Vind de beste keukenrenovatie expert in Leidschendam


Op zoek naar een keukenrenovatie expert in Leidschendam? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele keukenrenovatie experts zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste experts in keukenrenovatie in Leidschendam

In het onderstaande overzicht vind je de beste specialisten in keukenrenovatie uit Leidschendam op rij. Vind snel en eenvoudig een vakman voor jouw project.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste experts keukenrenovatie in Leidschendam voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis keukenrenovatie offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste vakmannen op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis keukenrenovatie offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

De beste keukenrenovatie experts in Leidschendam

Alles wat je moet weten over keukenrenovatie in Leidschendam

Wanneer je toe bent aan iets nieuws, of je keuken is simpelweg te oud kun je kiezen voor een keukenrenovatie in Leidschendam. Een keukenrenovatie kan zo klein zijn als het vervangen van kastdeurtjes, en zo groot als het vernieuwen van de hele keuken. Over het algemeen wordt de prijs van zo’n renovatie bepaald door de grootte van het project. Ook het uurtarief, de stijl van de keuken en de voorrijkosten spelen hierin een rol. Lees verder voor meer informatie.

Belangrijkste informatie over keukens in Leidschendam

 • Bij een keukenrenovatie pak je verschillende onderdelen van de keuken in Leidschendam aan, zoals kastjes en apparatuur. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project.
 • Een kleine renovatie kost gemiddeld €350,- tot €950,-, terwijl een gemiddelde renovatie tussen €900,- en €2.000,- kost. Voor een grote renovatie moet je rekenen op €1.000,- tot €3.000,-.
 • De kosten worden beïnvloed door de keukenstijl, grootte van de renovatie en voorrijkosten.
 • Bespaar op kosten door zelf taken uit te voeren, materialen te hergebruiken of te renoveren, goed te plannen, te onderhandelen en offertes te vergelijken.
 • Let bij het inschakelen van een keukenspecialist op ervaring, vergunningen, verzekeringen en klantbeoordelingen.
 • Let op planning, gebruikte materialen en een goede persoonlijke klik voor een succesvolle samenwerking.


keukenrenovatie Leidschendam

Wat kost een keukenrenovatie in Leidschendam?

Wanneer je een keukenrenovatie in Leidschendam laat uitvoeren kun je verschillende onderdelen van de keuken aanpakken. Zo kun je de keukenkastjes vervangen, de keukenmachines vernieuwen of je kunt alles in één keer laten doen. Het is belangrijk dat je weet wat je wil veranderen als je de prijs wil uitrekenen. De prijs is namelijk gebaseerd op de grootte en complexiteit van de renovatie.

Voor een kleine keuken renovatie, waarbij er een aantal keukendeuren en ladefronten worden vervangen, kun je uitgaan van gemiddeld €350,- tot €950,-. Voor een keuken van gemiddelde grootte ligt de prijs al snel tussen de €900,- tot €2.000,-. Doordat het een grotere keuken is, betekent het ook dat er meer bij inbegrepen zit. Meer keukendeuren en ladefronten en bijvoorbeeld een vaatwasser paneel en koelkastpaneel. Voor een grote keuken betaal je plusminus €1.000,- tot €3.000,-.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de verschillende renovaties met daarbij de mogelijke inbegrepen klussen en de gemiddelde kosten.

Kosten keukenrenovatie 2024

Keukenrenovatie Inbegrepen bij de renovatie Gemiddelde kosten*
Kleine keuken 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€1.000,- tot €3.000,-

Let op: Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een keuken renoveren?

Naast de grootte van de keuken zelf zijn er nog een aantal andere factoren die de kosten van een keukenrenovatie beïnvloeden. Denk hierbij aan de arbeidskosten, de stijl van de keuken of de grootte en complexiteit van de renovatie zelf. Ook de voorrijkosten spelen een rol.

Het uurtarief van de keukenspecialist

Het uurtarief, of de arbeidskosten, zijn een onderdeel van de kosten van een keuken renoveren. Wanneer je een keukenspecialist inschakelt is het daarom verstandig om goed te kijken naar de prijs die ze vragen. Gemiddeld betaal je voor een keukenspecialist €35,- per uur. Vraagt een specialist om meer? Doe dan goed onderzoek naar de reden en overweeg of hij of zij dat waard is. Door op de hoogte te zijn van de gemiddelde kosten kun je voorkomen dat je teveel betaald.


