Vind de beste aannemer in Raalte


Op zoek naar een aannemer in Raalte? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele aannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste aannemers in Raalte

In het onderstaande overzicht vind je de beste aannemers uit Raalte op rij. Vind snel en eenvoudig een aannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste aannemers in Raalte voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis aannemer offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste aannemers op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis aannemer offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Een aannemer in Raalte vinden via De 10 Beste

Een aannemer in Raalte zorgt ervoor dat de renovatie van jouw woning soepel en goed verloopt. Daarom is het belangrijk dat je in zee gaat met een goede aannemer, en iemand waarbij je zeker weet dat het goed verloopt. Maar hoe vind je zo’n aannemer?

Lees verder en ontdek hoeveel een aannemer kost, wat het uurtarief is en, nog belangrijker, ontdek de voordelen en krijg tips bij het vinden van een bouwbedrijf.

Bouwbedrijf Raalte: belangrijkste informatie

 • De kosten van het inschakelen van een bouwbedrijf in Raalte verschillen per type klus.
 • Voorbeelden van klussen met verschillende kosten zijn het plaatsen van een dakkapel, zolderrenovatie, aanbouw, en renovatie van het toilet of de badkamer.
 • Het uurtarief van een aannemer varieert afhankelijk van de ervaring en het bedrijf waar ze voor werken, maar is gemiddeld €35,- tot €50,-.
 • Verschillende factoren beïnvloeden de kosten, zoals de omvang van het project, materialen, afwerking, arbeidskosten, locatie, planning en extra diensten.
 • Er zijn manieren om te besparen op de kosten, zoals slimme materiaalkeuzes, voorkomen van wijzigingen tijdens de bouw, hergebruik van materialen, doe-het-zelf taken en het aanvragen van offertes.
 • Het inschakelen van een aannemer biedt voordelen zoals deskundigheid, tijdsbesparing, toegang tot vakmensen, kostenbeheersing en garantie/verzekering.
 • Bij het kiezen van een bouwbedrijf is het belangrijk om te letten op ervaring, licenties/certificaten, communicatievaardigheden en persoonlijke klik.


aannemer Raalte

Wat kost het inschakelen van een aannemer in Raalte?

Je schakelt een aannemer in op het moment dat je van plan bent te verbouwen of renoveren. Maar wat kost het inschakelen van een aannemer in Raalte? Het antwoord op deze vraag verschilt per type klus. Zo zijn er klussen die minder kosten, omdat ze bijvoorbeeld makkelijker te verwerkelijken zijn, of omdat er minder materialen voor nodig zijn.

Een voorbeeld van zo’n klus is het plaatsen van een dakkapel. Dit kost gemiddeld €3.000,- tot €5.500,- en is hiermee een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een zolder renovatie (€5.000,- tot €13.000,-) of een aanbouw van 10 m² (€20.000,- tot €30.000,-), simpelweg omdat het minder werk en materiaal kost.

Een ander voorbeeld is het renoveren van het toilet of het renoveren van de badkamer. Voor het renoveren van een toilet betaal je gemiddeld €1.500,- tot €3.500,-, maar voor een badkamer renovatie al snel €8.000,- tot €13.000,-. Niet alleen omdat een toilet vaak een kleinere oppervlakte heeft, maar ook omdat een badkamer meerdere meubels en apparaten heeft wat de prijs hoger doet uitvallen.

In het overzicht hieronder vind je de type klussen met daarbij de gemiddelde kosten nogmaals op een rij.

Bouwbedrijf kosten 2024

Type klus Gemiddelde kosten*
Totaalrenovatie badkamer €8.000,- tot €13.000,-
Woning aanbouw van tien vierkante meter €20.000,- tot €30.000,-
Renoveren van het toilet €1.500,- tot €3.500,-
Verbouwen van zolder €5.000,- tot €13.000,-
Dakkapel plaatsen €3.000,- tot €5.500,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten.

Uurtarief aannemer Raalte

Wanneer je gaat uitrekenen hoeveel je moet betalen voor een bepaalde renovatie of klus, is het handig om te weten wat het uurtarief is van een aannemer in Raalte. Dit speelt namelijk een grote rol in de opmaak van de kosten.

