Vind de beste stukadoor in Tilburg


Op zoek naar een stukadoor in Tilburg? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stukadoors in Tilburg

In het onderstaande overzicht vind je de beste stukadoors uit Tilburg op rij. Vind snel en eenvoudig een stukadoor voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stukadoors in Tilburg voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stukadoor offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stukadoors op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stukadoor offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat is het uurtarief van een stukadoor in Tilburg?

Het uurtarief van een stukadoor in Tilburg ligt gemiddeld tussen de €25,- en €45,- per uur. Welk tarief je betaalt, hangt af van de grootte van het bedrijf en het type stucwerk.

Voor een beginnende stukadoor, zzp’er of eenvoudig stucwerk betaal je tussen de €25,- en €35,- per uur. Voor een mkb’er of arbeidsintensiever stucwerk, moet je rekening houden met een uurtarief tussen de €35,- en €45,-.


Uurtarief stukadoor 2024

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors in je regio.)

Laag
€25,- tot €35,-

ZZP’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog
€35,- tot €45,-

Ingewikkeld stucwerk

Start gratis offerteaanvraag!

Prijs per uur of per m²?

Over het algemeen vind je altijd een tarief per vierkante meter op de offerte van een stukadoor. Alleen bij ingewikkelde klussen waar veel tijd in zit kan een stukadoorsbedrijf nog wel eens de prijzen presenteren op basis van een uurtarief.

Het nadeel van een uurtarief is dat de totaalprijs lastig in te schatten is. Elke klus is anders, dus een hele specifieke inschatting kan niet worden gemaakt. Vraag dan ook altijd om een duidelijke planning, of maak duidelijke afspraken over een eventuele totaalprijs.

stukadoor

Wat kost stucwerk in Tilburg per m²?

Gemiddeld kost een stucwerk in Tilburg tussen de €5,- en €125,- per m². De exacte prijs hangt helemaal af van het soort stucwerk dan wordt aangebracht. Een spuitpleister is het voordeligst: het aanbrengen hiervan kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m². De prijs is gunstig omdat dit type stucwerk met een spuit wordt aangebracht, waardoor het minder arbeidsintensief is.

Wil je liever glad stucwerk? Dan kun je kiezen uit saus- en behang-klaar stucwerk. Saus-klaar stucen kost gemiddeld tussen de €9,- en €24,- per m². Dit is iets duurder dan behang-klaar stucen, omdat het nauwkeuriger moet worden aangebracht. Behang werkt kleine oneffenheden nog weg. Behangklaar stucwerk kost gemiddeld €8,- tot €17,- per m². 

Stucwerk met een patroontje heet een sierpleister. Door het patroon is het aanbrengen van een sierpleister wat duurder, je betaalt hiervoor tussen de €12- en €25,- per m². 

Is je muur scheef of erg beschadigd? Houd dan rekening met extra kosten voor het rechtmaken van de muur of voor het wegwerken van alle beschadigingen.

stukadoorsbedrijf

Stucwerk prijzen per m² 2024

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die kunnen verschillen per bedrijf. De prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten van een stukadoor in Nederland.

Hoeveel btw betaal je voor stucwerk?

Het btw-tarief voor stucwerk is normaal gesproken 21%. Dit is van toepassing voor zowel voor het zelf stucen als het inschakelen van een stukadoor. Wanneer je woning ouder is dan twee jaar, zou je kunnen profiteren van het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig wanneer je een stukadoor inschakelt.

Vier tips voor het kiezen van het beste stukadoorsbedrijf in Tilburg

Wanneer je meerdere stukadoors met elkaar gaat vergelijken, kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Daarom geven wij een 4 handige tips voor het kiezen van het beste stukadoorsbedrijf in Tilburg!

 • Keurmerken: er zijn keurmerken voor stukadoors die laten zien dat ze zich houden aan strenge eisen met betrekking tot kwaliteit. Keurmerken voor stukadoors zijn AfbouwKeur, Keurmerk Kwaliteitsvakman en de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Een stukadoor hoeft overigens geen keurmerk te hebben om kwaliteit werk te leveren, al kan het vaak wel een goede indicatie geven van het vakmanschap.
 • Beoordelingen: heeft het bedrijf een recensie op De 10 Beste? Lees die dan goed na. Vaak is dit een goede indicatie voor de kwaliteit van de stukadoor. Als er geen recensies zijn, kun je altijd het internet raadplegen.
 • Offerte: heb je een offerte aangevraagd? Let er dan op of alles goed wordt beschreven. Je wilt specifieke informatie over de prijs, de opbouw van de prijs, de garantievoorwaarden en de planning voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
 • Kennismakingsgesprek: er zijn stukadoor die een gratis kennismakingsgesprek aanbieden. Dit vinden veel mensen erg fijn: het geeft je de mogelijkheid om de klus en de materialen door te spreken, en je krijgt alvast wat advies.

Meer tips nodig? Kijk eens op onze pagina over het vergelijken van stukadoors.


