Vind de beste stukadoor in Oud-Beijerland


Op zoek naar een stukadoor in Oud-Beijerland? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele stukadoors zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste stukadoors in Oud-Beijerland

In het onderstaande overzicht vind je de beste stukadoors uit Oud-Beijerland op rij. Vind snel en eenvoudig een stukadoor voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste stukadoors in Oud-Beijerland voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis stukadoor offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste stukadoors op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis stukadoor offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Stukadoor Oud-Beijerland: vind hier snel het beste stukadoorsbedrijf

Ben je op zoek naar een stukadoor in Oud-Beijerland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via De 10 Beste kom je namelijk snel en zonder moeite in contact met een stukadoor in de regio. Ons netwerk bestaat uit de beste stukadoors van Nederland. Het aanvragen van offertes via De 10 Beste is gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast. Wil je liever eerst wat meer informatie over stukadoors en stucwerk? Lees dan snel verder.

Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden en kosten van een stukadoor. Daarnaast lees je ook over verschillende materialen, krijg je handige bespaartips en ontdek je hoe je kan kiezen voor de beste stukadoor.

Stukadoorsbedrijf Oud-Beijerland: belangrijkste punten

 • Een stukadoorsbedrijf in Oud-Beijerland schakel je in voor het aanbrengen van stucwerk op muren of plafonds. Bij het aanbrengen van stucwerk wordt de ondergrond voorbereid, het stucwerk aangebracht en afgewerkt. Een stukadoor kan je ook inschakelen voor het monteren van gipsplaten of het aanbrengen van lijsten.
 • De meest voorkomende stucwerken in de regio zijn glad stucwerk, spachtelputz en sierpleister.
 • Het gemiddelde uurtarief van een stukadoorsbedrijf in Nederland ligt tussen de €25,- en €45,-Simpele klussen, zoals spuitwerk, kost gemiddeld €30,- per uur. Bij lastige klussen, zoals het aanbrengen van sierpleister, kan je rekenen op een gemiddelde van €40,- per uur.
 • Een plafond stucen is gemiddeld €20,- per m², muren laten stucen is gemiddeld €15,- per vierkante meter.
 • De prijzen van stucwerk worden beïnvloed door de keuze van het materiaal, de kleur, voorrijkosten, het tarief van de stukadoor, of het binnen- of buitenstucwerk betreft en de kwaliteit van de wanden en plafond.
 • Bij het kiezen van een stukadoorsbedrijf via de offerteservice van De 10 Beste is het belangrijk om te letten op de grootte van het bedrijf, of het een lokale stukadoor is, of het bedrijf keurmerken heeft en hoe het bedrijf beoordeeld wordt door anderen.
 • Je kunt besparen op de kosten van stucwerk door zelf voorbereidend werk te doen, te kiezen voor een goedkopere materiaalsoort of simpele kleuren, een stukadoorsbedrijf in je eigen regio te kiezen en te controleren of je in aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief van 9%.


Waarom schakel je een stukadoor in Oud-Beijerland in?

Een stukadoor schakel je in voor het aanbrengen van stucwerk op muren en plafonds. De werkzaamheden van een stukadoor bestaan onder andere uit:

 • Het voorbereiden van de ondergrond door deze schoon te maken en eventueel te egaliseren.
 • Het aanbrengen van stucwerk op de muur, het plafond of de wand.
 • Het afwerken van het stucwerk door deze glad te maken of een structuur aan te brengen.
 • Gipsplaten monteren en afwerken voor bijvoorbeeld scheidingswanden
 • Aanbrengen van lijsten en ornamenten voor het geven van een klassieke uitstraling

Het inschakelen van een stukadoor heeft verschillende voordelen. Zo zorgt een stukadoor ervoor dat het stucwerk op een professionele manier wordt aangebracht en afgewerkt. Hierdoor krijg je een mooi en strak resultaat. Daarnaast kan een stukadoor je adviseren over welk soort stucwerk het beste past bij jouw woning en jouw wensen.

