Vind de beste accountant in Oldenzaal


Op zoek naar een accountant in Oldenzaal? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele accountants zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste accountants in Oldenzaal

In het onderstaande overzicht vind je de beste accountants uit Oldenzaal op rij. Vind snel en eenvoudig een accountant voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste accountants in Oldenzaal voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis accountant offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste accountants op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis accountant offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.accountant Oldenzaal

Wat kost een accountant in Oldenzaal?

De kosten van een accountant in Oldenzaal verschillen per opdracht. Het gaat vaak om een vaste prijs per opdracht. Dit kan natuurlijk verschillen per accountantskantoor en de grootte van de klus.

Het opstellen van een financiële rapportage kost gemiddeld tussen de €40,- en €300,-. Hulp bij de belastingaangifte kost ongeveer €50,- tot €150,-. Het bijhouden van de financiële administratie €300,- tot €600,-.

Het opstellen van jaarstukken kost je €100,- tot €200,- Het opstellen van een jaarrekening kan tussen de €250,- en €500,- kosten. Het bijhouden van salaris- en personeelsadministratie kost gemiddeld €150,- tot €250,- per klus.

Het geven van financieel advies kost tussen de €100,- en €250,-. Hierbij neemt de accountant de administratie goed door zodat ze advies kan geven dat past bij je onderneming.

accountantskantoor Oldenzaal

Kosten accountantskantoor 2023

Type klus Gemiddelde kosten*
Financiële rapportage €40,- tot €300,-
Aangifte belastingen €50,- tot €150,-
Jaarstukken opmaken €100,- tot €200,-
Salaris- en personeelsadministratie €100,- tot €250,-
Controleverklaring €150,- tot €300,-
Jaarrekening opstellen €250,- tot €500,-
Bijhouden van financiële administratie €300,- tot €600,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijzen kunnen verschillen per accountant.

Accountantskantoor Oldenzaal: gemiddelde uurtarief

Een accountantskantoor in Oldenzaal hanteert gemiddeld een uurtarief van €70,- tot €100,-. Voor een beginnende accountant betaal je tussen de €60,- en €75,-. Voor een ervaren accountant €150,- tot €200,-.


Uurtarief accountantskantoor 2023

€70,- tot €100,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van accountants in de regio.)

Laag
€60,- tot €75,-

Beginmende accountant

Hoog
€150,- tot €200,-

Ervaren accountant

Start gratis offerteaanvraag!

Waarom schakel je een accountantskantoor?

Een accountantskantoor kan veel werkzaamheden voor je verrichten. Het lijkt op de werkzaamheden van andere financiële dienstverleners, maar bestaat uit nog meer gespecialiseerde taken.

Een accountant kan je helpen met een salarisadministratie. Bijvoorbeeld bij het bijhouden van de uren en het verwerken van de salarissen. Een accountant heeft de kennis om de salarisadministratie volgens de juiste regels en wetten uit te voeren. Zo ben je verzekerd van een professionele salarisadministratie en heb je meer tijd om je te focussen op je onderneming.

Het bijhouden van de financiële administratie behoort ook tot het takenpakket van een accountant. Voor middelgrote en grote bedrijven is het zelfs verplicht om een accountantsverklaring te hebben.

Het geven van financieel en fiscaal advies is ook één van de werkzaamheden. Een accountant heeft veel kennis van bedrijfseconomie en financiën. Ze kunnen je advies op maat geven en advies geven over bijvoorbeeld het besparen op de belasting.

Een accountant kan ook helpen bij het opstellen van een jaarrekening. De jaarrekening is een verplicht onderdeel voor de meeste ondernemers. Accountants kunnen deze professioneel opmaken. Daarnaast kunnen ze ook de wettelijke controle van de jaarrekening uitvoeren.

Tips voor het kiezen van de beste accountant in Oldenzaal

Het vinden van een accountant in Oldenzaal hoeft niet lang te duren dankzij onze offerteservice. Het is daarbij wel belangrijk dat je een accountant kiest die bij je past en je kan helpen bij jou specifieke werkzaamheden. Met de tips hieronder zorg jij ervoor dat je de beste accountant voor jou situatie kan kiezen.

Kijk naar hoe de kosten worden berekend

Accountants rekenen vaker een prijs per uur, maar sommige vragen ook om een vaste prijs per maand. Het is belangrijk dat de gekozen accountant past binnen je budget en voorkeur voor betaalwijze. Daarbij is er ook een ongeschreven regel: schakel je een accountant af en toe in? Dan is een uurtarief het meest voordelig. Heb je de accountant vaker nodig? Ga dan voor een vaste prijs per maand.