De gemiddelde prijs ligt tussen de €35,- en de €50,-, maar Hoeveel je precies betaald voor een aannemer is volledig afhankelijk van de ervaring het bedrijf waar de aannemer bij werkt. Zo betaal je voor een ervaren aannemer, of een aannemer van een groot bedrijf meer dan voor een onervaren aannemer of zzp’er.


Uurtarief aannemer 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van aannemers in de regio.)

Laag
€25,- tot €30,-

Startende aannemers

Hoog
€40,- tot €50,-

Ervaren aannemers

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren hebben invloed op de kosten?

Zoals je merkt zitten er veel verschil in de gemiddelde prijzen, en dat komt doordat er veel verschillende factoren zijn die invloed hebben op de kosten. Wanneer één van deze factoren anders is, betekent dit meteen een andere eindprijs.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de omvang van het project, de materialen en de afwerking en de arbeidskosten. Grotere projecten met meer werkuren en materialen zullen over het algemeen hogere kosten met zich meebrengen. Ook luxe materialen en speciale afwerkingen zullen de prijs verhogen. Verder speelt ook de locatie, planning en timing mee. Als het project een strakke planning heeft of als er specifieke deadlines moeten worden gehaald bijvoorbeeld. Een versnelde uitvoering kan extra kosten met zich meebrengen.

Als laatste de extra diensten. Bepaalde extra diensten, zoals ontwerp- of adviesdiensten, kunnen ook de kosten verhogen. En onderdelen zoals voorrijkosten spelen hier ook een rol in.

Hoe bespaar je op de kosten van de verbouwing?

Vanwege de vele verschillende factoren zijn er ook veel punten waarop je kunt besparen.

 • Maak slimme materiaalkeuzes: Kies voor materialen die duurzaam en betaalbaar zijn. Vergelijk prijzen en zoek naar aanbiedingen en kortingen.
 • Voorkom wijzigingen tijdens de bouw: Zorg voor een gedetailleerd plan voordat de bouw begint om onnodige wijzigingen tijdens de uitvoering te voorkomen.
 • Hergebruik materialen: Kijk of je materialen kunt hergebruiken in plaats van alles nieuw aan te schaffen. Bijvoorbeeld door meubels te renoveren of gebruikte bouwmaterialen te gebruiken.
 • Doe het zelf: Je kunt overwegen om zelf bepaalde taken uit te voeren, zoals het slopen van materialen of het aanbrengen van eenvoudige afwerkingen.
 • Vraag een offerte aan: Je kunt een offerte aanvragen via de site en op deze manier een duidelijk overzicht krijgen van de prijzen en mogelijkheden.

aannemersbedrijf Raalte

Prijsvoorbeeld: grote verbouwing in Raalte

Je schakelt een aannemer in voor een grote verbouwing in Raalte. Wanneer je er voor kiest de badkamer te renoveren kun je uitgaan van een bedrag van €10.000,-. Binnen deze renovatie worden er een aantal meubels vervangen, de vloertegels weggehaald en de muur gestuct. Wanneer je vervolgens ook het toilet wil laten aanpakken kost dit nog eens €2.500,- extra.

Gecombineerd komt de totaalprijs voor deze verbouwing uit op €2.500,- (toilet) + €10.000,- (badkamer) = €12.500,-. Een aannemer kan helpen bij het plannen, organiseren en uitvoeren van de verbouwing.

Wat zijn de voordelen van een aannemer inschakelen?

Het inschakelen van een aannemer heeft verschillende voordelen. Lees verder en ontdek wat deze voordelen zijn.

 • Deskundigheid: Een aannemer is een professional met kennis en ervaring in de bouw. Ze weten hoe ze een project moeten plannen, organiseren en uitvoeren, waardoor je kunt rekenen op een goed resultaat.
 • Tijdsbesparing: Een aannemer neemt de verantwoordelijkheid voor het project op zich, waardoor jij tijd bespaart. Ze regelen vergunningen, bestellen materialen en coördineren het werk, zodat jij je kunt richten op andere zaken.
 • Vakmensen: Aannemers hebben toegang tot een netwerk van vakmensen, zoals timmerlieden, elektriciens en loodgieters.
 • Kostenbeheersing: Aannemers kunnen je helpen om de kosten in de hand te houden. Ze hebben bijvoorbeeld ervaring in het plannen en budgetteren van projecten.
 • Garantie en verzekering: Betrouwbare aannemers bieden vaak garanties op het uitgevoerde werk. Ze hebben ook de juiste verzekeringen om eventuele schade of ongelukken tijdens het project te dekken.

