Vind de beste accountant in Leusden


Op zoek naar een accountant in Leusden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele accountants zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste accountants in Leusden

In het onderstaande overzicht vind je de beste accountants uit Leusden op rij. Vind snel en eenvoudig een accountant voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste accountants in Leusden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis accountant offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste accountants op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis accountant offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Accountant Leusden: via het netwerk van De 10 Beste

Financiële klussen en onderdelen hiervan, zoals de boekhouding, is niet voor iedereen weggelegd. Voor deze mensen is er de accountant. Een accountant in Leusden houdt zich bezig met dingen zoals de financiële rapportage, belastingaangifte, salaris- en personeelsadministratie en nog veel meer. Je betaalt vaak een bedrag per klus, maar in sommige gevallen werken de vakmannen met een uurtarief. Wanneer je op zoek gaat naar een accountant is het belangrijk dat je kijkt naar de betrouwbaarheid en certificatie.

Voor meer informatie over de kosten per klus, het uurtarief en de verschillende taken van een accountant ben je hier op het juiste adres. Lees verder en ontdek meer over de accountant via het netwerk van De 10 Beste.

Belangrijkste informatie over accountantskantoor in Leusden

 • De kosten van een accountantskantoor in Leusden variëren afhankelijk van de specifieke taak, zoals belastingaangifte, jaarrekening opstellen en financiële rapportage.
 • Sommige accountants werken met een uurtarief, dat gemiddeld tussen €70,- en €100,- ligt.
 • Bij het kiezen van een accountant is het belangrijk om te letten op ervaring, betrouwbaarheid, prijs, klantbeoordelingen en certificeringen.
 • Een accountant kan taken uitvoeren zoals het opstellen van financiële rapportages, jaarstukken, financieel advies geven, en salaris- en personeelsadministratie.
 • Financiële rapportages geven inzicht in inkomsten, uitgaven, winsten en verliezen van een bedrijf.
 • Jaarstukken zijn belangrijke documenten die de financiële prestaties van een bedrijf over het afgelopen jaar samenvatten.


accountant Leusden

Wat kost het inschakelen van een accountant in Leusden?

Een accountant in Leusden houdt zich bezig met alles op het gebied van de financiën en de boekhouding. Wanneer je hier zelf weinig tot geen verstand van hebt, kun je dan ook bij de accountant aan de bel trekken. De accountant heeft dus verschillende taken, en aan al deze taken hangt een verschillend prijskaartje.

Sommige klussen zijn goedkoper dan andere. Zo kost een de belastingaangifte laten doen tussen de €50,- en de €150,-, maar betaal je voor het laten opstellen van een jaarrekening al snel tussen de €250,- en de €500,-. Het verschil tussen de klussen, maar ook het grote verschil binnen de klussen, is afhankelijk van de grootte van het project en de complexiteit. Wanneer een accountant ergens meer werk in moet steken, betekent dit automatisch ook een hoger tarief.

Voor jaarstukken opmaken of salaris- en personeelsadministratie betaal je gemiddeld tussen de €100,- en de €250,- en voor een controleverklaring tussen de €150,- en de €300,-. De duurste klus is het bijhouden van financiële administratie, met een gemiddelde van €300,- tot €600,-. Dit is ook meteen de grootste klus.

Voor een duidelijk overzicht van de verschillende klussen en de daarbij behorende kosten kun je een kijkje nemen in de onderstaande tabel.

Kosten accountantskantoor 2023

Type klus Gemiddelde kosten*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Jaarstukken opmaken €100,- tot €200,-
Salaris- en personeelsadministratie €100,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening opstellen €250,- tot €500,-
Bijhouden van financiële administratie €300,- tot €600,-

Uurtarief accountantskantoor Leusden

Ondanks dat een account vaak werkt met tarieven per klus, zijn er ook accountantkantoren die werken met een uurtarief. Dit betekent dat ze per uur rekenen. Het uurtarief van een accountantskantoor Leusden ligt gemiddeld tussen de €70,- en de €100,-. Dit betekent dat, wanneer een accountant 4 uur aan een klus werkt, de eindprijs gemiddeld €340,- zal zijn.

Hoe hoog het uurtarief precies uitvalt, is verschillend per kantoor en per accountant. Zo zal een ervaren accountant een hoger tarief stellen dan een beginnende accountant.


Uurtarief accountantskantoor 2023

€70,- tot €100,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van accountants in de regio.)

Laag
€60,- tot €75,-

Beginmende accountant

Hoog
€150,- tot €200,-

Ervaren accountant

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kan een accountant voor je betekenen?

In de prijstabel heb je al een overzicht kunnen vinden van verschillende taken die de accountant uitvoert met daarbij de bijbehorende kosten. Maar wat houden deze taken in? Oftewel, wat kan een accountant voor je betekenen?

