Vind de beste gevelrenovatie expert in 's-Gravenzande


Op zoek naar een gevelrenovatie expert in 's-Gravenzande? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele gevelspecialisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste gevelspecialisten in 's-Gravenzande

In het onderstaande overzicht vind je de beste gevelspecialisten uit 's-Gravenzande op rij. Vind snel en eenvoudig een gevelrenovatie expert voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste gevelspecialisten in 's-Gravenzande voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis gevelrenovatie expert offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste gevelspecialisten op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis gevelrenovatie expert offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat is gevelrenovatie?

Is je gevel in een slechte staat? Dan is het tijd voor een gevelrenovatie. Je kan hier natuurlijk ook voor kiezen wanneer je de gevel wil onderhouden en de levensduur wil verhogen. Er bestaan verschillende vormen van gevelrenovatie. Welke wordt gebruik is geheel afhankelijk van de staat van je gevel.

Gevelrenovatie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Het repareren van scheuren: Niet alleen zien scheuren er slordig uit, maar de kwaliteit van de muur gaat drastisch achteruit door scheuren in de gevel. Dit kan allemaal worden gerepareerd door een vakman.
  • Impregneren van de gevel: Een methode om de gevel extra te beschermen tegen vocht en neerslag. Dit wordt voornamelijk gebruikt als bestrijdingsmiddel tegen doorslaand vocht.
  • Het aanbrengen van isolatie: Isolatie kan worden aangebracht in de gevel. Dit is mogelijk via de binnen- en buitenkant van de muur.
  • Vervangen van voegen: Oude en gebroken voegen hebben een slordige uitstraling. Door deze te laten vervangen heb je weer een nette gevel. De oude voegen worden hierbij weggeslepen en er worden nieuwe voegen geplaatst.
  • Het vervangen of vernieuwen van gevelbekleding: Hierdoor kan je de buitenmuur een nieuwe uitstraling geven. Een aantal voorbeelden van gevelbekleding zijn crepi en steenstrips.
  • Het vervangen van raamdorpels: Dorpels zijn een bescherming van de gevel onder een kozijn. Beschadigde raamdorpels kunnen leiden tot lekkages.

Wanneer je een vakman inschakelt voor een gevelrenovatie wordt de gevel eerst geïnspecteerd. Op basis van deze inspectie kom je te weten welke vorm van gevelrenovatie gebruikt wordt. Je zou eventueel ook isolatie kunnen aanbrengen in de gevel of de gevelbekleding laten vernieuwen.

gevelrenovatie 's-Gravenzande

Wat kost gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande?

De kosten van gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande zijn geheel afhankelijk van de werkzaamheden wie worden uitgevoerd. Daarnaast worden de kosten berekend per vierkante meter, uur of prijs per steen. De prijzen verschillen bovendien ook per bedrijf. Een meer ervaren bedrijf in gevelrenovatie heeft vaak hogere prijzen, maar pakken de klussen efficiënter aan.

De kosten voor het vervangen van voegwerk kost tussen de €40,- en €42,- per vierkante meter. Deze kosten verschillen per methode die wordt gebruikt. Het vervangen van gevelstenen kost ongeveer €12,50 per steen. Hierbij zitten de kosten voor het materiaal en de werkzaamheden in. Voor het vervangen van raamdorpels betaal je ongeveer €35,- per uur. Ook hier zitten de arbeidskosten en materiaalkosten bij in.

gevelrenovatie kosten 's-Gravenzande

Kosten gevelrenovatie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerk €40,- tot €42,- per m²
Renoveren van een schoorsteen Vanaf €500,-
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Gevelstenen vervangen €12,50 per steen
Vervangen van raamdorpels €35,- per uur

*Let op: Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief btw en arbeidskosten. De prijzen kunnen variëren per bedrijf.

Hoe is de prijs van gevelwerken in ‘s-Gravenzande opgebouwd?

De prijs voor gevelwerken in ‘s-Gravenzande is opgebouwd uit drie onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten. De arbeidskosten zijn 50% van het geheel. De materiaalkosten zijn 30% van de totaalprijs. Overige kosten, zoals voorrijkosten, zijn 20% van de totale prijs van gevelrenovatie.

prijsopbouw gevelrenovatie

Wat is het uurtarief van een gevelspecialist in ‘s-Gravenzande?

Het uurtarief van een gevelspecialist in ‘s-Gravenzande ligt tussen de €30,- en €50,-. Voor een beginnend bedrijf of ZZP’er betaal je meestal €30,- tot €40,-. Voor een groter bedrijf betaal je €40,- tot €50,- voor gevelrenovatie.


Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten in de regio.)

Laag
€30,- tot €40,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€40,- tot €50,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is gevelreiniging?

Het reinigen van een gevel is een manier om de gevel er weer netjes en verzorgd uit te laten zien. Daarnaast is het een goede fundering tegen de bescherming van vuil en beschadigingen. Bovendien ziet het er ook een stuk beter. Een ander voordeel van het reinigen van je gevel is dat het de waarde van het huis verhoogt. Een gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van gevelonderhoud.

Er zijn verschillende manieren om de gevel te reinigen. Zo is er bijvoorbeeld stoomreinigen. Door de stoom wordt de gevel binnen een korte tijd schoon. Deze methode is het meest effectief bij lichtelijke vervuiling. Een gevel zandstralen wordt gebruikt om hardnekkig vuil van de gevel te verwijderen, dit komt door de mix van water en grove korrel. Andere methodes voor gevelreiniging zijn chemisch reinigen, nevelstralen en laserreiniging.