Het meest voorkomende stucwerk in Oud-Beijerland

Stucwerk is ook de naam voor het materiaal en de methode voor het aanbrengen. Er zijn vele soorten beschikbaar, maar dit is het meest voorkomende stucwerk in Oud-Beijerland:

 • Glad stucwerk. Dit is een populaire vorm van stucwerk waarbij de muren en plafonds helemaal glad worden gemaakt. Hierdoor krijg je een strakke en moderne uitstraling in huis. Glad stucwerk kan worden aangebracht met een dunne laag pleister, wat zorgt voor een egale afwerking.
 • Spachtelputz. Dit soort stucwerk heeft een korrelige structuur die zorgt voor een speels effect op de muren. Spachtelputz is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, waardoor je zelf de gewenste uitstraling kunt bepalen.
 • Sierpleister. Dit soort pleisterwerk heeft een structuur die lijkt op spachtelputz, maar dan met een fijnere korrel. Hierdoor oogt het chiquer en luxer dan gewone spachtelputz.

stukadoor

Uurtarief stukadoorsbedrijf

Het gemiddelde uurtarief van een stukadoorsbedrijf ligt tussen de €25,- en €45,-. Het gemiddelde uurtarief ligt bij een beginnende stukadoor, of bij simpel stucwerk, tussen de €25,- tot €35,-. Een groter of meer ervaren bedrijf, of bij lastig stucwerk, rekent gemiddeld iets meer, namelijk €30,- tot €45,- per uur.

Let wel op dat dit slechts om de gemiddelde uurtarieven gaan van stukadoors in Nederland. De exacte kosten kunnen variëren. Het is ook goed om te weten dat de prijs niks zegt over de kwaliteit.


Uurtarief stukadoor 2023

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors in de regio.)

Laag
€25,- tot €35,-

ZZP’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog
€35,- tot €45,-

Ingewikkeld stucwerk

Start gratis offerteaanvraag!

Prijs per uur of per m2?

Over het algemeen vind je altijd een tarief per vierkante meter op de offerte van een stukadoor. Alleen bij ingewikkelde klussen waar veel tijd in zit kan een stukadoorsbedrijf nog wel eens de prijzen presenteren op basis van een uurtarief.

Het nadeel van een uurtarief is dat de totaalprijs lastig in te schatten is. Elke klus is anders, dus een hele specifieke inschatting kan niet worden gemaakt. Vraag dan ook altijd om een duidelijke planning, of maak duidelijke afspraken over een eventuele totaalprijs.

Wat zijn de tarieven van een stukadoor in Oud-Beijerland per m2?

De prijzen van een stukadoor in Oud-Beijerland per vierkante meter zijn afhankelijk van het gekozen stucwerk. Hierin zitten grote verschillen, die te maken hebben met het materiaal, maar ook hoe het moet worden aangebracht.

Spuitpleister varieert bijvoorbeeld van €5,- tot €15,- per m², terwijl behangklaar stucwerk varieert van €8,- tot €17,- per m². Het stucen van een plafond kost gemiddeld tussen de €5,- en €23,- per m², en sausklaar stucwerk tussen de €9,- en €24,- per m² kost.

Voor sierpleister liggen de kosten tussen de €12,- en €25,- per m² en voor schuurwerk tussen de €14,- en €26,- per m². Raapwerk varieert van €15,- tot €30,- per m². Gevelpleister met isolatie is de duurste optie en kost tussen de €95,- en €125,- per m².

Stukadoor prijzen per m² 2023

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die kunnen verschillen per bedrijf. De prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten van een stukadoor in Nederland.

Stucwerk Oud-Beijerland: wat kost het?

