Vind de beste loodgieter in Haarlem


Op zoek naar een loodgieter in Haarlem? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste loodgieters in Haarlem

In het onderstaande overzicht vind je de beste loodgieters uit Haarlem op rij. Vind snel en eenvoudig een loodgieter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste loodgieters in Haarlem voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis loodgieter offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste loodgieters op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis loodgieter offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


loodgieter HaarlemWaarom loodgietersbedrijf in Haarlem inschakelen?

Een loodgietersbedrijf in Haarlem schakel je in voor verschillend loodgieterswerk zoals reparatie, onderhoud, installatie en werkzaamheden aan het sanitair. Een loodgieter is voornamelijk bezig met de installatie en het onderhoud van de verschillende onderdelen in het toilet, de badkamer of het riool.

 • Reparatie & onderhoud: Een loodgieter verricht reparaties en onderhoud uit aan bijvoorbeeld de leidingen in de badkamer. Werkzaamheden die hier bij horen zijn het ontstoppen van de gootsteen, afvoer of een wc. Maar ook bij verstoppingen van een vaatwasser en andere problematiek in waterleidingen.
 • Installatie: Een loodgieter verricht veel verschillende installatieklussen, bijvoorbeeld het aansluiten van een vaatwasser of het aanleggen van een buitenkraan. Denk ook aan het aanleggen of verleggen van een waterleiding of het aansluiten van een wasmachine.
 • Sanitair: Een loodgieter kan veel werkzaamheden uitvoeren aan het sanitair. Bijvoorbeeld bij het renoveren van de badkamer, dan zorgt de loodgieter voor de gehele installatie van het sanitair. Zo kan de loodgieter een toilet vervangen, douchecabine laten plaatsen of een kraan vervangen.

Wat kost een loodgieter in Haarlem?

De kosten van een loodgieter in Haarlem verschillen per klus en de ervaring van de loodgieter. Een reparatieklus kost tussen de €75,- en €150,-, bijvoorbeeld voor het ontstoppen van een riool of het opsporen van een lekkage.

Een installatieklus kan oplopen tot €600,-, dit is bijvoorbeeld voor het aanleggen van een waterleiding in een toilet, keuken of badkamer. Deze kosten zijn dan afhankelijk van de grootte van de ruimte. Voor een waterleiding aanleggen in een toilet liggen de kosten dan bijvoorbeeld rond de €100,-.

Voor werkzaamheden aan het sanitair kan je rekenen op kosten die kunnen oplopen tot wel €1.800,-. Dit komt omdat deze werkzaamheden vaak veel tijd en materiaal kunnen kosten. Het plaatsen van een douchecabine kost bijvoorbeeld €1.800,- en het aansluiten van een toilet €350,- tot €550,-.

Loodgieters kosten tussen de €25,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de ervaring van de loodgieter. Een beginnende loodgieter kost gemiddeld €25,- tot €30,-, terwijl een zeer ervaren loodgieter een uurtarief rekent van €40,- tot €50,-. Deze kosten zijn wel inclusief 21% btw. Daar komen nog voorrijkosten en materiaalkosten bij op.

loodgietersbedrijf Haarlem

Kosten loodgietersbedrijf 2024

Reparatie klussen Gemiddelde kosten *
Lekkage opsporen €75,-
Afvoer ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Installatie klussen Gemiddelde kosten *
Waterleiding aanleggen
(in toilet, keuken of badkamer)
€45,- tot €600,-
Gasleiding aanleggen/verleggen €20,- tot €50,-
per meter
Buitenkraan aanleggen €140,- tot €350,-
Sanitair werkzaamheden Gemiddelde kosten *
Hangend toilet aansluiten
(bestaande vervangen)
€550,- tot €750,-
Plaatsen nieuw bad Vanaf €1.000,-
Douchecabine plaatsen Vanaf €1.800.-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en montage.

Wat is het gemiddelde uurtarief van een loodgieter in Haarlem?

Een loodgieter in Haarlem kost gemiddeld tussen de €45,- en €80,-. Voor een beginnende loodgieter, of een ZZP’er, betaal je ongeveer €45,- tot €60,-. Voor een gecertificeerde loodgieter betaal je ongeveer €65,- tot €80,-.


Uurtarief loodgieter 2024

€45,- tot €80,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters in de regio.)

Laag
€45,- tot €60,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€65,- tot €80,-

Gecertificeerde loodgieter

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een loodgieter opgebouwd?

De kosten voor het materiaal zijn ongeveer 35% van de totaalprijs. De arbeidskosten zijn doorgaans 60% van het geheel. Overige kosten, denk aan voorrijkosten, zijn 5% van het gehele plaatje.

prijsopbouw loodgieter

Prijsvoorbeelden van een loodgieter

Nog steeds niet helemaal duidelijk wat de kosten zijn voor een loodgietersbedrijf? Hieronder vind je enkele concrete voorbeelden.

Wat kost het laten aansluiten van een vaatwasser?

Het laten aansluiten van een vaatwasser bestaat niet enkel uit het plaatsen van de vaatwasser en deze verbinden aan de juiste afvoer. In veel gevallen moet er eerst een afvoer en leiding worden geprepareerd. De kosten hiervan, inclusief de installatie, zijn gemiddeld €100,- tot €300,-.

Aansluiten vaatwasser

Gemiddelde prijs: €100,- tot €300,-

Totaalprijs voor het aansluiten van een vaatwasser: €100,- tot €300,-

Wat kost het aansluiten van een staand toilet?

