Vind de beste cv-installateur in Groningen


Op zoek naar een cv-installateur in Groningen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele cv-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste cv-installateurs in Groningen

In het onderstaande overzicht vind je de beste cv-installateurs uit Groningen op rij. Vind snel en eenvoudig een cv-installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste cv-installateurs in Groningen voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis cv-installateur offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste cv-installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis cv-installateur offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


cv-monteur Groningen

Wat doet een cv-monteur?

Wanneer een reparatie of onderhoudsbeurt aan een cv-ketel in Groningen niet meer voldoende is, is het tijd voor de installatie van een nieuwe cv-ketel. Wanneer er geen warm water uit de kraan of warmte van de verwarming komt, is er een grote kans dat er iets mis is met je cv-ketel. Daarnaast geven de meeste cv-ketels ook een storing aan. Het wordt aangeraden om regelmatig de cv-ketel te inspecteren om te kijken of er meldingen worden aangegeven, zo ben je zeker dat je er op tijd bij bent.

Een cv-installateur houdt zich voornamelijk bezig met het installeren van nieuwe, of het vervangen van oude, cv-ketels. Een cv-monteur weet precies hoe dit moet worden vervangen en kan advies geven over de keuze voor een nieuwe cv-ketel. Er zijn veel verschillende cv-ketels, zoals een soloketel of hr-ketel, het is dan ook verstandig om professioneel advies te krijgen over de juiste cv-ketel voor jouw wensen. Door de juiste ervaring en kennis gaat er niks mis tijdens de cv installatie van een nieuwe cv-ketel, zo kan je snel weer genieten van een warme douche.

Naast het installeren, kan een cv-monteur ook reparaties verrichten. Daarnaast verrichten ze ook cv onderhoud. Op zoek naar een cv ketel monteur in Groningen? Vergelijk gratis offertes en vind de juiste vakman voor de klus!


Op zoek naar een cv-monteur in Groningen?

Laat professioneel een nieuwe cv-ketel installeren en bespaar op de kosten!

 

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een cv-monteur in Groningen?

De kosten van een cv-monteur zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Zo zijn er verschillende prijzen voor de installatie, reparatie en onderhoud van cv-ketels. Het gemiddelde uurtarief van een cv-monteur ligt tussen de €30,- en €40,- per uur.

De kosten voor een nieuwe cv-ketel beginnen vanaf €900,-. Dit is voor een vr-ketel, die kost gemiddeld €900,- tot €1.500,-. Een solo hr-ketel, die een minimaal rendement van 100% haalt, kost gemiddeld €1.400,- tot €2.500,-. Dit zijn de kosten voor de alleen de cv-ketel. De kosten voor een cv installatie ligt dan tussen de €500,- en €900,-. Deze prijs is afhankelijk van de moeilijkheid van de klus: het installeren van een hr-ketel is minder ingewikkeld dan het laten plaatsen van een soloketel en een geiser.

Voor het onderhoud van een cv-ketel in Groningen betaal je ongeveer €70,- tot €90,-. Je zou ook kunnen kiezen voor een onderhoudscontract, dit kost gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar en geven je recht op een tweejaarlijks onderhoud. Het repareren van een cv-ketel kost tussen de €55,- en €75,- per onderdeel, deze kosten zijn alleen voor de onderdelen. Hier komen nog arbeidskosten bovenop.

Ben je benieuwd hoeveel het exact kost om een cv-monteur in te schakelen? Ontvang gratis offertes van cv-installateurs in Groningen en bespaar op de kosten.

cv-installateur Groningen

Kosten cv-ketel installatie 2022

Dienst/product Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,-
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie €1.500,- tot €3.500,-
Reparatie €55,- tot €75,- Exclusief arbeidskosten
Eenmalig onderhoud €70,- tot €90,-
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen
Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Vr-ketel 90% €900,- tot €1.500,-
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.400,- tot €2.500,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €1.800,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen sterk verschillen per bedrijf. Voor een exacte prijsindicatie kan je altijd gratis offertes aanvragen.

Wat kost een cv-installateur per uur?

Het uurtarief van de cv-ketel installateur ligt tussen de €55,- tot €75,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van het bedrijf van de installateur. Een zzp’er kost rond de €55,- per uur en voor een groter bedrijf kan je €75,- per uur verwachten.


Uurtarief cv-installateurs 2022

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs uit de de regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!


Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Je kan leren over de verschillende soorten cv-ketels, hoe een cv-ketel wordt geïnstalleerd en hoe vaak het moet worden onderhouden.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels. Elk heeft een eigen vermogen en doel. De keuze voor een nieuwe cv-ketel kan lastig zijn. Een cv-installateur kan je hier advies over geven. Vergelijk gratis offertes van cv-installateurs in Groningen en krijgt een professionele cv-ketel installatie!

De volgende cv-ketels worden het meest gebruikt in Nederland:

  • Soloketel: Een soloketel geeft alleen warmte, maar geen warm water. Hiervoor heb je ook nog een geiser nodig. Deze ketel wordt geplaatst in huizen waar al een geiser aanwezig is.
  • Combiketel: Een combiketel combineert de geiser en de ketel. Hierdoor geeft het warmte en warm water. Je hebt dus geen geiser meer nodig.
  • Hr-ketel: Een hoogrendementsketel. Dit soort ketels gebruikt rookgassen voor extra warmte. Een hr-ketel kan een rendement behalen van 100 tot 107%.
  • HRe-ketel: Een HRe ketel levert niet alleen warmte, maar ook stroom. De gassen die vrijkomen worden gebruikt om stroom op te wekken.
  • Uhr-ketel: Een Ultra Hoog Rendement ketel. Deze ketel kan goed gebruik maken van een warmtepomp. Hierdoor kan je een rendement behalen van 140 tot 147%.

Hoe wordt een cv-ketel geïnstalleerd?

Het installeren van een cv-ketel in Groningen is een ingewikkelde klus. Er kan veel misgaan. Hierdoor is het verstandiger om te kiezen voor een vakman.

Eerst wordt de oude cv-ketel afgesloten en gedemonteerd. Vervolgens wordt het nieuwe expansievat geplaatst. De volgende stap is het opvangen van de nieuwe cv-ketel en het aansluiten van de gasleidingen. In sommige gevallen wordt de gaskraan ook vervangen. Hierna wordt het rookgas- en luchtkanaal aangesloten.

Wanneer je kiest voor een combiketel wordt er ook een koud waterleiding aangesloten. De kraan wordt gemonteerd op de koud waterleiding en het expansievat. Vervolgens wordt de inlaatcombinatie gemonteerd. Hierna wordt de afvoer aangesloten. Als laatste wordt de nieuwe cv-ketel aangezet en wordt het ingeregeld.

Wanneer is het tijd voor cv onderhoud?

In het algemeen wordt er gesproken over drie redenen waarom het tijd is voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel.

De eerste reden is voor de veiligheid in huis. Een oude, en niet werkende, cv-ketel heeft hoog brandgevaar. Regelmatig onderhoud kan deze veiligheid verhogen. De tweede reden is om de levensduur te verlengen van de cv-ketel. Normaliter gaat een cv-ketel 15 jaar mee, maar dit drastisch naar beneden gaan als de ketel niet regelmatig wordt onderhouden.

De laatste reden is om het rendement te verhogen. Bij een onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel optimaal ingesteld. Dit betekent in sommige gevallen dat je een verhoging van 25% in rendement kan verwachten, zo heb je dus lagere energiekosten.

Is er een subsidie voor de installatie van een cv-ketel?

Sommige gemeentes of provincies bieden plaatselijke subsidies aan. Je zou mogelijk ook gebruik kunnen maken van een energiebespaarlening. Dit is een lening, aangeboden door de gemeente, met een lage rente. Op deze manier zou je toch een nieuwe cv-ketel kunnen installeren.

Op verbeterjehuis.nl kan je bekijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Om meer te leren over de energiebespaarlening kan je kijken op energiebespaarlening.nl.

cv-ketel Groningen

Besparen op een cv-monteur in Groningen? Vergelijk gratis offertes!

Een cv-monteur voert verschillende werkzaamheden uit: het onderhouden, repareren en installeren van cv-ketels. Een nieuwe cv-ketel brengt vele voordelen met zich mee, zo zou je een cv-ketel kunnen laten installeren die je een hoger rendement oplevert. Hierdoor bespaar je jaarlijks op je energierekening. Cv-installateur inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal scherp geprijsde offertes. De aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien kan je besparen tot wel 40%, zo bespaar je niet alleen op de energiekosten maar ook op de montagekosten.

Start nu je gratis aanvraag!