Opstellen financiële rapportages

Als eerste gaan we het hebben over het opstellen van financiële rapportages. Financiële rapportages zijn overzichten van geldzaken, zoals inkomsten, uitgaven, winsten en verliezen. Ze geven inzicht in de financiële situatie van een bedrijf. Om een rapportage op te stellen, verzamelt de accountant de financiële gegevens, zoals facturen en bankafschriften, en organiseert hij of zij deze in duidelijke grafieken en tabellen.

accountantskantoor Leusden

Opstellen jaarstukken

Een ander onderwerp waar accountant zich mee bezig houden is het opstellen van jaarstukken. Dit zijn belangrijke financiële documenten die laten zien hoe goed een bedrijf het afgelopen jaar heeft gedaan. Ze bevatten een gedetailleerd overzicht van het geld dat het bedrijf heeft verdiend en uitgegeven. Het is als het ware een grote samenvatting van alles wat het bedrijf heeft gedaan gedurende een heel jaar. Financiële rapportages zijn soortgelijke documenten, maar zijn eigenlijk de  kleine samenvattingen die vaker worden gemaakt en zich richten op specifieke delen van het bedrijf.

Financieel advies geven

Financieel advies geven betekent mensen helpen met hun geldzaken. Een financieel adviseur kan:

 • Helpen bij het maken van een budget.
 • Advies geven over sparen en investeren.
 • Helpen bij het aflossen van schulden.
 • Belastingadvies geven.
 • Helpen bij pensioenplanning.
 • Risico’s beoordelen bij financiële beslissingen.
 • Helpen bij het nemen van verstandige financiële keuzes voor de toekomst.

Salaris- en personeelsadministratie

Salaris- en personeelsadministratie gaat over het bijhouden van gegevens van werknemers in een bedrijf. Het omvat het verwerken van salarissen, het bijhouden van gewerkte uren, belastingen en verlofdagen. Dit helpt ervoor te zorgen dat werknemers correct en op tijd worden betaald, en dat alle personeelsgerelateerde gegevens nauwkeurig worden bijgehouden voor een goed beheer van het personeelsbestand.

Waar let je op bij het kiezen van een accountant in Leusden?

Bij het kiezen van een accountant in Leusden is het belangrijk om te letten op hun ervaring, betrouwbaarheid en prijs. Kijk ook naar klantbeoordelingen en vraag om aanbevelingen van anderen om een goede beslissing te maken. Een goede accountant moet op de hoogte zijn van de financiële wetten en voorschriften en beschikken over de juiste certificeringen, dit is dan ook een makkelijke manier om te achterhalen of ze betrouwbaar zijn.

Ze moeten ook open zijn in hun communicatie en bereid zijn om vragen te beantwoorden. Het is verstandig om meerdere accountants te vergelijken voordat je een keuze maakt, zodat je de beste match vindt voor jouw specifieke situatie.

Voor jaarstukken opmaken of salaris- en personeelsadministratie betaal je gemiddeld tussen de €100,- en de €250,- en voor een controleverklaring tussen de €150,- en de €300,-. De duurste klus is het bijhouden van financiële administratie, met een gemiddelde van €300,- tot €600,-. Dit is ook meteen de grootste klus.

accountancy

Accountant in Leusden nodig? Vergelijk via De 10 Beste!

Wanneer je hulp nodig hebt bij het opstellen van een financieel rapport, of wanneer je simpelweg advies nodig hebt over sparen en investeren, dan kun je terecht bij een accountant in Leusden. Hoeveel zo’n vakman kost is afhankelijk van de klus. Zo kost een financieel rapport laten opstellen al tussen de €40,- en de €300,-. Er is een manier waarop je makkelijk en snel in contact kunt komen met accountants bij jou in de regio, en waarop je ook meteen kunt achterhalen wie de goedkoopste optie is. Een win-win dus!

Dit doe je door de gratis offerteaanvraag te doen via de website. Krijg meerdere offertes en maak gebaseerd hierop de beste keuze voor jou.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over accountancy in Leusden

Wanneer je nog vragen hebt over accountancy in Leusden ben je hier op het juiste adres. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp met daarbij een uitgebreid antwoord.

Wat wordt er bedoeld met accountancy?

Accountancy gaat over het proces van bijhouden, analyseren en controleren van financiële gegevens van bedrijven en organisaties. Het is het opstellen van financiële rapportages, belastingadvies en controle van boekhouding om de financiële prestaties te beoordelen en te verbeteren.

Wat is een registeraccountant?

Een registeraccountant is een professionele financiële expert die zich vooral bezighoudt met het controleren van jaarrekeningen en financiële verslagen. Een registeraccountant heeft meer formele opleiding en is ingeschreven bij een beroepsorganisatie, terwijl een gewone accountant dat niet heeft.

Kan een particulier ook een accountant inschakelen?

Ja, een particulier kan een accountant inschakelen. Accountants kunnen particulieren helpen bij het beheren van hun persoonlijke financiën, het indienen van belastingaangiften en het geven van financieel advies. Of het nu gaat om belastingplanning, pensioenplanning of andere financiële zaken, een accountant kan ook gewoon waardevolle ondersteuning bieden aan particulieren!

Kan het inhuren van een accountant voordelig zijn?

Ja, het inhuren van een accountant kan heel voordelig zijn. Een accountant kan helpen bij het verbeteren van belastingaangiften, het spotten van mogelijke besparingen, het bieden van financieel advies en het verzekeren van naleving van wet- en regelgeving. Dit kan leiden tot een beter financieel overzicht en besparingen op lange termijn.