Je wilt je huidige toilet vervangen met een nieuw toilet. Eerst zal het oude toilet moeten worden verwijderd, vervolgens moet de nieuwe worden aangesloten. Ook moet er natuurlijk een toilet worden aangeschaft. De kosten voor dit hele pakket liggen gemiddeld tussen de €350,- tot €550,-.

Aansluiten toilet en vervangen huidige

Gemiddelde prijs: €350,- tot €550,-

Totaalprijs voor het aansluiten van een staand toilet: €350,- tot €550,-

Lekkage opsporen en verhelpen

Je hebt last van een lekkage, maar weet niet precies waar deze vandaan komt. Hij zal dus eerst opgespoort moeten worden. Het opsporen van een lekkage kost €75,-. Het verhelpen van deze lekkage, afhankelijk van de oorzaak en grootte, kan kosten tussen de €100,- en €300,-. De totaalprijs is dan €175,- tot €375,-.

Lekkage opsporen en verhelpen

Gemiddelde prijs: €175,- tot €375,-

Totaalprijs voor het opsporen en verhelpen van lekkage: €175,- tot €375,-

Hoe vind je een goede en betrouwbare loodgieter in Haarlem?

Het vinden van een betrouwbare loodgieter in Haarlem hoeft geen lastige taak te zijn. Door gebruik te maken van De 10 Beste ben je gegarandeerd dat je wordt geholpen door de beste loodgieters. Maar hoe weet je nu dat je het beste en meest betaalbare loodgietersbedrijf inschakelt? Met de volgende tips kom je al een heel eind.

 • Kijk of de loodgieter beschikt over een keurmerk. Dit is vaak een indicatie van bepaalde garanties op het gebied van kwaliteit en vakmanschap.
 • Het is belangrijk dat je een volledige en gedetailleerde prijsindicatie en offerte krijgt waarin staat beschreven wat de kosten zijn en waar dit naar toe gaat.
 • Vind een loodgieter in je eigen regio. Zo bespaar je niet alleen op de voorrijkosten, maar zorg je ook dat, mocht het nodig zijn, de loodgieter terug kan komen voor onderhoudsklussen.

loodgieter in Haarlem

Beste loodgieter Haarlem inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Een loodgieter voert veel verschillende werkzaamheden voor je uit. Ze helpen je met reparaties, onderhoud, installaties en verschillende werkzaamheden aan het sanitair. Loodgieter inschakelen?

De aanvraag is geheel gratis. Je zit dus nergens aan vast. Je komt in contact met loodgieters uit Haarlem en bepaalt zelf de juiste vakman voor de klus. Daarnaast profiteer je van scherpe tarieven, zo bespaar je tot wel 40%!

Start nu je gratis aanvraag!

Loodgietersbedrijf Haarlem: veelgestelde vragen

Hieronder kan je antwoorden lezen op veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over wat een loodgietersbedrijf in Haarlem precies allemaal kan installeren en waar je op moet letten bij het inschakelen van een loodgieter.

Wat kan een loodgieter ontstoppen?

De ontstoppingsdienst is een veelvoorkomende taak van loodgieters. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk op te lossen, zo voorkom je vervelende luchtjes of in erge gevallen lekkages. Het is daarnaast erg vervelend om tijdelijk het sanitair niet te kunnen gebruiken.

Een loodgieter kan een gootsteen, afvoer of wc ontstoppen. Ze zorgen ervoor dat alle troep uit de leidingen weggehaald wordt en dat het water weer doorstroomd. Ook grote klussen kunnen worden verricht, zo kan bijvoorbeeld een rioolverstopping ook worden ontstopt door een loodgieter.

Wat kan een loodgieter installeren?

Je kan een loodgieter ook inschakelen voor verschillende installatie klussen. Door een loodgieter in te schakelen ben je verzekerd van professioneel werk en dat alles goed werkt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de aansluitingen van een vaatwasser of wasmachine goed te installeren, gebeurt dit niet is er een grote kans op waterschade.

Een aantal voorbeelden van de installatie klussen die een loodgieter kan uitvoeren:

 • Het aansluiten van een vaatwasser
 • Het aanleggen van een buitenkraan
 • Het verleggen of aanleggen van een waterleiding
 • Het aansluiten van een wasmachine
 • Het aanleggen van een gasleiding

Welke werkzaamheden kan een loodgieter uitvoeren aan het sanitair?

Een loodgieter voert verschillende werkzaamheden uit aan het sanitair. Zo verzorgt een loodgieter vaak de installatie bij een badkamerrenovatie of toilet.

Een loodgieter kan het toilet vervangen, bijvoorbeeld door een staand toilet door een hangend toilet. Het oude toilet wordt weggehaald en het nieuwe toilet wordt vakkundig geplaatst. Een loodgieter kan ook een douchecabine of een nieuw bad plaatsen.

Het vervangen van een douche- of keukenkraan hoort ook bij de werkzaamheden van een loodgieter. Het aansluiten van een nieuwe wastafel kan ook worden gedaan door een loodgieter.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een loodgieter in Haarlem

Bij de keuze voor een loodgieter in Haarlem kan je op een aantal dingen letten, bijvoorbeeld op de ervaring, de kosten en de locatie van het bedrijf. Je kan de problemen of je wensen altijd bespreken met een loodgieter, dan heb je zelf de keuze welke loodgieter past bij de klus.

Je kan altijd kijken of het loodgietersbedrijf onderdeel is van een branchevereniging of een keurmerk heeft. Zo is er bijvoorbeeld Techniek Nederland, een branchevereniging die je extra garanties biedt en sterke kwaliteitseisen heeft. Het KOMO-keurmerk wordt gegeven aan loodgieters die voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Als de loodgieter het VCA-certificaat heeft, werken ze veilig en milieubewust.