Vind de beste expert voor jouw keuken

Op zoek naar een specialist in keukenrenovatie? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met keukenspecialisten uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van keukenrenovatie experts zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een keukenrenovatie?

De prijzen van een keukenrenovatie liggen ontzettend uiteen. Het is namelijk geheel afhankelijk van wat er precies gerenoveerd wordt en hoe groot de keuken is. Daarnaast heeft ook de keuze voor het materiaal, apparatuur en het uurtarief van de specialist een invloed op de prijs. Over het algemeen wordt er voor een gehele keukenrenovatie gesproken wanneer er prijsvoorbeelden worden gegeven.

Wat is de prijs van een keukenrenovatie?

Voor een kleine keuken moet je rekenen op kosten tussen de €350,- en €950,-. Hierbij zijn een aantal dingen inbegrepen, zoals keukendeuren, ladefronten en een koelkastpaneel. Bij een keuken van gemiddelde grote moet je denken aan €900,- tot €2.000,-. Hierbij krijg je acht keukendeuren, vijf ladefronten, een koelkastpaneel en een vaatwasserpaneel. Voor een grote keuken kan je ongeveer €1.000,- tot €3.000,- verwachten. Hierbij krijg je 12 keukendeuren, 7 ladefronten, een koelkastpaneel en een vaatwasser paneel.

Deze prijzen lopen zo uiteen door het gebruikte materiaal en de keuze voor apparatuur. Wanneer je gaat voor simpele keukenkastjes zal de prijs een stuk lager liggen. Je bepaalt zelf hoe de keuken er uit moet zien en zal samen met de keukenrenovatie expert gaan bespreken wat er past binnen je budget.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals bekijken in een handig overzicht. Wil je liever meteen de exacte prijzen weten voor een keukenrenovatie? Vergelijk dan gratis offertes van keukenrenovatie specialisten in je regio. Zo kan je tot wel 40% besparen.

kosten keukenrenovatie

Kosten keukenrenovatie 2024

Keukenrenovatie Inbegrepen bij de renovatie Gemiddelde kosten*
Kleine keuken 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€1.000,- tot €3.000,-

Let op: Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijzen kunnen verschillen per bedrijf.


Besparen op de kosten van een keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Welke factoren bepalen de prijs van een keukenrenovatie?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een keukenrenovatie bepalen. Bijvoorbeeld de werkzaamheden, het materiaal, de keukenapparatuur, het materiaal van het keukenblad, montagekosten en extra opties. Al deze dingen bepalen de totaalprijs van een keukenrenovatie. Hieronder gaan we verder in op de factoren die de prijs bepalen.

Materiaal

De keuze voor het materiaal en de design van bijvoorbeeld de keukenkasten zijn een belangrijke factor in de totaalprijs van een keukenrenovatie. Goedkoop materiaal en een simpel ontwerp zijn vaak een stuk goedkoper dan designer kasten.
Melamine is een goedkoop materiaal. Hiermee houd je de kosten laag. Voor een middelprijs zou je kunnen gaan voor MDF. Als laatst zou je ook kunnen kiezen voor massief hout, dit is een relatief duur materiaal. Hoe duurder het materiaal hoe duurzamer het is.

Apparatuur

Keukenapparatuur is erg belangrijk en er zijn veel soorten. Hierdoor kan de prijs flink oplopen. Je bepaalt zelf wat er past binnen de keuken. Zo kan je bijvoorbeeld een vaatwasser laten installeren als je een hekel hebt aan afwassen.

Een aantal voorbeelden van keukenapparatuur zijn:

  • Inductiekookplaat: een keramische of inductiekookplaat kost gemiddeld tussen de €200,- en €500,- kosten. Dit is afhankelijk van de functies en hoe duurzaam het apparaat is.
  • Oven: Een oven kost gemiddeld €250,- tot €550,-. Ook hierbij is de duurzaamheid van de apparatuur belangrijk, maar ook het merk en de functies hebben invloed op de prijs.
  • Afzuigkap: Een afzuigkap kost gemiddeld tussen de €100,- en €600,-. Afhankelijk van de grootte en hoe sterk het apparaat werkt zal de prijs verschillen.
  • Vaatwasser: Een vaatwasser kost gemiddeld tussen de €150 en €750,-. Hoe moderner het apparaat, hoe duurder. Sommige vaatwassers hebben ook een functie om meteen te drogen, dit kost vaak wat meer.
  • Koelkast: Het belangrijkste element in de keuken. De koelkast, waar je eten gekoeld kan bewaren. Dit kost gemiddeld tussen de €300,- en €1.200,-. De grootte van de koelkast, maar ook de functies bepalen de prijs.

Keukenblad

Het materiaal van het keukenblad is ook erg belangrijk. Het keukenblad is een belangrijk gedeelte in elke keuken. Er zijn veel soorten materialen, die elk een eigen stijl hebben. Zo heb je bijvoorbeeld kunststof. Dit kost ongeveer €300,- per meter. Voor een keukenblad van massief hout betaal je rond de €500,- per meter. Keramiek, een luxe keuze, kost gemiddeld €650,- per meter.

