Vind de beste cv-installateur in Oegstgeest


Op zoek naar een cv-installateur in Oegstgeest? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele cv-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste cv-installateurs in Oegstgeest

In het onderstaande overzicht vind je de beste cv-installateurs uit Oegstgeest op rij. Vind snel en eenvoudig een cv-installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste cv-installateurs in Oegstgeest voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis cv-installateur offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste cv-installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis cv-installateur offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.Wat kost het inschakelen van een cv-monteur in Oegstgeest?

De kosten van een cv-monteur in Oegstgeest verschillen afhankelijk van enkele factoren, gemiddeld betaal je €55,- tot €75,- per uur voor een cv-monteur. Factoren zoals de kosten voor het materiaal en de arbeidskosten van de monteur spelen een grote rol. Zo betaal je voor de montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-, maar dit is exclusief de cv-ketel zelf. De totaalprijs voor een hele installatie ligt gemiddeld tussen de €1.500,- tot €3.500,-.

Voor een reparatie betaal €55,- tot €75,- per uur, hier komen de kosten voor eventuele onderdelen nog bovenop. Moet er bijvoorbeeld een expansievat worden vervangen? Dan komt er nog €150,- aan materiaalkosten bij.

Onderhoud aan een cv-ketel kost gemiddeld €70,- tot €100,-. Je kan er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen, dit kost €70,- tot €200,- per jaar. Een onderhoudscontract is er in verschillende vormen. Een all-in contract kost gemiddeld €120,- tot €200,- en levert je twee onderhoudsbeurten per jaar op, dit is vaak voordeliger dan losse onderhoudsbeurten inplannen.

cv-monteur Oegstgeest

Kosten cv-ketel installatie 2024

Installatie Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele cv-installatie €1.500,- tot €3.500,-
Vloerverwarming installeren €60,- tot €120,- per m²
Onderhoud
Cv ketel onderhoud €70,- tot €100,-
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen
Reparatie
Cv-ketel reparatie €55,- tot €75,- per uur Exclusief onderdelen
Expansievat €150,- Alleen materiaal
Driewegklep €60,- Alleen materiaal
Motor 3 weg klep €80,- Alleen materiaal

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen sterk verschillen per bedrijf.

Wat is het uurtarief van een cv-installateur in Oegstgeest?

Het uurtarief van een cv-ketel installateur in Oegstgeest ligt gemiddeld tussen de €55,- en de €75,-. Deze prijs is afhankelijk van het bedrijf waarbij de vakman werkt en de ervaring. Kies je voor een installateur die als zzp’er werkt? Dan is er een grote kans dat je goedkoper uit bent.


Uurtarief cv-installateurs 2024

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs in de regio.)

Laag

ZZP’er
Kleinere klussen

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost de installatie van een nieuwe cv-ketel in Oegstgeest?

De kosten van een installatie van een nieuwe cv-ketel in Oegstgeest wordt opgebouwd uit het type ketel, het uurtarief van de installateur en het rendement.

Zo heb je een solo HR-ketel, die gemiddeld €1.500,- tot €2.800,- kost. Een combi HR-ketel is iets duurder, namelijk €2.300,- tot €3.900,-. Een Uhr-combiketel kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,-. Voor een elektrische ketel betaal je gemiddeld €4.000,- en €6.000,-.

De kosten hierin verschillen omdat de cv-ketels diverse voordelen bieden. Zo is een combiketel nodig voor het gelijktijdig verwarmen via radiatoren en het leveren van warm water voor bijvoorbeeld een douche. Er zit ook een verschil in het rendement, het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel. Bij een rendement van 100% gaat er geen warmte verloren.

In de tabel hieronder vind je de prijzen van deze ketels overzichtelijk beschreven.

Kosten nieuwe cv-ketel 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.500,- tot €2.800,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €2.300,- tot €3.900,-
Uhr-combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per merk.

cv-installateur Oegstgeest

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een cv-monteur in Oegstgeest?

Bij het inschakelen van een cv-monteur in Oegstgeest is het belangrijk om op verschillende zaken te letten.

  • Ervaring. Allereerst is het raadzaam om te kijken naar de ervaring en certificering van de monteur. Het is sowieso belangrijk dat je een cv-monteur kiest met een CO-certificaat, dit is sinds 1 april 2023 verplicht.
  • Garantie. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garanties die de monteur biedt en of deze verzekerd is voor eventuele schade of fouten. Kijk zowel naar de garantievoorwaarden op de materialen en de cv-ketel, maar ook op het geleverde werk.
  • Prijs. Verder is het verstandig om te letten op de prijs. Kijk niet alleen naar de totaalprijs, maar ook hoe deze prijs is opgebouwd. Zorg ervoor dat alles duidelijk vermeld staat op de offerte.
  • Referenties. Tot slot is het altijd verstandig om recensies te controleren om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de dienstverlening. Hier op De 10 Beste kunnen gebruikers en klanten ook recensies achterlaten bij bedrijven die ze hebben geholpen.

