Vind de beste dakdekker in IJmuiden


Op zoek naar een dakdekker in IJmuiden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakdekkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakdekkers in IJmuiden

In het onderstaande overzicht vind je de beste dakdekkers uit IJmuiden op rij. Vind snel en eenvoudig een dakdekker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakdekkers in IJmuiden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis dakdekker offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste dakdekkers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakdekker offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.dakdekker IJmuiden

Wat zijn de kosten van een dakdekker in IJmuiden?

De kosten van een dakdekker in IJmuiden zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de materialen die nodig zijn en verschilt daarnaast ook per dakdekkersbedrijf. De exacte kosten kunnen dus flink verschillen afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. De benodigde materialen, maar ook de voorrijkosten, spelen een grote rol in de totaalprijs.

Zo zijn de gemiddelde kosten voor een dakonderhoud, inclusief dakinspectie, gemiddeld €18,- per m². Een dakreparatie kost daarentegen gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- afhankelijk van het type dak. De kosten van een dakrenovatie liggen tussen de €75,- en €130,-, ook dit is afhankelijk van het soort dak.

dakdekkersbedrijf IJmuiden

Kosten dakwerken 2024

Type klus Gemiddelde prijzen*
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- per m²
Dakreparatie plat dak €275,- per m²
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- per m²
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- per m²
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m²
Dakgoten + regenpijpen schoonmaken €5,- per strekkende meter
Dak ontmossen €10,- tot €15,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkersbedrijven, inclusief btw in 2024.

Wat kost het inschakelen van een dakdekkersbedrijf in IJmuiden per uur?

De kosten van een dakdekkersbedrijf in IJmuiden zijn gemiddeld €35,- en €55,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van de klus, maar kan uiteindelijk ook variëren per dakdekker. Voor kleine dakwerken, zoals dakreparaties, betaal je gemiddeld €35,- per uur. Voor grotere klussen, bijvoorbeeld renovaties, betaal je ongeveer €55,- per uur.


Uurtarief dakdekker 2024

€35,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,-

Kleine dakwerken zoals reparaties

Hoog uurtarief
€45,- tot €55,-

Grote klussen zoals renovaties

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de prijzen van een dakdekker opgebouwd?

De prijs van een dakdekker bestaat uit drie onderdelen. Het eerste zijn de arbeidskosten, dit bestaat voor 60% uit de totale kosten. Het tweede zijn de kosten voor materiaal, dit is ongeveer 35%. De laatste 5% bestaan uit overige kosten, zoals voorrijkosten.

dakdekker prijsopbouw

Wat kost nieuwe dakbedekking in IJmuiden?

Nieuwe dakbedekking in IJmuiden kost gemiddeld tussen de €40,- en €145,- per m². De prijs is afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo kost het vervangen van dakpannen met nieuwe betondakpannen gemiddeld €40,- tot €65,- per m². Beton dakpannen gaan gemiddeld 30 tot 35 jaar mee. Natuurleien zijn een stuk duurder, namelijk €100,- tot €145,- per m². Natuurleien hebben wel weer een langer levensduur, van wel 80 tot 100 jaar.

En voor een plat dak?

Bij een plat dak kan je kiezen tussen bitumen, EPDM of pvc. De kosten hiervan liggen tussen de €70,- tot €120,- per m². Dakbedekking op een plat dak gaat gemiddeld minder lang mee, namelijk 20 tot 40 jaar.

In de onderstaande tabel vind je de prijzen terug van de verschillende soorten dakbedekking, inclusief de gemiddelde levensduur. Dit gaat om de kosten inclusief plaatsen en btw.

Kosten dakbedekking 2024

Hellend dak Gemiddelde levensduur Prijzen per m²* (inclusief plaatsing)
Betondakpannen 30 tot 35 jaar €40,- tot €65,-
Kleidakpannen 80 tot 100 jaar €55,- tot €95,-
Kunstleien 35 tot 40 jaar €55,- tot €95,-
Natuurleien 80 tot 100 jaar €100,- tot €145,-
Riet 35 tot 40 jaar €85,- tot €100,-
Aluminium, zink of koper 45 tot 100 jaar €55,- tot €125,-
Plat dak    
Bitumen 20 tot 25 jaar €70,- tot €90,-
EPDM 35 tot 40 jaar €95,- tot €120,-
Pvc 20 tot 25 jaar €75,- tot €95,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten.

Recent uitgevoerde dakwerken in IJmuiden

Hieronder vind je de recentelijk uitgevoerde dakwerken in IJmuiden door dakdekkers uit het netwerk van De 10 Beste.

Plat dak reparatie: 7 m² aan bitumen gerepareerd

Er was een dakreparatie nodig. Het ging om een bitumen dak. De dakdekker hanteerde een tarief van €275,- per vierkante meter voor de reparatie van de zwakke dakbedekking. De oppervlakte van het beschadigde dakbedekking was 7 m². De kosten voor een dakreparatie aan een plat dak was in dit geval €1.925,-.

Volledige dakrenovatie van 50 m² met zinken dakbedekking

Een volledig dak van 50 m² moest worden gerenoveerd, het ging om een hellend dak. De eigenaars wouden zinken dakbedekking. De kosten voor de renovatie was €90,- per m², de totale kosten voor de renovatie kwamen in dit geval neer op €4.500,-.