Hierboven heb je al wat kunnen lezen over de tarieven van een stukadoor per vierkante meter voor specifieke klussen, maar wat zijn de kosten voor stucwerk in Oud-Beijerland? Uiteindelijk is dit geheel afhankelijk van de grootte van je huis, wat je laat stucen en welk materiaal je kiest. Om je toch een beeld te geven van de kosten, hebben we de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet.

Voor het laten stucen van een plafond kan je uitgaan van gemiddeld €20,- per vierkante meter. Dit is op basis van de gemiddelde uitgevoerde klus. Het gemiddelde plafond in een keuken is 9 vierkante meter, dat betekent dat dit laten stucen gemiddeld €180,- kost. Bij een woonkamer zal dit hoger liggen, omdat hier meer oppervlakte aan plafond is.

Voor het laten stucen van muren kan je uitgaan van gemiddeld €15,- per m². De gemiddelde oppervlakte van muren in een Nederlandse keuken is 24 vierkante meter. Dit komt dan neer op een gemiddelde van €360,- voor stucwerk van muren in de keuken. Net als bij het plafond kan je ervan uitgaan dat dit hoger zal liggen bij een woonkamer, gezien de ruimte vaak groter is.

Hieronder vind je voorbeelden van de kosten van stucwerk in verschillende ruimtes om je een goed beeld te geven van de kosten.

Prijsvoorbeelden stucwerk per ruimte 2023

Ruimte Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijzen per m²* Gemiddelde totaalprijs
Plafond keuken 9 m² €20,- €180,-
Plafond slaapkamer 16 m² €20,- €320,-
Plafond woonkamer 20 m² €20,- €400,-
Muren keuken 24 m² €15,- €360,-
Muren slaapkamer 40 m² €15,- €600,-
Muren woonkamer 52 m² €15,- €780,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, de exacte kosten kunnen verschillen.

stukadoorsbedrijf

Factoren die de prijs beïnvloeden

Hierboven heb je alles kunnen lezen over de kosten van een stukadoor en specifieke stucwerken. Deze prijzen zijn allemaal gebaseerd en opgebouwd uit verschillende factoren, afhankelijk van deze keuzes kunnen de prijzen dus hoger of lager uitvallen.

Maar welke keuzes beïnvloeden deze prijzen?

 • Het gekozen materiaal speelt een grote rol, sierpleister is een duurdere optie dan spuitpleister.
 • Stucwerk kan komen in verschillende kleuren, de prijs ligt hoger bij specifieke kleuren stucwerk.
 • Voorrij en mogelijke afvoerkosten hebben een grote invloed, daarom kies je het liefst voor een lokale stukadoor.
 • Elke stukadoor bepaalt ook zijn of haar eigen tarief, dit heeft dus ook invloed op de totaalprijs.
 • De kosten voor binnenstucwerk liggen lager dan buitenstucwerk.
 • Ook de kwaliteit van je wanden en plafond is belangrijk: wanneer er onderhoud nodig is zullen de kosten ook hoger liggen.

Hoe bespaar je op de kosten van stucwerk?

Besparen op de kosten van stucwerk doe je met de volgende tips:

 • Begin zelf met voorbereidend werk. Zo kan je bijvoorbeeld de gevel herstellen of de muren schoonmaken. Ook kan je meubels verplaatsen zodat de stukadoor overal makkelijk bij kan.
 • Bij een beperkt budget kan je overwegen om te kiezen voor een goedkopere materiaalsoort. Spuitpleister is bijvoorbeeld een zeer betaalbare optie.
 • Bij een kleiner budget kan je ook kiezen voor simpele kleuren, zo betaal je niet extra.
 • Kies altijd een stukadoorsbedrijf in je eigen regio, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven.
 • Kijk of je gebruik kan maken van het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit is vaak mogelijk bij woningen die ouder zijn dan twee jaar.

Stukadoorsbedrijf kiezen: waarop letten?