Let wel op dat dit per meter is, het ligt dus vaak hoger dan je denkt. De keuze voor keukenblad is erg belangrijk, aangezien hier veel op wordt gedaan en daardoor lang mee moet gaan.

Herstellen of vervangen

De manier van renovatie is ook belangrijk. Zo kan je een keukenrenovatie laten uitvoeren met geheel nieuwe apparatuur en materialen, maar ze ook laten herstellen.

Kies je voor herstellen of vervangen?

Herstellen is vaak een stuk goedkoper. Je zou bijvoorbeeld de kastjes en frontjes kunnen laten schuren in plaats van vervangen. Dan ziet alles er weer strak uit, maar hoeft niet alles te worden vervangen.

prijs keukenrenovatie

Extra opties

Als laatst heb je ook nog een hoop extra opties. Je zou bijvoorbeeld het stucwerk kunnen laten vernieuwen in de keuken. Dan betaal je voor de keukenrenovatie én het stucwerk. Denk hierbij ook aan de verlichting in de keuken of de vloer.

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor ventilatie. Dit is een praktische manier om vocht problemen te vermijden.

Prijsopbouw keuken renoveren

De prijzen van een keukenrenovatie zijn opgebouwd uit drie onderdelen: kosten voor materiaal, arbeid en overige kosten. De kosten voor het materiaal bestaan voor 80% uit de totaalprijs. De arbeidskosten zijn vaak 15% van het gehele plaatje. De overige kosten, zoals voorrijkosten, zijn 5% van het geheel.

prijsopbouw keukenrenovatie

Hoeveel kost montage bij een keukenrenovatie?

Montagekosten zijn gemiddeld €60,- per apparaat of onderdeel dat moet worden gemonteerd. Je zou dit eventueel zelf kunnen doen, maar dit wordt vaak niet aangeraden. Een specialist monteert alles precies naar wens en kan door jarenlange ervaring en kennis een uitstekend resultaat creëren. Voor onderdelen zoals keukenkastjes betaal je ongeveer €45,- tot €60,-. Voor grotere apparaten €60,- tot €75,-.


Montagekosten bij keukenrenovatie 2024

€45,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van keukenrenovatie experts uit de de regio.)

Laag
€45,- tot €60,-

Keukenkastjes en frontjes

Hoog
€60,- tot €75,-

Keukenapparatuur

Start gratis offerteaanvraag!

Zijn er keurmerken waar ik op moet letten?

Voordat je in zee gaat met een keukenspecialist kan je altijd kijken of ze lid zijn van een brancheorganisatie of een keurmerk hebben. Keurmerken bieden vaak extra zekerheid. Zo heb je bijvoorbeeld keukenbedrijf die CBW-erkend zijn. Dit betekent dat ze extra garantie geven, extra scherp op kwaliteit letten en gunstige voorwaarden hebben. Via cbw-erkend.nl vind je meer informatie over dit keurmerk.

Je zou eventueel ook kunnen kijken naar de KGG, de Kwaliteit Garantie Groep. Een specialist met dit keurmerk voldoet aan strenge eisen op het gebied van service en kwaliteit. Je vindt meer informatie op kwaliteitgarantiegroep.nl.

Let wel op dat het hebben van een keurmerk wel een aantal garanties biedt, maar niet noodzakelijk is. Er zijn genoeg keukenspecialisten zonder keurmerk die zullen voldoen aan je wensen. Je kan daarom het beste die wensen bespreken om erachter te komen welke specialist bij je past.

Hoe kan je besparen op keukenrenovatie kosten?

Er zijn een aantal manieren hoe je kan besparen op de prijs van een keukenrenovatie.

  • Stel een budget op voor je een specialist spreekt. Die kan je erbij houden als rode draad om niet boven je budget heen te komen.
  • Zoek keukenapparatuur in groothandels of tweedehands. Zo kan je vaak voor een lagere prijs apparatuur vinden. Let wel goed op dat alles werkt, anders ben je toch meer kwijt dan je denkt.
  • Wanneer er onderdelen van de keuken moet worden afgebroken kan je hier bij helpen. Haal bijvoorbeeld zelf de oude apparatuur weg of demonteer de keukenkastjes.
  • Vergelijk gratis offertes via De 10 Beste. Je ontvangt namelijk een aantal offertes van keukenspecialisten in je regio. Zo kies je zelf de expert met het beste aanbod.

prijzen keukenrenovatie

Besparen op keukenrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Een keukenrenovatie bestaat dus uit vele soorten werkzaamheden die elk invloed hebben op de prijs. Denk aan de keuze voor materiaal, apparatuur, maar ook de kosten van de specialist. Het beste spreek je met een expert om erachter te komen hoeveel je precies kwijt gaat zijn aan je droomkeuken. Op zoek naar een keukenrenovatie expert?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus helemaal nergens aan vast. Je krijgt tot vijf offertes aangeboden van specialisten in je regio, je bepaalt zelf de juiste vakman voor de klus!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste keukenrenovatie expert in de regio

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met keukenspecialisten bij jou in de buurt.

DrentheFlevolandFrieslandGelderlandProvincie GroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland