Vind de beste gevelrenovatie expert in Woerden


Op zoek naar een gevelrenovatie expert in Woerden? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele gevelspecialisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste gevelspecialisten in Woerden

In het onderstaande overzicht vind je de beste gevelspecialisten uit Woerden op rij. Vind snel en eenvoudig een gevelrenovatie expert voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste gevelspecialisten in Woerden voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis gevelrenovatie expert offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste gevelspecialisten op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis gevelrenovatie expert offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Gevelrenovatie Woerden

Op zoek naar een specialist voor je gevelrenovatie in Woerden? Zoek niet verder. De 10 Beste helpt je graag: via onze gratis offerteservice kom je zonder gedoe in contact met de beste gevelspecialisten in je regio. Wil je je liever eerst inlezen op de kosten en mogelijkheden? Dat begrijpen we!

Hieronder lees je meer over de kosten van een gevelrenovatie en de verschillende onderdelen. Je leest ook over de kosten van een gevelreiniging en hoe je kan besparen op de kosten.

Belangrijkste informatie gevelrenovatie Woerden

 • Een gevelrenovatie in Woerden heeft verschillende prijzen, afhankelijk van het type renovatie. Voor voegwerk is de gemiddelde prijs €40,- tot €42,- per m², terwijl een schoorsteenrenovatie begint bij €500,-.
 • De kosten van een gevelspecialist variëren gemiddeld van €30,- tot €50,- per uur.
 • Gevelrenovatie omvat diverse werkzaamheden, zoals het plaatsen van gevelisolatie, voegwerken, het plaatsen van gevelbekleding en het impregneren van de gevel. Het gaat dus niet alleen om het renoveren van de gevelstenen, maar om een breder scala aan mogelijkheden.
 • Gevelisolatie biedt verschillende voordelen, waaronder energiebesparing, verhoogd wooncomfort, verminderde omgevingsgeluiden en verminderde stofcirculatie. De gemiddelde kosten voor gevelisolatie liggen tussen de €90,- en €120,- per vierkante meter.
 • Voegwerken zijn essentieel bij gevelrenovatie, omdat ze de kwaliteit van de muur verbeteren en vochtproblemen voorkomen. Verschillende soorten voegen kunnen worden toegepast, zoals platvolvoeg, schaduwvoeg, klopwerk en knipvoeg, elk met hun eigen kosten.
 • Gevelbekleding is een mogelijk onderdeel van gevelrenovatie en zorgt voor een unieke uitstraling en bescherming van de gevel tegen vuil en weersinvloeden. Gevelbekleding kan tevens een isolerende waarde hebben. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding, zoals kaleien, bepleistering, crepi en hout.
 • Het impregneren van een gevel wordt gedaan om de gevel te beschermen tegen weersomstandigheden, vuil en schade, en verlengt de levensduur van de gevel. Het impregneren is onder andere brand- en schimmelwerend.
 • Een gevelreiniging kost gemiddeld tussen €6,- en €20,- per vierkante meter.


gevelrenovatie Woerden

Wat kost een gevelrenovatie in Woerden?

Een gevelrenovatie in Woerden heeft verschillende prijzen, geheel afhankelijk van wat er gerenoveerd wordt en hoe dit wordt gedaan. Laat je bijvoorbeeld het voegwerk vervangen? Reken dan op een gemiddelde prijs van €40,- tot €42,- per m². Laat je een schoorsteen renoveren? Dat kan al vanaf €500,-.

Wil je nieuw voegwerk? Dan moet je rekening houden met een prijs vanaf €10,- per m². Het vervangen van gevelstenen is zo’n €12,50,- per steen. Laat je de raamdorpels vervangen, dan hebben we het over een uurtarief: namelijk €35,- per uur.

De kosten van een gevelrenovatie bestaan uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. De arbeidskosten zijn gemiddeld 50% van het totaal, de materiaalkosten zijn gemiddeld 30 tot 40% van de totaalprijs. De overige kosten bestaan voor 10 tot 20% uit het geheel, afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Kosten gevelrenovatie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerk €40,- tot €42,- per m²
Renoveren van een schoorsteen Vanaf €500,-
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Gevelstenen vervangen €12,50 per steen
Vervangen van raamdorpels €35,- per uur

 *Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen.

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

Er zijn enkele factoren die invloed hebben op de prijs van je gevelrenovatie. Dit zijn:

 • Het soort werkzaamheden dat je laat uitvoeren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen betaal je slechts €10,- per m² voor nieuw voegwerk, maar zijn de kosten voor het geheel vervangen een stuk hoger: €40,- tot €42,- per vierkante meter.
 • De grootte van de klus. Hoe groter de klus, hoe hoger de kosten. Wanneer de gevelrenovatie moet gebeuren op een groter oppervlak betaal je uiteraard ook meer. Laat je echter werk uitvoeren op een grote schaal, betaal je vaak wel minder per vierkante meter dan je zou doen met een kleiner oppervlak.
 • Het uurtarief van de gevelspecialist. Uiteraard speelt ook het uurtarief van de gevelspecialist die je inhuurt een grote rol. Gemiddeld betaal je €30,- tot €50,- per uur.

Wat kost een gevelspecialist per uur?

Je hebt het hierboven al kunnen lezen: een gevelspecialist kost gemiddeld €30,- tot €50,- per uur. Voor een beginnende specialist, of een ZZP’er, liggen de kosten vaak tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een groot bedrijf liggen de kosten vaak hoger, tussen de €40,- en €50,- per uur.

Let wel op dat de tarieven niks zeggen over de kwaliteit van het vakmanschap.


Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten in de regio.)

Laag
€30,- tot €40,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€40,- tot €50,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat valt er onder gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is een breed begrip, er vallen namelijk veel verschillende werkzaamheden onder. Vaak wordt er gedacht dat gevelrenovatie alleen bestaat uit het daadwerkelijk renoveren van de gevelstenen, maar dit is slechts één van de mogelijkheden. Gevelrenovatie bestaat uit ook uit:

 • Het plaatsen van gevelisolatie
 • Voegwerken
 • Gevelbekleding plaatsen
 • Het impregneren van de gevel

Hieronder lees je meer over deze vier werkzaamheden en welke kosten je er bij kunt verwachten.

Gevelisolatie

Gevelisolatie plaatsen gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Met de gasprijzen die langzaam blijven stijgen en het klimaat dat elk beetje hulp kan gebruiken is dit dan ook niet raar. Bovendien kan je genieten van een hoop voordelen wanneer je gevelisolatie laat plaatsen:

 • Je bespaart op je energierekening.
 • Het wooncomfort stijgt.
 • Je hebt minder last van omgevingsgeluiden.
 • De luchtdichtheid verbeterd, waardoor je minder last hebt van stofcirculatie.

Het isoleren van de gevel kost gemiddeld €90,- tot €120,- per vierkante meter. Voor een binnengevel betaal je gemiddeld €90,- tot €100,- per vierkante meter. Voor een buitengevel ligt dit tussen de €110,- en €120,- per m².

Voegwerken

Voegwerken zijn een belangrijk onderdeel van een gevelrenovatie. De voegen van een muur kunnen flink achteruitgaan, met voegwerk is het mogelijk om dit op te lossen. Het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de voegen in goede staat blijven, anders heb je last op problemen zoals vocht in huis. Het ziet er bovendien niet netjes uit.

Wist je dat er verschillende soorten voegen zijn? De meest bekende is de platvolvoeg. Bij deze soort wordt de voeg uitgelijnd met de stenen in de muur. Andere soorten zijn schaduwvoeg, klopwerk of de knipvoeg.

Elke soort heeft ook zijn eigen kosten. Vaak wordt een gehele woning gerenoveerd bij voegwerk. De gemiddelde oppervlakte van een gevel in Nederland is 60 m². Voor een platvolvoeg betaal je dan €720,- voor het voegen van de gehele gevel. Bij een knipvoeg is de prijs een stuk hoger, namelijk €5.700,-.

Voegwerken kosten 2024

Soort voeg Gemiddelde totaalprijs bij 60 m²*
Platte voeg €720,-
Strakke voeg €900,-
Schaduwvoeg €840,-
Klopwerk €660,-
Knipvoeg €5.700,-

*Let op: dit is slechts een gemiddelde.

Gevelbekleding

Ook gevelbekleding kan een onderdeel zijn van een gevelrenovatie. Gevelbekleding zorgt voor een unieke uitstraling van de gevel en kan de gevel bovendien beschermen tegen schade van vuil of weersomstandigheden. Gevelbekledig heeft vaak ook een isolerende waarde.

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Zo heb je bijvoorbeeld kaleien, bepleistering, crepi of hout. Een gehele gevel, van 60 m², bekleden kost gemiddeld €1.500,- tot €12.000,-.

Gevelbekleding kosten 2024

Type gevelbekleding Gemiddelde totaalprijs bij 60 m²*
Kaleien €1.500,-
Bepleistering €4.800,-
Crepi €6.000,-
Hout €7.200,-
Steenstrips €12.000,-

*Let op: dit is een gemiddelde totaalprijs, gebaseerd op de gemiddelde oppervlakte van een gevel in Nederland.

Gevel impregneren

Een gevel impregneren doe je om de gevel te beschermen tegen weersomstandigheden, vuil en andere zaken die de gevel kunnen beschadigen. Door een gevel te impregneren zorg je dat de gevel er langer goed uit ziet en verleng je de levensduur aanzienlijk. Een gevel impregneren, of hydrofoberen, zorgt bovendien ook dat de gevel brand- en schimmelwerend is.