Het vinden van een stukadoorsbedrijf is geen moeite met de offerteservice van De 10 Beste. Maar hoe kies je nu het beste bedrijf uit de offertes die je ontvangt? Wij raden je aan om te letten op de volgende punten:

 • Is het een groot bedrijf of een zzp’er? Het verschil zit hem voornamelijk in prijs. Het zegt uiteindelijk weinig tot niks over de kwaliteit.
 • Is het een lokale stukadoor? Het liefst heb je een lokale stukadoor. Zo wordt je sneller geholpen en hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Heeft het stukadoorsbedrijf keurmerken? Er bestaan keurmerken voor stukadoors die laten zien dat ze zich houden aan strenge eisen met betrekking tot kwaliteit. Zo heb je het keurmerk AfbouwKeur, of kan je kijken of het bedrijf is aangesloten bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven.
 • Hoe wordt het bedrijf beoordeeld? Heeft het bedrijf een recensie op De 10 Beste? Lees die goed na. Vaak is dit een goede indicatie. Als er geen recensies zijn, kan je altijd het internet raadplegen.

Waar let je op bij de offerte?

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een stukadoor. Maar het is ook goed om te weten waar je naar moet kijken bij de offertes zelf.

Bij een offerte is het belangrijk dat alles goed wordt beschreven en je duidelijkheid krijgt. Zo wil je specifieke informatie over de prijzen en opbouw, eventuele garantievoorwaarden en een strakke planning.

stukadoorsbedrijf

Vind een stukadoorsbedrijf in Oud-Beijerland via De 10 Beste!

Via ons grote netwerk aan stukadoors koppelen we je aan het beste stukadoorsbedrijf in Oud-Beijerland. Geef je wensen aan op het offerteformulier, wij doen de rest. Op basis van je wensen en regio krijg je offertes op maat van stukadoors.

Lees de offertes goed door en vergelijk ze op basis van de informatie die je op deze pagina hebt gelezen. Zo kies je de beste stukadoor voor de klus en ben je verzekerd van een mooi en professioneel resultaat.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over stukadoors in Oud-Beijerland

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over stukadoors in Oud-Beijerland, bijvoorbeeld over hoeveel tijd het kost om een kamer te pleisteren of specialisaties van stukadoors.

Hoeveel btw betaal je voor stucwerk?

Het btw-tarief voor stucwerk is normaal gesproken 21%. Dit is van toepassing voor zowel voor het zelf stucen als het inschakelen van een stukadoor. Wanneer je woning ouder is dan twee jaar, zou je kunnen profiteren van het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig wanneer je een stukadoor inschakelt.

Hoe lang duurt het om een gemiddelde kamer te pleisteren?

De tijd die nodig is om een kamer te pleisteren, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer en de staat van de muren. Over het algemeen duurt het pleisteren van een gemiddelde kamer tussen de 1 en 3 dagen.

Welke soorten materialen worden gebruikt bij het pleisteren van muren?

Bij het pleisteren van muren worden meestal gips, kalk en cement gebruikt. De keuze voor het materiaal hangt af van de gewenste afwerking en het soort muur dat wordt gepleisterd.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een professionele stukadoor?

Een professionele stukadoor heeft de nodige ervaring en kennis om het pleisterwerk op een efficiënte en hoogwaardige manier uit te voeren. Bovendien beschikt hij over de juiste gereedschappen en materialen om het werk nauwkeurig en netjes af te leveren. Hierdoor ben je verzekerd van een mooi en duurzaam eindresultaat.

Kan een stukadoor helpen bij het repareren van scheuren in muren?

Ja, een stukadoor kan zeker helpen bij het repareren van scheuren in muren. Hij kan de scheuren dichten en het oppervlak weer glad maken, zodat het er weer als nieuw uitziet.

Zijn er stukadoors die gespecialiseerd zijn in restauratiewerk?

Ja, er zijn stukadoors die gespecialiseerd zijn in restauratiewerk. Zij hebben de expertise en ervaring om historische gebouwen en monumenten te restaureren en in oude glorie te herstellen.