Is het verplicht een cv-monteur in te schakelen voor cv onderhoud in Oegstgeest?

Sinds 1 april 2023 is het verplicht een cv-monteur met een CO-certificaat in te schakelen voor alle werkzaamheden die te maken hebben met cv-ketels en verwarminginstallaties, dus niet alleen cv onderhoud in Oegstgeest. De gasketelwet is ingetreden om gevaarlijke situaties door koolmonoxide te verminderen. Installatiebedrijven moeten nu verplicht het CO-certificaat behalen. Je kan zien of een bedrijf dit certificaat heeft door te kijken op de website van CO-Wijzer.

cv-ketel Oegstgeest

Cv-monteur in Oegstgeest nodig? Vergelijk gratis offertes!

Hoeveel je moet betalen voor een cv-ketel installateur verschilt per werkzaamheden. Zo hoef je minder te betalen bij cv onderhoud in Oegstgeest, maar ben je rond de €500,- tot €900,- kwijt voor het monteren van een cv-ketel. Door offertes te vergelijken zorg je ervoor dat je altijd de beste deal krijgt en nooit te veel betaald.

Hoe vraag je offertes aan?

Dat doe je door het offerteformulier in te vullen, via de onderstaande knop kom je op d ejuiste pagina. Via de offerteservice kom je snel en makkelijk in contact met cv-ketel installateurs bij jou in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over cv-ketels


Ben je benieuwd naar de antwoorden op veelgestelde vragen over je cv-ketel? Neem dan een kijkje bij de onderstaande vragen.

Mag ik na 2026 nog een nieuwe cv-ketel plaatsen?

Nee, na 2026 is het niet meer toegestaan om een nieuwe standaard cv-ketel te plaatsen. Hybride verwarming, zoals warmtepompen, worden de nieuwe standaard. Je hoeft echter nog niet je cv-ketel te vervangen als deze nog werkt: pas als de cv-ketel zijn maximale levensduur heeft bereikt ben je verplicht een alternatieve verwarmingsmethode te kiezen.

Er zijn nog andere redenen waarom je nog een nieuwe cv-ketel zou mogen plaatsen, zo is het niet verplicht als je woont in een appartement of monumentaal pand. Daarbij moet de warmtepomp zichzelf binnen zeven jaar terug moeten kunnen verdienen, hoef je geen warmtepomp te plaatsen als je binnen 10 jaar staat aangesloten op een warmtenet en wanneer een warmtepomp teveel geluidsoverlast zou veroorzaken.

Waar kan je het beste een cv-ketel plaatsen?

Een cv-ketel kan het beste worden geplaatst op een goed geventileerde, gemakkelijk toegankelijke plek dicht bij de gas- en waterleidingen. De bijkeuken of de berging is hiervoor ideaal. De locatie moet ook geschikt zijn voor de afvoer van verbrandingsgassen en condenswater.

Welke cv-ketel is het best?

De beste cv-ketel op dit moment is de Intergas Xtreme 36. Dit komt omdat dit een energiezuinige ketel is en zeer betaalbaar is. Maar de keuze voor de beste cv-ketel is ook afhankelijk van individuele behoeften en budgetten. Het is belangrijk om een efficiënte en betrouwbare ketel te kiezen van een gerenommeerd merk, die past bij de grootte van de woning.

Mag ik zelf een cv-ketel plaatsen?

Het is niet toegestaan zelf een cv-ketel te plaatsen. Je moet hiervoor een certificaat hebben. Het vereist kennis van gas- en waterleidingen, en het verkeerd installeren kan gevaarlijk zijn. Sinds 1 april 2023 is het verplicht een cv-installateur in te schakelen met een CO-certificaat, voor alle werkzaamheden aan een cv-ketel.

Wat is de gemiddelde prijs van een gehele cv-installatie?

De prijs kan variëren van €1.500,- tot €5.000,- of meer. De gemiddelde prijs van een cv-installatie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type en de grootte van de ketel. Ook de arbeidskosten spelen een grote rol.

Hoe vaak is cv onderhoud nodig?

Het wordt aangeraden een cv onderhoud eens per jaar in te plannen. Het onderhoud is het controleren van de veiligheidsvoorzieningen, het reinigen van de onderdelen, het controleren van de druk en het bijvullen van water indien nodig. Wanneer je een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig vindt, kan je er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten.