Vind de beste glaszetter in Bunschoten-Spakenburg


Op zoek naar een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele glaszetters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste glaszetters in Bunschoten-Spakenburg

In het onderstaande overzicht vind je de beste glaszetters uit Bunschoten-Spakenburg op rij. Vind snel en eenvoudig een glaszetter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste glaszetters in Bunschoten-Spakenburg voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis glaszetter offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste glaszetters op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis glaszetter offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat doet een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg?

De meest belangrijke en veelvoorkomende taak van een glaszetter uit Bunschoten-Spakenburg is het plaatsen en vervangen van glas. Bijvoorbeeld bij glasschade, maar ook voor een complete vervanging zonder schade. Zo kan je ervoor kiezen om enkel glas te vervangen met isolatieglas, zo bespaar je bijvoorbeeld op je stookkosten. Een glaszetter is dus een specialist in alles met glazen, van het vervangen tot het plaatsen.

De meest voorkomende werkzaamheden van glaszetters zijn:

  • Het vervangen van glas
  • Het plaatsen van glas
  • Het repareren van glas
  • Informatie geven over verschillende glassoorten en hier advies op geven

Het vervangen van glas kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld vanwege schade, maar ook om de isolatie van het huis te verbeteren. Door isolatieglas te plaatsen heb je minder last van tocht en condensvorming, bespaar je op stookkosten en ben je beter beveiligd tegen inbraak. Nieuw glas laten plaatsen is uiteraard ook een optie. Het is wel belangrijk om te weten dat niet elke glassoort past bij alle kozijnen, laat je dus informeren door een glaszetter.

glaszetter Bunschoten-Spakenburg

Wat kost een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg?

De kosten van een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg liggen gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. De prijzen verschillen per glaszetter. Voor een kleiner bedrijf liggen de kosten rond de €35,- per uur, voor een groot glaszetters bedrijf liggen de kosten rond de €45,-.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een spoedservice, dan betaal je vaak meer in de vorm van een spoedtoeslag. In het weekend en tijdens de avonduren geldt er vaak ook een hoger tarief.

De opbouw van de kosten bestaan uit verschillende onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Hoe dikker en duurzamer het glas, hoe hoger de prijs. Zo is dubbel glas bijvoorbeeld €115,- per vierkante meter. De kosten voor HR++ glas zijn ongeveer €130,- per vierkante meter.

Afhankelijk van het soort glas kan er ook van een lager btw-tarief gebruik worden gemaakt. Voor isolatieglas betaal je maar 9% btw in plaats van 21% btw. Dit tarief kan je echter alleen hanteren wanneer een professionele glaszetter wordt ingeschakeld.

glashandel Bunschoten-Spakenburg

Kosten glaszetter 2024

Glassoort Prijs per m²*
Dubbelglas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
>HR ++ glas €130,-
Melkglas Vanaf €70,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Gekleurd glas-in-lood Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeid en btw. De kosten kunnen verschillen per klus.

Uurtarief van een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg

Gemiddeld kun je rekening houden met prijzen van €35,- tot €45,- per uur voor een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg. Welk tarief de glaszetter in rekening brengt, verschilt per bedrijf of glaszetter. Een ZZP’er of beginnende glaszetter kost vaak €35,- tot €40,- per uur. Een meer ervaren glaszetter, of glaszettersbedrijf, kost €40 tot €45,- per uur.


Uurtarief glazenzetter 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van glaszetters.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

ZZP’ers

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grotere bedrijven

Start gratis offerteaanvraag!

Besparen met glas: dit zijn de mogelijkheden

HR++ glas heeft een zeer hoge isolerende werking. Dit betekend dat de verwarming minder vaak aan hoeft, hierdoor kan je flink besparen op je gasrekening. Per vierkante meter aan HR++ glas bespaar je ongeveer €13,- per jaar.

Hoeveel is dan voor een heel huis?

Dat verschilt nogal. Een gemiddelde appartement is vijftien vierkante meter. In dat geval bespaar je dan ongeveer €200,- per jaar. Voor een vrijstaande woning, met een raamoppervlakte van gemiddeld 50 vierkante meter, komt dit neer op een besparing van €500,- per jaar. In de onderstaande tabel kan je de besparing per jaar terugzien per soort huis.

