Vind de beste stukadoor in Joure


Op zoek naar een stukadoor in Joure? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stukadoors in Joure

In het onderstaande overzicht vind je de beste stukadoors uit Joure op rij. Vind snel en eenvoudig een stukadoor voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stukadoors in Joure voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stukadoor offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stukadoors op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stukadoor offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat zijn de kosten van een stukadoor in Joure?

Gemiddeld zijn de kosten voor een stukadoor in Joure tussen de €25,- en €45,- per uur. Of je een hoog of laag tarief betaald, hangt af van de grootte van het bedrijf en de complexiteit van de klus.

De meeste stukadoors werken echter met een prijs per vierkante meter, die varieert tussen gemiddeld €5,- en €125,- per m². Dit heeft als reden dat jij als klant uiteindelijk voordeliger uit bent: bij grote, ingewikkelde en arbeidsintensieve klussen vraagt de stukadoor een prijs per uur. Een nadeel van een prijs per uur is dat het inschatten van de totaalprijs lastig is.


Uurtarief stukadoor 2024

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors in je regio.)

Laag
€25,- tot €35,-

ZZP’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog
€35,- tot €45,-

Ingewikkeld stucwerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kosten stucwerk in Joure per m²?

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk, waarvan de kosten tussen de €5,- en €125,- per m² liggen.  De exacte prijs hangt dan ook af van het soort stucwerk in Joure dat je kiest.

Glad stucwerk is nog altijd erg populair, omdat je deze zelf kan afwerken met verf of behang. Saus-klaar stucwerk kost gemiddeld €9,- en €24,- per m². Wil je liever behangen? De prijs voor behang-klaar stucwerk ligt tussen de €8,- tot €17,- per m². Behang-klaar stucwerk hoeft niet zo nauwkeurig te worden aangebracht, omdat behang kleine oneffenheden weg kan werken.

Heb je niet zo’n groot budget? Dan is spuitwerk de beste optie! Deze soort stucwerk is het goedkoopst, omdat dit type stucwerk niet met de hand wordt aangebracht, maar met een spuit. Je betaalt hiervoor gemiddeld €5,- tot €15,- per m².

Houd je van stucwerk met een korrel? Een sierpleister is dan echt iets voor jou! Het aanbrengen van een sierpleister kost gemiddeld €12,- tot €25,- per m².

stukadoor

Stucwerk prijzen per m² 2024

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die kunnen verschillen per bedrijf. De prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten van een stukadoor in Nederland.

Hoeveel btw betaal je voor stucwerk?

Het btw-tarief voor stucwerk ligt doorgaans op 21%. Dit geldt zowel voor het zelf stucen als het inschakelen van een stukadoors. Je zou eventueel kunnen profiteren van een verlaagd btw-tarief. Je hebt recht op dit verlaagde tarief wanneer het huis ouder is dan twee jaar. Dit geldt voor zowel de voorbereidende als de uitvoerende taak.

Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig wanneer je een stukadoor inschakelt.

Zo kies je het beste stukadoorsbedrijf in Joure: handige tips

Wanneer je meerdere stukadoors met elkaar wilt vergelijken, kan het soms moeilijk zijn om een beslissing te nemen. Daarom bieden we hier 4 handige tips voor het selecteren van het beste stukadoorsbedrijf in Joure!

 • Keurmerken: check of de stukadoor beschikt over  keurmerken, zoals AfbouwKeur, Keurmerk Kwaliteitsvakman en de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Deze keurmerken geven aan dat de stukadoor voldoet aan strenge kwaliteitseisen en hier ook regelmatig op wordt gecontroleerd. Een stukadoor hoeft overigens geen keurmerk te hebben om kwaliteit werk te leveren, al kan het vaak wel een goede indicatie geven van het vakmanschap.
 • Beoordelingen: ga op zoek naar reviews. Op De 10 Beste is het mogelijk om een review te bekijken of achter te laten. Deze recensies kunnen een goede indicatie geven van de kwaliteit van de stukadoor. Als er geen recensies beschikbaar zijn, zoek dan online naar feedback en ervaringen van andere klanten.
 • Offerte: wanneer je een offerte hebt aangevraagd, controleer dan of deze gedetailleerd is. Let op specifieke informatie over de prijs, de opbouw van de kosten, garantievoorwaarden en de geplande uitvoeringstermijn van de werkzaamheden.
 • Kennismakingsgesprek: sommige stukadoors bieden een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kan zeer waardevol zijn, omdat het je de mogelijkheid biedt om de klus en de benodigde materialen te bespreken. Weet je nog niet helemaal wat je wilt? Dan is het kennismakingsgesprek het moment om advies in te winnen.

Meer tips nodig? Kijk eens op onze pagina over het vergelijken van stukadoors.


Vier aandachtspunten bij het tekenen van een stukadoor offerte

Hierboven heb je enkele tips gelezen over het vergelijken en kiezen van een stukadoor. De volgende stap is het tekenen van de offerte, maar ook hier zijn enkele aandachtspunten waar je rekening mee zou kunnen houden. Hieronder lees je alles over deze vier punten.

