Vind de beste cv-installateur in Twello


Op zoek naar een cv-installateur in Twello? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele cv-installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste cv-installateurs in Twello

In het onderstaande overzicht vind je de beste cv-installateurs uit Twello op rij. Vind snel en eenvoudig een cv-installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste cv-installateurs in Twello voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Vergelijk gratis cv-installateur offertes

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste cv-installateurs op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis cv-installateur offertes !

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.cv-monteur Twello

Wat kosten de werkzaamheden van een cv-monteur in Twello?

De kosten van een cv-monteur in Twello zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Zo zijn er verschillende prijzen voor reparatie , installatie en onderhoud van cv-ketels.

De kosten voor een cv installatie ligt dan tussen de €1.500,- en €3.500,-. Deze prijs is afhankelijk van de moeilijkheid van de klus: het installeren van een hr-ketel is minder ingewikkeld dan het laten plaatsen van een soloketel en een geiser. Dit is uiteraard inclusief de cv-ketel, btw en arbeidskosten. De kosten voor de montage, dus alleen de arbeidskosten, zijn gemiddeld €500,- tot €900,-.

Voor het onderhoud van een cv-ketel betaal je ongeveer €70,- tot €100,-. Je zou ook kunnen kiezen voor een onderhoudscontract, dit kost gemiddeld €70,- tot €200,- per jaar. Bij een all-in contract, dit kost ongeveer €200,- per jaar, heb je recht op een tweejaarlijks onderhoud.

Het repareren van een cv-ketel kost tussen de €55,- en €75,- per uur, deze kosten zijn alleen voor de werkzaamheden. Hier komen nog kosten voor eventuele onderdelen bovenop. Een driewegklep kost bijvoorbeeld €60,-.

cv-installateur Twello

Kosten cv-monteur 2024

Installatie Gemiddelde prijs* Bijzonderheden
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele cv-installatie €1.500,- tot €3.500,-
Vloerverwarming installeren €60,- tot €120,- per m²
Onderhoud
Cv ketel onderhoud €70,- tot €100,-
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten inbegrepen
Reparatie
Cv-ketel reparatie €55,- tot €75,- per uur Exclusief onderdelen
Expansievat €150,- Alleen materiaal
Driewegklep €60,- Alleen materiaal
Motor 3 weg klep €80,- Alleen materiaal

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte kosten kunnen sterk verschillen per bedrijf.

Wat kost een cv-installateur in Twello per uur?

Het uurtarief van een cv-ketel installateur in Twello ligt tussen de €55,- tot €75,- per uur. Het verschil zit hem in de grootte van het bedrijf van de installateur. Een zzp’er kost rond de €55,- per uur en voor een groter bedrijf kan je €75,- per uur verwachten.


Uurtarief cv-installateurs 2024

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-installateurs in je regio.)

Laag
€55,-

ZZP’er

Hoog
€75,-

MKB’er

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost het installeren van nieuwe cv-ketel in Twello?

De kosten voor een nieuwe cv-ketel in Twello zijn afhankelijk van voor welke ketel je wilt gaan en welk merk ketel je kiest. Hoe meer de ketel bespaart, hoe hoger de kosten. Ga je voor de beste cv-ketels in 2024? Dan kunnen de prijzen bijvoorbeeld hoger liggen. De kosten voor een solo HR-ketel zijn €1.500,- tot €2.800,-, deze behaalt gemiddeld een rendement van 100 tot 107%.

De kosten voor een combi HR-ketel zijn ongeveer €2.300,- tot €3.900,-. Ook hiermee behaal je een rendement van 100 tot 107%. Deze cv-ketels vereisen wel minder onderhoud en gaan langer mee. Een Uhr-combiketel kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,-. Voor een elektrische cv-ketel moet je denken aan €4.000,- tot €6.000,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen.