Hoe kies je voor het beste bouwbedrijf in Raalte?

Bij het kiezen van het beste bouwbedrijf in Raalte voor jouw klus zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Deze vragen vind je hier.

Wat is de ervaring van het bedrijf?

Controleer van tevoren goed wat de ervaring en expertise van het bouwbedrijf is. Bekijk hun eerdere projecten en vraag naar referenties of klantbeoordelingen om een idee te krijgen van hun vakmanschap en kwaliteit.

Heeft het bedrijft de juiste licenties en certificaten?

Let erop dat het bouwbedrijf de juiste vergunningen en certificeringen heeft om bouwprojecten uit te voeren. Het hebben van de juiste licenties en certificeringen kan je gemoedsrust geven dat het bouwbedrijf de nodige kennis en vaardigheden bezit om het werk op een professionele en wettelijke manier uit te voeren. Hetzelfde geldt voor verzekeringen en garanties.

Kun je goed met het bedrijf communiceren?

Het bouwbedrijf moet open en transparant zijn in hun communicatie. Ze moeten bereid zijn om vragen te beantwoorden, duidelijke offertes te verstrekken en regelmatig te communiceren over de voortgang van het project.

h3>Heb je een persoonlijke klik?

Het is belangrijk om een goede persoonlijke klik te hebben met het bouwbedrijf. Je zult nauw met hen samenwerken gedurende het project, dus het is belangrijk dat je comfortabel kunt communiceren en vertrouwen hebt in hun aanpak.

aannemer renovatie

Aannemer Raalte nodig? Vergelijk via De 10 Beste!

Hoeveel je voor een aannemer in Raalte betaald is volledig afhankelijk van de klus en van de aannemer in kwestie. Je betaalt voor een kleine klus minder dan voor een grote klus, en voor een ervaren aannemer meer dan voor een onervaren. Maar dat zijn niet de enige onderdelen die prijs beïnvloeden. Ook onderdelen zoals materiaalkosten en voorrijkosten spelen hier een rol in.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen op een aannemer. Één van deze manieren is door het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Vul het offerteformulier in en kom gratis in contact met aannemers bij jou in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: aannemer Raalte

Voor meer informatie over de beste aannemer in Raalte ben je hier op het juiste adres. Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Voor welke werkzaamheden schakel je een bouwbedrijf in?

Een bouwbedrijf kan worden ingeschakeld voor verschillende werkzaamheden, waaronder nieuwbouwprojecten, renovaties, totaalrenovaties, uitbreidingen van woningen, dakwerken, funderingsherstel, het plaatsen van constructies en algemene bouwwerkzaamheden. Ze hebben de expertise en ervaring om diverse bouwprojecten professioneel uit te voeren.

Wat is het verschil tussen een verbouwing en een renovatie?

Een verbouwing en een renovatie zijn beide vormen van het aanpassen van een gebouw, maar er is een verschil tussen de twee. Bij een verbouwing verander je de indeling of functie van een ruimte, bijvoorbeeld door het toevoegen van een extra kamer. Een renovatie richt zich op het vernieuwen of herstellen van bestaande elementen, zoals het opknappen van een badkamer of het vervangen van oude vloeren.

Waarom een aannemer inschakelen?

Een aannemer inschakelen is belangrijk omdat ze de expertise en ervaring hebben om bouwprojecten professioneel uit te voeren. Ze coördineren en organiseren het werk, zorgen voor de juiste materialen en gereedschappen, en regelen de benodigde vergunningen. Een aannemer heeft ook kennis van bouwvoorschriften en veiligheidsnormen, waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat het project efficiënt en volgens de juiste standaarden wordt voltooid.

Zijn er keurmerken voor aannemers?

Ja, er zijn keurmerken voor aannemers, zoals het BouwGarant-keurmerk en het Erkend Bouwbedrijf-keurmerk. Deze keurmerken tonen aan dat een aannemer voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen, vakmanschap en betrouwbaarheid. Het is een indicatie dat je met een professioneel en betrouwbaar bouwbedrijf te maken hebt.