Weet het verschil tussen de soorten accountants

Er zijn twee soorten accountants: accountants-administratieconsulent en een registeraccountant. De AA-accountant hebben een minder lange studie afgerond en zijn daardoor voordeliger, deze worden voornamelijk ingezet bij kleine bedrijven. Een registeraccountant heeft een diploma van de universiteit en daarom prijziger. Deze soort accountants passen het best bij grote bedrijven, ze helpen namelijk ook bij bedrijfsvoering en controle van de wettelijke administratie.

Kies je een zelfstandige accountant of een groot accountantskantoor?

Deze voorkeur is geheel persoonlijk, maar toch erg belangrijk. Een zelfstandige accountant is vaak een stuk persoonlijker in zijn of haar aanpak: zo vinden de vergaderingen vaker plaats in het echt. Bij een zelfstandige word je altijd geholpen door dezelfde accountant. De wachttijden voor een zelfstandige accountant liggen wel een stuk hoger.

Bij een groot accountantskantoor kan je sneller worden geholpen. Ook zijn er meerdere experts met diverse specialisaties aanwezig: je kan dus ook worden geholpen met lastige en concrete vraagstukken.

Een persoonlijke klik

Het laatste aandachtspunt bij het kiezen van het beste accountantskantoor: voel je een persoonlijke klik? Veel ondernemers denken dat een accountant inschakelen alleen maar formeel is, en in veel gevallen is dat ook zo, maar je vertrouwt een accountant wel toe met inzicht in je gehele onderneming en werkzaamheden. Het is daarom belangrijk dat er vertrouwen is tussen de accountant en de ondernemer.

accountancy

Besparen op een accountant in Oldenzaal? Vergelijk gratis offertes!

Een accountant in Oldenzaal kan helpen met alles omtrent de financiën van zowel particulieren als bedrijven. Door de ervaring en kennis zorgen ze ervoor dat alle werkzaamheden efficiënt en professioneel worden uitgevoerd. Zo kan je een hoop tijd besparen op de financiën binnen je bedrijf. Accountantskantoor inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen ontvang je snel een aantal offertes van accountants. Je kan tot wel 40% besparen en zit nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: accountancy Oldenzaal

We geven hieronder antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over accountancy in Oldenzaal. Zo wordt er in meer detail uitgelegd wat een accountant voor bedrijven en particulieren kan betekenen en wordt er uitgelegd wat een registeraccountant is.

Wat kan een accountantskantoor voor bedrijven betekenen?

Een accountantskantoor kan met veel financiële zaken binnen je onderneming helpen. Zo kunnen ze advies geven over de financiën en de financiële administratie bijhouden.

Accountants worden vaak ingeschakeld door bedrijven om de financiële administratie bij te houden en de verschillende financiële documenten op orde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een jaarrekening. Voor veel bedrijven is dit een verplicht onderdeel. Door een accountant in te schakelen ben je verzekerd dat het voldoet aan de eisen.

Het bijhouden van de salaris- en urenadministratie is een taak waar veel tijd in gaat zitten. Een accountant kan dit efficiënt aanpakken zodat je meer tijd overhoudt voor je eigen onderneming. Heb je een middelgroot of groot bedrijf? Dan moet je wellicht ook een accountantsverklaring laten opstellen. Dit mag alleen gedaan worden door een gecertificeerd AA-accountant of een RA-accountant.

Wat kan een accountant voor particulieren doen?

Alhoewel het niet gebruikelijk is dat een particulier accountancy nodig heeft, helpen accountants toch niet alleen bedrijven, maar ook particulieren.

Een accountant kan financieel advies geven over je persoonlijke bankzaken. Ze kunnen bekijken waar je misschien op kan inkorten en waar je juist meer in zou kunnen stoppen. Daarbij kunnen ze ook helpen met andere geldzaken: bijvoorbeeld de aangifte.

Wat is een registeraccountant?

Een registeraccountant staat ingeschreven bij het accountant register van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Dit kan alleen als je een universitaire studie hebt afgerond en veel praktijkervaring hebt opgebouwd.

Een registeraccount mag een verklaring over een jaarrekening afgeven. Daarnaast hebben ze veel kennis over alles omtrent financiën. Ze geven daarbij professioneel advies.

Een AA, accountants-administratieconsulent, staat niet ingeschreven bij de NBA. Deze mogen bijvoorbeeld niet de verklaring over een jaarrekening afgeven.

Op de website van de NBA kan je bekijken of je accountant in het register staat.

Wat is accountancy?

Accountancy is de verzamelnaam voor de werkzaamheden van een accountant. Het is dus een alles omvattende term op het gebied van accountants.

Dit bestaat dus uit het bijhouden van de financiële administratie. Het geven van financieel en fiscaal advies. Het opstellen van jaarrekeningen, de controle van een jaarrekening en het bijhouden van de uren en salarissen van werknemers.

Een accountant is goed op de hoogte van alle regels en wetten op het gebied van financiën, daarnaast zijn ze gespecialiseerd in hun vakgebied.