Loodgieter gezocht?

Op zoek naar een goede loodgieter? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Loodgieter gezocht? Tips vinden en vergelijken

Op zoek naar een loodgieter, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen probleem, met de onderstaande tips weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een loodgieter en krijg je ook enkele bespaartips. Loodgieter gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Door het aanvragen van offertes kom je in contact met de beste loodgieters in je regio. De aanvraag is zowel gratis als vrijblijvend. Door te vergelijken kan je tot wel 40% besparen!

loodgieter gezocht

Hoe vind je de beste loodgieter?

Het vinden van de beste loodgieter hoeft niet lang te duren, je vindt ze hier namelijk gewoon op De 10 Beste! Je vindt een overzicht van de beste loodgieters per woonplaats. Daarbij kan je ook kijken of deze loodgieter een recensie heeft ontvangen, zo zie je meteen wat de loodgieters te bieden hebben.

Het vinden van een loodgieter hoeft dus niet lang te duren, maar waar moet je dan op letten? Er zijn enkele punten die we aanraden om mee te nemen in de keuze voor de beste loodgieter:

Wat zijn de kosten van de loodgieter werkzaamheden?

We raden je altijd om goed te kijken naar de kosten. Wanneer je offertes aanvraagt via De 10 Beste heb je in de meeste gevallen een ruime keuze. Je kan dan zelf de loodgieters die een aanbod doen vergelijken op basis van de prijs.

De prijzen voor een loodgieter kunnen enorm verschillen. Bijvoorbeeld door de grootte van het bedrijf of de ervaring die ze hebben. Hieronder vindt je een lijst van de gemiddelde kosten per klus.

Kosten van loodgieter klussen in 2024

Reparatie klussen Gemiddelde kosten*
Lekkage opsporen €75,-
Afvoer ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Installatie klussen Gemiddelde kosten *
Waterleiding aanleggen
(in toilet, keuken of badkamer)
€45,- tot €600,-
Gasleiding aanleggen/verleggen €20,- tot €50,- per meter
Vaatwasser aansluiten €100,- tot €300,-
Buitenkraan aanleggen €140,- tot €350,-
Sanitair werkzaamheden Gemiddelde kosten *
Staand toilet aansluiten (bestaande vervangen) €350,- tot €550,-
Hangend toilet aansluiten
(bestaande vervangen)
€550,- tot €750,-
Plaatsen nieuwe bad Vanaf €1.000,-
Douchecabine plaatsen Vanaf €1.800.-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, ontvang gratis offertes voor de exacte kosten.

Uitgebreid je probleem beschrijven

Het klinkt raar, maar het is enorm belangrijk om te kijken naar de precieze werkzaamheden van de loodgieter. Sommige loodgieters zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in loodgieterswerk op het dak, of het ontstoppen van een riool. Gelukkig hoef je hier niet op te letten wanneer je het offerteformulier zo uitgebreid en compleet mogelijk invult.

In de meeste gevallen is het dan ook niet echt iets om op te letten. Toch kan je beter zeker van je zaak zijn en het formulier zo compleet mogelijk invullen.

Loodgietersbedrijf of zzp’er?

Bedenk goed of je wilt gaan voor een loodgietersbedrijf of een zzp’er. Bij een zzp’er kan je vaak iets lagere kosten verwachten, maar duurt het soms langer voor je geholpen kan worden. Bij een groot bedrijf worden er uiteraard meer kosten gemaakt, maar er zijn meer mensen in dienst wat resulteert in snellere hulp.

Bij spoed kan je altijd terecht, maar als het gaat om een grotere klus is dit wel iets wat je moet overwegen.


Loodgieter nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Keurmerken en brancheverenigingen

Er zijn keurmerken en brancheverenigingen die voor kwaliteit, klanttevredenheid en professionaliteit staan. Een loodgieter met zo’n keurmerk of onderdeel van een branchevereniging houdt zich dus aan deze strenge eisen. De drie meest bekend zijn:

  • InstallQ is een brancheverenigingen die sterke kwaliteitseisen hanteren. Een loodgieter die onderdeel is van deze vereniging levert dus altijd kwalitatief werk.
  • Techniek Nederland is ook een branchevereniging die kwaliteit waarborgt. Techniek Nederland test alle vakmannen op kwaliteit, veiligheid en klanttevredenheid.
  • VCA, Veiligheid, Gezondheid en Milieu, is een certificaat voor vakmannen. Een loodgieter die dit certificaat bezit werkt veilig en is milieubewust.

  • KOMO is een keurmerk die kwaliteit voorop stelt. Onafhankelijke deskundigen toetsen de loodgieters op de kwaliteit van hun werk.

Afstand tussen jou en de loodgieter

De afstand tussen jou en de loodgieter is ook van belang. Een kortere afstand betekent minder voorrijkosten. Daarbij kan de loodgieter ook sneller terugkomen in het geval van een probleem onder garantievoorwaarden.

Besparen op een loodgieter? Zo doe je dat!

Wil je graag besparen op de prijs van een loodgieter. Dat snappen we helemaal, daarom geven we je graag enkele tips zodat je de kosten zoveel mogelijk kan drukken.

Los zelf het één en ander op

Het eerste wat je kan doen is zelf het één en ander oplossen. We raden je niet aan complexe klussen aan te pakken, maar voorbereidend werk kan al een hoop schelen. Hierbij kan je denken aan het leegruimen van de badkamer of het toilet.

Vind een loodgieter in je regio

Zoals hierboven al vermeld is het vinden van een loodgieter in je eigen regio een fantastische manier om de kosten zo laag mogelijk te houden. Minder afstand betekent minder voorrijkosten. Afhankelijk van de benzineprijzen kan dit een flink verschil maken.

Wanneer je offertes via De 10 Beste vergelijkt ben je verzekerd dat je wordt geholpen door een loodgieter zo dicht bij je in de buurt. Dat brengt ons meteen op de laatste tip.

Vergelijk via De 10 Beste

Bij het vergelijken van offertes via De 10 Beste kan je soms tot wel 40% besparen. Je krijgt namelijk in de meeste gevallen meerdere aanboden, zo kies je zelf voor de loodgieter met het beste aanbod. De aanvraag is bovendien ook helemaal gratis, dus daar ben je ook niks aan kwijt.

loodgieter kiezen

Op zoek naar de beste loodgieter? Vergelijk via De 10 Beste!

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een loodgieter, daarbij heb je ook enkele tips gelezen over hoe je kan besparen op de kosten. Kies voor de beste loodgieter, via De 10 Beste moet dat geen probleem zijn. Loodgieter gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gratis én vrijblijvend: je zit helemaal nergens aan vast en kiest zelf voor de loodgieter met het beste aanbod. Zo kan je tot wel 40% besparen.

Gratis offertes vergelijken!