Woningtype Raamoppervlakte in m2 Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 15 m2 €200 per jaar
Tussenwoning 20 m2 €250 per jaar
Hoekwoning 30 m2 €300 per jaar
2 onder 1 kap 35 m2 €400 per jaar
Vrijstaande woning 50 m2 €500 per jaar

Prijsvoorbeelden: glashandel Bunschoten-Spakenburg

Benieuwd naar de kosten van verschillende projecten? Hieronder vind je enkele voorbeelden van een glashandel in Bunschoten-Spakenburg. Deze kosten zijn gebaseerd op de prijzen uit de bovenstaande prijstabel en de gemiddelde uitgevoerde klus.

Wat kost het plaatsen van HR++ glas in een appartement?

Het gemiddelde raamoppervlakte in vierkante meter in een appartement is 15 vierkante meter. De prijs van HR++ glas is €75,- tot €85,- per vierkante meter. Een glashandel kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De kosten voor HR++ glas in een appartement komen dan neer op €1.700,- tot €2.100,-:

HR++ glas in appartement

Gemiddelde prijs per m²: €75,- tot €85,-
Gemiddelde prijs glaszetter per uur: €35,- tot €45,-

Totaalprijs voor 15 m² raamoppervlakte (gemiddelde oppervlakte appartement) HR++ glas plaatsen: €1.700,- tot €2.100,-

Wat kost het repareren van glasschade bij dubbel glas in Bunschoten-Spakenburg?

Het repareren van schade aan dubbel glas in Bunschoten-Spakenburg kost €105,- per vierkante meter. Wanneer er schade is bij glas, is de kans groot dat dit zich verspreid. Gemiddeld moet er twee tot vier vierkante meter aan glasschade worden gerepareerd. De kosten komen dan op €315,- voor 3 vierkante meter aan beschadigd dubbel glas.

Glasschade bij dubbel glas

Gemiddelde prijs per m²: €105,-

Totaalprijs voor 3 m² (gemiddelde oppervlakte glasschade): €315,-

Wat kost het plaatsen van dubbel glas in een tussenwoning?

De gemiddelde prijs van dubbel glas is €65,- per vierkante meter. De raamoppervlakte in een tussenwoning is doorgaans 20 vierkante meter. De prijs van een glaszetter is gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De totale kosten voor het plaatsen van dubbel glas in een tussen woning komen dan neer op €1.900,- tot €2.300,-.

Dubbel glas plaatsen in een tussenwoning

Gemiddelde prijs per m²: €65,-
Gemiddelde prijs glazenzetter per uur: €35,- tot €45,-

Totaalprijs voor 20 m² raam oppervlakte (gemiddelde oppervlakte tussenwoning): €1.900,- tot €2.300,-

Prijsopbouw van een glaszettersbedrijf

De arbeidskosten van een glaszetter bestaan voor 40% uit de totale kosten. De prijzen voor het materiaal, zoals het glas zelf, zijn 55%. De laatste 5% bestaan uit overige kosten zoals voorrijkosten.

glaszetter prijsopbouw

Glaszettersbedrijf in Bunschoten-Spakenburg inschakelen: waarop letten?

De keuze voor een glaszetter is niet altijd even makkelijk, er is namelijk veel waar rekening mee gehouden kan worden: de kosten, verzekering, garantie en of de glaszetters met spoed langs kan komen.

Hieronder gaan we in op deze onderwerpen, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het inschakelen van een glaszettersbedrijf in Bunschoten-Spakenburg.

Let op de kosten van de glaszetter

Kijk altijd goed naar de prijsindicatie van de glaszetter: is deze volledig en compleet ingevuld? Dan zit het vaak goed. Past de prijs binnen je budget? Dan zit het helemaal goed. Soms kan het voorkomen dat glas nu eenmaal duurder is dan je verwacht had, in dat geval kan je ook vragen om advies.

Verzekering vanuit de glaszetter

Kijk ook altijd of de glaszetter verzekerd is voor het glas en het plaatsen hiervan. Glas is ontzettend fragiel en daarom kan er nog wel eens iets stuk gaan. Het is belangrijk dat de glaszetter hier goed voor verzekerd is en de kosten niet op jou verhaalt: vraag dit dus altijd even na.