Montagekosten bij keukenrenovatie 2024

€45,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van keukenrenovatie experts in de regio.)

Laag
€45,- tot €60,-

Keukenkastjes en frontjes

Hoog
€60,- tot €75,-

Keukenapparatuur

Start gratis offerteaanvraag!

De stijl van de keuken

Elke stijl vraagt om een andere aanpak en om andere materialen en apparaten, daarom heeft dit een grote invloed op de kosten. Een voorbeeld is dat moderne keuken glanzende afwerkingen en duurdere materialen zoals glas en metaal kunnen gebruiken, terwijl een landelijke keuken vaak gebruikmaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen. De keukenstijl kan ook invloed hebben op de keuze en prijs van de apparaten en accessoires. In een moderne keuken vind je sneller hyper de luxe apparaten dan in een landelijke keuken, hieronder lees je iets meer over deze stijlen.

Moderne keuken

Wanneer je een grote moderne keuken wil renoveren heb je te maken met strakke lijnen, minimalistische afwerkingen en eigentijdse machines en apparaten. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt aanpakken.  Een veel gekozen kleur voor moderne keukens is zwart en wit, maar  je kunt dit prima combineren met andere neutrale kleuren, zoals bordeaux of bosgroen. Het is belangrijk dat je genoeg ruimte in de keuken hebt. Zorg er dus voor dat er genoeg opbergruimte is.

Landelijke keuken

Bij een landelijke keuken heb je te maken met veel hout en andere warme en stoere materialen. Een leuke manier om jouw landelijke keuken meer kleur te geven is door gebruik te maken van pastel kleuren en planten.

De grootte van de renovatie

Bij het vergelijken van de prijzen was het al duidelijk dat de afmetingen van de keuken een grote rol speelden. Hoe groter de keuken, hoe duurder de prijs. Maar dit geldt ook voor de renovatie zelf. Wanneer je de hele keuken wil vervangen zal het prijskaartje een hoger bedrag aangeven dan wanneer je alleen de kastdeurtjes wil vernieuwen.

Voorrijkosten

Bij het inschakelen van een vakman wordt altijd als tip meegeven om te kiezen voor iemand bij jou in de regio. Dit heeft te maken met het feit dat monteurs en vakmannen voorrijkosten in rekening brengen. Vaak is dit gemiddeld €0,30 per kilometer. Wanneer je iemand inschakelt om jouw keuken te renoveren en deze persoon moet eerst bijvoorbeeld 150 kilometer rijden, dan komt er €45,- bovenop de prijs.

keukenrenovatie expert Leidschendam

Hoe kan je besparen op keukenmontage in Leidschendam?

Een keukenmontage in Leidschendam brengt veel voordelen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat alles er weer mooi en nieuw uitziet en kun je weer lang genieten van een werkende keuken met alles er op en eraan. Maar zo’n keukenmontage is niet gratis. Toch zijn er manieren waarop je kunt besparen.

 • Doe-het-zelf: Als je handig bent en over de nodige vaardigheden beschikt, kun je overwegen om bepaalde aspecten van de keukenmontage zelf te doen.
 • Hergebruik of renoveer: Je kunt bepaalde elementen van je bestaande keuken hergebruiken of renoveren in plaats van alles volledig nieuw te kopen.
 • Plan goed: Zorg ervoor dat je een gedetailleerd en nauwkeurig plan hebt voordat je begint met de keukenmontage.
 • Onderhandel: Als je meerdere dienstverleners hebt gevonden en je hebt een voorkeur voor een bepaald bedrijf, probeer dan te onderhandelen over de prijs.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan via de site en vergelijk de prijzen. Kijk niet alleen naar de totale kosten, maar ook naar wat inbegrepen is.

Keukenspecialist in Leidschendam inschakelen? Hier moet je op letten!

Als je een keukenspecialist in Leidschendam wilt inschakelen voor je keukenrenovatie, zijn er enkele belangrijke dingen waar je op moet letten.