 • Duidelijke specificatie: zorg ervoor dat de offerte een duidelijke omschrijving bevat van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. In een duidelijke beschrijving staat onder andere het soort stucwerk, oppervlakte en eventueel specifieke afwerkingen.
 • Kosten en betalingsvoorwaarden: niet alleen de werkzaamheden, maar ook de kosten moeten duidelijk zijn omschreven. Zowel de arbeidskosten, als materiaal- en voorrijkosten moeten staan vermeld. Een uitgebreide offerte bevat in de meeste gevallen ook de betalingsvoorwaarden zoals het bedrag van een eventuele aanbetaling of betalingstermijn.
 • Planning: een strakke planning met data en tijd zijn onmisbaar in een goede offerte. Wanneer verwacht de stukadoor te werken en wanneer zal het werk afgerond zijn? Dit zijn belangrijke vragen die beantwoord moeten worden in de offerte.
 • Garantie: bevat de offerte informatie over eventuele garantievoorwaarden? Een omschrijving van de service na oplevering voldoet ook. Mochten er toch problemen zijn is het voor zowel jou als de stukadoor duidelijk wat de verwahctingen zijn.

stukadoorsbedrijf

Vind een stukadoor in Joure via De10beste.nl!

Via ons uitgebreide netwerk van stukadoors kunnen we je koppelen aan het beste stukadoorsbedrijf in Joure. Laat je wensen achter op het offerteformulier, en wij nemen de rest van het werk uit handen. Je ontvangt gratis offertes op maat van stukadoors, gebaseerd op jouw specifieke wensen en regio.

Neem de tijd om de ontvangen offertes grondig te bestuderen en vergelijk ze op basis van de informatie die je op deze pagina hebt gelezen. Zo kun je de beste stukadoor voor jouw klus selecteren en ben je verzekerd van een prachtig en professioneel resultaat. Daarnaast profiteer je van garantie op de geleverde werkzaamheden.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen – beantwoord door een stukadoor!


Hieronder krijg je antwoord van een stukadoor uit ons netwerk op enkele vragen die ons veel gesteld worden.

Hoe gaat een stukadoor te werk?

Het stucwerk wordt opgedeeld in drie fases: voorbereidend, uitvoerend en het drogen. De voorbereidende fase bestaat uit het afplakken van de muren, het plafond en de vloer. Meubilair kan eventueel worden verschoven om meer ruimte te creëren.

Vervolgens wordt het stucwerk aangebracht. Dit verschilt per soort stucwerk. De stukadoor brengt het stucwerk professioneel eaan en zorgt ervoor dat alles om het stucwerk heen beschermd is.

De laatste stap is het laten drogen van stucwerk. Dit kan de stukadoor in Almere uiteraard niet voor je doen, maar hij kan wel advies geven. Zo word je verteld dat je de ruimte goed moet ventileren en de verwarming niet te hoog kan zetten.

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er is verschillend stucwerk voor binnen en buiten. Voor het plafond kan je kiezen tussen glad pleisterwerk, spuitwerk, schuurwerk of sierpleister. Voor de muren kan je kiezen tussen microcement, microbeton en leemstuc. Ook spackspuitwerk, behangklaar stucwerk, sausklaar stucwerk en sierpleister kan binnen worden toegepast. Een sierpleister is weer beschikbaar in drie verschillende structuren:

 • Spachtelputz: de populairste keuze, beschikbaar in diverse kleuren en korrelopties.
 • Rustiekputz: creëert een rustieke uitstraling door de grove korrel.
 • Granol: kan worden aangebracht met een verticaal boomschorspatroon of een waaierpatroon.

Voor buiten kan je bijvoorbeeld kiezen tussen glad pleisterwerk, schuurwerk en spachtelputz. Het is geheel afhankelijk van jou wensen en wat je wil bereiken. Er is ook pleisterwerk mogelijk met een isolerende waarde.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een stukadoorsbedrijf?

Het inschakelen van een stukadoorsbedrijf betekent dat er altijd een mooi en net resultaat is. Stukadoors zijn namelijk ervaren met stucwerk en weten precies wat ze moeten doen. Daarnaast kost het inhuren van een stukadoor niet veel meer dan het zelf aanpakken.

Een stukadoor kan je ook adviseren over het onderhoud en bijwerken van het stucwerk. Zo krijg je professioneel advies dat ervoor zorgt dat je nog lang kan genieten van het stucwerk. Daarnaast is het altijd fijn om te wonen in een mooie omgeving.

Hersteld een stukadoor beschadigd stucwerk?

Een stukadoor kan ook worden ingeschakeld om beschadigde stucwerken te herstellen. Een stukadoorsbedrijf heeft de ervaring om dit netjes op te lossen en te zorgen voor een net resultaat. Daarnaast adviseren stukadoors ook over het onderhouden en bijwerken van de pleisterwerken.