Een gevel impregneren kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Voor een gevel van 60 m² moet je dus rekening houden met een totaalprijs van €600,- voor alleen het impregneren.

gevelreiniging Woerden

Wat kost een gevelreiniging in Woerden?

Een gevelreiniging in [var]1 kost gemiddeld €6,- tot €20,- per vierkante meter. Laat je een gevel stoom reinigen betaal je ongeveer €6,- per vierkante meter. Dit doe je bij lichte vervuiling. Bij hardnekkige vervuiling zal je moeten zandstralen, dit kost €12,- per m². Bij zware vervuiling laat je de gevel chemisch reinigen, voor €16,- per vierkante meter.

Een gevel reinigen gebeurt vaak hand in hand met een renovatie. Zo wordt eerst de gevel weer netjes gemaakt, daarna wordt hij volledig gereinigd zodat de gevel er weer mooi uitziet. Voor een overzicht van alle prijzen voor gevelreiniging kun je de onderstaande tabel raadplegen.

Kosten gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreiniging Soort vervuiling Kosten per m²*
Stoom reinigen Lichte vervuiling €6,-
Zandstralen Hardnekkige vervuiling €12,-
Chemische reiniging Zware vervuiling €16,-
Nevelstralen Milde tot hardnekkige vervuiling €20,-
Laserreiniging Vervuiling op kunstwerken en monumenten Op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per bedrijf.

Hoe kan je besparen op de kosten van gevelwerken in Woerden?

Je bent nu bekend met de prijzen van verschillende gevelwerken in Woerden, maar je bent vast ook benieuwd hoe je kunt besparen op de kosten. We geven je graag een paar tips:

 • Als je handig bent kan je zelf meehelpen met de gevelwerken. Vaak komt dit neer op voorbereidende werkzaamheden. Mocht je meer willen doen raden we je aan dit in goed overleg met de gevelspecialist te doen.
 • Kijk of je kan profiteren van het verlaagde btw-tarief van 9% op arbeidskosten. Laat je de gevel meteen isoleren? Kijk dan ook of je recht hebt op een subsidie.
 • Bij grotere klussen betaal je minder per vierkante meter. Schakel een gevelspecialist in voor meerdere werkzaamheden of samen met je buren. Zo kan je vaak een mooie korting verwachten.
 • Kies voor een lokale gevelspecialist en vergelijk offertes. Zo bespaar je op voorrijkosten, door te vergelijken kies je zelf voor het beste aanbod.

gevel reinigen Woerden

Gevelspecialist in Woerden inschakelen? Vergelijk via De 10 Beste!

Op zoek naar de beste gevelspecialist in Woerden. Laat ons je helpen! Via De 10 Beste kom je namelijk snel en zonder moeite in contact met de beste gevelspecialisten in je regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Je ontvangt dan spoedig tot wel vijf offertes van vakmannen in je regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie in Woerden

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over gevelrenovatie in Woerden.

Zijn er subsidies voor gevelrenovatie?

Er zijn geen specifieke subsidies voor gevelrenovatie. Wel zijn er subsidies voor energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld wanneer je je gevel isoleert. Een voorbeeld van zo’n subsidie is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

Welk btw-tarief betaal je bij een gevelrenovatie?

Wanneer je woning ouder is dan twee jaar kan je vaak profiteren van het verlaagde btw-tarief van 9% op de arbeidskosten van de gevelspecialist. Let wel goed op dat dit alleen gaat op een verlaging van de btw op de specialist zelf, niet de materialen.

Wat zijn de voordelen van een gevel impregneren?

Een gevel laat je impregneren om de gevel extra te beschermen. Een goede coating is waterafstotend, brand- en schimmelwerend en heeft vaak ook een isolerende werking.

Wat kost het een huis opnieuw laten voegen?

Een heel huis laten voegen kan tussen de €660,- en €5.700,- kosten, afhankelijk van je gekozen voegen. Een platte voeg is bijvoorbeeld slechts €720,.-, terwijl een knipvoeg tot wel €5.700,- kan kosten.

Wanneer laat je een gevel renoveren?

Je laat een gevel renoveren wanneer de gevel beschadigd is, je merkt dat de kwaliteit van de gevel achteruit gaat of omdat je de uitstraling wilt verbeteren.

Wanneer kies je voor gevelreiniging in Woerden?

Je kiest voor een gevelreiniging in Woerden wanneer de gevel dusdanig vervuild is dat het niet meer zelf opgelost kan worden. Een gevel reinigen kan al vanaf €6,- per m² bij lichte vervuiling.