Garantievoorwaarden

Net als de verzekering is het ook belangrijk dat de glaszetter bepaalde garantievoorwaarden hanteert. Bijvoorbeeld als er binnen een bepaalde tijd iets kapot gaat of er een sterretje ontstaat: in dat geval zou de glaszetter dit moeten repareren. Dit staat vaak aangegeven in de offerte. Is dit niet het geval? Vraag dan aan de glaszetter of hij dit op papier kan zetten voor je.

Is er een spoedservice?

Heb je een glaszetter met spoed nodig? Dat kan natuurlijk gebeuren. Het is dan wel nodig dat de gekozen glaszetter een spoedservice heeft. Om te voorkomen dat je wordt teleurgesteld kan je het best zo uitgebreid mogelijk zijn in je offerteaanvraag.

glazenzetter Bunschoten-Spakenburg

Besparen op een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg? Vergelijk gratis offertes!

Een glaszetter is ervaren in het plaatsen, vervangen en repareren van glas. Het glas wordt op een professionele manier onderhouden, inclusief de kozijnen en de ruimte waar het glas geplaatst wordt. Wanneer je niet zeker bent over welk glas past bij je kozijnen kan je altijd advies winnen bij een glaszetter.

Door gratis offertes aan te vragen kom je snel in contact met een glaszetter in Bunschoten-Spakenburg. De aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien ben je verzekerd van de beste prijzen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: glaszetter en glashandel Bunschoten-Spakenburg

Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Bijvoorbeeld over welke soorten glas er zijn, hoe glas eigenlijk wordt vervangen en over het btw-tarief van een glaszetter of glashandel in Bunschoten-Spakenburg.

Welke soorten glas zijn er?

Glas kan in drie categorieën worden geplaatst: dubbel glas, veiligheidsglas en overige glassoorten.

Dubbel glas bestaat uit HR en HR+, of hoger, glas. Dit soort glas heeft een hoge isolatiewaarde. Veiligheidsglas is harder en is bedoeld om lang mee te gaan. Glassoorten die in deze categorie passen zijn gehard glas, gelaagd glas en draadglas.

De overige glassoorten zijn lastig in een bepaalde categorie te plaatsen. Deze hebben een specifiek doel, denk aan glas-in-lood, zonwerend glas of mat glas.

Hoe wordt glas vervangen?

Het vervangen van glas is een lastig proces dat door ervaren glaszetters moet worden uitgevoerd.

De glaszetter snijdt eerst de kitrand van de bestaande glasplaat, zo komt deze los te staan. Met een grote zuignap wordt de oude glasplaat verwijdert uit het kozijn. Hierna wordt de sponning schoongemaakt. Oude kitresten, spijkers en andere soort vervuiling wordt weggehaald. Vervolgens wordt er bij celbanden en steunblokjes geplaatst. Zo is het gewicht goed verdeeld. Als laatste wordt het glas in het kozijn geplaatst en de randen netjes afgewerkt.

Kan er subsidie worden aangevraagd voor glas?

Subsidie aanvragen is niet mogelijk voor alle glassoorten. In sommige gevallen kan er een subsidie worden aangevraagd bij het plaatsen van dubbel glas.

Wanneer het glas een isolatiewaarde heeft van 1,2 W/m²K of hoger kan er in de meeste gevallen een subsidie worden aangevraagd. Dit komt omdat het huis zuiniger wordt gemaakt op het gebied van energie. Via de ISDE, Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, kan er een subsidie worden aangevraagd.

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Een glaszetter brengt vele voordelen met zich mee. Bij het inhuren van een glaszetter ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit vakmanschap. De glazen worden netjes geplaatst, vervangen of gerepareerd. Je hebt daarnaast een ruime keuze uit soorten glas. Een glaszetter kan je helpen met de keuze voor het glas dat past bij jou huis.

Bovendien kan het vervangen van glas een positief effect hebben op de isolatie in het huis. Door dubbel glas te plaatsen kan je meer warmte in huis houden, zo bespaar je op energiekosten.