Het is ook mogelijk om het impregneren en gevelreiniging te combineren. Zo behoud je de frisse uitstraling van de gevel en blijft de gevel langer mooi.

Wat kost gevelreiniging in ‘s-Gravenzande?

Net als de kosten van een gevelrenovatie, variëren de kosten van gevelreiniging in ‘s-Gravenzande per methode. De kosten beginnen vanaf €6,- per m² en kunnen oplopen tot €20,- afhankelijk van hoe vervuilt de gevel is en welke methode er gebruikt wordt.

Stoomreinigen kost ongeveer €6,- per vierkante meter. Dit wordt gebruik voor lichte vervuiling, bijvoorbeeld bij mossen en algen. Zandstralen kost €12,- per m², dit is voor hardnekkige vervuiling zoals graffiti. Het chemisch reinigen van een gevel is voor zware vervuiling en kost €16,- per m². Nevelstralen kost €20,- per vierkante meter en kan worden ingezet voor milde tot hardnekkige vervuiling. Laserreiniging wordt meestal alleen gebruikt op monumenten en kunstwerken, de prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

gevelreiniging 's-Gravenzande

Kosten gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreiniging Soort vervuiling Kosten per m²*
Stoomreinigen Lichte vervuiling €6,-
Zandstralen Hardnekkige vervuiling €12,-
Chemische reiniging Zware vervuiling €16,-
Nevelstralen Milde tot hardnekkige vervuiling €20,-
Laserreiniging Vervuiling op kunstwerken en monumenten Op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, de kosten variëren per bedrijf. De kosten zijn inclusief btw.

Prijsvoorbeelden van gevelwerk

Hieronder geven we enkele prijsvoorbeelden van gevelrenovatie, gevelreiniging en voegwerken. Zo krijg je een beter idee van de kosten van bepaalde gevelwerken.

Houten gevelbekleding aanbrengen

Je hebt een gevel van 60 m². Houten gevelbekleding aanbrengen kost €120,- per vierkante meter. De totaalprijs voor het aanbrengen van houten gevelbekleding bedraagt dan €7.200,-.

Houten gevelbekleding aanbrengen

Gemiddelde prijs per m²: €120,-

Totaalprijs voor 60 m² houten gevelbekleding: €7.200,-

Gevelreiniging door zandstralen

Je hebt een gevel van 50 m² met hardnekkige vervuiling. De beste optie is om de gevel te zandstralen, de kosten hiervan zijn €12,- per m². De kosten voor het zandstralen van de gehele gevel is dan €600,-.

Gevel zandstralen

Gemiddelde prijs per m²: €12,-

Totaalprijs voor 50 m² gevel zandstralen: €600,-

Voegen uitslijpen en opnieuw vullen

De voegen in de gevel zijn gebarsten en hebben zichtbare scheuren. In totaal get het om 15 m² beschadigde voegen. Het laten uithakken of uitslijpen van de voegen kost gemiddeld €41,- per vierkante meter en de gevel opnieuw voegen gemiddeld €11,- per m².

Voegen uitslijpen en opnieuw vullen

Gemiddelde prijs per m²: €52,-

Totaalprijs voor 15 m² voegwerk: €780,-

gevel reinigen 's-Gravenzande

Gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes!

Het renoveren en reinigen van een gevel brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt het voor een frisse uitstraling, maar kan het ook de waarde van het huis verhogen. Je zou daarnaast kunnen kiezen voor een isolatie in de gevel, zo heb je wellicht recht op een subsidie en bespaar je op energiekosten. Gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande nodig?

Ontvang geheel vrijblijvend en kosteloos offertes van gevelspecialisten. Je zit nergens aan vast en kan tot wel 40% besparen op de kosten van een gevelreiniging of gevelrenovatie.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over gevelrenovatie in ‘s-Gravenzande, zoals de voordelen van het impregneren van de gevel en wanneer je een gevelreiniging nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een gevel impregneren?

Het impregneren van de gevel betekent dat het wordt voorzien van een beschermende coating. Hierdoor blijft de kwaliteit en de uitstraling van de gevel een aantal jaren erg hoog.

De voordelen van het impregneren van de gevel zijn:

  • Het voorkomen van vochtdoorslag
  • De gevel blijft net en schoon voor een aantal jaren
  • Het verbetert de isolatie in huis
  • Het middel dat gebruikt wordt is brandvertragend

Houd er wel rekening mee dat het impregneren van de gevel niet op elke muur kan. Het wordt ook alleen toegepast wanneer de gevel goed is onderhouden.

Wanneer is een gevelreiniging in ‘s-Gravenzande nodig?

Het wordt aangeraden om een gevelreiniging in ‘s-Gravenzande uit te laten voeren wanneer de gevel vervuild is. Het is wel belangrijk dat het reinigen van de gevel dan snel gebeurt, want een vervuiling kan al snel oplopen tot een beschadiging.

De gevel kan vervuilt raken door een aantal factoren. Bijvoorbeeld door roetaanslag van voorbijkomende auto’s. Het is dan ook belangrijk om regelmatig te gevel te inspecteren. Je zou ook kunnen kiezen voor het impregneren van de gevel. Zo is de kans op vervuiling een stuk kleiner.

Is er een subsidie voor gevelrenovatie?

De subsidie op gevelrenovatie en andere renovaties is helaas gestopt. Het is nog wel mogelijk om een subsidie aan te vragen voor isolatiemaatregelen. Wanneer je de gevel laat isoleren, is er een grote kans dat je recht hebt op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing subsidie. Dit is alleen mogelijk voor woningeigenaren.