Kosten cv-ketel 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Solo hr-ketel 100 tot 107% €1.500,- tot €2.800,-
Combi hr-ketel 100 tot 107% €2.300,- tot €3.900,-
Uhr-combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per merk.

Cv-monteur in Twello kiezen: waar moet je op letten?

Het vinden van een cv-monteur in Twello is geen probleem meer dankzij de gratis offertedienst van De 10 Beste. Maar hoe kies je nu de beste aanbieding?

  1. Kijk altijd goed naar de kosten op de offerte. Vergelijk deze met de andere offertes. Past de prijs binnen je budget en wordt deze goed omschreven? Dan is er niks aan de hand.
  2. Vraag ook altijd of de cv-monteur de werkzaamheden kan uitvoeren. Over het algemeen kan elke cv-installateur elke klus oppakken, maar in enkele gevallen, bijvoorbeeld bij bijzondere of nieuwe apparatuur, kan het gebeuren dat de installateur hier niet voldoende ervaring mee heeft.
  3. Kijk ook altijd goed naar de garantievoorwaarden die de cv-installateur biedt. Op zowel de cv-installatie als de werkzaamheden: je hebt altijd recht op een vorm van garantie bij diensten en producten. Dit moet echter wel goed worden omschreven in de offerte.
  4. Er bestaan ook keurmerken voor cv-monteurs. Is de cv-installateur die je een aanbod doet onderdeel van een keurmerk? Dan ben je verzekerd van betaalde eisen op het gebied van kwaliteit, milieuvriendelijkheid en garantie.
  5. Als laatst raden we je ook altijd aan om te kiezen voor een installateur in je eigen regio. Door offertes te vergelijken via De 10 Beste kom je altijd in contact met de dichtstbijzijnde cv-monteur. Zo bespaar je namelijk flink op de voorrijkosten.

Tip: wil je je wooncomfort verhogen? Overweeg dan om vloerverwarming te laten plaatsen. Vloerverwarming is een uitstekende manier om een huis geleidelijk te verwarmen. Meer weten? Lees alles over de prijs van vloerverwarming.

Bekijk ook onze pagina over het vinden van de beste cv-monteur.

Is het verplicht een cv-monteur in te schakelen voor cv onderhoud in Twello?

Met ingang van 1 april 2023 is het verplicht om voor alle werkzaamheden met betrekking tot cv-ketels en verwarmingsinstallaties een cv-monteur met een CO-certificaat in te schakelen, dus niet alleen voor cv onderhoud in Twello. Deze nieuwe gasketelwet is geïmplementeerd om het risico van gevaarlijke situaties veroorzaakt door koolmonoxide te verminderen. Installatiebedrijven worden nu wettelijk verplicht om het CO-certificaat te behalen. Je kunt zien of een bedrijf dit certificaat heeft door te kijken op de website van CO-Wijzer.

cv-ketel Twello

Cv-monteur in Twello nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een cv-monteur voert verschillende werkzaamheden uit: cv onderhoud in Twello, repareren en installeren van cv-ketels. Een nieuwe cv-ketel brengt vele voordelen met zich mee, zo zou je een cv-ketel kunnen laten installeren die je een hoger rendement oplevert. Hierdoor bespaar je jaarlijks op je energierekening. Cv-installateur inschakelen voor het installeren van een cv-ketel? Maak gebruik van de offertedienst van De 10 Beste.

Je ontvangt snel een aantal scherp geprijsde offertes. De aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien kan je besparen tot wel 40%, zo bespaar je niet alleen op de energiekosten maar ook op de montagekosten.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over cv-ketels

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over je cv-ketel. Je kan leren over de verschillende soorten cv-ketels, hoe een cv-ketel wordt geïnstalleerd en hoe vaak het moet worden onderhouden.

Mag ik na 2026 nog een nieuwe cv-ketel installeren?

