaat of motor 3 weg klep moet je denken aan een gemiddelde prijs van €80,-.

De meest voorkomende reparatie is het vervangen van een expansievat, dit heeft een gemiddelde prijs van €150,-. Ook een kapotte ontsteker is een veelvoorkomend probleem, hiervoor moet je rekening houden met €125,-.

Hieronder vind je een handig overzicht met alle prijzen van veel voorkomende reparaties van een cv-ketel. Wil je liever een exacte prijsindicatie? Dan kan je altijd gratis offertes vergelijken.

Cv-ketel reparatie prijzen 2024

Onderdeel van cv-ketel Gemiddelde prijzen*
Expansievat €150,-
Driewegklep €60,-
Motor 3 weg klep €80,-
Circulatiepomp €300,-
Ventilator €250,-
Brander €160,-
Ontsteker €125,-
Warmtewisselaar €700,-
Waterdrukmeter €50,-
Overdrukventiel €50,-
Klokthermostaat €80,-
Slimme thermostaat €250,-
Dienst
Voorrijkosten monteur €45,- (dag) en €80,- (nacht)
Uurloon cv monteur €55,- tot €75,- per uur

*Let op: de bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde kosten, inclusief btw. Ontvang gratis offertes om advies te krijgen van een cv-monteur in je regio.

Hoe is de prijs voor een cv-ketel reparatie opgebouwd?

De prijs van een cv-ketel reparatie zijn opgebouwd uit drie onderdelen: kosten voor arbeid, materialen en transport voor de monteur.

 • Ongeveer 30% van de totale kosten gaat naar het uurtarief van de cv-monteur. Dit uurtarief ligt tussen de €55,- en €75,-.
 • De materialen bepalen voor 40% de kosten van de reparatie.
 • De voorrijkosten voor de monteur zijn ongeveer 30% van het totaal. Dit kan verschillen afhankelijk van de afstand tussen jou en de monteur.

Bovenstaande prijsopbouw is gebaseerd op een gemiddelde van reparatieklussen. Over het algemeen moet er vaak meer worden gerepareerd dan één onderdeel, hierdoor zijn de kosten voor materiaal een groot gedeelte van de totaalprijs.


Besparen op de kosten van een cv ketel reparatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Cv-ketel reparatie: wat moet er worden vervangen?

Een kapotte cv-ketel kan aan veel liggen. In de meeste gevallen ligt het aan een niet werkend onderdeel. Dit kan kapot zijn gegaan door de jaren heen of door een slechte montage. Elk onderdeel heeft een eigen functie, wanneer deze niet meer naar behoren werkt kan de hele cv-ketel minder, of zelfs helemaal niet, gaan werken.

De meest belangrijke onderdelen van een cv-ketel zijn:

 • Brander automaat: de brander automaat regelt alle elektronische processen van de cv-ketel. Als dit onderdeel niet werkt kan de warmte niet worden geregeld op elektronische cv-ketels.
 • Elektronische ontsteking: vroeger was er een waakvlam, tegenwoordig heb je de elektronische ontsteking. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de cv-ketel aan kan gaan.
 • Sensoren: niet elke cv-ketel heeft dit, maar moderne cv-ketels wel. De sensoren meten de luchtkwaliteit van de cv-ketel. Als de luchtkwaliteit laag is gaat de cv-ketel automatisch uit.
 • Brander: de brander verbrandt de brandstof in de cv-ketel, dit proces zorgt voor het warme water.
 • Circulatiepomp: een circulatiepomp zorgt ervoor dat het warme water daadwerkelijk wordt rondgepompt door de buizen en radiatoren.
 • Warmtewisselaar: de warmtewisselaar zorgt ervoor dat de verbranding van het brandstof daadwerkelijk wordt omgezet naar warm water.
 • Driewegklep: de driewegklep stuurt het water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren en kranen.

cv ketel repareren kosten

Hoe weet je of een cv gerepareerd moet worden?

Zelfs de beste cv-ketels hebben wel eens een reparatie nodig. In de meeste gevallen merk je het vanzelf: je hebt geen warm water meer, of de radiatoren doen het niet goed. Bij moderne modellen krijg je vaak ook een melding als er iets mis is, dan zie je een storingscode. Zoek altijd even op of je het probleem zelf kan oplossen, soms is het zo simpel als de ketel bijvullen of de installatie ontluchten.

Bij complexe storingen moet er toch een cv-monteur langskomen. Het probleem is niet altijd even zichtbaar of merkbaar. Soms zie je het pas terug bij de energierekening: is deze ineens veel hoger of lager? Dan kan er ook iets mis zijn. In dat geval is het altijd verstandig een cv-monteur in te schakelen.

Met regelmatig onderhoud aan de cv-ketel vermijd je ook een hoop problemen, het wordt dan ook aangeraden minstens één keer per jaar een onderhoud in te plannen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij een kapotte cv-ketel?

De meest voorkomende problemen of kapotte onderdelen bij een cv-ketel zijn:

 • Een expansievat dat niet meer goed werkt. Het membraan kan stuk gaan, hierdoor werkt de cv-ketel niet goed meer.
 • Radiatoren die tikken. Dit is gelukkig makkelijk op te lossen door de radiatoren te ontluchten. Werk altijd van boven naar beneden.
 • Een kapotte 3 weg klept zorgt ervoor dat het water de verkeerde kant opgaat. Deze moet dan worden vervangen.
 • Eén van de meest voorkomende problemen is een te lage waterdruk. Dit kan je zelf oplossen: vul de ketel bij. Zorg er wel voor dat je er niet te veel druk op zet.

Besparen op cv ketel reparatie kosten? Zo doe je dat!

Je hebt nu alles gelezen over de kosten van een cv-ketel reparatie, wat er gerepareerd moet worden en wanneer, maar je wil vast ook lezen over hoe je kan besparen. Dan heb je geluk, want met de onderstaande bespaartips kan je flink besparen op de cv reparatie:

 • Vind een cv-monteur in je eigen regio. Hoe dichter de cv-monteur werkzaam is, hoe lager de voorrijkosten. Dit lijkt een kleine besparing, maar kan flink oplopen.
 • Neem een onderhoudsabonnement: zo heb je een regelmatig onderhoud aan de cv-ketel en hoeft er vaak minder te gebeuren tijdens een reparatie.
 • Vervang de gehele cv-ketel. Dit lijkt misschien het tegenovergestelde van besparen, maar het helpt juist wel. Een nieuwe cv-ketel is vaak zuiniger én vereist minder onderhoud: een investering die je uiteindelijk veel zal opleveren.
 • Gratis offertes vergelijken via De 10 Beste: zo bespaar je namelijk tot wel 40% op de kosten van een cv-monteur.

cv ketel reparatie

Cv-ketel laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Een cv-ketel reparatie moet worden gedaan door een monteur. Het probleem kan namelijk liggen aan verschillende onderdelen. De monteur zorgt ervoor dat alles naar behoren werkt. Cv-monteur inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen bespaar je tot wel 40%. Je krijgt namelijk aanboden van meerdere cv-monteurs in de regio, zo kan je de cv-ketel reparatie kosten zo laag mogelijk houden.

Gratis offertes vergelijken!