Vier aandachtspunten bij het tekenen van een stukadoor offerte

Hierboven heb je tips gekregen voor het kiezen van de beste stukadoor. Na het kiezen is het tijd om een offerte te tekenen, maar waar moet je op letten op de offerte zelf?

 • Duidelijke specificatie: het is onmisbaar dat de offerte een nauwkeurige en volledige specificatie geeft van de te verrichten werkzaamheden. Dit omvat een vermelding van het type stucwerk, de totale oppervlakte die behandeld wordt, en eventuele bijzondere afwerkingsdetails.
 • Kosten en betalingsvoorwaarden: de offerte moet niet alleen de werkzaamheden specificeren, maar ook een heldere beschrijving van alle kosten bieden. Dit houdt in dat zowel de kosten voor arbeid, materialen, als eventuele reiskosten vermeld worden. Daarnaast omvat een volledige offerte doorgaans ook de voorwaarden voor betaling, zoals het bedrag van een eventuele aanbetaling en de betalingstermijnen.
 • Planning: voor een effectieve offerte is het belangrijk om een gedetailleerde planning te hebben, inclusief specifieke data en tijden. Het is belangrijk om vast te stellen wanneer de stukadoor verwacht te beginnen met de werkzaamheden en op welke datum de klus naar verwachting voltooid zal zijn.
 • Garantie: controleer of de offerte details bevat over de garantie. Het is belangrijk dat er een beschrijving is van de service die wordt geboden na oplevering van het werk. Dit zorgt ervoor dat, mochten er onverhoopt problemen ontstaan, zowel jij als de stukadoor duidelijkheid hebben over de te volgen procedures en verwachtingen.

stukadoorsbedrijf

Stukadoor in Tilburg nodig? Vergelijk gratis offertes!

Via ons grote netwerk aan stukadoors koppelen we je aan de beste stukadoor in Tilburg. Geef je wensen aan op het offerteformulier, wij doen de rest. Op basis van je wensen en regio krijg je offertes op maat van stukadoors.

Lees de offertes goed door en vergelijk ze op basis van de informatie die je op deze pagina hebt gelezen. Zo kies je de beste stukadoor voor de klus en ben je verzekerd van een mooi en professioneel resultaat. Daarnaast heb je garantie op de geleverde werkzaamheden.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen – beantwoord door een stukadoor!


Hieronder lees je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen, beantwoord door een stukadoor.

Wat zijn de werkzaamheden van een stukadoor?

De werkzaamheden van een stukadoor bestaan onder andere uit:

 • Het voorbereiden van de ondergrond door deze schoon te maken en eventueel te egaliseren.
 • Het aanbrengen van stucwerk op de muur, het plafond of de wand.
 • Het afwerken van het stucwerk door deze glad te maken of een structuur aan te brengen.
 • Gipsplaten monteren en afwerken voor bijvoorbeeld scheidingswanden
 • Aanbrengen van lijsten en ornamenten voor het geven van een klassieke uitstraling.

Hoe lang duurt het om een gemiddelde kamer te stucen?

De tijd die nodig is om een kamer te stucen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer en de staat van de muren. Over het algemeen duurt het stucen van een gemiddelde kamer tussen de 1 en 3 dagen.

Welke soorten materialen worden gebruikt bij het pleisteren van muren?

Bij het pleisteren van muren worden meestal gips, kalk en cement gebruikt. De keuze voor het materiaal hangt af van de gewenste afwerking en het soort muur dat wordt gepleister.

Kan een stukadoor helpen bij het repareren van scheuren in muren?

Ja, een stukadoor kan zeker helpen bij het repareren van scheuren in muren. Hij kan de scheuren dichten en het oppervlak weer glad maken, zodat het er weer als nieuw uitziet.

Zijn er stukadoors die gespecialiseerd zijn in restauratiewerk?

Ja, er zijn stukadoors die gespecialiseerd zijn in restauratiewerk. Zij hebben de expertise en ervaring om historische gebouwen en monumenten te restaureren en in oude glorie te herstellen.

Hoe bespaar je op de kosten van stucwerk?

Besparen op de kosten van stucwerk doe je met de volgende tips:

 • Zorg ervoor dat het te stucen oppervlak goed bereikbaar is voor de stukadoor. Verplaats zelf alvast de meubels.
 • Een stucloper wordt vaak geplaatst door de stukadoor. Maar, dit kun je eventueel ook al zelf doen. Dit scheelt de stukadoor veel tijd!
 • Bij een beperkt budget kun je overwegen om te kiezen voor een goedkopere materiaalsoort. Spuitpleister is bijvoorbeeld een zeer betaalbare optie. Kies ook voor eenvoudige kleuren, deze zijn vaak goedkoper. Een andere manier om te besparen is de afwerking zelf te doen.
 • Kies altijd een stukadoorsbedrijf in je eigen regio, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven.
 • Kijk of je gebruik kan maken van het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit is vaak mogelijk bij woningen die ouder zijn dan twee jaar. Lees je vooraf goed in in de voorwaarden, zodat je dit voordeel niet misloopt.