Vanaf 2026 is het niet langer toegestaan om nieuwe standaard cv-ketels te installeren. In plaats daarvan worden hybride verwarmingssystemen, zoals warmtepompen, de nieuwe norm. Het is echter niet noodzakelijk om je huidige cv-ketel te vervangen als deze nog goed functioneert. Je zult pas verplicht zijn om een alternatieve verwarmingsmethode te kiezen wanneer je cv-ketel het einde van zijn maximale levensduur heeft bereikt.

Er zijn nog enkele voorwaarden wanneer je nog geen warmtepomp hoef tte plaatsen. Zo kan je nog een cv-ketel plaatsen vanaf 2026 wanneer je woont in een appartement of monumentaal pand. Daarbij moet de warmtepomp zichzelf binnen zeven jaar terug moeten kunnen verdienen en hoef je geen warmtepomp te plaatsen als je binnen 10 jaar staat aangesloten op een warmtenet. Zou een warmtepomp teveel geluidsoverlast veroorzaken? Ook dan is het niet verplicht een warmtepomp te installeren.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels. Elk heeft een eigen vermogen en doel. De keuze voor een nieuwe cv-ketel kan lastig zijn. Een cv-installateur kan je hier advies over geven. Vergelijk gratis offertes van cv-installateurs en krijg een professionele cv-ketel installatie!

De volgende cv-ketels worden het meest gebruikt in Nederland:

  • Soloketel: Een soloketel geeft alleen warmte, maar geen warm water. Hiervoor heb je ook nog een geiser nodig. Deze ketel wordt geplaatst in huizen waar al een geiser aanwezig is.
  • Combiketel: Een combiketel combineert de geiser en de ketel. Hierdoor geeft het warmte en warm water. Je hebt dus geen geiser meer nodig.
  • Hr-ketel: Een hoogrendementsketel. Dit soort ketels gebruikt rookgassen voor extra warmte. Een hr-ketel kan een rendement behalen van 100 tot 107%.
  • HRe-ketel: Een HRe ketel levert niet alleen warmte, maar ook stroom. De gassen die vrijkomen worden gebruikt om stroom op te wekken.
  • Uhr-ketel: Een Ultra Hoog Rendement ketel. Deze ketel kan goed gebruik maken van een warmtepomp. Hierdoor kan je een rendement behalen van 140 tot 147%.

Hoe wordt een cv-ketel geïnstalleerd?

Het installeren van een cv-ketel is een ingewikkelde klus. Er kan veel misgaan. Hierdoor is het verstandiger om te kiezen voor een vakman.

Eerst wordt de oude cv-ketel afgesloten en gedemonteerd. Vervolgens wordt het nieuwe expansievat geplaatst. De volgende stap is het opvangen van de nieuwe cv-ketel en het aansluiten van de gasleidingen. In sommige gevallen wordt de gaskraan ook vervangen. Hierna wordt het rookgas- en luchtkanaal aangesloten.

Wanneer je kiest voor een combiketel wordt er ook een koud waterleiding aangesloten. De kraan wordt gemonteerd op de koud waterleiding en het expansievat. Vervolgens wordt de inlaatcombinatie gemonteerd. Hierna wordt de afvoer aangesloten. Als laatste wordt de nieuwe cv-ketel aangezet en wordt het ingeregeld.

Hoe vaak is cv onderhoud in Twello nodig?

In het algemeen wordt er gesproken over drie redenen waarom het tijd is voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel.

De eerste reden is voor de veiligheid in huis. Een oude, en niet werkende, cv-ketel heeft hoog brandgevaar. Regelmatig cv onderhoud in Twello kan deze veiligheid verhogen. De tweede reden is om de levensduur te verlengen van de cv-ketel. Normaliter gaat een cv-ketel 15 jaar mee, maar dit drastisch naar beneden gaan als de ketel niet regelmatig wordt onderhouden.

De laatste reden is om het rendement te verhogen. Bij een onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel optimaal ingesteld. Dit betekent in sommige gevallen dat je een verhoging van 25% in rendement kan verwachten, zo heb je dus lagere energiekosten.