Vind de beste dakdekker in Uden


Op zoek naar een dakdekker in Uden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in Uden

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit Uden op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in Uden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Dakdekker in Uden: alles wat je moet weten

Een dakdekker houdt zich bezig met alle werkzaamheden op en aan het dak. Maar dit wist je vast al, je bent namelijk op deze pagina omdat je zoekt naar een dakdekker in Uden. Via De 10 Beste kom je snel en eenvoudig in contact met meerdere dakdekkers in de buurt. Dit doe je via een offerteaanvraag, deze aanvraag is gratis en zonder verplichtingen.

Op deze pagina lees je alles over de kosten en werkzaamheden van dakdekkers. We sluiten af met enkele tips voor het vergelijken van dakdekkersbedrijven, zodat jij de beste keuze kan maken.Wat kost een dakdekker in Uden?

Wanneer je een dakdekkersbedrijf nodig hebt, is wat het gaat kosten waarschijnlijk één van de dingen die je als eerste wilt weten. Gemiddeld kost een dakdekker €45,- per uur, maar dit kan verschillen per klus. De kosten van een dakdekker in Uden zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Het soort dak: de kosten voor het repareren of vervangen van een plat dak zijn anders dan die van een schuin dak. Ook het materiaal van het dak kan invloed hebben op de kosten.
 • De omvang van de dakwerken: hoe groter de klus, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • De mate van schade: hoe meer schade er is aan het dak, hoe meer werk er nodig is en hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • De moeilijkheidsgraad: als het dak moeilijk bereikbaar is of als er sprake is van bijvoorbeeld een schoorsteen, kan dit de kosten verhogen.

Naast bovenstaande factoren zijn er ook andere zaken die de kosten van dakwerken kunnen beïnvloeden. Onderhoud en reparaties zijn bijvoorbeeld belangrijk om de levensduur van het dak te verlengen en verdere kosten te voorkmen. Regelmatige inspecties van het dak, vooral na een zware storm of ander extreem weer, zijn cruciaal om eventuele problemen snel te identificeren en aan te pakken voordat ze groter worden.


Uurtarief dakdekker 2023

€40,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €45,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€45,- tot €50,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw dakdekkersbedrijf

De prijsopbouw van een dakdekkersbedrijf bestaat uit drie onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten. De totaalprijs bestaat voor 60% uit arbeidskosten. De kosten voor materiaal, denk aan bijvoorbeeld de materialen voor dakbedekking, zijn 35% van het geheel. De laatste 5% zijn de overige kosten, in de meeste gevallen zijn dit alleen de voorrijkosten.

dakdekker prijsopbouw

Bespaar op de kosten van dakdekkers

Als je de kosten van een dakdekker laag wilt houden, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

 • Vergelijk offertes: vraag bij verschillende dakdekkers offertes op en vergelijk ze om de beste deal te krijgen. Via De 10 Beste ontvang je tot wel vijf gratis offertes van dakdekkersbedrijven, je kiest dan zelf voor het beste aanbod.
 • Onderhoud je dak regelmatig: door je dak regelmatig te laten onderhouden, voorkom je dat er grotere problemen ontstaan en kun je de kosten laag houden.
 • Kies voor een dakdekker in de regio Uden: een lokale dakdekker hoeft minder ver te reizen, dit betekent dat de voorrijkosten dus ook een stuk lager liggen. Een offerteaanvraag via De 10 Beste brengt je in contact met een dakdekker in de regio van Uden.

dakdekker Uden

Waarom een dakdekkersbedrijf in Uden inschakelen?

Een dakdekker is een vakman die gespecialiseerd is in het repareren, vervangen en onderhoud van daken. Dit kan variëren van het repareren van een klein lek, tot het volledig vervangen van een dak. Er zijn verschillende redenen waarom je een dakdekkersbedrijf in Uden nodig zou kunnen hebben, waaronder:

 • Renoveren van daken
 • Reparatie van je dak
 • Onderhoud van het dak


Het renoveren van daken

Een dakrenovatie is het vernieuwen of verbeteren van het dak van je huis. Het kan nodig zijn als het dak in slechte staat verkeert door bijvoorbeeld beschadigingen, slechte isolatie of veroudering. Bij een dakrenovatie wordt het dak volledig of gedeeltelijk vervangen om ervoor te zorgen dat het weer volledig functioneel en veilig is. Bij het renoveren van een dak wordt de dakbedekking vaak vervangen.

Er zijn verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat je een dakrenovatie moet overwegen, zoals afbrokkelende dakbedekking. Ook als het dak al langere tijd geen onderhoud heeft gehad, is het verstandig om het te laten controleren. Het is beter om op tijd in te grijpen en een dakrenovatie uit te laten voeren dan te wachten tot er nog grotere problemen ontstaan.

Een dakrenovatie kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

 1. Verbeterde veiligheid: een renovatie kan het dak weer veilig en stabiel maken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lekkages, vallende dakpannen en andere risico’s.
 2. Betere isolatie: een vernieuwd dak kan ervoor zorgen dat je woning beter geïsoleerd is, waardoor je energiekosten omlaag kunnen gaan. Dit is altijd het geval wanneer je ook dakisolatie laat plaatsen.
 3. Verhoogde waarde: een dakrenovatie kan de waarde van je huis verhogen.
 4. Het ziet er beter uit: een vernieuwd dak ziet er vaak mooier en moderner uit, waardoor je huis er beter uit komt te zien.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking, zoals bitumen, EPDM of pvc.