 • Ervaring en expertise: controleer de ervaring en expertise van de keukenspecialist. Vraag naar referenties of bekijk eerdere projecten om een idee te krijgen van hun vakmanschap en kwaliteit van het werk.
 • Vergunning en verzekering: zorg ervoor dat de keukenspecialist de juiste vergunningen en verzekeringen heeft om de werkzaamheden uit te voeren. Dit beschermt zowel jou als de specialist in geval van ongevallen of schade tijdens de renovatie.
 • Klantbeoordelingen en feedback: lees beoordelingen en feedback van eerdere klanten om te zien wat hun ervaring was met de keukenspecialist. Dit kan je inzicht geven in de kwaliteit van hun service, betrouwbaarheid en klanttevredenheid.
 • Duidelijke communicatie: zorg ervoor dat de keukenspecialist duidelijk communiceert en alle details van de renovatie helder en transparant met je bespreekt.

keukens Leidschendam

Keukenrenovatie Leidschendam; vind een vakman via De 10 Beste!

Een keukenrenovatie in Leidschendam kan dé manier zijn om van jouw keuken weer iets moois te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt laten doen. Zo kun je de gehele keuken vervangen, een gedeelte aanpassen of alleen een likje verf aanbrengen. De manier waarop je een keuken laat renoveren heeft wel een grote invloed op de prijs. Zo kost een grote renovatie meer dan een kleine. Toch zijn er manieren waarop je kunt besparen op deze kosten. Zo kun je spullen hergebruiken, onderhandelen of goed plannen, maar je kunt ook een offerteaanvraag doen.

Waarom een vrijblijvende offerteaanvraag doen? 

Door het offerteformulier in te vullen word je in contact gebracht met verschillende vakmannen bij jou in de regio. Je hebt dan de kans deze te bekijken en te vergelijken. Zo weet je precies wat je opties zijn en betaal je nooit teveel.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over keukens in Leidschendam

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over keukens in Leidschendam, zoals de duur van keukenrenovaties, de mogelijkheden op het gebied van subsidies en nog meer. De antwoorden staan er uitgebreid bij beschreven.

Wat wordt er gedaan bij een keukenrenovatie?

Bij een keukenrenovatie worden verschillende dingen gedaan om de keuken te verbeteren. Dit kan onder andere het vervangen van keukenkasten en -lades, het vernieuwen van het aanrechtblad, het installeren van nieuwe apparaten zoals een fornuis en vaatwasser, en het vervangen van de vloer en wandtegels betekenen. Zo wordt de keuken opgeknapt en moderner gemaakt.

Hoelang duurt een keukenrenovatie gemiddeld?

Hoe lang een keukenrenovatie duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en eventuele complicaties. Over het algemeen kan een keukenrenovatie enkele weken tot enkele maanden duren. Dit komt doordat er vaak verschillende stappen zijn, zoals het bestellen van materialen, het demonteren van de oude keuken, het installeren van nieuwe elementen en het afwerken van de renovatie.

Zijn er subsidies of verlaagde btw-tarieven voor een keukenrenovatie?

Het is mogelijk dat er subsidies of verlaagde btw-tarieven beschikbaar zijn voor een keukenrenovatie. Neem contact op met lokale overheidsinstanties, zoals gemeentes of belastingdiensten, voor informatie over beschikbare subsidies of belastingvoordelen. De regels en voorschriften kunnen verschillen per regio.

Heb ik een vergunning nodig voor keukenrenovatie in Leidschendam

Of je een vergunning nodig hebt voor een keukenrenovatie in Leidschendam hangt af van de specifieke regels en voorschriften.  In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn, Bijvoorbeeld als de renovatie zorgt voor veranderingen aan de buitenkant of uitbreidingen. Het is raadzaam om contact op te nemen met de lokale autoriteiten voor duidelijkheid.

Welke stijlen zijn momenteel populair voor keukens?

Tegenwoordig zijn de stijlen modern, landelijk en industrieel erg populair voor keukens. Moderne keukens hebben strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en een eigentijdse uitstraling. Landelijke keukens hebben een warme en gezellige uitstraling. Ze maken gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Als laatste hebben industriële keukens een stoere en ruwe uitstraling.