Vind de beste glaszetter in Soest


Op zoek naar een glaszetter in Soest? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele glaszetters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste glaszetters in Soest

In het onderstaande overzicht vind je de beste glaszetters uit Soest op rij. Vind snel en eenvoudig een glaszetter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste glaszetters in Soest voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis glaszetter offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste glaszetters op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis glaszetter offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


glaszetter Soest

Wat doet een glaszetter?

De meest belangrijke en veelvoorkomende taak van een glaszetter uit Soest is het plaatsen en vervangen van glas. Bijvoorbeeld bij glasschade, maar ook voor een complete vervanging zonder schade. Zo kan je ervoor kiezen om enkel glas te vervangen met isolatieglas, zo bespaar je bijvoorbeeld op je stookkosten. Een glaszetter is dus een specialist in alles met glazen, van het vervangen tot het plaatsen.

De meest voorkomende werkzaamheden van glaszetters zijn:

  • Het vervangen van glas
  • Het plaatsen van glas
  • Het repareren van glas
  • Informatie geven over verschillende glassoorten en hier advies op geven

Het vervangen van glas kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld vanwege schade, maar ook om de isolatie van het huis te verbeteren. Door isolatieglas te plaatsen heb je minder last van tocht en condensvorming, bespaar je op stookkosten en ben je beter beveiligd tegen inbraak. Nieuw glas laten plaatsen is uiteraard ook een optie. Het is wel belangrijk om te weten dat niet elke glassoort past bij alle kozijnen, laat je dus informeren door een glaszetter.

Wil je een glaszetter inhuren voor het plaatsen, vervangen of repareren van glas? Vergelijk gratis offertes van glaszetters uit Soest en bespaar op de kosten.


Op zoek naar een glaszetter in Soest?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

 

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een glaszetter in Soest?

De kosten van een glaszetter ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. De prijzen verschillen per glaszetter. Voor een kleiner bedrijf liggen de kosten rond de €35,- per uur, voor een groot glaszetters bedrijf liggen de kosten rond de €45,-.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een spoedservice, dan betaal je vaak meer in de vorm van een spoedtoeslag. In het weekend en tijdens de avonduren geldt er vaak ook een hoger tarief.

De opbouw van de kosten bestaan uit verschillende onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Hoe dikker en duurzamer het glas, hoe hoger de prijs. Zo is dubbel glas bijvoorbeeld €115,- per vierkante meter terwijl HR++ glas €130,- per vierkante meter is.

Afhankelijk van het soort glas kan er ook van een lager btw-tarief gebruik worden gemaakt. Voor isolatieglas betaal je maar 9% btw in plaats van 21% btw. Dit tarief kan je echter alleen hanteren wanneer een professionele glaszetter wordt ingeschakeld.

In de onderstaande tabel vind je de verschillende kosten van glassoorten in een handig overzicht. Ben je benieuwd hoeveel een glaszetter exact kost? Vergelijk offertes van glaszetters uit Soest.

glashandel Soest

Kosten glas 2022

Glassoort Prijs per m²*
Dubbelglas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
HR ++ glas €130,-
Melkglas Vanaf €70,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Gekleurd glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: De kosten kunnen verschillen per klus. Ontvang gratis offertes voor de exacte kosten.

Wat is het uurtarief van een glaszetter?

Gemiddeld kun je rekening houden met prijzen van €35,- tot €45,- per uur voor een glaszetter. Welk tarief de glaszetter in rekening brengt, verschilt per bedrijf of glaszetter. Een ZZP’er of beginnende glaszetter kost vaak €35,- tot €40,- per uur. Een meer ervaren glaszetter, of glaszettersbedrijf, kost €40 tot €45,- per uur.


Uurtarief glaszetter 2022

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van glaszetters uit Soest.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw glaszetter

De arbeidskosten van een glaszetter bestaan voor 40% uit de totale kosten. De prijzen voor het materiaal, zoals het glas zelf, zijn 55%. De laatste 5% bestaan uit overige kosten zoals voorrijkosten.

glaszetter prijsopbouw

Veelgestelde vragen

Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Bijvoorbeeld over welke soorten glas er zijn, hoe glas eigenlijk wordt vervangen en over het btw-tarief van glaszetters.

Welke soorten glas zijn er?

Glas kan in drie categorieën worden geplaatst: dubbel glas, veiligheidsglas en overige glassoorten.

Dubbel glas bestaat uit HR en HR+, of hoger, glas. Dit soort glas heeft een hoge isolatiewaarde. Veiligheidsglas is harder en is bedoeld om lang mee te gaan. Glassoorten die in deze categorie passen zijn gehard glas, gelaagd glas en draadglas.

De overige glassoorten zijn lastig in een bepaalde categorie te plaatsen. Deze hebben een specifiek doel, denk aan glas-in-lood, zonwerend glas of mat glas.

Een glaszetter kan je advies geven over welk soort glas het beste past bij jou situatie. Vergelijk gratis offertes en kom in contact.

Hoe wordt glas vervangen?

Het vervangen van glas is een lastig proces dat door ervaren glaszetters moet worden uitgevoerd.

De glaszetter snijdt eerst de kitrand van de bestaande glasplaat, zo komt deze los te staan. Met een grote zuignap wordt de oude glasplaat verwijdert uit het kozijn. Hierna wordt de sponning schoongemaakt. Oude kitresten, spijkers en andere soort vervuiling wordt weggehaald. Vervolgens wordt er bij celbanden en steunblokjes geplaatst. Zo is het gewicht goed verdeeld. Als laatste wordt het glas in het kozijn geplaatst en de randen netjes afgewerkt.

Kan er subsidie worden aangevraagd voor glas?

Subsidie aanvragen is niet mogelijk voor alle glassoorten. In sommige gevallen kan er een subsidie worden aangevraagd bij het plaatsen van dubbel glas.

Wanneer het glas een isolatiewaarde heeft van 1,2 W/m²K of hoger kan er in de meeste gevallen een subsidie worden aangevraagd. Dit komt omdat het huis zuiniger wordt gemaakt op het gebied van energie. Via de ISDE, Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, kan er een subsidie worden aangevraagd.

Voor meer informatie over de ISDE kan je kijken op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Een glaszetter brengt vele voordelen met zich mee. Bij het inhuren van een glaszetter ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit vakmanschap. De glazen worden netjes geplaatst, vervangen of gerepareerd. Je hebt daarnaast een ruime keuze uit soorten glas. Een glaszetter kan je helpen met de keuze voor het glas dat past bij jou huis.

Bovendien kan het vervangen van glas een positief effect hebben op de isolatie in het huis. Door dubbel glas te plaatsen kan je meer warmte in huis houden, zo bespaar je op energiekosten.

dubbel glas Soest

Besparen op een glaszetter in Soest? Vergelijk gratis offertes!

Een glaszetter is ervaren in het plaatsen, vervangen en repareren van glas. Het glas wordt op een professionele manier onderhouden, inclusief de kozijnen en de ruimte waar het glas geplaatst wordt. Wanneer je niet zeker bent over welk glas past bij je kozijnen kan je altijd advies winnen bij een glaszetter.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen kom je snel in contact met een glaszetter. De aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien ben je verzekerd van de beste prijzen.

Start nu je gratis aanvraag!