Dakreparatie in Uden

Het dak van een woning is een van de belangrijkste onderdelen van het huis. Het beschermt je tegen regen, sneeuw, wind en andere weersomstandigheden. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat verkeert. Maar hoe weet je of je dak reparatie nodig heeft?

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat je dak reparatie nodig heeft. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

 1. Daklekkage: als je een vochtig plafond ziet of als er muffe geuren uit het dak komen is de kans groot dat er een lek in je dak zit. Als dit niet snel wordt opgelost, kan het water schade aanrichten aan de rest van je woning.
 2. Beschadigde dakbedekking: dakbedekking kan door verschillende oorzaken beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, maar ook aan ouderdom. Als je beschadigingen ziet, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Anders kan het water door de beschadiging je woning binnendringen.
 3. Slechte afwatering: als er na een regenbui water op je dak blijft staan, dan is de afwatering niet goed. Dit kan leiden tot lekkages en andere problemen. Laat daarom de afwatering van je dak controleren en eventueel repareren.
 4. Mos en algen: mos en algen kunnen zich op je dak nestelen en daar schade aanrichten. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig te laten verwijderen.

Als je vermoedt dat je dak reparatie nodig heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in Uden in te schakelen. Deze kan de schade bekijken en een plan van aanpak opstellen.

Het onderhoud van je dak

De eerste stap bij dakonderhoud is het inspecteren van het dak. Tijdens de inspectie wordt het dak zorgvuldig bekeken op beschadigingen, scheuren of andere gebreken. Daarnaast wordt er gecontroleerd of er sprake is van wateroverlast of lekkages. Bij een inspectie wordt ook gekeken naar de staat van de dakbedekking en de dakconstructie.

Als de inspectie is afgerond, kan het zijn dat er vuil op het dak is geconstateerd. Dit kan bijvoorbeeld mos, bladeren of andere vervuiling zijn. Het is belangrijk om dit regelmatig te laten reinigen, omdat vervuiling schade kan veroorzaken aan de dakbedekking. Een schoon dak gaat ook langer mee en ziet er beter uit. Ook kunnen er uiteraard gebreken en beschadigingen worden gevonden.

Het coaten van het dak is een manier om het te beschermen tegen weersinvloeden en vervuiling. Het laten coaten van een dak behoort ook bij dakonderhoud. Een dakcoating kan de levensduur van de dakbedekking verlengen en het dak er langer als nieuw uit laten zien. Er zijn verschillende soorten coatings beschikbaar, afhankelijk van het type dakbedekking.

Tips voor het vergelijken van dakdekkers in Uden

Als je op zoek bent naar een dakdekker in Uden is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een goed en stevig dak is essentieel voor de bescherming van je huis. Daarom is het belangrijk om een dakdekker te vinden die betrouwbaar is en kwalitatief werk levert. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het vergelijken van dakdekkers, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw dak.

1. Controleer of de dakdekker gecertificeerd is

Het is verstandig om te controleren of de dakdekker gecertificeerd is. Certificeringen geven aan dat de dakdekker voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en veiligheidseisen. Kiezen voor een gecertificeerd dakdekkersbedrijf geeft je vaak een stuk extra zekerheid.

2. Kijk naar de ervaring van de dakdekker

Ervaring is een belangrijke factor bij het kiezen van een dakdekker. Hoe langer een dakdekker actief is, hoe meer ervaring hij heeft en hoe beter hij in staat is om problemen op te lossen en kwalitatief werk te leveren. Vraag de dakdekker naar zijn ervaring en vraag naar voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten.

3. Let op de garantie van de dakdekker

Het is belangrijk om te kijken naar de garantie die de dakdekker biedt. Een goed dakdekkersbedrijf biedt een garantie op het geleverde werk en eventuele materialen. Dit geeft je de zekerheid dat het werk op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat eventuele problemen worden opgelost.

4. Prijzen van de dakdekker

Het is uiteraard ook verstandig om te kijken naar de prijzen van de dakdekker. Als je via De 10 Beste gratis offertes aanvraagt krijg je maximaal vier offertes, je kan dan kijken welke prijzen het beste binnen je budget passen. Let ook goed op hoe de prijzen zijn omschreven, het liefst wil je een duidelijk plaatje van de kosten hoe deze zijn opgebouwd.

5. Locatie van de dakdekker

Het liefst kies je een dakdekker in je eigen regio. Zo kan je vaak sneller worden geholpen, bijvoorbeeld wanneer er gebruik gemaakt moet worden van de garantie, en bespaar je ook nog eens flink op de voorrijkosten. Wanneer je een dakdekker inschakelt via De 10 Beste ben je verzekerd dat wij ons best doen om de beste dakdekker in je regio te vinden.

dakbedekking Uden

Dakdekker in Uden inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Je hebt hierboven alles kunnen lezen over de kosten en werkzaamheden van een dakdekker in Uden. Ben je op zoek naar een dakdekker? Maak gebruik van onze offerteservice.

Het aanvragen van offertes is gratis en zonder verplichtingen. Je komt in contact met enkele dakdekkersbedrijven bij jou in de buurt en kiest zelf welke het beste past bij je wensen.

Gratis offertes vergelijken!