Losse en beschadigde dakpannen vervangen: 10 m²

Een totale oppervlakte van 10 m² op een dak moest worden vervangen met nieuwe dakpannen. Er waren zowel losse als beschadigde dakpannen aanwezig. Het vervangen van de dakpannen kwam neer op €30,- per m². De totaalprijs voor deze klus was €300,-.

Zes tips voor het kiezen van een dakdekkersbedrijf in IJmuiden

Je hebt op deze pagina alles kunnen lezen over de werkzaamheden en kosten van een dakdekkersbedrijf in IJmuiden, maar waar kun je rekening mee houden bij de zoektocht naar de beste dakdekker? Met de onderstaande vier tips kom je al een heel eind!

  1. Combineer verschillende dakwerken: in veel gevallen kan je zo flink besparen op de kosten, je krijgt zo namelijk vaak een kwantumkorting. Het combineren van een dakrenovatie met bijvoorbeeld dakisolatie heeft daarbij nog extra voordelen, je kan namelijk in dat geval ook gebruik maken van een subsidie of profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit verlaagde btw-tarief is dan wel alleen voor het isolatiemateriaal.
  2. Een duidelijke opdrachtomschrijving: kies je er voor om offertes te vergelijken bij De 10 Beste? Goed idee! We geven je wel de tip om zo duidelijk mogelijk te zijn in je opdrachtomschrijving. Zo krijg je namelijk een offerte op maat en weet je zeker dat je niet te veel betaald of iets vergeet.
  3. Duidelijke afspraken maken om verrassingen te voorkomen: zorg ervoor dat je voor of tijdens de werkzaamheden duidelijke afspraken maakt en deze vastlegt. Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat je weinig of geen onverwachte kosten kan verwachten.
  4. Keurmerken: er bestaan keurmerken voor dakdekkers, zoals het KOMO-keurmerk. Als een dakdekker beschikt over dit keurmerk moeten ze zich houden aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen.
  5. Aanbetaling: in sommige gevallen is een aanbetaling vereist, bijvoorbeeld bij grote klussen. Zorg er in dit geval voor dat je duidelijk zwart op wit hebt hoe deze kosten zijn opgebouwd en hoe groot aandeel dit is van de totaalprijs. Je wilt in dit geval ook een duidelijke planning hebben.
  6. Gratis offertes vergelijken: gratis offertes vergelijken via De 10 Beste is misschien wel dé beste tip die we je mee kunnen geven: niet alleen is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend, maar door het ontvangen van meerdere offertes van dakdekkers kies je ook nog eens zelf voor het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod.

Meer tips nodig voor het vergelijken van dakdekkers? Op deze pagina vind je vijf tips voor het vergelijken van dakdekkers in je regio!

dakbedekking

De beste dakdekker in IJmuiden gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Een dakdekker in IJmuiden biedt een helpende hand bij verschillende dakwerken. Regelmatig dakonderhoud is een uitstekend idee om het dak in goede staat te behouden. Bij een dakreparatie is het belangrijk om snel een dakdekker in te schakelen, zo voorkom je problemen die later voor meer last kunnen zorgen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan voor een dakrenovatie, dan wordt de dakbedekking vervangen.

Op zoek naar een dakdekker? Vergelijk gratis offertes van dakdekkers en kies de dakdekker met het beste aanbod. Je ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en zonder verplichting.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerken


Heb je nog vragen over dakwerken? Hieronder geven we antwoorden op veelgestelde vragen over dakdekkers en de werkzaamheden die ze uitvoeren.

Zijn er subsidies voor dakwerken?

Er is helaas geen specifieke subsidie voor dakwerken. Er is wel een subsidie voor het aanbrengen van dakisolatie, dit zou je kunnen combineren met een dakrenovatie. Bepaalde gemeentes bieden nog wel subsidies, voor bijvoorbeeld het plaatsen van een groendak. Voor ondernemers zijn er nog wel enkele investeringsvoordelen, zoals de Milieu-investeringaftrek of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Heb ik een vergunning nodig voor bepaalde dakwerken?

Bij enkele dakrenovaties, of het plaatsen van een nieuw dak, is een vergunning wel nodig. Bij een dak verhogen moet je bijvoorbeeld een omgevingsvergunning aanvragen. Ook bij dakisolatie van buitenaf, een compleet dak vervangen of een uitbreiding is er een omgevingsvergunning nodig. Als je niet de draagconstructie aanpast of het dak uitbreid heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig.

Hoe wordt een daklekkage opgelost?

Het oplossen van een daklekkage verschilt per type dak.

Voor een plat dak kan een lekkage vaak worden hersteld met een kleine reparatiestrook. Zo kan het dakoppervlak plaatselijk worden hersteld. Dit betekent dat het niet nodig is om de hele dakbedekking te vervangen.

Voor een hellend dak zijn er een hoop oorzaken van daklekkages mogelijk. Een mogelijke oplossing is het vervangen van de nokvorsten of dakpannen. Als de lekkage is ontstaan door een schoorsteen of een verkeerde aansluiting van een raam moet er vaak meer worden vervangen of worden gerepareerd.